Esileht Ajaviite- ja muud jutud Lihtsad Eesti nimed

Näitan 20 postitust - vahemik 31 kuni 50 (kokku 50 )

Teema: Lihtsad Eesti nimed

Postitas:
zuuzi

Ei tea, millal Urve ja Virve tagasi tulevad? Sama ka Teet ja Tiit. Pole kuulma juhtunud.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
talent

Ma paneksin Uuno ka samasse punti. Kui mul lapsed mingi lollusega hakkama said, siis ütlesin ikka, et Uuno oled või. See on Soome koomiku Vesa Matti Loiri mängitud Uuno Turhapuro järgi.

Mingi aeg nimetati juhmakaid ka Vellodeks (Ervin oli ka vist selline…khm-khm 😶👈). Kusjuures ma tean kahte üliintelligentset ja ägedat vanemat härra Vellot 😀

Vello Salo. Juhmakas?

Sa oled sealt grupist, kes pidasin Kaja Kallase tinglikku juttu – koroona levib otsa vaadates – tõeks ja “aga ta ütles nii!”?
Joppenpuhh!

Kujutad siis ette, et Uno Loop, Uno Leies või Uno Maasikas olid ka juhmakad, kuigi peast uunodeks lollikesi kutsutakse?

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Wanda

Ma paneksin Uuno ka samasse punti. Kui mul lapsed mingi lollusega hakkama said, siis ütlesin ikka, et Uuno oled või. See on Soome koomiku Vesa Matti Loiri mängitud Uuno Turhapuro järgi.

Mingi aeg nimetati juhmakaid ka Vellodeks (Ervin oli ka vist selline…khm-khm 😶👈). Kusjuures ma tean kahte üliintelligentset ja ägedat vanemat härra Vellot 😀

Vello Salo. Juhmakas?

Sa oled sealt grupist, kes pidasin Kaja Kallase tinglikku juttu – koroona levib otsa vaadates – tõeks ja “aga ta ütles nii!”?

Joppenpuhh!

Kujutad siis ette, et Uno Loop, Uno Leies või Uno Maasikas olid ka juhmakad, kuigi peast uunodeks lollikesi kutsutakse?

Kas tahad täpsustada, mida sa oma segase sõnavõtuga öelda soovid?

Et siis kiidad nagu takka, et Vello on nii nõme nimi, et kõiksugu nõmedaid vanamehe-osse peaks sellepärast tinglikult vellodeks hüüdma?

Sinusuguste pärast on kulutulena levinud ka onu-heinondus. Mina tunnen väga paljusid tarku ja meeldivaid Heinosid. Ühtegi ossi või töllakat Heinot, mida selle nimega seostatakse, ei tunne.

+4
-7
Please wait...

Postitas:
k2oliis

Jeerum, Wanda 🤦‍♀️Ma olen ka kuulnud, et mõni inimene kasutab väljendit “ta on nii Vello”. Või Mauno näiteks. ei ole ju öeldud, et “Mulle Vello nimi ei meeldi, sest ma kasutan seda kontekstis “juhmakas””. Arvatavasti on lihtsalt kõrvu jäänud ja enda lapsele ei paneks sellist nime, sest tekib assotsiatsioon.
Ja see ei tähenda, et mõni konkreetne Vello on “Vello”, et sa pidid nüüd siin vastupidise näite tooma 😀 tean isegi ühte väga intelligentset keskealist Vellot.

Mulle tundub, et vanad nimed teevad tagasituleku siis, kui lapsevanemaks saanud põlvkond sellenimelisi vanakesi ise isiklikult ei tunne. Ehk nt Maie ja Helgi, Arveti ja Reinu jaoks ei pruugi veel aeg küps olla, aga veel vanemad nimed on taastulnud. Väga vahva mu meelest 🙂

Teemasse, mulle meeldib nimi Siim. See on küll pehme nimi, paljud eelistavad tugevamaid nimesid.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Wanda

Jeerum, Wanda 🤦‍♀️Ma olen ka kuulnud, et mõni inimene kasutab väljendit “ta on nii Vello”. Või Mauno näiteks. ei ole ju öeldud, et “Mulle Vello nimi ei meeldi, sest ma kasutan seda kontekstis “juhmakas””. Arvatavasti on lihtsalt kõrvu jäänud ja enda lapsele ei paneks sellist nime, sest tekib assotsiatsioon. Ja see ei tähenda, et mõni konkreetne Vello on “Vello”, et sa pidid nüüd siin vastupidise näite tooma 😀 tean isegi ühte väga inteeligentset keskealist Vellot.

Ja nüüd mõtle, et mõnele ei meeldi sinu eesnimi ja sellega seonduvalt nimetab kõiki nõmedana tunduvaid naisi selle nimega.

Selline asi ei ole aus mitte ühegi nime suhtes! Usun, et Mauno ja Vello võib end väga halvasti tunda, kui nende nime kasutatakse ossmeeste koondnimena.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Toutakk

Jeerum, Wanda 🤦‍♀️Ma olen ka kuulnud, et mõni inimene kasutab väljendit “ta on nii Vello”. Või Mauno näiteks. ei ole ju öeldud, et “Mulle Vello nimi ei meeldi, sest ma kasutan seda kontekstis “juhmakas””. Arvatavasti on lihtsalt kõrvu jäänud ja enda lapsele ei paneks sellist nime, sest tekib assotsiatsioon. Ja see ei tähenda, et mõni konkreetne Vello on “Vello”, et sa pidid nüüd siin vastupidise näite tooma 😀 tean isegi ühte väga inteeligentset keskealist Vellot.

Ja nüüd mõtle, et mõnele ei meeldi sinu eesnimi ja sellega seonduvalt nimetab kõiki nõmedana tunduvaid naisi selle nimega.

Selline asi ei ole aus mitte ühegi nime suhtes! Usun, et Mauno ja Vello võib end väga halvasti tunda, kui nende nime kasutatakse ossmeeste koondnimena.

Ära alahinda meedia mõju. Kui on mingi nimega tossike, siis samanimelistele võib hakata see tossikese silt ka juurde kleepuma.

+1
0
Please wait...

Postitas:
k2oliis

Muidugi on see ebaaus (“ei ole aus” on küll natuke veider siin kontekstis, ma pigem kasutaks “inetu”, “ebaviisakas” vms, aga saan mõttest aru). Keegi ei ole ju öelnud, et vahi värki, kui tore, et mõned nimed on enda elu elama hakanud.

Küsiti lihtsaid eesti nimesid ja osades vastustes on lihtsalt peetud vajalikuks teemaalgatajale märkida, et eks nende lihtsate nimedega tuleb ettevaatlik olla.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Viiviann

Leida on ilus nimi, aga minule seostub kuulsa lüpsja Leida Peipsiga, võib-olla seepärast ebapopulaarne.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Seliiina

Leida on ilus nimi, aga minule seostub kuulsa lüpsja Leida Peipsiga, võib-olla seepärast ebapopulaarne.

No alla 50-aastastel vast seda assotsiatsiooni enam ei ole, keegi neist ei mäletagi ega ole kuulnud, seega ei peaks see noortel lapsevanematel küll probleemiks olema, et Leida Peips kummitab 🙂 On küllalt Martasid, Salmesid, Johanneseid ja Hugosid ju, jne.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Montserrat

Muuseas, te teate ju ikka, et Vello Salo võttis ise endale selle nime, tema kodanikunimi oli Endel Vaher.

Ma tean ühte üle 60-aastast inimest, kes rääkis, et lapsena tahtis ta kangesti olla Sirje. Praegu on tal hea meel, et tal on oma vanuserühma kontekstis pigem haruldane nimi.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Wanda

Muuseas, te teate ju ikka, et Vello Salo võttis ise endale selle nime, tema kodanikunimi oli Endel Vaher.

Tean! Ja näen ka seda, et nii Vello kui ka Endel mõlemad on siin teemas välja toodud kui nõme-meeste koondnimi.

0
-2
Please wait...

Postitas:
kessel

Endel ja Heino on nimed, mille kandjast arvatakse juba ette, et nad on vanamoodsad, ossid jne, olgu inimene ise nii tubli kui tahes.

Endel ja Heino, on loomulikult vanamoodsad, kui enamik neist on sündinud lausa 1. eesti vabariigi ajal.

aga ossid, kes teist või kolmandat eestit esindavad ja bensukate või pubide ümber öösiti oma bemmidega driftivad, on põhiliselt siiski Kenid ja Kevinid

+15
0
Please wait...

Postitas:
Elga-Salme

Kanna mis nime sa kannad, vanaks saad sa sellega ikka. Moodsaid ja vanamoodsaid nimesid pole olemas. Kunagi saavad tüüpilised penskari nimed olema Kevin, Marcus, Rasmus, Mia jne. Vanemad mõtlevad nime pannes, et nende nunnu beebi jääb igavesti selliseks? Ei, neist saavad ka kord õllekõhuga vanamehed ja lokkidega tädikesed. Ja järgmine põlvkond ei taha lapsele Sebastian panna, sest silme ette tuleb terve rida vuntside ja kõhtudega onkleid. Heinod ja Reinud aga ei seostu neile millegagi, sest pole seda põlvkonda näinud.

+12
0
Please wait...

Postitas:
okei

Andorres 😀

0
-5
Please wait...

Postitas:
mlkmlk

Kanna mis nime sa kannad, vanaks saad sa sellega ikka. Moodsaid ja vanamoodsaid nimesid pole olemas. Kunagi saavad tüüpilised pesnkari nimed olema Kevin, Marcus, Rasmus, Mia jne.

mul üks tuttav pani kõigile lastele levinud nimed, ikka miia ja markus ja martin ja liitnimi veel otsa ja siis kurtis, et klassis palju ühenimelisi, õpetaja kasutab liitnimesid ja see ei sobi ja igaüks küsib, kuidas kirjutada.

Normaalse nime test on see, kui ütled nime ühe korra, siis tead kohe, kuidas seda kirjutada.

Samuti ei tohiks nimi olla mingi omaväljamõeldud nagu see Andorres – keskmine inimene võiks olla seda nime siiski varem kuulnud.

Ma soovitaks enne panna nimeks “igava” nime nagu Rasmus või Martin kui et Andorres.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
oobik

Mulle Rein on nimena väga meeldima hakanud, kuigi eluaeg on pigem mingit vuntsidega keskealist kolhoosi autojuhti meenutanud. See  kõhn kõrend Rebase-Rein Karuaabitsast ei tulnud ka just kasuks.

Heino on tegelikult väga ilus nimi, mis on lihtsalt ära rikutud.

Endli puhul olen juba varasemalt mõelnud, et kas selle nimega käib iseloom kaasas? Kui keegi räägib oma maailma parimast isast või vanaisast, siis üsna tihti on selle maailma parima nimi just Endel. Mul endalgi tuleb hea tunne sisse seda nime kuuldes või lugedes.

Isiklikult meeldivad lühemad ja tavalisemad nimed: Riho, Hugo, Raul, Rait, Mehis, Rein, Rain, Otto, Kalju, Kaljo, Egon, Kaur, Jüri.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Elga-Salme

Mulle Rein on nimena väga meeldima hakanud, kuigi eluaeg on pigem mingit vuntsidega keskealist kolhoosi autojuhti meenutanud. See kõhn kõrend Rebase-Rein Karuaabitsast ei tulnud ka just kasuks.

Heino on tegelikult väga ilus nimi, mis on lihtsalt ära rikutud.

Endli puhul olen juba varasemalt mõelnud, et kas selle nimega käib iseloom kaasas? Kui keegi räägib oma maailma parimast isast või vanaisast, siis üsna tihti on selle maailma parima nimi just Endel. Mul endalgi tuleb hea tunne sisse seda nime kuuldes või lugedes.

Isiklikult meeldivad lühemad ja tavalisemad nimed: Riho, Hugo, Raul, Rait, Mehis, Rein, Rain, Otto, Kalju, Kaljo, Egon, Kaur, Jüri.

Võib julgelt lapsele Heino või Leida nimeks panna. Kui tema täiskasvanuks saab või vanaks saab, siis neid vanu Heinosid  ja Leidasid ei ole ja noortel ei seostu sellega mingit rikutud tähendust.

Vältida tuleks just nimelt hetkel poppe nimesid, sest neist saavad tulevikus vanainimese sünonüümid. Onu Heino asemel saab olema onu Rasmus.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
freyafefa

Heino ja Endel võivad küll meeldida, aga ei soovita selliseid nimesid lapsele panna. Sest psühholoogias on tehtud uuringuid, kuidas nimi mõjutab lapse elukäiku. Ja strereotüübid ja eelaarvamused on päriselt olemas, mis mõjutavad hoiakut inimese suhtes. Endel ja Heino on nimed, mille kandjast arvatakse juba ette, et nad on vanamoodsad, ossid jne, olgu inimene ise nii tubli kui tahes.

Oo, wow, sinu Ken-Kevin ja Sten-Frederik on kindlasti tulevikus edukad ja lugupeetud tegelased.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
kurimoor

Samuti ei tohiks nimi olla mingi omaväljamõeldud nagu see Andorres – keskmine inimene võiks olla seda nime siiski varem kuulnud.

päris paljud tänaseks tavalised nimed on kunagi olnud uudsed ja harjumatud.

0
-4
Please wait...

Postitas:
sokisahtel

Maido, Sulev, Jaan, Mart.

+1
0
Please wait...

Näitan 20 postitust - vahemik 31 kuni 50 (kokku 50 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Lihtsad Eesti nimed