Esileht Ajaviite- ja muud jutud Liiga aeglane sõit on trahvitav

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 123 )

Teema: Liiga aeglane sõit on trahvitav

Postitas:
Kägu

Kui nüüd valge aeg kõrvale jätta, sest talvisel ajal sõidamegi enamasti pimedas, siis maanteel kulub auto täielikuks pidurdamiseks samapalju meetreid kui spidomeetril.https://www.tlu.ee/opmat/ts/TST6020/pidurdusteekond.html Ehk siis 90 km/h kiirusel 90+ meetrit (oleneb ka muudest teguritest, näiteks teeoludest, mis talvisel ajal teatavasti tihti libedad.
Lähitule valgus ulatub umbes 35 meetri kaugusele, 90 km/h kiirusel kulub selle vahemaa läbimiseks alla kahe sekundi.http://ekspress.delfi.ee/kuum/soit-pimedas?id=69054819
Nii, kujutame nüüd ette, kuidas üks tubli autojuht, kes sõidab tundmatul teel tahaks paari sabas sõitvat autot mööda lasta. Praktilistelt peaks ta murdosa sekundite jooksul pidurid plokki lööma ja peatusesse tõmbama. Kui ohutu see olla võiks?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Eriti avaldub seeniorite puhul see aeglasema sõidu vajadus võõral teel.

Eks need eakad roolikeerajad on piisavalt juba õnnetusi tekitanud oma aeglase reaktsiooniga. Ilmselt ka hakatakse varsti üle vaatama vanuse ja lubade kehtivuse korda. Liiklemise puhul on just ülimalt oluline reageerimise kiirus ettenägematutes olukordades.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aeglaselt sõitjad, kas te ei arva, et olete egoistid? Teised tahavad piirkiirusega sõita, teie takistate? Miks?
Takistate ka kullereid, kaubaautosid,teisi, kel ajaliselt graafik paika pandud? Miks?
Miks te ei julge sõita piirkiirusega? Miks te ühistransporti ei kasuta, kui autosõit nii raske on?

piirkiirus ei ole kohustuslik kiirus. ei kullerile ega kellelegi teisele.
piirkiiruse ületamine on aga otsene seaduse rikkumine.

ajagraafik peab olema selline, et oleks tagatud seadusekohane ja ohutu liiklemine.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Liiklemise puhul on just ülimalt oluline reageerimise kiirus ettenägematutes olukordades.

Järelikult ei tasu neid ettenägematuid olukordi kiirustava möödasõiduga juurde tekitada!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sa ikka teed, et mitte alati ei teki sellised olukorrad just möödasõitu tehes? Liikluses juhtub kõike, metsloomad, vastutulevad autod võivad kalduda sinu sõiduvööndisse, ees olev auto teeb järsu pidurduse…tundub, et sa lihtsalt vaidled, kuna oledki üks neist uimerdajatest maanteel.🤔

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ikka teed, et mitte alati ei teki sellised olukorrad just möödasõitu tehes? Liikluses juhtub kõike, metsloomad, vastutulevad autod võivad kalduda sinu sõiduvööndisse, ees olev auto teeb järsu pidurduse…tundub, et sa lihtsalt vaidled, kuna oledki üks neist uimerdajatest maanteel.🤔

just, just.
ja mis sa arvad, kes saab rohkem viga, kui metsloom teele hüppab,
kas närviline kiiruseületaja või rahulik kulgeja?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ka lubatud kiirusega saab rahulikult kulgeda ☺ kõik oleneb sellest, kui kogenud juht rooli taga on. Kui su jaoks tähendab rahulikult kulgemine 60-ga maanteel, siis kulge parem vaikselt oma küla vahel ja probleem lahendatud 👌

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eriti avaldub seeniorite puhul see aeglasema sõidu vajadus võõral teel.

Eks need eakad roolikeerajad on piisavalt juba õnnetusi tekitanud oma aeglase reaktsiooniga. Ilmselt ka hakatakse varsti üle vaatama vanuse ja lubade kehtivuse korda. Liiklemise puhul on just ülimalt oluline reageerimise kiirus ettenägematutes olukordades.

Huvitav, palun viidet selle statistika kohta. Ise leidsin maanteeameti lehelt https://www.mnt.ee/et/ametist/statistika/liiklusonnetuste-statistika, et kõige sagedasemad liiklusõnnetused on järjekorras: jalakäijale otsasõit, külgkokkupõrge, teelt väljasõit, kokkupõrge ees seisva või liikuva masinaga, kokkupõrge vastutuleva masinaga, kokkupõrge takistusega jne. Eakate juhtide (+65) põhjustatud liiklusõnnetuste peamine põhjus on ülekaalukalt(ehk 50% suurem kui järgnev põhjus, mis on jalakäijana reeglite rikkumine) lubatud sõidukiiruse ületamine p227.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ka lubatud kiirusega saab rahulikult kulgeda ☺ kõik oleneb sellest, kui kogenud juht rooli taga on. Kui su jaoks tähendab rahulikult kulgemine 60-ga maanteel, siis kulge parem vaikselt oma küla vahel ja probleem lahendatud 👌

minul probleemi ei olegi. oma probleemiga pead sa ise tegelema.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemat lugedes meenub mulle see nõme Swedbanki reklaam, kus inimesed troppis laiutava vanamammi taga ootavad, kes lõpuks viipekaardiga kassasse jõuab. Täpselt samavõrd õigust täis on ka see mammi, ükski seadus ei keela tal teosammul liikuda ning ükski seadus ei kohusta teiste peale mõtlema … Igati moraalne tädi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 21 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma võtaksin selle asja kokku nii, et muidugi võib kiirustav kodanik politseisse helistada ja kaevata, et eessõitja kahtlaselt uimerdab teel. Võibolla isegi politsei võtab vaevaks olukorda kontrollida, kui kahtlus suur ja patrull lähedal. Peab siis patrull aeglaselt sõitja kinni, küsib ehk dokumente, palub puhuda ja kui kinnipeetud kodanik küsib, et miks kinni peeti, ütleb politsei, et keegi kaebas, et kahtlaselt uimerdab. Eks siis saab vastata, et tee on võõras või tundus, et libe on või on auto äsja ostetud ja seetõttu tihka kiiresti sõita. Politsei seepeale soovib head teed ja turvalist liiklemist.
Kiirustav kodanik aga vaadaku hoolega, et ise trahvi ei saaks kiirust ületades ega sõidu ajal telefoniga rääkides (kui just käed-vaba süsteemi ei kasuta).

aga uimerdaja võeti rajalt maha ja tagumised saavad normaalses tempos sõitu jätkata, see oligi ju helistamise eesmärk. muidu see uimerdaja ei märka ju, et tema taga on ka autosid.
ja miks tingimata kiirustamine? keegi ei hakka kuskile helistama, kui “uimerdaja” kiirus on 90km/h.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma võtaksin selle asja kokku nii, et muidugi võib kiirustav kodanik politseisse helistada ja kaevata, et eessõitja kahtlaselt uimerdab teel. Võibolla isegi politsei võtab vaevaks olukorda kontrollida, kui kahtlus suur ja patrull lähedal. Peab siis patrull aeglaselt sõitja kinni, küsib ehk dokumente, palub puhuda ja kui kinnipeetud kodanik küsib, et miks kinni peeti, ütleb politsei, et keegi kaebas, et kahtlaselt uimerdab. Eks siis saab vastata, et tee on võõras või tundus, et libe on või on auto äsja ostetud ja seetõttu tihka kiiresti sõita. Politsei seepeale soovib head teed ja turvalist liiklemist.
Kiirustav kodanik aga vaadaku hoolega, et ise trahvi ei saaks kiirust ületades ega sõidu ajal telefoniga rääkides (kui just käed-vaba süsteemi ei kasuta).

aga uimerdaja võeti rajalt maha ja tagumised saavad normaalses tempos sõitu jätkata, see oligi ju helistamise eesmärk. muidu see uimerdaja ei märka ju, et tema taga on ka autosid.
ja miks tingimata kiirustamine? keegi ei hakka kuskile helistama, kui “uimerdaja” kiirus on 90km/h.

mis mõttes rajalt maha?
ilmselgelt jätkab ta peale sõbralikku vestlust politseiga oma sõitu.
kui aga mingil põhjusel korduvalt just sinu ette “uimerdajad” satuvad, siis usu mind, politsei oskab 2 ja 2 kokku panna küll.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aeglaselt sõitjad, kas te ei arva, et olete egoistid? Teised tahavad piirkiirusega sõita, teie takistate? Miks?
Takistate ka kullereid, kaubaautosid,teisi, kel ajaliselt graafik paika pandud? Miks?
Miks te ei julge sõita piirkiirusega? Miks te ühistransporti ei kasuta, kui autosõit nii raske on?

Kindel ikka, et piirkiirusega? Mul pole kordagi õnnestunud sõita piirkiirusega nii, et poleks kolonni ja palju möödasõite. Ja mitte spidomeetri, vaid ikka GPS ja teeäärsete tabloode järgi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kindel ikka, et piirkiirusega? Mul pole kordagi õnnestunud sõita piirkiirusega nii, et poleks kolonni ja palju möödasõite. Ja mitte spidomeetri, vaid ikka GPS ja teeäärsete tabloode järgi.

Me ei räägi siin teemas sinu kogemustest piirkiirusest kiiremini kolonnis sõidul. Me räägime olukordadest, kus reaalselt keegi sõidab 90 alas 80-ga või 75-ga. See ei puutu asjasse, et igal pool on kombeks piirkiirusest veidi kiiremini sõita. See on omaette teema.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me ei räägi siin teemas sinu kogemustest piirkiirusest kiiremini kolonnis sõidul. Me räägime olukordadest, kus reaalselt keegi sõidab 90 alas 80-ga või 75-ga. See ei puutu asjasse, et igal pool on kombeks piirkiirusest veidi kiiremini sõita. See on omaette teema.

Me räägime siin just teemast, kus 90 alas 95-ga sõites on sul seljataga pikk kolonn autosid ja esimesel võimalusel hakatakse ohtlikke möödasõite tegema. Igaüks kes Tartu maanteel korragi elus on sõitnud, on seda kogenud. See on siin teema!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult räägime me siin just sellest. Enamasti peetakse põhjendamatult aeglaselt sõitjateks just piirkiirusega sõitjad. Olgem ausad, enamik liiklejaid ületab kiirust kogu aega ja igal pool, sõltumata sellest, kas piirang on 90, 50 või 30. Piirkiirusest aeglasemalt sõitjaid on nendega võrreldses täiesti tühine hulk.
Olen küll ja küll kohanud näiteks arvamust, et piirkiirusega sõitja võib vaid parempolset rada kasutada.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nõus viimasega. Ülbikud mõtlevad siinse teemaga venijate all neid, kes 90se kiirusega Tallinn-Tartu vmt mnt-l sõidavad. Kogetud küll ja küll. Kusjuures – mina sõidan alati piirkiirusega, välja arvatud libedus või muu ekstreem ilmaolu.
Mingitest Moskvitšidega papidest või motorollerautodest lähen mina ka mööda. Aga vaid siis, kui teeolud seda võimaldavad. Minust on ikka selliste teeoludega ja möödasõitu keelava teemärgistusega mööda mindud, et oi-oi-oi. Ka vasemalt poolt, muide. Idioote on ikka.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me räägime siin just teemast, kus 90 alas 95-ga sõites on sul seljataga pikk kolonn autosid ja esimesel võimalusel hakatakse ohtlikke möödasõite tegema. Igaüks kes Tartu maanteel korragi elus on sõitnud, on seda kogenud. See on siin teema!

Do you like this?Kiida

Ei, see teema on põhjendamatult aeglasest sõidust, 90 alas 90- ga sõitmine pole aeglane sõit, liiati põhjendamatu. Mind paneb imestama, et piirkiirusega kulgemist peab uimerdaja(60-80) kiirustamiseks. Kui on lubatud 90, siis mul on heade teeolude puhul ka 90- ga õigus sõita, see on seadus, mitte nii, et iga mökutis dikteerib ja arvab.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Do you like this?Kiida

Ei, see teema on põhjendamatult aeglasest sõidust, 90 alas 90- ga sõitmine pole aeglane sõit, liiati põhjendamatu. Mind paneb imestama, et piirkiirusega kulgemist peab uimerdaja(60-80) kiirustamiseks. Kui on lubatud 90, siis mul on heade teeolude puhul ka 90- ga õigus sõita, see on seadus, mitte nii, et iga mökutis dikteerib ja arvab.

Just seda õigust mul paraku enamike kasliiklejate arvates pole, ma pean sõitma vähemalt 95 km/h, et mitte liiklusvoogu takistada.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuulge, palun lugege teemat ning ärge oletage lambist, et kui kirjutan “põhjendamatult aeglane”, siis mõtlen selle all piirkiirusega sõitu, ning nõuan, et kõik peaks sõitma 90 alas 95-ga. Mõtlen just seda, mida kirjutan, seega põhjendamatult aeglast ehk kiirust, mis on lubatud piirkiirusest oluliselt madalam ning sellel madalama kiiruse valikul pole ühtegi objektiivset põhjendust. See, et “ma ei julge kiiremini sõita” ei ole objektiivne põhjus – kui sõita ei oska, siis ei tohikski rooli istuda. Vanadus on seevastu objektiivne põhjus – siis aga oska tee äärde hoida ning kasuta kõiki võimalusi selleks, et teistel oleks kergem sinust mööduda – anna märku, kui vaba tee ees, tõmba teepervele vms.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga miks te tormate, miks?
Miks te ei võta aega, et normaalselt, ilma närvitsemata kohale jõida, miks?
Miks te arvate, et just teie sõidustiil ja -kiirus just see ainuõige on, miks? Ütelge, miks?
Miks te ei arva, et igaühel, nii kullerteenusel, traktoril, vanemal aeglasama reaktsiooniga juhil ja niisama kulgejal reeglite piiris pole õigust sõita nii, nagu talle sobib, vaid peab arvestama piirkiiruse ja rohkemagi harrastajatega, miks?
ütelge, miks teie õigus on õigem kui teiste, miks?

Piirkiirusega sõitmine on tormamine? Kui maanteel on 90 ala, siis kui mina sõidangi 90ga, siis ma torman? Piirkiirusega sõitmine on närvitsemine? Kui mul tõesti ei ole aega ega tahtmist maanteel mingi vanamuti järgi 90 alas 70ga muneda, siis ma olen närvihaige?
Piirkiirused on järgmiseks ja liikluse normaalseks ja sujuvaks kulgemiseks, mitte lõbuks välja mõeldud. Kui tahad teisi takistada, ma ei tea noh, väga ülbe ja ennast täis suhtumine. Või no sõida sina kuidas soovid, aga ära takista teisi, vaid kui näed, et su taga on kolonn, ole inimene ja tõmba kasvõi bussitaskusse ja lase mööda.
Need isehakanud liikluskorraldajad on need kõige hullemad üldse!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Miks te arvate, et just teie sõidustiil ja -kiirus just see ainuõige on, miks? Ütelge, miks?
Miks te ei arva, et igaühel, nii kullerteenusel, traktoril, vanemal aeglasama reaktsiooniga juhil ja niisama kulgejal reeglite piiris pole õigust sõita nii, nagu talle sobib, vaid peab arvestama piirkiiruse ja rohkemagi harrastajatega, miks?

Piirkiirusega sõitmine on tormamine? Kui maanteel on 90 ala, siis kui mina sõidangi 90ga, siis ma torman? Piirkiirusega sõitmine on närvitsemine? Kui mul tõesti ei ole aega ega tahtmist maanteel mingi vanamuti järgi 90 alas 70ga muneda, siis ma olen närvihaige?
Piirkiirused on järgmiseks ja liikluse normaalseks ja sujuvaks kulgemiseks, mitte lõbuks välja mõeldud. Kui tahad teisi takistada, ma ei tea noh, väga ülbe ja ennast täis suhtumine. Või no sõida sina kuidas soovid, aga ära takista teisi, vaid kui näed, et su taga on kolonn, ole inimene ja tõmba kasvõi bussitaskusse ja lase mööda.

Palun ära valeta, sa ei sõida piirkiirusega, vaid kiiremini. Muidu ei saaks liikluse takistamine sinu jaoks nii suur probleem olla. Sõidan iga päev nii linnas kui ka maanteel, aga 10-20 km/h aeglaaemalt sõitjaid näen harva, kui põllutöömasinad välja arvata, kes ei saagi kiiremini sõita.
Kordades suurem probleem on kiiruseületamine, aga milegipärast on üldrahvalik kriitika selle suhtes pea olematu. Miks?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei ole isehakanud liikluskorraldajad vaid seadusekuulekad juhid.

näib, et peab veel ja veel üle kordama.

kehtivad liiklusreeglid sätestavad maksimaalsed lubatud kiirused, kuid sõidukiirus tuleb valida alati lähtuvalt konkreetsest olukorrast. juht peab kiirust valides võtma arvesse oma sõiduoskusi, tee- ja ilmastikuolusid, sõiduki tehnilist seisukorda jne.

ehk, et puust ja punaseks. lubatud piirkiirus EI OLE KOHUSTUSLIK kiirus.
piirkiiruse ületamine ON KEELATUD.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palun ära valeta, sa ei sõida piirkiirusega, vaid kiiremini. Muidu ei saaks liikluse takistamine sinu jaoks nii suur probleem olla. Sõidan iga päev nii linnas kui ka maanteel, aga 10-20 km/h aeglaaemalt sõitjaid näen harva, kui põllutöömasinad välja arvata, kes ei saagi kiiremini sõita.
Kordades suurem probleem on kiiruseületamine, aga milegipärast on üldrahvalik kriitika selle suhtes pea olematu. Miks?

Just nimelt, sõidan piirkiirusega! Sõidan 90 alas 90ga. Liikluse takistamine on probleem! Kus sina võtad ülbuse seda teha? Mis õigusega?
Ja üldse, sulle vist ei jõua kohale, probleem pole aeglased sõitjad vaid need, kes vaatamata aeglasele sõidule koguvad enda taha kolonni autosi. See on liikluseeskirjade RIKKUMINE sa põmmpea! Tõmba teepervele ja lase kiirem mööda ja siis mune edasi!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ütlen veel, see teema on liiga aeglasest sõidust, tee teine teema kiiruseületajatest. Loe pealkirja ja viidatud artiklit teema alguses.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ka aeglasema sõidu suhtes on üldrahvalik kriitika olematu. Õigemini samavõrd “olev” kui üle piirkiiruse sõidu suhtes.

Muidu ei saaks liikluse takistamine sinu jaoks nii suur probleem olla.

Ma ei näegi, et kellelgi suurt probleemi oleks. Arutelu on põhimõtteline. Ja seda ma ei usu (sinu keeles “ära valeta”), et sa kunagi ei kohta maanteel autojuhte, kes põhimõtteliselt kogu aeg sõidavad 80-ga, nii 70 kui 90 alas. Neid on ikka palju. Küllap nad ei viitsi märke jälgida ning sõidavad igaks juhuks kogu aeg kuskil seal 80 kandis.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

eks näis, mis tulemus, kui hakatakse tigusid rohkem kinni pidama

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mis mõttes rajalt maha?
ilmselgelt jätkab ta peale sõbralikku vestlust politseiga oma sõitu.
kui aga mingil põhjusel korduvalt just sinu ette “uimerdajad” satuvad, siis usu mind, politsei oskab 2 ja 2 kokku panna küll.

jätkabki sõitu, aga vaatab ilmselt ka tahavaatepeeglisse vahepeal. kui inimene on kord juba nö rajalt maha võetud ja politseiga tegemist teinud, siis ta kindlasti järgmine kord jälgib, et teisi ei takistaks. ma olen üsna veendunud, et politsei sellekohase märkuse ka teeb, et tuleb vahepeal võimalikult paremale tõmmata või lausa seisma jääda ning taganttulijad mööda lasta.
ei satu sugugi minu ette kogu aeg umerdajad. ära pinguta üle.
ja uimerdmaise all mõtlen mina neid, kes sõidavad stiilis 75-85-70-80-75.kui inimene sõidab kenasti 90ga ei ole probleemi ju.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

teiste takistamine on ka KEELATUD või kuidas? sõida ja kulge või 40ga suurel maanteel, keegi ei keela, aga ära takista teisi. krt, KUI RASKE on sellest ometi aru saada?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

teiste takistamine on ka KEELATUD või kuidas? sõida ja kulge või 40ga suurel maanteel, keegi ei keela, aga ära taksita teisi. krt, KUI RASKE on sellest ometi aru saada?

Paraku peetakse takistajateks piirkiirusega sõitjaid. Miks muidu neist massiliselt mööda sõidetakse? Möödasõitu pirkirusega või isegi kiiremni sõitjast tuleb palju tihemini ette kui möödasõitu aeglaselt sõitjast.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 123 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Liiga aeglane sõit on trahvitav

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.