Esileht Ajaviite- ja muud jutud Liiga aeglane sõit on trahvitav

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 123 )

Teema: Liiga aeglane sõit on trahvitav

Postitas:
Kägu

Mind huvitab selle teema juures ainult üks asi – kas te kõik need, kes ei viitsi 85-ga sõitja taga tiksuda ja peate seda oma elu raiskamiseks ka nt tänaval tormate, eskalaatoril seisjatele rusikatega otsa jooksete ja üldse kogu aeg tõmblete? Kas ütlete nt ka trammijuhile, et mida sa uimad siin, mul on vaja kähku Ülemistesse saada? Mind päriselt huvitab, kust tuleb nii palju ärevaid ja ülierutunud inimesi. Ekraanid on juba teinud oma töö? Veits rahulikumalt võiks võtta ju…

Ei, ma ei ütle trammijuhile midagi, ka ekskavaatorijuht ei sega. Need masinad lihtsalt ei liigu kiiremini ja pealegi – nad teevad tööd.
Mis tööd teeb maanteel 90 alas 75ga sõitev inimene? Istub perekoolis? Värvib huuli? Jättis prillid koju ja nendele järgi ei viitsi minna?
Närvikava on mul korras, ma olen ikka väga rahulik inimene, aga nendest liikluses munejatest ma ei arva üldse hästi. Miks ma peaks? Nad on ju egoistid ja mõtlevad vaid endale.

Kus te ometi neid munejate masse kohtate? Olen mõnikord väga harva mõnda näinud. Küll aga massiliselt kiiruseületajaid…

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et siis viisakas on kiiruseületajatel mitte jalus olla? Mis puutub asjasse õpetamine ja kasvatamine? Ma lihtsalt liiklen seaduskuulekalt.

Mina lasen nad mööda, kui nad ikka minu sappa kogunevad, ületavad kiirust või mitte. Kõigil on ohutum ja rahulikum. See ei tähenda, et ma arvan, et piirkiirusega liikuja tekitab ohtu. Ei, ohtlikuks muudavad olukorra muidugi kiiruseületajad, aga kui mul on võimalik seda ohtu vähendada, siis ma seda üldiselt teen. Kuigi seadus mul seda ei käsi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ja siis tulge ütlema, mis meil õieti probleem on: kas liiga aeglaselt sõitjad või kiiruseületajad.

Kulla inimene. Juba kes-teab-mitmendat korda pean andma soovituse teema läbi lugeda ning meenutada, millest me siin räägime. Me ei arutle, kumb on suurem probleem, kas kiiruse ületamine või aeglane sõit, samuti ei arutle me, kas on hullem abikaasat petta või poest varastada. Me räägime ühest konkreetsest asjast – nimelt neist, kes sõidavad ilma põhjuseta lubatud piirkiirusest aeglasemini.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 21 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et siis viisakas on kiiruseületajatel mitte jalus olla?

No kaua võib kaagutada sellel kiiruse ületamise teemal? Loe palun postituse teemat. Räägime siin AEGLASELT KULGEJATEST, mitte üle piirkiiruse sõitjatest. 😤

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

huvitav, kas siin vaidlejate hulgas on ka vaieldava ohu ohvreid ka?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ja siis tulge ütlema, mis meil õieti probleem on: kas liiga aeglaselt sõitjad või kiiruseületajad.

Kulla inimene. Juba kes-teab-mitmendat korda pean andma soovituse teema läbi lugeda ning meenutada, millest me siin räägime. Me ei arutle, kumb on suurem probleem, kas kiiruse ületamine või aeglane sõit, samuti ei arutle me, kas on hullem abikaasat petta või poest varastada. Me räägime ühest konkreetsest asjast – nimelt neist, kes sõidavad ilma põhjuseta lubatud piirkiirusest aeglasemini.

1. täpselt lubatud piirkiirusega sõitmine ei ole kohustuslik. küll on aga keelatud piirkiiruse ületamine.
2. kuna sa ei ole konkreetselt määratlenud, mida sa “liiga aeglase” sõidu all silmas pead, siis on ootuspärane, et inimesed teevad oletusi ja kirjutavad nii, nagu nende kogemused on olnud. selgub, et paljudel on ilmselgelt rohkem kogemusi kiiruseületajate tekitatud ohtlike olukordadega kui piikiirusest mõnevõrra aeglasemalt sõitjatega.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

kuna sa ei ole konkreetselt määratlenud, mida sa “liiga aeglase” sõidu all silmas pead, siis on ootuspärane, et inimesed teevad oletusi ja kirjutavad nii, nagu nende kogemused on olnud. selgub, et paljudel on ilmselgelt rohkem kogemusi kiiruseületajate tekitatud ohtlike olukordadega kui piikiirusest mõnevõrra aeglasemalt sõitjatega.

Teemas ja vastavas artiklis on kõik äärmiselt täpselt määratletud. Ära aja udu. Inimesi lihtsalt ei huvita, millest teema on, räägivad ikka oma juttu, laulavad oma laulukest, ükskõik, kas käib teemasse või mitte.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kuna sa ei ole konkreetselt määratlenud, mida sa “liiga aeglase” sõidu all silmas pead, siis on ootuspärane, et inimesed teevad oletusi ja kirjutavad nii, nagu nende kogemused on olnud. selgub, et paljudel on ilmselgelt rohkem kogemusi kiiruseületajate tekitatud ohtlike olukordadega kui piikiirusest mõnevõrra aeglasemalt sõitjatega.

Teemas ja vastavas artiklis on kõik äärmiselt täpselt määratletud. Ära aja udu. Inimesi lihtsalt ei huvita, millest teema on, räägivad ikka oma juttu, laulavad oma laulukest, ükskõik, kas käib teemasse või mitte.

oma joru ajad siiski sina.
artiklis ei ole kuskil määratlust, kustmaalt algab või lõpeb põhjendamatult aeglane sõit.
ja seda ei saagi olla, sest seadus seda ei määratle.
see, et sina põhjust ei tea, ei tähenda hoopiski, et põhjust ei ole.

minu soovitus sulle, võta rahulikult ja ületa kiirust.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

artiklis ei ole kuskil määratlust, kustmaalt algab või lõpeb põhjendamatult aeglane sõit.
ja seda ei saagi olla, sest seadus seda ei määratle.

No nii palju siiski on määratletud, et kiiruse ületamine ega piirkiirusel liikumine ei saa olla liiga aeglane sõit. Seega palun lõpetage oma kiiruseületamise möla selles aeglaselt sõitmise teemas ja rääkige asjast.

oma joru ajad siiski sina.

Ajangi. Minu teema, minu joru.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et siis viisakas on kiiruseületajatel mitte jalus olla?

No kaua võib kaagutada sellel kiiruse ületamise teemal? Loe palun postituse teemat. Räägime siin AEGLASELT KULGEJATEST, mitte üle piirkiiruse sõitjatest. 😤

Kaua võib kaagutada aeglasemalt sõitjate teemal? Neid on ülivähe, võrreldes nendega, kes piirkiirusel sõites ette jäävad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kulla inimene, me püüame sulle selgeks teha, et neid on teedel ülivähe! Tegelikult peavad sinusugused liikluse takistajateks hoopis piirkiirusel +/- 5 km/h sõitjaid. Need, kes sõidavad piirkiirusega või sellest t 5-10km/h aeglasemalt, ei ole põhjendamatult aeglased sõitjad!
Ja isegi need, kes tõesti sõidavad palju aegalsemalt – mida sa nendega teha kavatsed? Keelad vana ja kehva autoga sõitmise, sest sina oled rikas? Keelad vanainimestel kodust väljumise, sest sina oled alles noor? Me kõik peame siia maamunale ära mahtuma, kui sul on probleem, siis sõida ühistranspordiga!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kulla inimene, me püüame sulle selgeks teha, et neid on teedel ülivähe!

Olgu kasvõi 1, aga teema on ikkagi temast.

Tegelikult peavad sinusugused liikluse takistajateks hoopis piirkiirusel +/- 5 km/h sõitjaid.

Arvad, et tead minust paremini, keda ma pean liikluse takistajaks? No naljanumber.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kulla inimene, me püüame sulle selgeks teha, et neid on teedel ülivähe!

Olgu kasvõi 1, aga teema on ikkagi temast.

Tegelikult peavad sinusugused liikluse takistajateks hoopis piirkiirusel +/- 5 km/h sõitjaid.

Arvad, et tead minust paremini, keda ma pean liikluse takistajaks? No naljanumber.

Kui see üks sind nii meeletult häirib, siis oleks sul tõesti targem mitte juhtida. Mitte keegi ei sõida lihtsalt ajaviiteks või kiusust aeglasemalt, kõigil on selleks mingi põhjus. See põhjus sinusuguste õiendamisest ära ei kao. Ka nendel, kes pole nii ilusad, noored, targad, rikkad ja terved kui sina, on jätkuvalt vajadus teedel liigelda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui see üks sind nii meeletult häirib, siis oleks sul tõesti targem mitte juhtida. Mitte keegi ei sõida lihtsalt ajaviiteks või kiusust aeglasemalt, kõigil on selleks mingi põhjus. See põhjus sinusuguste õiendamisest ära ei kao. Ka nendel, kes pole nii ilusad, noored, targad, rikkad ja terved kui sina, on jätkuvalt vajadus teedel liigelda.

Palun loe teema läbi. Nüüd ju juba ometi võiks, kui oled 11 korda ilma teemat mõistmata postitanud?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundub, et enamus kaagutab teemal “AGA kui on halb nähtavus ja teel kiilakas” ja ei hooma seda, et see ei lähe antud artiklis toodud seaduse alla. Räägitud on sellest, kui nt mõni vanem härra mossega või väriseva jalaga nooruk maanteel 50-ga tiksub, mitte sellest, kui sa lumetuisus 70-80-ga sõidad, nagu mõistusega inimene tegema peakski. Mõelge enne, kui kriiskama kukute, millest siin jutt käib. Sellega olen nõus, et normaalsete teeoludega alla 80-se sõidukiiruse valimise asemel võid kohe bussi peale minna. Pole vaja niisama roomata, see on muide ka sõidueksami üks tingimustest (täiesti põhjendatult), et inimene peab olema võimeline vähemalt 90-ga maanteel sõitma.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundub, et enamus kaagutab teemal “AGA kui on halb nähtavus ja teel kiilakas” ja ei hooma seda, et see ei lähe antud artiklis toodud seaduse alla. Räägitud on sellest, kui nt mõni vanem härra mossega või väriseva jalaga nooruk maanteel 50-ga tiksub, mitte sellest, kui sa lumetuisus 70-80-ga sõidad, nagu mõistusega inimene tegema peakski. Mõelge enne, kui kriiskama kukute, millest siin jutt käib.

Nad ei saa sellest aru. Neil on oma kinnisidee ja sellest nad eemalduda ei suuda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundub, et enamus kaagutab teemal “AGA kui on halb nähtavus ja teel kiilakas” ja ei hooma seda, et see ei lähe antud artiklis toodud seaduse alla. Räägitud on sellest, kui nt mõni vanem härra mossega või väriseva jalaga nooruk maanteel 50-ga tiksub, mitte sellest, kui sa lumetuisus 70-80-ga sõidad, nagu mõistusega inimene tegema peakski. Mõelge enne, kui kriiskama kukute, millest siin jutt käib. Sellega olen nõus, et normaalsete teeoludega alla 80-se sõidukiiruse valimise asemel võid kohe bussi peale minna. Pole vaja niisama roomata, see on muide ka sõidueksami üks tingimustest (täiesti põhjendatult), et inimene peab olema võimeline vähemalt 90-ga maanteel sõitma.

Miks ma peaks bussiga minema? Miks ma 80-ga sõita ei või? Muuseas, mina ei ole elades näinud, et sõiduauto normaalsetes tingimustes maanteel 50-ga sõidaks. Pole mõtet utreerida.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Miks ma 80-ga sõita ei või?

Võid küll, loomulikult, aga siis tee peatusi ja lase teisi mööda. Nii nagu suusatades, kui selja taga “Rada!” hõigatakse. Või peaks kõik üksteise järel klassikajäljes samas tempos nühkima, sest esimene tahab või ei suuda kiiremini kui see tempo?
Ebanormaalne mõtteviis.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Räägitud on sellest, kui nt mõni vanem härra mossega või väriseva jalaga nooruk maanteel 50-ga tiksub,

See ei ole põhjendamatult aeglane sõit.
Liiklusseadus § 50. Sõidukiiruse valimine
(3) Juht peab kohandama oma sõiduki kiiruse olukorrale vastavaks, kuid ei tohi ületada suurimat lubatud kiirust. Juht peab:
1) sõidukiiruse valikul arvestama oma sõidukogemust, teeolusid, tee ja sõiduki seisundit, veose iseärasusi, ilmastikutingimusi, liikluse tihedust ning muid liiklusolusid

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

piirkiirus on ideaalsete olude jaoks.
meil aga on praegu talv, vahelduvad temperauurid ja erinevad sademed, valget aega vaid pisut üle 6 tunni. enamik meist tööle-koju sõitjatest teeb seda pimedal ajal.
seega ka 80-ga sõitmine on ohutuse seisukohalt mõistlik.
nii nagu ka rahuliku närvi hoidmine.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

meil aga on praegu talv, vahelduvad temperauurid ja erinevad sademed, valget aega vaid pisut üle 6 tunni. enamik meist tööle-koju sõitjatest teeb seda pimedal ajal.

Mis probleem sul on muidu, arusaamisega seoses siis? Me räägime siin põhjendamatult aeglasest sõidust. Loomulikult ei kuulu sinna alla halb nähtavus ja sõiduki võimekus. Toon näite: kas kuival, valgel ja mittelibedal ja üldse ideaalsetel teeoludel, masina ja juhi heal seisundil on normaalne sõita nt 70-ga 90 alas? mina leian, et ei ole, see on lugupidamatu teiste liiklejate suhtes ja ma ei pea silmas kiiruseületajaid.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mis probleem sul on muidu, arusaamisega seoses siis? Me räägime siin põhjendamatult aeglasest sõidust. Loomulikult ei kuulu sinna alla halb nähtavus ja sõiduki võimekus. Toon näite: kas kuival, valgel ja mittelibedal ja üldse ideaalsetel teeoludel, masina ja juhi heal seisundil on normaalne sõita nt 70-ga 90 alas? mina leian, et ei ole, see on lugupidamatu teiste liiklejate suhtes ja ma ei pea silmas kiiruseületajaid.

Kus sa ometi ideaalsetes oludes neid 70 km/h sõitjaid massiliselt kohtad? Ma kuu aega tagasi ühte nägin… Seevastu kiiruseületajaid näen iga päev kümneid ja kümneid. Ja seda ka väga kehvade teeoludega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

põhjendamatult aeglasest sõidust. Loomulikult ei kuulu sinna alla halb nähtavus ja sõiduki võimekus. Toon näite: kas kuival, valgel ja mittelibedal ja üldse ideaalsetel teeoludel, masina ja juhi heal seisundil on normaalne sõita nt 70-ga 90 alas? mina leian, et ei ole, see on lugupidamatu teiste liiklejate suhtes ja ma ei pea silmas kiiruseületajaid.

Ainult liiklusraevutsejad kogevad kirjeldatud näidet iga päev oma ettekujutustes.

Reaalselt kohtab näites kirjeldatud oludes 90 alas 70 sõitjaid ikka üliharva. Ja kui need harvad korrad juba nii närvi ajavad, siis soovitan liikluses juhina mitte osaleda.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kus sa ometi ideaalstes oludes neid 70 km/h sõitjaid massiliselt kohtad? Ma kuu aega tagasi ühte nägin… Seevastu kiiruseületajaid näen iga päev kümneid ja kümneid. Ja seda ka väga kehvade teeoludega.

Pole oluline, kas neid on palju või vähe, asi on ju põhimõttes. Ka üks selline juht on liiast. ja veelkord, me ei räägi praegu kiiruseületajatest, kes on loomulikult kordi suurem probleem, aga see pole see teema.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Pole oluline, kas neid on palju või vähe, asi on ju põhimõttes. Ka üks selline juht on liiast. ja veelkord, me ei räägi praegu kiiruseületajatest, kes on loomulikult kordi suurem probleem, aga see pole see teema.

No too siis kasvõi üks näide sellest, kui liiga aeglaselt sõitnud juht põhjustas raske, koguni surmaga lõppenud liiklusõnnetuse.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

asi on ju põhimõttes. Ka üks selline juht on liias

Vii parem oma luba hoiule ja kosuta närve kuskil rahulikumas keskkonnas mõnda aega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No too siis kasvõi üks näide sellest, kui liiga aeglaselt sõitnud juht põhjustas raske, koguni surmaga lõppenud liiklusõnnetuse.

A sa too mõni näide, kus lendorav enneaegse sünnituse esile kutsus? Samavõrd teemasse.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus sa ometi ideaalstes oludes neid 70 km/h sõitjaid massiliselt kohtad? Ma kuu aega tagasi ühte nägin… Seevastu kiiruseületajaid näen iga päev kümneid ja kümneid. Ja seda ka väga kehvade teeoludega.

…ja sa tõesti arvad, et sinu rahulolematus likvideerib selle ühe juhi? Üha enam süveneb tunne, et sinudugune on liikluses ohuks, mitte see üks aegalne sõitja.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

A sa too mõni näide, kus lendorav enneaegse sünnituse esile kutsus? Samavõrd teemasse.

Asi on selles, et näiteid kiiruseületajate põhjustatud ränkade ja traagiliste liiklusõnnetuste kohta on sadades.

Aga millegipärast kui sinusuguselt aeglaselt sõitvaid juhte demoniseerijalt küsida näiteid aeglase sõidu põhjustatud raskete avariide kohta küsida, siis tuleb mingi mömm-mömm onuheino-nali. Tase ikka ju.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga millegipärast kui sinusuguselt aeglaselt sõitvaid juhte demoniseerijalt küsida näiteid aeglase sõidu põhjustatud raskete avariide kohta küsida, siis tuleb mingi mömm-mömm onuheino-nali. Tase ikka ju.

No sama lugu, kui sinult lendoravate ja sünnituste kohta küsida. Ei mingit vastust.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 123 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Liiga aeglane sõit on trahvitav

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.