RE: Linaseemned ja pehme kõht?
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mis jama see on, et linaseemned mürgised on või et ilmtingimata kuumutama peab?
Võid vabalt panna jogurti sisse või pudru peale (mina panen pärast keetmist, kuumtöötlemisel pidid palju kasulikke aineid nende seest kaduma).[/tsitaat]linaseemned sisaldavad sinihapet, mis hävib seemnetest al 50 kraadi juures. ka vötab kuumutus ära selle muidu kirbe/möruda maitse, mis seemnetes on http://sordiaretus.ee/?pid=2028&pageHeader=Alusta%20p%E4eva%20linakokteiliga
tsiteerin: \”Terveid kuumutamata linaseemneid Kalju Paalman suuremas koguses süüa ei soovita – neist tekib suhu kergelt kirbe maitse. Nimelt leidub linaseemnetes mikrokogustes linamariini, mis on sinihappe algallikas ja kõik me teame, et sinihape on mürk. Kuumutamisel aga hakkab linamariin lagunema ja tema kogus väheneb kordi. Linaseemnete pressimisel õliks ja koogiks tõuseb temperatuur kuni 50 kraadini ja sellestki piisab, et linamariinist lahti saada\”.
seemneid kuumutades ei lähe kaduma see (hea!)öli, mis just oluliseim asi nende seemnete puhul.
oleneb ka kogustest. mina söön päevas 50g! (mis on max lubatud), mitte vaid a 2 spl neid ja lasen micros kooraks kuumaks, jahutan. ohtralt joon vett. ei purusta. meeldivad kohutavalt ja on lausa söltuvust tekitavad. jahu ei meeldinud mulle yldse ja pole ka selline jogurti sööja, ei maitse sellised seemned+jogurt sösserdused.
olen muide nii oma kaalu alandanud ja jälginud, sest köht käib megalt läbi kui varemalt maadlesin lausa kroonilise köhukinnisusega, mis möjutas ka kaalu. manustanud olen ma neid nyydseks igapäevaselt möödunud aasta maist (elan ja seda ilma seda komplikatsioonideta) ja kaalu kaotanud sellest ajast pingutamata ja nö iseenesest 4 kg, syyes muid asju tavapäraselt.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 18.01 15:14; 18.01 16:37; 19.01 19:40; 21.01 17:45;