Kartulit ei saa külmutada onju! Aga miks friikartuleid saab?
Teema: Loll küsimus friikate kohta.
Et sa küsida saaks.
Need on vist eelnevalt balansseeritud.
need on eeltöödeldud juba ju. ei ole ju täitsa toored kartulid
[small]Berkana kirjutas:[/small]
[tsitaat] balansseeritud.[/tsitaat]
justjust 😀
[small]Berkana kirjutas:[/small]
[tsitaat]Need on vist eelnevalt balansseeritud.[/tsitaat]
blan¨eeritud!!!
No aga kartulitele tegelikult ju eelnev kuumtöötlemine ei aita. Ka keedetud kartul läheb sügavkülmas vastikuks. Tahaks ka teada, kuidas need pakis müüdavad friikad siiski töödeldud on.
;)vaatasin jah, et valesti, aga ei teadnud ka, kuidas õige on.
Aga proovi erinevaid meetodeid, kuidas saaks liigse vee välja. Ilmselt ka võti kiirkülmutusmeetodis ja selles, et paned kohe kuuma ahju ja üles ei sulata vahepeal.
Aga miks sa tahad üldse kartulit sügavkülmutada? Mul pole küll sügavas sellist ruumi, et seda kartulile kulutada.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] Tahaks ka teada, kuidas need pakis müüdavad friikad siiski töödeldud on.[/tsitaat]eelküpsetatud ju – seepärast nad nii ruttu valmis saavadki.
ja mis mõttes ei saa kartulit külmutada? olen külmutanud kartuliputru, -vormi, mistahes kartulitega toitu. panen sageli õhtusöögi jäägid karbiga sügavkülma, kes töölt või koolist enne mind koju jõuab, soojendab mikroahjus üles ja soe lõuna alati olemas.
Sulfiididega töödeldud. Kuidas muidu need kartulid mustaks ei lähe ning püsivad kenad kollased?
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Sulfiididega töödeldud. Kuidas muidu need kartulid mustaks ei lähe ning püsivad kenad kollased?[/tsitaat]
Na vat ei ole sulfiteeritud. Seda oleks vaja teatud juhtudel toore kartuli külmutamisel, aga pakifriikartulid ei ole toored, on hoopis eelküpsetatud ja kiirkülmutatud. Sel juhul ei lähe midagi tumedaks kuskil. Küpsetamisele eelnev töötlemine käib märjalt toore kartuliga (tärklis on vaja maha pesta), seal ka ei tumene.
Ma tean, et külmutatakse värsket-pisikest suvist kartulit ka. Mingist toiduainete säilitamise raamatus lugesin. Keedeti natukene, siis jahutati ruttu maha. Ei mäleta, kas kartulid pandi külmuma kilekotiga või vedelikus. Vist ikka kuivalt kotiga.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.