mina võtsin 2018 a mais Petsist koera. Võtsin just sealt, sest olin kuulnud Larast ja nendest loomadest, ja soovisin üht koera nö päästa.
Läksime varjupaika, küsisime koera keda kodulehel olime näinud. Koer toodi, oli nii armas ja tore, jalutasime temaga tunni ja siis otsustasime, et võtame ta koju endaga.
Kui siis läksin sisse ütlema, et soovime seda koera – hakkas Lara kuskilt nurgast pobisema, et selle koeraga on ikka palju tööd ja kas ma ikka tean, mida koera võtmine tähendab. Ütlesin, et tean ikka – meil on palju koduloomi olnud ning kogemused on olemas erinevate loomadega.
Igatahes imelik maik jäi sellest asjast suhu – nagu ta ei oleks tahtnudki, et ma selle koera võtan.
Igatahes, maksime 150 eurot, küsisin et kas kiip ka on- on. Aga registratuuritädi ütles siis, et kiip oli juba leidmise ajal. Kas siis tõesti keegi pani 3-4 kuusele kutsikale kiibi, koer kadus siis ära ja keegi teda ei otsinud? Kahtlane. Kuigi kiibi number seda ei näita (näitab tootja firma koodi, mitte riiki) siis ma seda kontrollida ei saa. Aga kahtlus on, et ka minu koer on venemaalt pärit.
Igatahes, minu koer on võrratu loom, ja paremat ei oskaks tahtagi. Sõbralik, hästi kuulekas, hoiab kodu – võiksin teda taevani kiita.
Aga jah, PETSist jäi halb maik suhu. Kui tulevikus võimalus on, siis päästaks sealt veel kellegi.