Esileht Pereelu ja suhted “Loomulik perekond”

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 72 )

Teema: “Loomulik perekond”

Postitas:
Kägu

Abikaasast ei sõnagi. Ilmselt tahtis ankeedi väljamõtleja olla hästi moodne. Mõtlen siis, et mida ma vastama peaksin, kas lugeda oma abikaasa eluaasaks või mitte?

Ilmselt kasutati elukaaslast üldistava väljendina parema väljendi puudumisel. Kui küsitlejat huvitas koos elamine, mitte sinu abielustaatus, siis kas ta oleks pidanud asjata ruumi raiskama, et kõik erinevad koos elamise variandid välja tuua, kui tegelikult teda ei huvita, millise liidu läbi sa koos elad? Asi ei ole ju moodne olemises vaid reaalsuses (abieludes elavad kooselud moodustavad vsid poole kooseludest) ja küsitluse eesmärgis.

Sa ise oled 100% kindlusega ise vabas kooselus, arusaadav. Muidu sa ei üritaks siin ennast lohutada, et “”reaalsuses” elavad kooselud moodustavad vsid vaid poole kooseludest”.

Sa nimetad ankeedis abielustaatuse küsimist asjatuks ruumiraiskamiseks, kuid ei imesta, et toda sinu kallihinnalist ankeediruumi peab sealjuures ilmtingimata jaguma 4-5 sugupoolega seotud lahtrile? Ehkki ometi räägitakse, et geid ja transsoolised moodustavat meie elanikkonnast vaid ülitühise kaduvväikese osa.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa nimetad ankeedis abielustaatuse küsimist asjatuks ruumiraiskamiseks, kuid ei imesta, et toda sinu kallihinnalist ankeediruumi peab sealjuures ilmtingimata jaguma 4-5 sugupoolega seotud lahtrile? Ehkki ometi räägitakse, et geid ja transsoolised moodustavat meie elanikkonnast vaid ülitühise kaduvväikese osa.

Sa tõesti mõtled, et maailmas leidub vaid üks ankeet kõikidele küsimustele vastuste leidmiseks?

Kui sugupoolte jagunemine on oluline, siis ilmselgelt pühendatakse sellele ankeedis rohkem ruumi. Kooseluvormi statistikaks on teine ankeet, kus sellele on rohkem ruumi antud. Jah/Ei vastusega saab ka mitmed asjad juba välistada.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sugupoolte jagunemine on oluline, siis ilmselgelt pühendatakse sellele ankeedis rohkem ruumi.

Sugupool pole ju enam üldse oluline, mis ruumi sellele veel pühendada? 😀

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sugupoolte jagunemine on oluline, siis ilmselgelt pühendatakse sellele ankeedis rohkem ruumi.

LGBT esindaja on siin suurelt sõna võtmas, nagu nõukajal oli see proletaarialaste värk.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Statistika on ikka oluline.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Statistika on ikka oluline.

Eks põhjenda siis ära, miks on enamikus hetkeaja ankeetides nii tohutult oluline teada saada, missuguse sugupoole esindajana iga vastaja ennast siis ikka määratleb, et neid lahtreid lausa 4-5 tükki peab olema? Ei ole need LGBT+ temaatikaga seotud ankeedid, vaid täitsa tavalised, meie igapäise elu kohta. Mida annab ametlikule statistikale teadmine, et transsoolised käivad samuti teatris ja ostavad poest Kirde saia?

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida annab ametlikule statistikale teadmine, et transsoolised käivad samuti teatris ja ostavad poest Kirde saia?

sama palju kui see, kas saia ostab 60a töötu vallaline mees või 44a abielus naine. see ongi statistika mõte

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida annab ametlikule statistikale teadmine, et transsoolised käivad samuti teatris ja ostavad poest Kirde saia?

sama palju kui see, kas saia ostab 60a töötu vallaline mees või 44a abielus naine. see ongi statistika mõte

See ongi vajadus manipuleerida.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas tõesti enam aru ei saada mis on loomulik? Loomulik perekond on mees ja naine ning nende ühised lapsed.

Kui seda ei suuda mõista, siis mõtle näiteks sellele, et emane kass saab isase kassiga kassipojad – see on ju loomulik ja normaalne, selline on elu. Kunagi said kõik sellest aru, nüüd enam ei saa?! Ei ole nii, et kaks isast saavad kassipojad. Ei ole ka nii, et peale kastreerimist isane kass muutub emaseks 🥲

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga vaata, just selles oligi praegu point, et see 44a abielus naine ei huvita saiaostjana mitte kedagi, kuna abielu kohta ankeedis ju enam ei küsitagi! Küsitakse vaid, et kas oled mingis kooselus. Seevastu aga saiaostja sugupoole vastu tuntakse uskumatult suurt huvi, nii et lausa 4-5 eraldi lahtrit on tema vastust ootamas 🙂

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas tõesti enam aru ei saada mis on loomulik? Loomulik perekond on mees ja naine ning nende ühised lapsed.

Kui lapsed on suured ja kodust välja kolinud, kas siis on ebaloomulik perekond?

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sama perekond, lihtsalt jõudnud järgmisesse faasi.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sama perekond, lihtsalt jõudnud järgmisesse faasi.

Aga kui abielus on keskeas abiellunud inimesed, siis ikka ju on ebaloomulik perekond?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega kui mina lapsi ei saa ja olen abielus leskmehega ning kasvatan esimesest elukuust tema last, siis täna, 17 aastat hiljem on meil ebaloomulik perekond. Päris hea nali, kohe teatan mehel ja tütrele.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks põhjenda siis ära, miks on enamikus hetkeaja ankeetides nii tohutult oluline teada saada, missuguse sugupoole esindajana iga vastaja ennast siis ikka määratleb,

Lihtne. Elementaarne. Kui me räägime internetist, siis see teave annab reklaamijatele olulist infot.

Utreeerin. Näiteks, kui veebiküsitlusest selgub, et enim huvi tundsid su automargi vastu naised, siis saad edasiste turundustegevustega sihtida just seda sihtrühma. Kui ikka küsitlusele vastanud meestest 15% ja naistest 90% spontaanse tuntusena oskab nimetada üheksateist elektritarvete müüjat, saab teha turundusosakond teha kaks järeldust

* uue elektrikaupade poe reklaam tabab kõige paremini sihtrühma, kui reklaame näidata Buduaaris ja Perekoolis, aga mitte militaar.netis
* meeste sihtühma on alainvesteeritud, seda segmenti tuleb kasvatada.

Ka väljaspool internetti on ju loogika sama. Kui nt Kaubamaja nt reaalpoes loeb kokku, et 68% külastajatest on naised, aga mehed teevad 95% käibest, siis on ju selge, kuidas turundust edasi planeerida.

Näited on muidugi utreeritud, et selgem oleks.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks põhjenda siis ära, miks on enamikus hetkeaja ankeetides nii tohutult oluline teada saada, missuguse sugupoole esindajana iga vastaja ennast siis ikka määratleb,

Lihtne. Elementaarne. Kui me räägime internetist, siis see teave annab reklaamijatele olulist infot.

Utreeerin. Näiteks, kui veebiküsitlusest selgub, et enim huvi tundsid su automargi vastu naised, siis saad edasiste turundustegevustega sihtida just seda sihtrühma. Kui ikka küsitlusele vastanud meestest 15% ja naistest 90% spontaanse tuntusena oskab nimetada üheksateist elektritarvete müüjat, saab teha turundusosakond teha kaks järeldust

* uue elektrikaupade poe reklaam tabab kõige paremini sihtrühma, kui reklaame näidata Buduaaris ja Perekoolis, aga mitte militaar.netis

* meeste sihtühma on alainvesteeritud, seda segmenti tuleb kasvatada.

Ka väljaspool internetti on ju loogika sama. Kui nt Kaubamaja nt reaalpoes loeb kokku, et 68% külastajatest on naised, aga mehed teevad 95% käibest, siis on ju selge, kuidas turundust edasi planeerida.

Heh, loen ja imestan, kuidas sa (ilmselt tahtlikult) keeldud poindile pihta saamast, mängides lolli. Ja minu tsitaadi esitasid ka pooliku lausena. Mu lause kõlas tegelikult nii: “Eks põhjenda siis ära, miks on enamikus hetkeaja ankeetides nii tohutult oluline teada saada, missuguse sugupoole esindajana iga vastaja ennast siis ikka määratleb, et neid lahtreid lausa 4-5 tükki peab olema?”

Sinu vastus käsitles endiselt raudset nn vanaaegset soolist duaalsust: mehed ja naised, meestekaubad ja naistekaubad 😀 Küll aga ei suutnud sa selgitada, miks peab soolahtreid olema 4-5 tükki?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küll aga ei suutnud sa selgitada, miks peab soolahtreid olema 4-5 tükki?

Mind tsiteerides unustasid, et kirjutasin teemasse absoluutselt esimest korda ja minuga võiksid kasutada elementaarselt viisakat tooni – seda soovitaksin sule muidugi ka eraellu.

Vastan ka – pole kordagi näinud, et ühes küsitluses küsitaks minu sugu 4-5 korda 🙂 “Ja nüüd palun vastake uuesti, kas olete ikka veel naine? Ja nüüd? Aga nüüd?”

Nii või?

Enamasti on kolm varianti: naine, mees, ei soovi vastata.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaata, kui sina näiteks määratled ennast kui mees, siis ma sulle tampoonide reklaami ei näita. Kui sa määratled ennast kui suur kirju karvane koer, siis ma sulle kassitoidu ega kontsakingade reklaami ei näita. Vastav küpsis on juba su arvutis.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Missuguseid soo lahtreid on kus viis?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küll aga ei suutnud sa selgitada, miks peab soolahtreid olema 4-5 tükki?

Mind tsiteerides unustasid, et kirjutasin teemasse absoluutselt esimest korda ja minuga võiksid kasutada elementaarselt viisakat tooni – seda soovitaksin sule muidugi ka eraellu.

Vastan ka – pole kordagi näinud, et ühes küsitluses küsitaks minu sugu 4-5 korda 🙂 “Ja nüüd palun vastake uuesti, kas olete ikka veel naine? Ja nüüd? Aga nüüd?”

Nii või?

Enamasti on kolm varianti: naine, mees, ei soovi vastata.

Ja kust sina tead, mismoodi ma eraelus suhtlen? Kui argumendid otsa saavad, siis lähed isiklikuks, kahju sust. Elementaarse viisakuse põhireeglid on sul nähtavasti omandatud üpris poolikult.

Töötan ettevõttes väljaspool Eestit ja siin on tõepoolest ankeetides sugupoole kohta vastusevariante terve joru: 1. mees, 2. naine, 3. see on libisev, 4. muu, 5. ei soovi vastata. Ankeetide sisuga pole see seotud mitte kuidagi.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töötan ettevõttes väljaspool Eestit ja siin on tõepoolest ankeetides sugupoole kohta vastusevariante terve joru: 1. mees, 2. naine, 3. see on libisev, 4. muu, 5. ei soovi vastata. Ankeetide sisuga pole see seotud mitte kuidagi.

Kahjuks ma ei tea, miks sul seal asukohariigis nii on. Eestis nii ei ole. Just vastasin FBs mingile euroküsitlusele teemal, kas usaldan inimesi ja kui rahul demokraatiaga eestis ja oli kolm varianti. Mees, naine, muu või ei soovi vastata.

Eraelus võid sa ju viisakas olla, kahjuks veebis praegu mitte.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kahjuks ma ei tea, miks sul seal asukohariigis nii on. Eestis nii ei ole. Just vastasin FBs mingile euroküsitlusele teemal, kas usaldan inimesi ja kui rahul demokraatiaga eestis ja oli kolm varianti. Mees, naine, muu või ei soovi vastata.

Eraelus võid sa ju viisakas olla, kahjuks veebis praegu mitte.

Aga ma ei olegi sinu käest küsinud, miks mu töökohariigis nii on. Ja Eestiski olen juba kohanud samasuguseid ankeete – mitte küll massiliselt, kuid hakkab siiagi jõudma see trend. Ja neid sinugi poolt väljatoodud vastusevariante on tervelt 4 tükki 🙂

Mis puutub viisakusse, siis tundub, et üritad sellest praegu teha mingisugust oma vastaspoole süüdistamise argumenti, kuna midagi paremat leida ei oska. Sinu enese viisakus kahjuks lonkab täiega, soovitaks vaadata peeglisse.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja Eestiski olen juba kohanud samasuguseid ankeete – mitte küll massiliselt, kuid hakkab siiagi jõudma see trend. Ja neid sinugi poolt väljatoodud vastusevariante on tervelt 4 tükki 🙂

Kolm.

* mees
* naine
* muu või ei soovi vastata

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui seda ei suuda mõista, siis mõtle näiteks sellele, et emane kass saab isase kassiga kassipojad – see on ju loomulik ja normaalne, selline on elu. Kunagi said kõik sellest aru, nüüd enam ei saa?! Ei ole nii, et kaks isast saavad kassipojad. Ei ole ka nii, et peale kastreerimist isane kass muutub emaseks 🥲

Aga kui on mees, naine, naise lapsed ja mehe lapsed?

Või naine ja lapsed.

Või vanaema ja lapselapsed?
Jne.

Kas kõik need kooslused ei ole loomulikud perekonnad?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui on mees, naine, naise lapsed ja mehe lapsed? Või naine ja lapsed. Või vanaema ja lapselapsed? Jne. Kas kõik need kooslused ei ole loomulikud perekonnad?

Mina olen traditsioonilise ehk loomuliku perekonna eestkõnelejate jutust saanud aru, et sellised kooslused on ebaloomulikud pered ehk värdpered.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui on mees, naine, naise lapsed ja mehe lapsed? Või naine ja lapsed. Või vanaema ja lapselapsed? Jne. Kas kõik need kooslused ei ole loomulikud perekonnad?

Mina olen traditsioonilise ehk loomuliku perekonna eestkõnelejate jutust saanud aru, et sellised kooslused on ebaloomulikud pered ehk värdpered.

Okei, et kui näiteks sul mees maha sureb, saab sinust koos lastega värdpere? Või kui võtate veel ka vanaema enda majja vabasse tuppa, siis on lausa värdvärdpere?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega kui mina lapsi ei saa ja olen abielus leskmehega ning kasvatan esimesest elukuust tema last, siis täna, 17 aastat hiljem on meil ebaloomulik perekond. Päris hea nali, kohe teatan mehel ja tütrele.

Ebaloomulik oleks kui sa oled 17 aastat last kasvatanud, aga ei pea teda oma lapseks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja Eestiski olen juba kohanud samasuguseid ankeete – mitte küll massiliselt, kuid hakkab siiagi jõudma see trend. Ja neid sinugi poolt väljatoodud vastusevariante on tervelt 4 tükki 🙂

Kolm.

* mees

* naine

* muu või ei soovi vastata

Kuna töötan ise ankeetide tulemustega, siis parandan sind uuesti: Muu ja Ei soovi vastata ei ole tavaliselt kattuvad, vaid eraldi lahtritena. Nii et ikkagi 4 🙂

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ebaloomulik oleks kui sa oled 17 aastat last kasvatanud, aga ei pea teda oma lapseks.

Mina ei ole tema ema ju. Ma nagu mäletaksin, kui oleksin kunagi sünnitanud.

Meil on väga head suhted, aga see ei tee mind veel tema emaks. Ma olen see, kes võttis üle emakohustused, emavastutuse ja sai endale emarõõmud, aga ma ei ole ema. Fakt, tuim, selge fakt. Ma olen emafiguur. Pole mingit huvi tõrjuda tema ema pildist ja mälust välja. Vaatame koos pilte, diapositiive, käime lapse ema vanematel külas. Ema on ema. Ma katseks teda lõvina, aga vat ema ma talle ei ole. Võõrad suled, nendega ehtimine pole minu rida.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuna töötan ise ankeetide tulemustega, siis parandan sind uuesti: Muu ja Ei soovi vastata ei ole tavaliselt kattuvad, vaid eraldi lahtritena. Nii et ikkagi 4 🙂

Kuna ma töötan ka palju turu-uuringutega Eestis, siis viimasel ajal on kolm. Neli-viis aastat tagasi oli kaks.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 72 )

Esileht Pereelu ja suhted “Loomulik perekond”