Esileht Lapse ootamine Loote väline pööramine

Näitan 5 postitust - vahemik 1 kuni 5 (kokku 5 )

Teema: Loote väline pööramine

Postitas:
Kägu

Nädalaid 36, kolmas laps. Beebi risti kõhus. Pea on üleval paremal, jalad all vasakul küljel. Ja nii on olnud koguaeg. Mõni päev on liikunud peaga naba suunas ja vasakule natuke. Aga ümber ennast keeranud ei ole kordagi. Iga kord ämmakas teeb ultraheli ka ja ise tunnen juba tema löökide järgi, et ta ei uju seal ringi ja ei ole peaseisu kordagi läinud.

Nüüd aeg pandud välisele pööramisele. Algselt mõtlesin, et las proovivad pöörata. Hetkel juba kahtlen. Et miks ta ometi ise juba ei pööra, äkki on mingi tõsine põhjus, et ta sedasi risti on. Eelmised olid juba enne 30 nädalat peaseisus.

Jagage kogemusi, kes käinud ja kellel õnnestunud pööramine. Või kellel ei õnnestunud, aga beebi enne sünnitust ise ikkagi pööras. Ei soovi üldse keisrit 😔 tahan nii väga ise sünnitada.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul prooviti 11 aastat tagasi beebit väliselt ümber pöörata. Sel hetkel ei osanud üldse muretseda. Enne mind käis üks naine ja temal läks kõik hästi.

Tuli minu kord ja läksin palatisse. Abikaasat kaasa ei lubatud. Arst proovis alguses üksi keerata, ei õnnestunud. Siis tuli õde appi. Neli kätt oli mul nii kõvasti kõhu ümbe nagu kohe suruks nad need läbi näha. Kahjuks või õnneks pööre ei õnnestunud. Kõht oli sinikaid täis pärast.

Määrati keisrilõike aeg.  Beebi oli tuharseisus. Epikriisi on välja toodud, et lootevett oli vähe. Beebi jaoks oli seda piisavalt, aga suurt möllu ta mul teha seal ei saanud.

Kindlasti on kogemused erinevad. Sul võib kõik hästi minna. 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui tal on tõsine põhjus, miks ta ei pööra, siis teda ei õnnestugi pöörata. Kui pööramise käigus midagi juhtub, siis sa oled selle ajal ja järgselt ka jälgimise all, nii et saab kohe tegeleda probleemidega. Mina prooviks igati keisrilõiget vältida ja läheks kindlasti pööramist proovima. Kui ei õnnestu, siis ma läheks kiropraktiku juurde visiidile. Meil on Eestis mõned rasedatega tegelevad kiropraktikud tihti võib nendepoolne korrektsioon ka aidata lootel õigesse asendisse liikuda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aitäh teemapostituse eest! Olen hetkel just täpselt samas seisus on mõtetega. Nädalaid küll vaid 34+2 aga laps on olnud terve raseduse tuharseisus. Juba ammu ütlesin ämmaemandale, et sisetunne närib, et laps jääb tuharseisu. Tulemas neljas laps. Kui järgmiseks ämmaemanda visiidiks (1.5 ndl pärast) endiselt tuharseisus, siis saan valida pööramise. Keisrit kardan nagu tuld. Minu ümber paljud on avaldanud arvamust, et keiser oleks äkki lihtsam. Mina nii siiski ei arva, sest tegu on ikkagi suure operatsiooniga ning valud alles peale lapse sündi algavad. Tean juba ette, et verekaotust ja narkoosi talun pigem kehvasti ja taastumine vaevalisem. 90% minus on kindel, et lasen proovida keerata, sest siis olen enda poolt teinud kõik, kuigi lihttuharseisu võin ise sünnitada. Minu ämmaemand ütles tuharseisu peale, et enamus lastest kipuvad olema lihtsalt ka laisad keerama ja alati ei pea selle taga olema mingit erilist põhjust.

p.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja olen ja kirjutan siis enda hetke olukorra siia. Tänud kõigile, kes vastasid teemasse ka.

Läksin siis kohale hommikul, tunne oli nagu ikka sama. Küsiti veel, et kas ei tundu, et on ümber pööranud. No ei olnud tema liigutuste või kõhu järgi aru saada muutust. Kuigi paar päeva enne pöörama minemist mul oli kõhunahal nii valus ja ta oli selline aktiivsem kõhus. Ma veel naersin, et tunne nagu ta oma pisikeste sõrmekestega kisuks mu emakat seest ja näpistaks mind. Aga katsudes kõhtu ta oli ikka minu jaoks ristis ja löögid samad. Arst siis enne ultraheli ka katsus ja ütles, et tundub, et pea üleval ja. Aga oh imet, oli ennast peaseisu pööranud ise. Aga sellises imelikus asendis oli, et saadeti ikka suurde ultrahelisse ka, et hinnata siis ta suurust, lootevee hulka ja täpset asendit. Ja ta ongi mul päris üleval pepuga, jalad suht vastu mu selga, pea ei ole vaagna lähedalgi vaid kuidagi kõrgemal. Ehk ta ei taha mu rinna alt ära minna 😀 samas ei ole mul raske hingata, kõhu järgi ütleks, et ülevalt rinna alt suht tühi, aga siiski siiski on ta ennast suht kokku pressinud mu rinna alla. Nüüd loodame, et ta sulpsu ei tee ja tagasi ei keera. Lootevett õnneks vähe, selles suhtes, et tal ei ole ruumi ujuda seal sees. Oleks palju vett, siis ta ujuks ümber. Samas ei ole vett vähe, et peaks muretsema. Minul siis jäi nii hetkel, pööramis vajadust ei olnudki.

Ja loodan siiralt, et ta järgmiseks visiidiks 38 nädalal ilusti samas asendis on või juba vaagnasse ära läheks. Sest ma mitte ei karda sefa keisrit ja taastumist, eks see raske ole. Aga ma lihtsalt vaimselt ei ole valmis selleks, et ma pean plaaniliselt oma lapse ilmale tooma. Mulle meeldib sünnitada 😀 kaks eelnevat last on kohutavate valudega tulnud, aga suht kiiresti ja iga kord jääb midagi kripeldama, et mis oleks teisiti saanud teha, et oleks veel ägedam kogemus olnud. Ootan just seda sünnituse algust ja ootusärevust, et varsti kohtud temaga ja et viimastel nädalatel ei teagi ju täpselt mis päev see olema saab kui ta sünnib.

Ja viimasele, et ehk sul ka ikka pöörab ennast ringi enne lõppu.

+4
0
Please wait...

Näitan 5 postitust - vahemik 1 kuni 5 (kokku 5 )

Esileht Lapse ootamine Loote väline pööramine