Kas kellelgi on veel viimastel rasedusenädalatel avastatud, et lootel üks neer natuke laienenud? Kas see taandus ise ära või tuli ravima hakata?
Esileht › Lapse ootamine › Lootel neeruvaagna laienemine
Teema: Lootel neeruvaagna laienemine

Mul oli raseduse keskel. Üks neer oli suurem aga beebi ise kasvas õnneks järele. Käisin üsna tihti uh-s jälgimisel selle pärast. 30.ndaks nädalaks olid kõik mõõtmed korras.
Beebi on nüüd kolme nädalane ja neerud töötavad algusest peale normaalselt.

Mu lapsel avastati LA ultrahelis ühe neeruvaagna laienemine. Sündis selle natuke laienenud neeruvaagnaga, midagi hullu sellest ei ole. Väga tõenäoline, et kasvab välja ja kui mitte, ei ole tegemist suure probleemiga. Öeldi, et on natuke suurem risk põletike tekkeks (oletan, et neeruvaagnapõletike?) ja kui see kunagi juhtuma peaks, on vaja põletikku ravida. Neeruvaagna laienemisega spetsiaalselt midagi ette ei võeta.

Minul esiklapsel oli mõlema neeruvaagna laienemine looteeas. Sünnitusmajas kontrolliti üle ja kuna endiselt normist väljas suunati lastehaiglasse jälgimisse. 1a oli sellest nö välja kasvanud ning rohkem jälgitud ei ole. Ainuke asi, mida arst ütles oli, et kuna lapsel suurem võimalus saada neeruvaagnapõletik, siis kui imikul tekib kõrge palavik ilma muude haigustunnusteta (nohu, köha vms), siis kohe beebiga EMO-sse. Teatud juhtudel võib olla vajalik kirurgiline sekkumine, aga see on mingi 1% juhtudest. Õnneks ühtegi põletikku ei saanud ja tänaseks on tegemist tragi ja terve 5a mürakaruga 🙂

Minu lapsel avastati neeruvaagna laienemine looteanatoomias, uuesti kontrolliti 30. nädala paiku – ka siis oli mure alles. Kui laps oli 1-kuune, käisime lastehaiglas ultraheliuuringul, siis oli kõik korras. Igaks juhuks korrati ultraheliuuringut, kui laps oli 3-kuune, ka siis oli kõik kenasti ja sellega teema meie jaoks lõppes. Praegu on tragi 3-aastane tüdruk, neerudega pole probleeme olnud 🙂

Okei, aitäh vastuste eest, üritan mitte muretseda siis 🙂

Esileht › Lapse ootamine › Lootel neeruvaagna laienemine