Ma jään veidi eriarvamusele. Kui rääkida sellest, millised oskused meie noortel puudulikud on, siis on selleks eelkõige vähene tiimitöö kogemus. Minuarvates piisab täiesti ka gümnaasiumi uurimistöö tegemisest, aga põhikoolis võiks olla rohkem just grupitöid, kus õpitakse meeskonnana toimima ja erinevaid ülesandeid lahendama. See iseseisev loovtöö sobib ju osadele (ja keegi ei keela sarnaseid töid tegemast neile kellele meeldib), aga ei ole 100% vajalik kõigile. Meie koolisüsteem (eriti veel eliitkoolid) on liigselt keskendunud individualistide kasvatamisele.
Vahe on selles, et tööl tiimis on sul reeglina asjalikud inimesed, kes tulevad tööülesannetega toime. Ma just jälle lohutasin last, kes pandi tiimi koos õpilasega, kes oma tööd teeb venitades, lohakalt ja halvasti. Hinde saavad aga ühise. See grupi moodustamine polegi nii lihtne, kui lased grupid ise moodustada, selgub, et on lapsi, keda keegi oma tiimi ei taha. Kui moodustad tiimi erinevate oskustega inimestest, siis üks teeb kogu töö, teised looderdavad või üks teeb oma osa tööst hästi, teine halvasti ja hinnata on raske. Aga noh, minu meelest iga õpetaja kasutab ikkagi grupitöö formaati ka. Iseasi kas laps saab sellest innustust ja head kogemused tiimitööst, või hakkab ta selle tulemusena tiimitöid vältima, sest ei usalda teisi.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 03.04 12:30; 11.01 07:19; 11.01 17:44;