Teema: Lõputöö küsitlus – palun Sinu abi!
Tere!
Olen Tallinna Tehnikaülikooli 3. kursuse tudeng ja sel kevadel kirjutan ma oma bakalaureusetööd jätkusuutlikust toitumisest.
Praeguseks on mul peaaegu kogu vajalik vastuste hulk koos, kuid vajaksin veel väga alg- ja põhiharidusega vastajate ning vegetaarlaste abi valimi esinduslikkuse saavutamisel. Kui Sind iseloomustab kasvõi üks neist tunnustest, palun sul vastata küsimustikule: https://forms.gle/BQqBk5JFZaPG6ttT8.
Uuringus kasutatud väited pärinevad Mäkiniemi & Vainio (2014), Paul et al. (2016), Sheoran & Kumar (2022), Ede et al. (2011) ja Liu et al. (2020) uuringutest.
Aitäh, et leiad aega minu aitamiseks!
Kuule, perekoolikal on ikka 7 kõrgharidust ja teeb parasjagu kõrgepalgalise töö, nelja lapse ja kolme tõukoera kõrvalt vähemalt kahte doktorikraadi.
Oot… algharidusega vastajaid ehk siis 3.klassi lõpetanud või mitu klassi peab kooliharidust olema?
Haridusministeeriumi lehel on kirjas, et ÜLDHARIDUS JAGUNEB OMAKORDA ALUS-, PÕHI– JA ÜLDKESKHARIDUSEKS.
Õppivate laste abi soovid küsimustikule vastamisel? Ma ei usu, et meil tänapäeval ongi enam väga palju täiskasvanuid, kellel on ainult algharidus ja kui ka on, siis ma väga ei usu, et nad siin perekooli foorumis käivad. Kui aga soovid haridust omandavate laste arvamust, siis võta ühendust koolidega ja palu seal oma küsimustikku jagada. Mõni õpilane võibolla viitsib ka täita.
Ma tean isiklikult vähemalt kolme kunagist koolivenda, kelle lõplikuks hariduseks jäigi algharidus- langesid/visati koolist välja neljandas või viiendas klassis ning mujale õppima ei läinud.
Oot… algharidusega vastajaid ehk siis 3.klassi lõpetanud või mitu klassi peab kooliharidust olema?
Algharidus on inimesel, kellel on põhikool lõpetamata jäänud.
Täitsin ära aga pean tunnistama et pole aimugi misasi on jätkusuutlik toit. Vb enese teadmata siiski tarbin seda.
Mis mõttes on vaja mingi bakatöö tegemiseks algharidusega inimeste kohorti? Need on ju lapsed? Kuidas nad saavad vastata, kas vanema eestkostel või iseseisvalt (?) ja mis vanusest alates? Neid täiskasvanuid, kellel on Eesti Vabariigis algharidus, on protsentuaalselt nii vähe, et neist ei saa kohorti.
Mis mõttes on vaja mingi bakatöö tegemiseks algharidusega inimeste kohorti? Need on ju lapsed? Kuidas nad saavad vastata, kas vanema eestkostel või iseseisvalt (?) ja mis vanusest alates? Neid täiskasvanuid, kellel on Eesti Vabariigis algharidus, on protsentuaalselt nii vähe, et neist ei saa kohorti.
Allikas: Statistikaamet
20-29
|
30-49 |
50-64 |
65+
|
Haridustase
|
|
|
|
|
Alghariduseta |
407 |
948 |
398 |
1699 |
Algharidus |
3058 |
3134 |
2450 |
27436 |
Põhihariduseta kutseharidus |
78 |
162 |
339 |
2290 |
Iseasi, kuidas neid 3500 inimest vastama saada.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.