Küsiks eelnevatelt kirjutajatelt, kes polnud rahul dr. Kalm suhtlemise/käitumisega, et kas te ka vastava sisulise kaebuse haiglale/osakonnale tegite?
Minul on sama arstiga väga pisike kokkupuude, kui erakorraliselt läksin kontrolli rasedusega Medita erakliinikus Tartus, kus ta samuti töötab ja parasjagu minu arsti puudumisel sai mind vahele võtta. Õnneks ta minuga päris ei kurjustanud, kuid tema külm suhtumine head tunnet samuti ei tekitanud. Eriti olukorras, kui oled erakorraliselt seal pukis oma kauaoodatud rasedusega. See kogemus polnud aluseks küll mingi kaebuse kirjutamiseks erakliinikule, aga samas tekitas hirmu, et satun sünnitama just tema vahetuse ajal LEHi. Ja vot sünnitada tema käe all küll ei tahaks.
Isegi, kui seda kaebust tükk maad hiljem esitate peale sünnitust, võib sellest pikemas perspektiivis kasu olla paljudele. Teile võib see natukene rahu südamesse tagasi ehk tuua (ma loodan, sest negatiivne arsti suhtumine ja sünnitamine ei käi mitte mingil juhul kokku), võib-olla aitab see teil järgmist last LEHis sünnitades vältida samasuguse kohtlemise otsa sattumist ja lisaks, mida rohkem kaebusi, seda suurem on tõenäosus, et üleüldse keegi ei saa sellise kohtlemise osaliseks enam.
Ise plaanin minna sünnitama samuti LEHi jaanuaris ning muus osas on mul ainult head emotsioonid sinna sünnitama mineku osas, ainus hirm ongi dr. Kalm vahetuse ajal sinna sattuda veel olukorras, kus ma ei saa ka oma meest abiks, toeks ja mis peamine – enda kaitseks kaasa võtta (ei tea me ju keegi, mis olukord jaanuari alguses, keskel või lõpus meil olema saab, kas üldse tugiisikut lastakse kaasa, kas ainult passidega või on selleks ajaks loodud üldse mingi uus versioon lubadest). Seega kindel ja usaldusväärne suhe oma arstidega on oluline ja eelmainitud korduvad kirjeldused nimetatud arsti käitumismustrist ei ole kuidagi tolereeritavad.
Otseloomulikult on ka teistes haiglates paremaid ja halvemaid vahetusi, seega ühe inimese põhjal ilmselt haiglavalikut langetada ei tasuks, aga samas mõistan inimesi, kes peale sellise arstisuhtumisega kokkupuutumist sünnitades ei soovi sinna tagasi pöörduda. Loodan lihtsalt, et te leiaksite endas jõudu ja jaksu sellest kogemusest kindlasti ka haiglat teavitada, kui te seda veel teinud ei ole.