Oleks mul raha siis ma hirmust maksaks. Hetkel poordusin tasuta õigusabi poole ja saatsin kommentaarid ka neile. Mind huvitab hetkel kas Robert Sarv saab mu konto ilma kohtu otsuseta arestida, kuinõuet ei täida? Tasub vist konto kiirelt tühjaks teha. Kohtu läheb asi nagunii kuma mul pole sellist raha ja seal kommentaaris pole kirjutatud, et J on see või too vaid hoiatav sisu, et märgake. Aga nad lugesid välja hoopiski õuud, et ma olekski oelnud, et ta on p…….
Ole rahulik – ei saa ükski advokaat su kontot arestida. Kui sa praegu tema nõuet ei täida, ei saa ta midagi teha. Kui ta tahab oma nõuet ikkagi maksma panna, siis peab ta pöörduma kohtu poole. Kohtus on sul võimalik öelda, mida arvad ja kaitsta oma seisukohta. Ära ainult kohtust tulevale nõudele vastamata jäta (muidu võid tagaseljaotsuse saada). Kui tuleb nõue kohtust, siis kindlasti vasta sellele. Lõpuks teeb maakohus otsuse. Kui sa ei ole selle otsusega nõus, siis saad vaidlustada ringkonnakohtus ja Riigikohtus.
Alles siis, kui kohtuotsus on jõustunud, on selle täitmine kohustuslik. Kui kohtuotsuses on kirjas, et tuleb mingi raha maksta, siis tuleb. Kui ise ei maksa, siis saab teine pool pöörduda kohtutäituri poole ja vot alles kohtutäitur saab kontot arestida. Selle kõige eelduseks on aga kohtuotsus.
Ole rahulik. Vaata üle, mida kommenteerisid. Arvestada tasub sedagi, et kohus on avaliku elu tegelaste puhul leidnud, et neil on kohustus taluda suurendatud kriitikat ja negatiivseid arvamusi. Samuti on kohus märkinud, et igale au teotamise juhtumile pole põhjust reageerida rahalise kompensatsiooni väljamõistmisega. Teisalt peab kohus hindama ka seda, kust läheb piir.