Mul on kahjuks tutvusringkonnas paar psüühikahäirega inimest ja kui nüüd kõrvalt analüüsida, tundub ta käitumine nende omale üsna sarnane.
Ma ei väida, et tal see on, aga ta käitub nii, nagu tal oleks midagi tõsisemat viga – just see maniakaalne/depressiivne käitumine: hullumeelne soov teistele muljet avaldada/meeldida, mis avaldub näiteks end “imetlevates” storydes ja metsikus tõestamise vajaduses, reeglite rikkumine, pidev adrenaliini- ja tähelepanuvajadus (ükskõik mis hinnaga – valetamine, draamade genereerimine, kaastunde kerjamine), tohutu egokesksus, kodu ja elu kaootilisus/räpasus, motivatsiooni puudus, toitumis- ja unehäired, pidev koduseinte vahel istumine (ok, vahel käib tööl ja rotiga pubis).
Ma inimlikult saan aru, et lahutus on korralik pauk, aga enda elu eest peab siiski ise vastutama ja abi otsima, kui olukord üle käte läheb. Tal aga tundub olevat sellega seoses eitamisfaas, ei näe probleemi (vähemalt avalikult).
Kuigi seda ei peaks häbenema, suurel osal on mingid kergemad psüühika kõrvalekalded. Oluline on ravi saada, vajadusel ravimeid tarvitada, mis võimaldab täisväärtuslikumat elu elada.
PS. Tegemist on mu personaalse tõlgendusega, mitte absoluutse tõega.
Peaaegu igal inimesel on mõni see sinu väljendatud “psüühikahäire”, ära pigem vöta sellel teemal sõna, kasutad täiesti valesid termineid. Pigem on tunnuseid sõltuvale isiksusele vms. Ja isiksus on igal inimesel, pole mõtet siin jätta muljet nagu te ise kõik oleksite “psüühikahäirest” puutumata. Selline maaniline kellegi maha tegemise vajadus on ka tõsine häire, mis on kujunenud elu jooksul kogetud sündmustest ja pidevatest nähtud käitumismustritest.
Eile nägin poes järjekorras seistes üht tõenäolist perekoolikat, kes maaniliselt, irve näol, Triinu Liisi instagrami storysid screenshottis, suumis ja kusalegi fb chatti saatis. Kurb hakkas. Välimuselt tüüpiline ossinaine, mida oligi arvata.
Endiselt ei saa aru, miks te seda teete ja mis te sellest omast arust saate. Scrollida ei viitsi rohkem lehekülgi siin, isegi ei viitsi enam, viimaste lehekülgede jutt sama, mis siis kui veel viitsisin oma pead vaevata teie käitumise uurimisega. toodaloo