Nii väga, kui ma isiklikult või su postituste järgi sina, tahaks sellele isikule juhtimisõiguseta sõidu eest trahvi teha, siis eeldusel, et tegu oli firma eramaaga ja kaine olekuga, pole lihtsalt millegi eest trahvi teha.
LS 5. jagu, § 33, punkt 11, lõige 3: Juhil on keelatud anda mootorsõiduki ja trammi juhtimist üle isikule, kellel puudub selle sõiduki juhtimisõigust tõendav dokument.
Kui tegemist oli õppesõiduga, siis poleks probleemi. Aga sel juhul oli vist tegemist ikka lõbusõiduga.
Alustame nüüd sellest, et asi mida sa viidata soovid, on § 33 lõige 11 punkt 3. Lõige märgitakse (11), punkt märgitakse 3).
Nüüd, lõik mida sa viitasid, mõtlen ma TL kui hetkel sõidukit juhtivat isikut, et talle ei saa trahvi teha. LS § 33 lg 11 p 3 millele sa viidata üritasid, on mõeldud teisele isikule ehk ka selle alusel ei saa TL-ile trahvi teha. See oleks rikkumine sellele isikule, kes TL sõidukit juhtima lubas.
Järgmiseks läheme jälle tagasi § 1 juurde ning vaatame, kus liiklemist reguleerib LS. Nagu öeldud, oma territooriumil võib sõita millega soov on ning seal sõitmise eesmärgil võib seega anda juhtimise üle juhtimisõiguseta isikule.
Kas “hoovi” omaniku poolt oli antud luba?
+2
-3
Please wait...
Postitas:
Kaegu417
07.07.2022 22:06
Äkki kopeerite siis juba ühe korraga terve LS siia?
Nii väga, kui ma isiklikult või su postituste järgi sina, tahaks sellele isikule juhtimisõiguseta sõidu eest trahvi teha, siis eeldusel, et tegu oli firma eramaaga ja kaine olekuga, pole lihtsalt millegi eest trahvi teha.
LS 5. jagu, § 33, punkt 11, lõige 3: Juhil on keelatud anda mootorsõiduki ja trammi juhtimist üle isikule, kellel puudub selle sõiduki juhtimisõigust tõendav dokument.
Kui tegemist oli õppesõiduga, siis poleks probleemi. Aga sel juhul oli vist tegemist ikka lõbusõiduga.
Alustame nüüd sellest, et asi mida sa viidata soovid, on § 33 lõige 11 punkt 3. Lõige märgitakse (11), punkt märgitakse 3).
Nüüd, lõik mida sa viitasid, mõtlen ma TL kui hetkel sõidukit juhtivat isikut, et talle ei saa trahvi teha. LS § 33 lg 11 p 3 millele sa viidata üritasid, on mõeldud teisele isikule ehk ka selle alusel ei saa TL-ile trahvi teha. See oleks rikkumine sellele isikule, kes TL sõidukit juhtima lubas.
Järgmiseks läheme jälle tagasi § 1 juurde ning vaatame, kus liiklemist reguleerib LS. Nagu öeldud, oma territooriumil võib sõita millega soov on ning seal sõitmise eesmärgil võib seega anda juhtimise üle juhtimisõiguseta isikule.
Kas “hoovi” omaniku poolt oli antud luba?
Ilmselt see polnud Sinu hoov, niiet relax. Mine hinga enda hoovis värsket õhku, olen enam kui kindel, et TL Sind seal rekkaga ohustamas ei ole.
Nagu sa ise välja tõid, sätestab LS § 1 “liikluskorralduse Eesti teedel” ning avalikult kasutatava tee omaniku õigused ja kohustused. See aga ei tähenda, et eraterritooriumil võib igaüks teha mida iganes süda lustib.
Alustame siis hoopis mõistetest:
§ 2.
81) tee on jalakäijate või sõidukite liiklemiseks avatud rajatis või maaomaniku poolt liikluseks ettenähtud muu ala.
Eratee ja eraterritooriumi määratlust eraldi välja toodud ei ole. Kui tegemist ei ole alarmsõidukitega jms., liigeldakse neil seega ainult tee- ja maaomaniku nõusolekul ja tingimustel:
§ 7. Tee kasutamisele esitatavad nõuded:
(3) Teed võib liiklusväliseks otstarbeks kasutada üksnes tee omaniku kirjalikul loal ja tema kehtestatud tingimustel.
(5) Eratee omanik peab lubama erateed kasutada alarmsõidukil, jälitussõidukil ja erakorralise või sõjaseisukorra ajal Kaitseväe sõidukil. Muudel sõidukitel peab eratee omanik lubama erateed ajutiselt kasutada ainult juhul, kui samasse kohta mõistlikult juurdepääsu võimaldav avalikult kasutatav tee on avarii või loodusõnnetuse tagajärgede likvideerimiseks suletud.
Pidasingi silmas selle teise isiku trahvimist, kes juhtimisõiguseta isiku rooli laseb. Trahv võib ka maaomaniku või territooriumi valdaja määrata olla, kel on samas vaba voli seadusele ja territooriumil kehtivatele eeskirjadele viidata. Kas rooli lubaja puhul oli tegemist maaomaniku või territooriumi otsese valdajaga, oli lõbusõit nendega kokku lepitud või mitte on hetkel veel selgusetu. Seega ei saa juhinduda eeldusest, et kellegi teise hoovis võin sõita millega ja kuidas tahan.
Reaalselt.. Keda huvitab? 😀 Muud ei ole oma ajaga peale hakata kui siia LSi kopeerida? 😀
Kui isik teeb juhiluba siis ta tõesti võib juhendajaga sõita ( kellel on tehtud vastav luba) õpingute ajal. Aga kuna ta ei tee ju selle kategooria juhiluba siis puudub tal õiguslik alus sõita sellise masinaga.
Ja mis alusel võistlevad motosportlased, kellel puudub juhtimisõigus? Ei ole päris nii, et kui juhiluba pole, siis ei tohi üldse roolis olla.
Vandeadokaat Maano Saareväli vastus küsimusele, kas eramaal tohib sõita juhtumisõiguseta: “Liiklusseaduse § 1 lg 1 kohaselt sätestab liiklusseadus liiklusreeglid Eesti teedel. Sama paragrahvi 2′ kohaselt kohaldatakse liiklusseaduse §s 69 sätestatut ka väljapool teed. LS § 69 sätestab keelu juhtida sõidukit joobeseisundis. Kuivõrd juhiloa ja juhtimisõiguse osas seadus erandit ei sätesta, võib asuda seisukohale, et väljapool teed mootorsõiduki juhtimise eest, kui juhil puudub vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus, juhti LS § 201 alusel karistada ei saa.”
Ma isiklikult ei pidanud silmas sportlased, see on täiesti teine teema. Tema sõitis sõidukiga, mis polnud ei võistlusauto, õppeaõiduauto ega muu, mis õigustaks sellise teo üles filmimist ja avalikku jagamist. Usun, et selle ala ja vara valdaja loast asi kaugel.
Mul ükskõik trahvidest ja paragrahvidest aga lihtsalt nii ei tehta!
Ehk on siis kellelegi vajalik see teadmine, et mina olen sel suvel sattunud mitu korda nende pojakesega samal ajal randa. Ei hoita teda kuskil kuumaga rõdul. 😉
Ma ei saa lihtsalt aru, et mis ettekujutus see on, et kui end rannas ei filmi, siis see tähendab automaatselt, et seal ei käida? Niigi palju siis ta jàrelikult ju õppinud, et võõraid enda ymber ei jäädvusta 🤞
No täpselt! See punane tädi vist ööpäev läbi pingsalt kaardistab tema tegevusi sest noh, kogu elu on ju storyd. Kui videos näha ei ole siis järelikult pole olemas.
Su postistustest on silma jäänud, kustpoolt tuul, sealtpoolt meel.
Ühes teemas sada vastuolulist kommentaari. Kaksik või tugevalt kaksikute mõjutusega. Need ei saa ise ka aru mis nende peas parasjagu toimub. Teises teemas mõnitad Mallut ilma mingisuguste faktideta. Ebameeldiv inimene oled ja suht nüri ka veel.
Milles mõnitamine seisnes? Kui ma ütlen, et ju talle selline playboy mees meeldib siis andku minna? Kas seal teemas on lubatud ainult kaasa kiita? Mulle Mallu meeldib aga mitte see mees, kes avalikult sellise seana käitunud. See ei ole ju minu enda väljamõeldis vaid ta ise ka rääkinud, mida see mees teinud peol, tema sõbrannale jne.
Sa võib-olla taas üllatud aga inimesel võibki olla erinevate inimeste/ hetkede/ situatsioonide kohta erinevad arvamused.
TL puhul ka tema elu strippariga oli jumala metsa valik minu arvates aga praegu mulle tundub, et ta hakkab vaikselt ennast paika tagasi saama ja seetõttu on hea meel näha teda lapsega koos. Pojaga on tal alati lähedane side olnud ja seetõttu ei saa ma aru sellest sinu irisemisest.
Mine randa või midagi. Äkki siis saad teha kalendrisse ristikese, et päev nõuetele vastavalt korda läinud. Saa oma traumadest üle. Kui hing rahu ei anna siis mine ja kutsu T ja K koos randa! Saad hingelt ära.
Appi ma enam ei suuda. Naeru pidada🤭. Sa oled tõeline pasakott (ma tavaliselt naisterahvastele nii ei ütle). Kõik sinu kriitika on okei, tead täpselt kes kellega kokku sobib ja maurad teiste elude üle, sest “sina võid” 👍. A mis see sinu asi muidu on? Oma elu pole? Sa oled mingi emand siin kes teiste elusid korraldab? Siin keegi kirjutas et Triinu käib lapsega rannas. No kõik on korras siis. Mul pole rohkem midagi öelda. Aga küll sulle teemasid tekib.
Minu kommentaare on siin üliüli vähe. Siis kui tõesti midagi kurvastab.
Aga sina valitse edasi siin. Kes kellega midagi tegi kuna kus miks. Sinu elu on Perekoolis.
Ära omale elu hangi, hängi siin Perekoolis edasi. See on sinu elu. Teised inimesed, nende tegemised ja sobivused. Materjali jätkub sulle! Edu! 🥴👈
(Miks sa “mitmekonto mees” oled? Hädine argpüks ka veel. Su jutt on igal pool tuntav, ole sa tret või trepp).
Ehk on siis kellelegi vajalik see teadmine, et mina olen sel suvel sattunud mitu korda nende pojakesega samal ajal randa. Ei hoita teda kuskil kuumaga rõdul. 😉
Ma ei saa lihtsalt aru, et mis ettekujutus see on, et kui end rannas ei filmi, siis see tähendab automaatselt, et seal ei käida? Niigi palju siis ta jàrelikult ju õppinud, et võõraid enda ymber ei jäädvusta 🤞
No täpselt! See punane tädi vist ööpäev läbi pingsalt kaardistab tema tegevusi sest noh, kogu elu on ju storyd. Kui videos näha ei ole siis järelikult pole olemas.
Ühes teemas sada vastuolulist kommentaari. Kaksik või tugevalt kaksikute mõjutusega. Need ei saa ise ka aru mis nende peas parasjagu toimub. Teises teemas mõnitad Mallut ilma mingisuguste faktideta. Ebameeldiv inimene oled ja suht nüri ka veel.
Milles mõnitamine seisnes? Kui ma ütlen, et ju talle selline playboy mees meeldib siis andku minna? Kas seal teemas on lubatud ainult kaasa kiita? Mulle Mallu meeldib aga mitte see mees, kes avalikult sellise seana käitunud. See ei ole ju minu enda väljamõeldis vaid ta ise ka rääkinud, mida see mees teinud peol, tema sõbrannale jne.
Sa võib-olla taas üllatud aga inimesel võibki olla erinevate inimeste/ hetkede/ situatsioonide kohta erinevad arvamused.
TL puhul ka tema elu strippariga oli jumala metsa valik minu arvates aga praegu mulle tundub, et ta hakkab vaikselt ennast paika tagasi saama ja seetõttu on hea meel näha teda lapsega koos. Pojaga on tal alati lähedane side olnud ja seetõttu ei saa ma aru sellest sinu irisemisest.
Mine randa või midagi. Äkki siis saad teha kalendrisse ristikese, et päev nõuetele vastavalt korda läinud. Saa oma traumadest üle. Kui hing rahu ei anna siis mine ja kutsu T ja K koos randa! Saad hingelt ära.
Appi ma enam ei suuda. Naeru pidada🤭. Sa oled tõeline pasakott (ma tavaliselt naisterahvastele nii ei ütle). Kõik sinu kriitika on okei, tead täpselt kes kellega kokku sobib ja maurad teiste elude üle, sest “sina võid” 👍. A mis see sinu asi muidu on? Oma elu pole? Sa oled mingi emand siin kes teiste elusid korraldab? Siin keegi kirjutas et Triinu käib lapsega rannas. No kõik on korras siis. Mul pole rohkem midagi öelda. Aga küll sulle teemasid tekib.
Aga sina valitse edasi siin. Kes kellega midagi tegi kuna kus miks. Sinu elu on Perekoolis.
Ära omale elu hangi, hängi siin Perekoolis edasi. See on sinu elu. Teised inimesed, nende tegemised ja sobivused. Materjali jätkub sulle! Edu! 🥴👈
(Miks sa “mitmekonto mees” oled? Hädine argpüks ka veel. Su jutt on igal pool tuntav, ole sa tret või trepp).
Sõbralik soovitus : armas inimene, sa vajad ravi. Mõtlesin, et olen vait aga no ei suuda. Jahub kommentaaride kaupa mingist rannast, sest ema ei viinud lapsena randa. Kui tõesti üks instakas viib su nii endast välja, et sa depresiivmaniakaalselt teda jälgid ning hädaldad siis ilmselt enda elu on üsna tühi. Las elab tema oma elu, nagu oskab ja sina püüa enda lapsi kasvatada. Vähem perekooli, rohkem oma elu.
Maga kaineks ja ära peale võta 🙂
+9
-1
Please wait...
Postitas:
MilaKlaire
09.07.2022 14:17
Nonii. Võeti nüüd koerahoidjaks. Tõeliselt hea valik, arvestades ajalugu.
Nonii. Võeti nüüd koerahoidjaks. Tõeliselt hea valik, arvestades ajalugu.
Haahaa, no mida kommentaari. Et äkki viib võõra koera Sinirebasesse vä? Laske inimesel elada nüüd ometi. Nagu mingi süüdimõistetud pedofiil oleks lasteaiaõpetajaks läinud.
+7
-34
Please wait...
Postitas:
k2rbestejumal
09.07.2022 15:26
Mu arust ei ole see inimene lihtsalt selle koera poolset siirast armastust väärt.
TL on korduvalt äärmiselt nõmedalt ja häbematult käitunud, ei vaidle vastu. Aga Sina ise tundud ka üks äärmiselt nõme inimene väites, et keegi ei vääri armastust. Loodan, et Sind ikka keegi armastab, olgu selleks või rott.
+13
-21
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Mette-Merithh
09.07.2022 16:01
Mu arust ei ole see inimene lihtsalt selle koera poolset siirast armastust väärt.
Mitte, et ma enda lemmikloomi sellisele hoida viiksin, aga konkreetne kommentaar on küll juba igasuguse selge mõistuse minetanud. Ei ole väärt koera armastust? Mida ta Sinu meelest üldse enda edasise eluga peaks peale hakkama? Sinu silmis ilmselt oleks mõistlik kui ta nööri kaela paneks endale?
+16
-19
Please wait...
Postitas:
Mauno
23.07.2022 17:09
Nägin TL esmaspäeval lennujaamas, hiljem olime koos lennul Napolisse. Kahjuks tal insta kinni, hea meelega oleks vaadanud kus nad seal käisid ja mida tegid
+3
-11
Please wait...
Postitas:
alexxx
23.07.2022 18:57
Ta ei ole minu arust reisi kajastanud. On ainult üks pilt temast endast, kus ta istub rõdul tooli peal, ülakeha paljas (aga pilt on siiski täiesti sünnis ja kena), põrandal vedeleb suitsupakk ja tuhatoos. Pealkirjaks “Hello my Italy”.
Ta ei ole minu arust reisi kajastanud. On ainult üks pilt temast endast, kus ta istub rõdul tooli peal, ülakeha paljas (aga pilt on siiski täiesti sünnis ja kena), põrandal vedeleb suitsupakk ja tuhatoos. Pealkirjaks “Hello my Italy”.
Nägin TL esmaspäeval lennujaamas, hiljem olime koos lennul Napolisse. Kahjuks tal insta kinni, hea meelega oleks vaadanud kus nad seal käisid ja mida tegid
kellega läks siis? 😁
Lapse ja mingi… mehega. Kutiga pigem. Oli hiljem lennukis väga purjus kui vetsu järjekorras seisis, vähemalt tundus, sest pilk oli küll selline, aga andetust, kui eksin ja see võis ka väsimus olla.
kellega läks siis? 😁
Lapse ja mingi… mehega. Kutiga pigem. Oli hiljem lennukis väga purjus kui vetsu järjekorras seisis, vähemalt tundus, sest pilk oli küll selline, aga andetust, kui eksin ja see võis ka väsimus olla.
Mis sa vabandad, tal ongi alkoholiprobleemid.
+13
-7
Please wait...
Postitas:
tartlane88
24.07.2022 15:32
Päris haige see värk. Ei saa isegi reisile minna, kui kohe Perekoolk see kirja pannakse. Lisaks ka see, kellega. Uudishimulikud turumutid. Sekka veel spekulatsioonid, kuidas oli ikka juua täis ka.
Päris haige see värk. Ei saa isegi reisile minna, kui kohe Perekoolk see kirja pannakse. Lisaks ka see, kellega. Uudishimulikud turumutid. Sekka veel spekulatsioonid, kuidas oli ikka juua täis ka.
hull värk küll, ma ise ei mudi suunda kui luukered kapis, ei tee seda ka perekool ega keegi ei pane kirja.. uudishimu poleks, kui ennast ei presenteeriks- hei, kas keegi teist minu elu üle tunneb huvi?spekuleerib? 😛
Inimene ise hoolitses selle eest, et kogu eesti oleks kursis fiaskoga, mida nad strippariga non-stop korraldasid. Nüüd ei ole vaja ohhetada, et teda märgatakse. Ja kahjuks mitte positiivses võtmes.
hull värk küll, ma ise ei mudi suunda kui luukered kapis, ei tee seda ka perekool ega keegi ei pane kirja.. uudishimu poleks, kui ennast ei presenteeriks- hei, kas keegi teist minu elu üle tunneb huvi?spekuleerib? 😛
Inimene ise hoolitses selle eest, et kogu eesti oleks kursis fiaskoga, mida nad strippariga non-stop korraldasid. Nüüd ei ole vaja ohhetada, et teda märgatakse. Ja kahjuks mitte positiivses võtmes.
Teiste inimeste uudishimu ju seda presenteerimist toidabki. Sõltuvussuhe. Kui keegi talle tähelepanu ei pööraks, siis ei häiriks kedagi ka tema luukered. Võib-olla ei oleks ka neid luukeresid nii palju kogunenud, kui teiste heakskiidu ja tähelepanu nimel pidevalt midagi pöörast ei oleks pidanud tegema.
ja süüdi on lugejad, kellele pidi luuletama (kuigi lugesime ka endiste tema nn. sõbrannade kommentaare selle persooni osas) ?
nääd kui hää meil on hetkel- glamuurse elu leht on kinni ja me isegi ei tunne puudust, väga loodan, et see nii jääbki
+17
-1
Please wait...
Postitas:
Kagggu
24.07.2022 20:35
Reisi kohta ei kajastagi, rammmsteinil pidi ka olema ei ole ka storytanud, et mis te enam siis nokite, alko probleem on ka ilmselt külajutt.
kellega läks siis? 😁
Perekooli tase: rääkida kindlas kõneviisis, et keegi oli lennukis “väga purjus”, kuigi sama hästi võis inimene ka “väsinud” olla. Häbi peaks olema sellist laimu levitada.
kellega läks siis? 😁
Perekooli tase: rääkida kindlas kõneviisis, et keegi oli lennukis “väga purjus”, kuigi sama hästi võis inimene ka “väsinud” olla. Häbi peaks olema sellist laimu levitada.
on ju öeldud, et“tundus“, aga lennujaamas nägin teda ka küll veini kulistamas :)))
+10
-3
Please wait...
Postitas:
Jayaya
25.07.2022 19:23
Puhkusele sõites on ju väga okei veidi lõdvaks lasta. Nii mõnigi teine influkas muust ei räägi kui veinzist ja mullist jne.