Ometi need rumalad arstid peavad seda kaitset tõhusaks ja kasutavad ka ise.
Kuni see kasutamise üle otsustamine on vabatahtlik valik, seni ongi kõik okei. Ei ole loll see, kes soovib võimalust kasutada ja ei ole loll see, kes seda kasutada ei soovi.
Niipea aga, kui ka gripivaktsiini hakataks kohustuslikus korras kõikidele peale pressima, läheks asi nugade peale, sest on ka palju meditsiinitöötajaid, kes ei soovi end gripi vastu vaktsineerida.
Kohustuslikus korras vaktsineerimine (minu jaoks) oleks aktsepteeritav vaid ekstreemolukorras, kui valla pääseb tõesti mingi hirmus surmatõbi, millesse suremus on väga suur, niidab kõiki vanusegruppe, põetakse igal juhul raskelt jms. Kuni see haigus on aga selline, et suremuse protsent on imepisike ja suur osa inimesi põeb seda nii, et isegi aru ei saa, siis nagu ei näe erilist mõtet vaktsiinile tormi joosta. Pigem püüan muul viisil ennetada sellesse haigusesse jäämist ja kui ka jään, no mis parata, kui ma ka oleksin vaktsineeritud, ikka võiks juhtuda see, et haigestun. See kõik on puhas loterii, ma võin ju selle lotopileti osta, aga kui ka mingi võit tuleb, siis võib see olla imepisike. See ei ole niisugune olukord, et iga pilet võidab.