Esileht Ajaviite- ja muud jutud Luunja kurk Lätis

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 34 )

Teema: Luunja kurk Lätis

Postitas:
Kägu

https://tarbija24.postimees.ee/6495777/piltuudis-eestis-maksab-luunja-kurk-neli-eurot-rohkem-kui-latis
Järelikult eestlased ei osta enam nii palju neid väetisepulki, et peab naabritele odava hinnaga ära sokutama.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ostsin ise ka see aasta ühe luunja kurgi. Väike kurk maksis 1 euro – kilo hind oli 4 eurot. Kusjuures maitses mitte üldse nii nagu minu mälus luunja maitses. Peale seda ostsin juba maximast kreeka kurke 1.5 eurot kilo. Maitses erinevust ei täheldanud. Rohkem luunjat osta ei kavatse.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma rahaga otseselt ei koonerda, aga kui Luunja kurk maksab praktiliselt sealsamas kurgikasvatuse kõrval poes 5 EUR kg ja kõrval on no name Hispaania kurk 1.50 eest, siis ei tõuse käsi seda Luunja kurki valima. Maitsevahet pole, ei usu, et Luunja eriline öko ka on. Soolaku sisse oma kurgid, minu poolt boikott.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Varem on talvel hinnaks 3 eurot olnud ja see oli kallis. Aga 5 eurot kurgi kilo? Ja maitse nii kehv.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma rahaga otseselt ei koonerda, aga kui Luunja kurk maksab praktiliselt sealsamas kurgikasvatuse kõrval poes 5 EUR kg ja kõrval on no name Hispaania kurk 1.50 eest, siis ei tõuse käsi seda Luunja kurki valima. Maitsevahet pole, ei usu, et Luunja eriline öko ka on. Soolaku sisse oma kurgid, minu poolt boikott.

Ökost on asi väga kaugel, aga arvatavasti on paljud juba sellest teadlikud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma rahaga otseselt ei koonerda, aga kui Luunja kurk maksab praktiliselt sealsamas kurgikasvatuse kõrval poes 5 EUR kg ja kõrval on no name Hispaania kurk 1.50 eest, siis ei tõuse käsi seda Luunja kurki valima.

No Poolas kasvatatud Luunja kurk on ikka sipsa parem, kui Hispaania mitteluunja kurk.
Vähemalt kasvab ca 1000km kaugusel, mitte 5000km.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Siiski veel mõned aastad tagasi oli talvine Luunja kurk päris kurgi maitsega. Huvitav, kas on täielikult hüdropoonikale üle läinud? Ega nad ei olegi mingid ökod, bioloogilise taimekaitse rakendamine on kurgi puhul möödapääsmatu.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mulda jah enam ei kasutata. On kivivilla pakid.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kas neid hispaania kurke kõlbab süüa? Üksvahe olid rõveda kalamaitsega, seetõttu ostsin ka kirvehinnaga Luunja kurk

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kõlbab küll, ainult et mina koorin enne söömist ära.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ostsin ise ka see aasta ühe luunja kurgi. Väike kurk maksis 1 euro – kilo hind oli 4 eurot. Kusjuures maitses mitte üldse nii nagu minu mälus luunja maitses. Peale seda ostsin juba maximast kreeka kurke 1.5 eurot kilo. Maitses erinevust ei täheldanud. Rohkem luunjat osta ei kavatse.

Mul oli ka hiljuti kodus Luunja kurk, aga ostsin ka Maximast sedasamust Kreeka kurki. Tegin siis üks kord elus maitsetesti, sest eraldi süües vahet ei tee. Kõrvuti süües oli Luunja tõesti mahedam ja parem, Kreeka oma lausa mõru, ei hakanudki seda külalistele pakkuma, kuigi selleks oli ostetud :D. Nüüd ilmselt sööngi seda väikse tõrkega ja kahtlustavalt, kuigi enne sead nn maitsetesti ei häirinud :D.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma kunagi ostsin seda odavat kurki; hispaania oma oli mu mäletamist mööda. See oli jubeda maitsega, parem siis jua üldse mitte kurki süüa, kui sellist jama. Luunja on kallis küll, aga vähemalt siiamaani olen saanud kurgimaitselisena seda. Kui nad aga lätis odavamalt müüvad, siis see muidugi vihastab. Igal juhul ma jama ka odavalt ei osta, veel odavam on ju üldse mitte kurki osta, kui normaalse maitsega ei saa. Paljudes poodides on juurviljavalik väga vilets: saad osta kas mäda või toorest. Ma ei tea, kus nad neid valmis asju hoiavad, loogika ju ütleb, et sinna mäda ja toore vahele peaks normaalne periood ka jääma?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tegin siis üks kord elus maitsetesti, sest eraldi süües vahet ei tee.

Mina olin ka eesti kurgi usku, aga viimasel ajal on selle maitse suhteliselt kehv. Tegelikult sain üllatuse osaliseks, et näiteks soome kurk võib olla palju meeldivama maitsega ning hind kolm korda odamam. Olen ka ise saanud juhuslikult väga kehva kurki, aga see võib olla täielik juhus. Ongi mingi vana partii ja kaua sees seisnud. Selle kohta ei saa ju järeldust teha. Vaadake poodides ringi, tihti saab kehva toorest banaani. Siis ei tee keegi järeldust, et banaanid ongi sellised. Aga ühekordselt kurki proovides hakkab inimene mõtlema, et ongi kreeka oma halb ning eesti oma hea. Mina olen korduvalt kehva maitsega eesti kurki saanud. Mingit paremat maitset võrreldes teiste riikide kurkidega pole juba aastaid täheldanud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kas neid hispaania kurke kõlbab süüa? Üksvahe olid rõveda kalamaitsega, seetõttu ostsin ka kirvehinnaga Luunja kurk

Jumal tänatud, ma mõtlesin et ma olen ainuke imelik, kelle arust on kurk vahel kala maitsega! Kui elukaaslaselt küsisin, vaatas mind lihtsalt nagu imelikku, tema seda ei tunne.

Teemasse ka. Eelistan tavaliselt eestimaist, aga viimasel ajal olengi ostnud hispaania kurki. Enamasti on ok, vahel mitte. Aga ma olen ka Luunja kurgi puhul seda kalamaitset tundnud, st minu jaoks eriti vahet polegi. Lihtsalt Luunja hind pole normaalne. Ükski kurk ei peaks nii palju maksma. Oleks ta siis natuke kallim aga praegune hind on liig. Eriti tore on nüüd muidugi teada, et mis hind Lätis on. Seega lihtsalt juurdehindlus Eestis on meeletu ja kallis hind ei tulenegi sellest, et see mingi fancy öko kodumaine kurk on. Vaevalt Lätis seda kahjumiga müüakse.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Eks siis tuleb hakata Lätis kurgi järel käima. 😀

Just täna vaatasin, et Marupe (Läti) kurk on siiski veel odavam kui Luunja oma.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma ostan Luunja kurki just sel põhjusel nagu eespoolgi mainiti – Hispaania kurk oli mingi aeg tagasi vähemalt rõveda kala maitsega. No ikka päris kole maitse oli. Luunja omal on küll kirves hind, aga olen ikka vajadusel ja soovi korral ostnud.
Nüüd aga mõni aeg tagasi juhtus selline lugu, et ühes väiksemas seltskonnas tuli ka kurgiteema jutuks ning tõin Luunja kurgi ostmise põhjuseks sama seletuse, et Hispaania omal on kehv maitse ja EESTI OMA on ikka maitsvam. Selle peale üks sugulane, kes sadamas töötab ning igapäevaselt ka kaupa vedavate autojuhtidega lävib, naerma hakkas ning ütles, et mis sa arvad, kust need Luunja kurgid tulevad? Autojuhid pidid “suure suuga” olema ja ikka rääkima, kes kuhu ja mida veab. On keegi kursis, kas Luunja toob tõesti (kasvõi osaliselt) kurgid piiri tagant sisse ja müüb siin oma siltidega kiles maha?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kindlasti mitte, see tuleks ju kohe välja. Paljud ütlevad “Luunja kurk” lihtsalt nende pikkade kurkide kohta, ja no eks need Luunja kurgi veoautode jutud ole juba kümme ja rohkem aastaid käinud :D.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kindlasti mitte, see tuleks ju kohe välja. Paljud ütlevad “Luunja kurk” lihtsalt nende pikkade kurkide kohta, ja no eks need Luunja kurgi veoautode jutud ole juba kümme ja rohkem aastaid käinud :D.

Millega selgitate siis kurgi teist maitset võrreldes varasemaga? Ei ole enam seda värske kurgi maitset, mis varem oli. Nüüd maitseb samamoodi, kui teised kurgid. See ongi imelik.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Eks siis tuleb hakata Lätis kurgi järel käima. 😀

Just täna vaatasin, et Marupe (Läti) kurk on siiski veel odavam kui Luunja oma.

Oleneb, kaugelt käia. Kui Tallinnast, siis pead vähemalt 10-20 kg ostma, et sõit ära tasuks. Kurk pole viin, mis hapuks ei lähe.
(Sain aru küll, et tegid nalja).

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kunagi oli üks tuttav seal tööl ja rääkis täpsemalt selle firma telgitagustest. Peale seda on kurgi isu läinud ka:)
Kurb, et eestlased peavad nende vaeste töötajate palgad ja tegevjuhi maasturi kinni maksma. Kui Soomes ja Lätis küsitakse sama kauba eest nalja hinda.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mulda jah enam ei kasutata. On kivivilla pakid.

Mis see kurk siis veel maksaks, kui peaks hakkama seda eestimaise pinnase sees kasvatama. Kust seda mulda niisuguses koguses peaks saama? Kraavipervelt? Kas mulla eelnev desifintseerimine on ilma rahata?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Varem on talvel hinnaks 3 eurot olnud ja see oli kallis. Aga 5 eurot kurgi kilo? Ja maitse nii kehv.

no kolme eruoga ei ole hea mitu aastat enam talvel luunja kurki saanud. eelmisel talvel oli selveris natuke alla 6 €.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Luunja kurgi hind on tōesti ebanormaalne, samas Hispaania kurgi maitse on alla igasugust arvestust. No võib-olla mõnikord veab, aga enamasti need seest kollased ja vesised ja tõesti kalamaitsega, ei julge enam proovidagi, parem ostan harva Luunjat. Siiski, olles ise töötanud ühe jaeketi ostuosakonnas, tean öelda, et juurdehindlus kauplusel on ikka samas klassis nagu teistel kaupadel, seega vahe tuleb ainult sellest, mis hinnaga ja kellele Luunja ise oma kurki müüb…

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma ostan Luunja kurki just sel põhjusel nagu eespoolgi mainiti – Hispaania kurk oli mingi aeg tagasi vähemalt rõveda kala maitsega. No ikka päris kole maitse oli. Luunja omal on küll kirves hind, aga olen ikka vajadusel ja soovi korral ostnud.

Nüüd aga mõni aeg tagasi juhtus selline lugu, et ühes väiksemas seltskonnas tuli ka kurgiteema jutuks ning tõin Luunja kurgi ostmise põhjuseks sama seletuse, et Hispaania omal on kehv maitse ja EESTI OMA on ikka maitsvam. Selle peale üks sugulane, kes sadamas töötab ning igapäevaselt ka kaupa vedavate autojuhtidega lävib, naerma hakkas ning ütles, et mis sa arvad, kust need Luunja kurgid tulevad? Autojuhid pidid “suure suuga” olema ja ikka rääkima, kes kuhu ja mida veab. On keegi kursis, kas Luunja toob tõesti (kasvõi osaliselt) kurgid piiri tagant sisse ja müüb siin oma siltidega kiles maha?

Mille põhjal need autojuhid jutte levitavad? Kas Eestisse sissetoodaval kurgil on Luunja kilekirjad peal või viiakse need kurgid Luunja kasvuhoonetesse ja riputatakse väheks ajaks taime külge ja siis nopitakse kastidesse? Miks peaks üldse kusagilt mujalt kurke oma toodangu pähe serveerima? Mis mõte sellel on?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Miks peaks üldse kusagilt mujalt kurke oma toodangu pähe serveerima? Mis mõte sellel on?

Sissetoodav kurk on odavam, kui ise tootes. Mis küsimus see üldse on?
Inimesed ju maitse järgi vahet ei tee. Ainult kilepakend on tõestuseks.
Minu hinnangul on maitse hoopis erinev, kui oli varem. Miks see nii on? Kas on tootmisprotsessis midagi muudetud? Või on vahetatud sortimenti?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

See on küll väljamõeldis, et Hispaania kurk tuuakse sisse ja siis tõmmatakse Luunja kile ümber:D

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma ei saa aru inimestest, kes keset jaanuari tahavad värsket kurki. Js vinguvad hinna ning maitse üle.
Kus kohas teie arust seda kasvatatakse? Või mille peal? Meie kliimas?
Kas teil pole üldse mingit aju või arusaamist?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma ei saa aru inimestest, kes keset jaanuari tahavad värsket kurki. Js vinguvad hinna ning maitse üle.
Kus kohas teie arust seda kasvatatakse? Või mille peal? Meie kliimas?
Kas teil pole üldse mingit aju või arusaamist?

Heaoluühiskonna mured/rõõmud. Ma tahan keset jaanuari värsket kurki, samamoodi nagu ma tahan aastaringselt banaane ja apelsine, olen nendega harjunud lihtsalt. Ja mul on tegelikult üsna ükskõik, kus või mille peal neid kasvatatakse, aga ma tahaksin, et kurk oleks värske, maitseks nagu kurk ja oleks seejuures mõistliku hinnaga (mõistlik hind on minu jaoks talvel u 3 eur/kg).
Ma siiani aegajalt ostsin seda kallist Luunja kurki ka ja mõtlesin, et nojah, ega siin kliimas ei saagi seda talvel vist odavamalt toota. Aga näe, tuleb välja, et saab küll, ega nad sinna Lätti neid kahjumiga ju ei müü. Edaspidi ostan mitte-luunjat või siis ei ostagi, liigkasuvõtjad sellised.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Selle pildi peal ei ole ju Luunja kurk?!? Jah, on mingi kurk, mis on kilesse mässitud, aga absoluutselt ei näe Luunja kurgi moodi välja: kile on teistsugune ning üldine värv/kuju on teistsugune. Pakun, et see on mingi Hispaania kurk.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Selle pildi peal ei ole ju Luunja kurk?!? Jah, on mingi kurk, mis on kilesse mässitud, aga absoluutselt ei näe Luunja kurgi moodi välja: kile on teistsugune ning üldine värv/kuju on teistsugune. Pakun, et see on mingi Hispaania kurk.

Pime oled või. Selgelt ju näha kilel Grüne Fee.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 34 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud Luunja kurk Lätis