Ma olen üle piiri aetud. Mul on 2-aastane laps, kellel on kogu aeg olnud magamisega probleemid. Esimesed kuus elukuud ärkas 10x öö jooksul, 6-12 elukuul ärkas umbes 7x, 1-1,7 eluaastal ärkas 5x. Sealt edasi, kuni siiani, ärkab öösel vaid korra, kuid magama panemine on see-eest väga õudne. Meil on kindel rutiin, kõik on paigas, kuid magama panen teda siiski vähemalt 2 tundi. Seda siis \”heal\” päeval. Halval päeval läheb 3 tundi. See pole ju normaalne?! Magamapanemine on selline – 30 minutit röökimist, siis 30 minutit lollitamist – 30 minutit lihtsalt jutustamist ning jonnimist vaheldumisi ning seejärel on 30 minutit uinumist, kus laps on vaikselt. Ma lihtsalt, ausalt, ei jõua enam! Ma olen katsetanud kõiki nippe, KÕIKE! Mehega laps magama ei jää, siis on mitu tundi nuttu ja lollitamist, mis lõpeb sellega, et lõpuks ikkagi mina lähen ja panen veel omakorda mitu tundi teda magama. Olen proovinud unekooli, see ei aita. Olen reguleerinud uneaegu, sättinud, jälginud, kuna laps tundub unine, pannud paika kindlad uneajad, väsitan last iga päev.. Mitte miski ei aita.
Varem oli vähemalt see hea, et päevaunne jäi laps ilusti – umbes 15-20 minutit ja ei mingit jamamist. Aga nüüd on see ka katastroof, jällegi vähemalt 1,5 tundi läheb aega, enne, kui uinub. Eile läksin ma nii närvi, et lihtsalt karjusin tema peale, kuna ta lihtsalt virutas mulle jalaga näkku, kui üritasin teda magama panna. Ma läksin endast nii välja, et karjusin ikka väga kaua ja nö \”korralikult\”. Hiljem tekkis väga halb tunne ning kahetsen seda väga, aga ma ei jõua enam! Tunnen, et mul hakkab masendus tekkima, terve päeva mõtlen ainult sellest, kuidas ma last magama hakkan panema.. See on nii masendav lihtsalt.
Samas, umbes 1x kuus on laps öösel minu ema juures, et saaksin veidi puhata ning ema räägib, et temal jääb kutt magama umbes 10 minutiga, ilma probleemideta. Ma ei saa aru, kuidas see võimalik on, kui minul teeb ta sellist tsirkust, et oi-oi-oi.
Oskab keegi soovitada, kuidas laps normaalselt magama saada?