Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 168 )

Teema: Maakleritasu

Postitas:
Kägu

Kui sul on aasta aega töllerdada 38km kaugusele maja näitama, siis lase käia. Paljudel on targemat teha. Koonerlus ei tee sind veel targemaks.

A perekoolis 38h ööpäevas on aega sitsida? Tõesti, paljudel on targematki teha, aga sinul…?

+2
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

A perekoolis 38h ööpäevas on aega sitsida? Tõesti, paljudel on targematki teha, aga sinul…?

Juua täis jälle?

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei saa siinsest vaidlusest aru. Inimesed kasutavad igasuguseid teenuseid – personaaltreenerit ja toitumisnõustajat ja kodukoristajat, mille kohta võiks samamoodi öelda, et miks sa talle maksad ja ise ei tee. Aga ainult maakleri kasutajad teevad siin mõnele hirmsasti viha, et nii lollid ja laisad. Inimeste enda raha, ise teavad, mis sellega teevad, mis see teistel õiendada on!

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei saa siinsest vaidlusest aru. Inimesed kasutavad igasuguseid teenuseid – personaaltreenerit ja toitumisnõustajat ja kodukoristajat, mille kohta võiks samamoodi öelda, et miks sa talle maksad ja ise ei tee. Aga ainult maakleri kasutajad teevad siin mõnele hirmsasti viha, et nii lollid ja laisad. Inimeste enda raha, ise teavad, mis sellega teevad, mis see teistel õiendada on!

Kodukoristajale sa vist ei maksa ka mõnepäevase töö eest oma poole aasta palka ära.

+2
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kodukoristajale sa vist ei maksa ka mõnepäevase töö eest oma poole aasta palka ära.

Kodukoristajale maksad selle eest stabiilselt iga kuu. Aastate vältel võib tulla summa suuremgi kui maakleritasu.

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kodukoristajale maksad selle eest stabiilselt iga kuu. Aastate vältel võib tulla summa suuremgi kui maakleritasu.

Just, aga kodukoristaja teeb ka reaalselt tööd ja teenib selle summa ausalt välja. Piltide tegemine, kuulutuse panemine ja mõned korrad kinnisvara ettenäitamine ei ole nii suur töö, et selle eest mitu tuhat eurot maksta. Küsimus vist ongi selles, et inimestele tahetakse maakleritööst jätta mulje, et tegemist on millegi väga aeganõudva, keeruka ja raskega, millega üks tavainimene ise hakkama ei saa.

Inimene, kes istub iga päev tundide kaupa perekoolis, ei saa ju ometi öelda, et ta on tänu maaklerile tohutult aega kokku hoidnud.

Ja inimene, kes mõistab arvutit kasutada, saab kindlasti hakkama ka fotode tegemisega ja nende üleslaadimisega ning kuulutuse koostamisega.

Keegi ei tahagi öelda, et maaklereid ei tohiks üldse ja mitte kunagi kasutada. Pigem seda, et mõelge enne, kas tehtav töö ja makstav tasu on õiges vahekorras.

+3
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et paljude jaoks tundub maakleriteenus raha maha viskamisena, kuna üldiselt müüb/üürib kinnisvara end ise. Tavaliselt ei ole ka teenuse tellija see, kes maakleri eest maksab, nii et frustratsioon on mõistetav selle suunalt, kelle taskust see raha tuleb. Nõudlus on suurem kui pakkumine, see korter/maja oleks ilma maaklerita niikuinii läinud, aga nüüd peab soovija oma veel mingile vahemehele maksma lihtsalt sellepärast, et ta kohale tuli.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimene, kes istub iga päev tundide kaupa perekoolis, ei saa ju ometi öelda, et ta on tänu maaklerile tohutult aega kokku hoidnud.

Miks aega? On lihtsalt asju, mida ise teha ei taha. Vahet pole, mitu h ma päevas perekoolis istun-kui jõuan teenuse eest maksta, siis nii ongi ja pole teiste asi. 8 tuhat maksab 4 käekotti. Pole mingi eriline väljaminek.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

8 tuhat maksab 4 käekotti. Pole mingi eriline väljaminek.

Ja-jahh! Sa unustasid veel lisamast, et sinu töötund maksab kümme korda rohkem kui maakleri töötund.

0
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja-jahh! Sa unustasid veel lisamast, et sinu töötund maksab kümme korda rohkem kui maakleri töötund.

Sa oled tõesti napakas. Kibestunud rott.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul pigem küsimus, miks kogenus maaklerid puugi küljest ära ei lähe? Mainekas kinnisvarafirma, kes käibest enamuse tasku paneb?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil oli 4% ja olime rõõmuga nõus. Esmalt ei olnud soovi ega tahtmist käia maja näitamas ega paberitega sekeldada. Tõsi, maakler maksis sellest oma protsendist mingi…notaritasu äkki. Igatahes väga rahul, ta näitas maja umbes 17 korda viie päevaga, kahe perega kaks korda ja müüdud sai 8 päevaga. Tehing toimus küll füüsiliselt veel 20 päeva hiljem, sest ostja haigestus ja ootasime teda. Samas oli tal ettemaks juba makstud ning helistajaid oli maakleri sõnul veel selle 8 päevaga kümmekond. Maja maksumus ostjale oli 217 000 eurot ja leian, et maaklerile maksmisega hoidsime palju rohkem raha kokku. Ja aega ja paberimäärimist. Sõita tulnuks igaks näitamiseks üks ots 38 km ja me ju käime tööl. Maakler ka oli vahemees – me ei viitsikski 17 perekonnaga viie päeva jooksul tund per perekond vestelda kanalisatsioonist ega ampritest. Mina ei viitsiks laupäeva hommikul kell 10 sõita, kuna siis jõudis ostja teisest linnast temale mugavaimalt kohale, et maja näidata, aga maakler viitsis – ja seesama inimene ka ostis.

Vau! Kaheksa päeva tööd ja 8 680 eurot! Igal juhul olnuks odavam võtta töölt mõni vaba päev ja ise teha see töö ära…

Lisaks, siinkohal olnuks nupukas variant hoopis teha konkreetne vara tutvustamispäev, kus kõik huvilised tulevad korraga või paaris jaos kohale.

Inimene kaotab oma taskust 8 680 eurot ja on veel õnnelik ka, et sedamoodi pügada sai. Oma mugavuse nimel maksta sellist hinda ? 😀

Tead, ma maksan meelsasti mugavuse eest, ei ravi ise hambaid ja ei sõda sadu, sadu ja sadu kilomeetreid maha, et kohtuda võimalike ostjatega. Tuhat km ehk siis kokku oleks saanud, koos notari asjadega.

Siin on üks maaklerivihkaja jah, aga noh, vihaku. Meie ostame ja müüme maakleriga. Erinevatega seni.

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul pigem küsimus, miks kogenus maaklerid puugi küljest ära ei lähe? Mainekas kinnisvarafirma, kes käibest enamuse tasku paneb?

Sest kinnisvarafirma sebib sulle töö. Muul juhul teed seda ise.

Ei pane enamuse käibest tasku, pool võtab.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Te alahindate tänapäeva inimese mugavust. Mu sõbranna töötas ühes suht suures kinnisvarabüroos ja rääkis, et seal oli ikka tavaline, et firma ülsmeilile tuli kiri “soovin osta Pärnu linna maja, nii ja nii suurt, sellise ja sellise hinnaga, mis te pakute?” Siis leppiski maakler müüjatega aegu kokku, et ostja vaatama saaks tulla või kuulutas kohalikus lehes “otsin kliendile maja…” Ei viitsi paljud ostuhuvilised ise kuulutusi lapata või müüjatega sekeldada.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Te alahindate tänapäeva inimese mugavust. Mu sõbranna töötas ühes suht suures kinnisvarabüroos ja rääkis, et seal oli ikka tavaline, et firma ülsmeilile tuli kiri “soovin osta Pärnu linna maja, nii ja nii suurt, sellise ja sellise hinnaga, mis te pakute?” Siis leppiski maakler müüjatega aegu kokku, et ostja vaatama saaks tulla või kuulutas kohalikus lehes “otsin kliendile maja…” Ei viitsi paljud ostuhuvilised ise kuulutusi lapata või müüjatega sekeldada.

Loogiline ju.

Mõlemad mu äripinna rentinud kliendid pöördusid kinnisvarafirmasse ning edastasid oma soovi, mid, kui suurt ja millises piirkonnas nad soovivad. Maakler hakkas otsimisega tegelema.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult liigub päris suur hulk kinnisvara ilma kinnisvaraportaale läbimata. Eriti kui on eraisiku müügid siis nüüd kuulutatakse päris palju facebookis, kas oma seinal ja/või tasuta gruppides, kuna atraktiivsele kinnisvarale turg on olemas ja tihti ei ole mõtet isegi tasulist kuulutust üles panna. Maaklerid hoiavadki FB gruppidel silma peal ja siis hakkavad ka nagu raisakotkad pihta, et mul oleks sulle huviline pakkuda; kas võin seda kuulutust ise edasi jagada/üles panna jne. Seega täiesti on variant, et sobiv potentsiaalne kinnisvara võib ka maakleril olla teada, vabanemas, siseinfo vmt mida portaalides polegi.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli kahju 2% maaklerile kinkida, tellisin suvel prof. fotograafile, kellele maksin alla 100 eur, panin kuulutuse ühte kv lehele ja ostja leidus kahe tunniga, müüsin maja 250 t eest, arvutage, kui palju ma säästsin.

Mina sinu asemel mõtleks, mis sa valesti tegid, et 2 tunniga ostja leidus? Ilmselgelt müüsid vähemalt 20 000 liiga odavalt.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ka minu korteri üüris üürniku jaoks maakler st. panin kuulutuse üles ja 2 tundi hiljme oli  maaklerile bronnitud, näitasin vaid korra korteri ette,  õhtuks oli minul 3 kuu üür arvel ja leping tehtud.

Tõesti – olen ostnud ja müünud kinnisvara, ei ole keeruline ega kontimurdev, aga võtab aega.  Esiteks sobib osadele tulla vaatama just tööajal – siis küsi töölt  ära, sõuda linna teise otsa ning … soovijat ei tulegi.  Üürnike puhul on see isaanda loomaaed veelgi kirjum.  Täiesti mõistan neid, kes ei viitsi sellega tegeleda ja annavad selle töö maaklerile.  Juriidiliselt keeruline see ei ole, aga väsitav on võõrastega  seletada ja õiendada. Oma raha, mille ära annan, selle üle ei pea keegi teine muret tundma.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esiteks sobib osadele tulla vaatama just tööajal – siis küsi töölt  ära, sõuda linna teise otsa ning … soovijat ei tulegi.  Üürnike puhul on see isaanda loomaaed veelgi kirjum.  Täiesti mõistan neid, kes ei viitsi sellega tegeleda ja annavad selle töö maaklerile.  Juriidiliselt keeruline see ei ole, aga väsitav on võõrastega  seletada ja õiendada.

Tahad öelda, et üürniku puhul sa ka ei lähe kohale? Võtad selle, kelle maakler sulle toob? Üürniku puhul on ju ülioluline näha neid inimesi. Siin mängib suurt rolli isiklik sisetunne, mitte see, mida maakler arvab sulle sobivat.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tahad öelda, et üürniku puhul sa ka ei lähe kohale? Võtad selle, kelle maakler sulle toob? Üürniku puhul on ju ülioluline näha neid inimesi. Siin mängib suurt rolli isiklik sisetunne, mitte see, mida maakler arvab sulle sobivat.

Kes maksab korraga 3 kuu raha ette, vast mingi heidik pole.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes maksab korraga 3 kuu raha ette, vast mingi heidik pole.

Alguses käivad ju kõik üürilised 3 kuu raha välja. Üks maaklerile, teine väljaüürijale ja siis veel ühe kuu üür tagatisrahaks. See nüüd küll mitte mingi näitaja ei ole, kui usaldusväärne on inimene tegelikult. Mõnituhat eurot kiirlaenu antakse igasugustele inimestele, tausta kontrollimata.

Ja selleks, et olla halb üüriline, ei peagi olema ja välja nägema kui eluheidik. Ka normaalse ametikohaga inimesed võivad petta. võlgu jääda ja lagastada. Sisetunne on selle nimi, mis ütleb ära, kas inimene sobib või ei. Ja seda sisetunnet saad järgida vaid siis, kui näed seda inimest isiklikult.

Mina arvan küll, et sa siin natukene blufid selle kohta, kuidas sa distantsilt oma kinnisvarasid välja üürid. Vaevalt, et sul tegelikult üldse mingit välja üürimise kogemust on, kui sellist juttu räägid.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tead, ma maksan meelsasti mugavuse eest, ei ravi ise hambaid ja ei sõda sadu, sadu ja sadu kilomeetreid maha, et kohtuda võimalike ostjatega. Tuhat km ehk siis kokku oleks saanud, koos notari asjadega. Siin on üks maaklerivihkaja jah, aga noh, vihaku. Meie ostame ja müüme maakleriga. Erinevatega seni.

Võrrelda ise hammaste ravimist nii lihtsa toiminguga nagu seda on oma vara müük või väljaüürimine, on ikka omamoodi tase! Milliste tavaliste, eluliste toimingute tegemisel sa veel abi vajad või teenustu ostad? Oma kommunaalmakseid ikka oskad ise maksta või on selle tarbeks ka oma ala spetsialist palgatud?

Miks peaks keegi maaklereid vihkama? Küsimus on hetkel ju selles, kas maakleri kasutamine väga kalli raha eest on mõistlik nii lihtsate toimingute puhul? Ja siin teemas ei ole kindlasti ainult üks nn. “maaklerivihkaja”.

Keegi siin eespool kirjeldas, kuidas käis omale suvilat otsimas. Minul on täpselt sama kogemus – ükskõik millisesse Eestimaa nurka me kinnisvara vaatama sõitsime ja kui kaugel asus vara müüja enda tegelikust elukohast, oli alati lisaks maaklerile omanik ise ka kohal. Nii et tundub, et reaalsuses ei kasutata maaklerit sellepärast, et müüja ise ei saa/ei taha/ei viitsi vara ette näitamas käia. Meie kogemuse põhjal olid müüjad alati ise kohal, samuti vastasid ise vara puudutavatele küsimustele.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et keegi ei arvagi, et maakleri töö on nii hirmus keeruline, tüütu on võõrastega pidev suhtlemine, kauplemine.

Piltide tegemine ja kuulutuse üles panemine on n.ö. jäämäe tipp, see mis järgneb on tüütu – iga hetk võib keegi võõras sinule helistada, näiteks kell 10 õhtul – kas korterit saab näha, vää? Või et hommikul kell 9 sõidad läbi linna kohale ja soovijat ei tulegi jne.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ka ei vihka maaklereid väga vajalik elukutse. Aga, ma vihkan ebaefektiivsust. Ja mul tundub, et praegune maakleriteenus on sama nagu enne bolti. Taksojuhid istuvad koni ees oma bemmis ja üritavad klienti pügada selle asemele, et tööd teha.

a)Miks peab maakler läbi linna “You tahan vaadata” aega raiskama, ta võib teha kliendipäevad.

b)Kui maakleril käivad 100 vaatamas, aga keegi ei taha, kas ei peaks endale peeglisse vaatama, et hinanstusega on mööda pandud? Maakler kui spetsialist peaks panema ikka hinna, millega võib minna. Mitte nii, et ootame kuni keegi loll ära ostab

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

siin ikka neid lahmijaid suht palju, kõik müügiobjektid pole vennad, et kõiki ühe vitsaga lüüa saab, on kergeid, kergemaid ja on raskeid ja raskemaid, ei saa päris üldistada kõiki objekte ja kõiki maaklereid ja kui sa maaklerivajadusest aru ei saa, on sinu probleem, las inimesed otsutavad ise, kas kasutavad maaklerit või mitte

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võrrelda ise hammaste ravimist nii lihtsa toiminguga nagu seda on oma vara müük või väljaüürimine, on ikka omamoodi tase! Milliste tavaliste, eluliste toimingute tegemisel sa veel abi vajad või teenustu ostad? Oma kommunaalmakseid ikka oskad ise maksta või on selle tarbeks ka oma ala spetsialist palgatud?

Mine siis maakleriks ja lõpeta teiste inimeste raha lugemine.

Lepi sellega, et kõiki ei morjenda tuhandete ära maksmine.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

b)Kui maakleril käivad 100 vaatamas, aga keegi ei taha, kas ei peaks endale peeglisse vaatama, et hinanstusega on mööda pandud? Maakler kui spetsialist peaks panema ikka hinna, millega võib minna. Mitte nii, et ootame kuni keegi loll ära ostab

Naljanina, ega siis maakler hinda ei pane, omanik ehk müüja paneb!

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja selleks, et olla halb üüriline, ei peagi olema ja välja nägema kui eluheidik. Ka normaalse ametikohaga inimesed võivad petta. võlgu jääda ja lagastada.

Me ka kunagi üürisime korterit välja, kõige halvemasse korda jättis selle üks kantsleri nõunik, Mingit suurpuhastust väljakolimisel ei teinud ja rikutud esemetest eelnevalt ei teavitanud (ühte akent polnud enam võimalik sulgeda näiteks). Ülejäänud üritasid korteri umbes samas seisus üle anda nagu vastu võttes oli, eks loomulik kulumine on ikka.

PS kasutasime ka maaklerit, tema tegi esmase selekteerimise ja temal olid kontaktid, kes üldse antud piirkonda korterit üürida sooviksid. Ma tegelen küll palju heategevusega ja soovin et abisaaja saaks abi kätte ilma mingite vahendustasudeta, olen selle nimel nõus ka ise viima ja tooma, aga välja üürimine pole üldjuhul minu silmis heategevus, seega arvan et läbi maakleri võtavad korteri üürile need kellele see sobib (või siis sobib korter või üürisumma piisavalt palju), kellele ei sobi need leiavad muid kanaleid.

Oleme ka ostnud ja müünud kinnisvara, mõlemal korral läbi maakleri, müümisel oli sama mugavus mis ka välja üürimisel, et las maakler teeb esmase selekteerimise, ostma oleks olnud nõus nii maakleriga või ilma. Kui ikka ostetav ja hind sobib, siis mingeid “jätame maakleri vahele” mänge mängima ei hakkaks va eelpoolmainitud juhul kui maakler tõesti kättesaadav pole (joomatsüklisse kukkus), siis võiks ta ise selle maakleritasu müüdava objekti omanikule maksta lisatüli tekitamise eest.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mine siis maakleriks ja lõpeta teiste inimeste raha lugemine. Lepi sellega, et kõiki ei morjenda tuhandete ära maksmine.

Miks ma peaks minema maakleriks?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mine siis maakleriks ja lõpeta teiste inimeste raha lugemine. Lepi sellega, et kõiki ei morjenda tuhandete ära maksmine.

Miks ma peaks minema maakleriks?

Sest sinu jutust jääb mulje, et maakleri töö on imelihtne, ainult topi tuhandeid tasku.

+5
-3
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 168 )