Esileht Kodunurk Maasikad

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 41 )

Teema: Maasikad

Postitas:
Kägu

Kust või kuidas saaks osta ühtlase kvaliteediga maasikaid?

Pean silmas turgudel ja poodide juures lettidel müüdavaid maasikaid. Hind on krõbe. Kõige odavamad on 5.90 eurot kilo. Karbi paneb kokku aga müüja. Ehk siis näidiseks on letil laotud kasti ühtlase suurusega, ilusad, suured maasikad. Aga karpi pannakse alla väikesed ja heledad maasikad. Karbi peale laotakse mõned ilusad ja suured maasikad. Maitse on kahjuks ka täpselt vastav – väiksed ja heledad on maitsetud. Suured on magusad.

Kuidas saaks osta maasikaid selliselt, et karbis oleks kõik ühtlaselt ilusad ja suured? Oletame, et oleks valmis rohkem maksma.

Saan aru, et väiksed peab ka keegi ära sööma. Aga need võiks olla siis pisut odavama kilohinnaga kui need suured ja ilusad.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tea, millises kohas käid, aga ma olen ostnud Keskturult sel nädalal kahel korral Kreeka maasikaid hinnaga 3,90 kilo. Mõlemal korral on olnud normaalsed punased. Mõni on ehk veidi heledam, aga üldpilt oli ok. Maitse maikuule omaselt täitsa ok. Mitte just suvise kodumaise marja maitse, aga täiesti söödav.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tartus tavalises Selveris oli eraldi marjade lett. Just täna  ladusin endale letile valmis pandud karpidest kaalule kokku  oma karbi. Võtsin pealmised ja ilusamad. Müüja oli täiesti nõus – ei pidanud just tema eelnevalt kaalutud karpi ostma, saingi ise sobivaid marju võtta igast karbist.

0
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Müüja oli täiesti nõus – ei pidanud just tema eelnevalt kaalutud karpi ostma, saingi ise sobivaid marju võtta igast karbist.

Müüja siis küll tegi halvasti. Mina ei tahaks küll maasikaid osta, mida mingi eelnev ostja on seal sortinud ja käperdanud. Müüja ise peaks sinu ütlemise peale kinnastega maasikaid panema, mitte kedagi sinna sorima laskma.

+12
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Müüja siis küll tegi halvasti. Mina ei tahaks küll maasikaid osta, mida mingi eelnev ostja on seal sortinud ja käperdanud. Müüja ise peaks sinu ütlemise peale kinnastega maasikaid panema, mitte kedagi sinna sorima laskma.

Kus oli kirjas, et keegi soris ja käperdas? Kirjutati, et võttis pealmised ja ilusamad. Poes puu- ja aedviljaletis igaüks katsub kõike ja vaatab, et kuskil plekke või mädanud kohti poleks. Igal pool selliste lahtiste lettide juures lastakse ise valida, turgudel ja laatadel ja välimüükidel. Ainult väga õrnu ja väikesi marju mitte, kõike muud küll. Mis neist müüja kinnastest? Nendega ta ju võtab raha ja teeb kõike muud ka. Ei nad vaheta neid küll iga ostja jaoks.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Karpi pakendatud maasikad tulevad Kreekast juba valmis pakendatult. Neid ei tõsta keegi siin Eestis ühekaupa ümber. Ja Kreekas täpselt nii tehaksegi – koledad ja pisikesed pannakse alla, suured ja punased peale.

Kui ostad turult letist, kus on lahtised maasikad, siis seal pannakse näidiseks välja värsked ja ilusad maasikad, suures hunnikus, kust sulle kaup kühveldatakse, on aga juba kvaliteedilt kehvem kraam.

Turul võib kõrvuti olla kümneid maasikamüüjaid, aga reaalsuses on kauplejaid vaid paar-kolm, lihtsalt üles pannakse mitmeid lette, et ostjal tekiks mulje, et ta saab valida. Kaup on kõigil üks.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Karpi pakendatud maasikad tulevad Kreekast juba valmis pakendatult. Neid ei tõsta keegi siin Eestis ühekaupa ümber.

Ma näen küll tihti, kuidas müüjad neid ise plastkarpidesse kaaluvad, kilo või poole kilo kaupa. Tulevad viiekilostes puitkastides, nendest siis võetakse ja pannakse letile väiksemates kogustes. Kõikvõimalikud maaletoojad müüvad ka puidust kastides, kui nt koju tellid.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Karpi pakendatud maasikad tulevad Kreekast juba valmis pakendatult. Neid ei tõsta keegi siin Eestis ühekaupa ümber.

Ma näen küll tihti, kuidas müüjad neid ise plastkarpidesse kaaluvad, kilo või poole kilo kaupa. Tulevad viiekilostes puitkastides, nendest siis võetakse ja pannakse letile väiksemates kogustes. Kõikvõimalikud maaletoojad müüvad ka puidust kastides, kui nt koju tellid.

Mitmekilostes puitkastides on ka maasikad alati plastkarpides. Maasikad ei ole seal lahtiselt segiläbi.

0
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ei ole nad seal plastkarpides. Täitsa lahtiselt puidust kastides, pealt kiletatud. Vaata vahel turul või poodides müüdilettide juures  ringi.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ostan poest, kus saan ise seda karpi keerutada. Aga ei meeldi need välismaa maasikad. Midagi nad sinna peale pritsivad, et sest mina hakkan neid süües sügelema. Eesti maasikastega ei hakka.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Karpi pakendatud maasikad tulevad Kreekast juba valmis pakendatult. Neid ei tõsta keegi siin Eestis ühekaupa ümber. Ja Kreekas täpselt nii tehaksegi – koledad ja pisikesed pannakse alla, suured ja punased peale.

Avalettidel müüdavad maasikad küll valmispakendatud ei ole. Pakendatud on need maasikad, mis lähevad poodidesse müügile. Lettidelt müüdavad maasikad on lahtised ning müüja laob need ise karpidesse.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ei ole nad seal plastkarpides. Täitsa lahtiselt puidust kastides, pealt kiletatud. Vaata vahel turul või poodides müüdilettide juures ringi.

Teil mõlemal on õigus. On selliseid puidust kaste, mille sees omakorda on läbipaistvad plastikust karbid, ca pool kilo. Ja on ka selliseid puidust kaste, milles on maasikad lahtiselt. Ilmselt erinevad farmid või tootjad. Ega nad sealt Kreekast ka kõik ühest külast ei tule.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rimis NoBananas maasikad on karbis ühtlased ja head. Müügilettides jah all heledamad ja väiksemad. Ostangi viimased paar kevadet ainult Rimist maasikaid.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rimis NoBananas maasikad on karbis ühtlased ja head. Müügilettides jah all heledamad ja väiksemad. Ostangi viimased paar kevadet ainult Rimist maasikaid.

Selle jutu peale läksin eile õhtul Rimisse NoBananas maasikaid ostma. Olen poes alati märganud, et need on kuidagi väga ilusad ja ahvatlevad, aga osta ei ole eriti raatsinud.

Kahjuks oli maitse suht keskpärane. Ei ütle, et halb, aga pisut liiga hapud. Võiks öelda, et poe ukse tagant tavalist Kreeka maasikat ostes olen isegi magusamaid saanud.

Vbl sattusin viletsama partii peale?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie valime alati just pisemad marjad. Nende maitse on ju palju maasikasem, kontsentreeritum ja tugevam kui suurtel marjadel. Need suured on sageli isegi seest pooltühjad.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuulge, kas Eestis saab sel aastal maitsvaid maasikaid? Ma elan Saksamaal ja siin juba tulevad mingid kohalikud maasikalaadsed tooted, aga sel aastal on olnud ülivilets külm ja vihmane kevad, maasikad on täiesti hapud ja maksavad juna mitmendat nädalat ikka10.60 kg, odavamaks ei lähe üldse.

Me tavaliselt teeme nii, et pugime siin maasikahooajal südamest, topime sügavkülma täis ja suvel tuleme Eestisse, kus läheb maasikatrall kohe edasi, sest seal hakkab hooaeg hiljem. Aga sel aastal vist tuleb ainult Eesti peale loota, sest siinkandis paistab kehv hooaeg tulema. Mis teil seal toimub, kas saab on maitsvat saaki loota?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Just rääkis AK-s paar päeva tagasi, et hooaeg algab vist veidi hiljem (pigem juuni lõpus kui enne jaanipäeva, nagu tavaliselt), aga et ehkki oli pe nädalane väga madalate temperatuuridega öökülmaperiood, siis praegu tundub, et suurt häda taimedele ei sündinud, peaks ok tulema. Nüüd hästi soe ja päikseline ju ka.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Maasikad on üks kaup, mille puhul on näha meie kaupmeeste selge ahnus. Ma ostsin kuu tagasi Riia turult maasikaid 2 eurot kilo. Ja mis meie hinnad on?

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie valime alati just pisemad marjad. Nende maitse on ju palju maasikasem, kontsentreeritum ja tugevam kui suurtel marjadel. Need suured on sageli isegi seest pooltühjad.

Pisemad maasikad on tavaliselt kõvad ja hapud vissid. Mis sellest halba on, kui suur maasikas on seest tühi? See ju näitabki, et mari on hästi küpsenud. Kaalu ju see juurde ei lisa.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Maasikad on üks kaup, mille puhul on näha meie kaupmeeste selge ahnus. Ma ostsin kuu tagasi Riia turult maasikaid 2 eurot kilo. Ja mis meie hinnad on?

Meie ettevõtjad ja kaupmehed ongi üliahned.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pisemad maasikad on tavaliselt kõvad ja hapud vissid. Mis sellest halba on, kui suur maasikas on seest tühi? See ju näitabki, et mari on hästi küpsenud. Kaalu ju see juurde ei lisa.

Ei, need on mõnusalt tihedamad, rohkem maitset. Muidugi ei ole mõtet võtta väikest JA rohelist 🙂
Mina eelistan väiksemaid, maitse parem, hind parem, väetisi vähem. Siis ju hea, kui keegi need suured ja vesisemad ära ostab kallimalt.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui maasikast parim osa oleks tema kest, piisaks nautimiseks selle lakkumisest. Kuna aga maasikast parim osa on teatavasti tema viljaliha, siis seest tühi maasikas annab ehk emotsiooni ja on ilus vaadata, aga maitseelamuse poolest mõttetu.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina eelistan väiksemaid, maitse parem, hind parem, väetisi vähem. Siis ju hea, kui keegi need suured ja vesisemad ära ostab kallimalt

Eeee, nagu, kust sa võtad, et väikestel marjadel on väetist vähem? Mõistagi on ju väiksed marjad suurtega samas hinnas.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina eelistan väiksemaid, maitse parem, hind parem, väetisi vähem.

??? Mis mõttes parem hind ja vähem väetist?

Olgu, ehk on väiksed mõnikord tõesti II sordina alla hinnatud ja tihtipeale müügil kirjega “sobib moosiks”. Aga, et neil nüüd sellepärast vähem väetist oleks…? No selle peale ikka annab tulla. Kuidas see loogika nüüd nii kõvasti inimesel lonkab?

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui maasikast parim osa oleks tema kest, piisaks nautimiseks selle lakkumisest.

Issver, mis asja te inimesed siin ometi räägite?

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jee, hakkab see maasikaving peale! 😁

Miks te Eesti põllumeest ei toeta? Et siis taas vinguda, kuidas meil kõik nii kallis on, maksud tõusevad, aga keegi selle leevendamiseks majandust ei elavda?

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jee, hakkab see maasikaving peale! 😁 Miks te Eesti põllumeest ei toeta?

Muidugi toetame, kui me oma maasikad valmis saavad. Ja siis ostamegi väikseid ja maitsvamaid moosimaaska hinnaga ja suuri ja uhkeid kallima hinnaga. Need suured pole ka mu oma peenardel nii sügava ja suhkruse maitsega kui pisemad. Pisikesed ikka palju mõnusamad. Aga see kehtibki vaid me oma ülivalminud marjade kohta, mitte praeguste kaugelt toodud maasikate kohta. Keegi ju Kreekast või Hispaaniast üliküpseid väikseid siia ei saada ja imporditud maasikate suurusel hinnavahet pole. Kui omad müügile tulevad, siis eelistan ka pisemaid.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja siis ostamegi väikseid ja maitsvamaid moosimaaska hinnaga ja suuri ja uhkeid kallima hinnaga. Need suured pole ka mu oma peenardel nii sügava ja suhkruse maitsega kui pisemad. Pisikesed ikka palju mõnusamad. Aga see kehtibki vaid me oma ülivalminud marjade kohta, mitte praeguste kaugelt toodud maasikate kohta. Keegi ju Kreekast või Hispaaniast üliküpseid väikseid siia ei saada ja imporditud maasikate suurusel hinnavahet pole. Kui omad müügile tulevad, siis eelistan ka pisemaid.

Olgu, maitse üle ei vaielda. Olgu siis pisemad paremad. Sellest loogikast siiski aru ei saa, kuidas on sinu arvates väiksemas maasikas vähem väetist?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellest loogikast siiski aru ei saa, kuidas on sinu arvates väiksemas maasikas vähem väetist?

Mina, keda sa tsiteerid, pole seda väitnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töötasin ühes sellises müügiletis, mis erinevates keskustes. Nüüdsest ostan vaid kodumaist maasikat!

Tõsi on see, et Kreeka maasikad on 5kg puitkastides ja jagatud omakorda karpidesse nii, et peal suured ja ilusad- all väikesed ja koledad. Kvaliteet sõltub puhtalt ettevõtte omanikust, millist marja sealt tellib. Tellib võimalikult odava, saadki kehva ja siis peab seda müüma. Ja müüdki sellistele prouadele, kes ükshaaval kõige ilusamad välja nopivad. Klomp kurgus lased sel juhtuda, sest vähemalt müük toimub. Midagigi. Samal ajal nuputad, kuidas nendest väikestest ja koledatest lahti saada.

Hele mari, plekiline, väikese mädaplekiga, aga muidu kõva mari- kõik müügiks! Allahindlust ei saa, mis sest et müüd võib olla 2 päeva vana marja.

Kliendid valavad oma sapi kõik müüjate peale välja, arvates et müüja tahab jama müüa ja ei taha allahindlust teha. Siis saab müüja omakorda ülemuse käest, sest kunagi pole piisavalt hästi/kiirelt tehtud.

Kõige hullem töökoht, kus eal olnud!

+1
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 41 )

Esileht Kodunurk Maasikad