Mitu päeva juba isutab kangesti maasikakompoti järgi, kunagi lapsepolves vanavanaema tegi ise ja pakkus seda magustoiduks niisama ning kohupiimakreemiga. Kas keegi on näinud kuskil maasikakompotti müügil? Vanavanaema oma kahjuks enam pole kuskilt võtta…
Teema: Maasikakompott
Tee ise. Maasikaid veel on hetkel. Minu vanaema tegi ka väga head kompotti ja tegi nii: suhkrusiirup keema (ma koguseid ei mäleta, äkki oli 200gr suhkrut ja liiter vett), maasikad mõõta liitrise purgi jagu ja valada siirupisse, lasta seal hetk olla (võib-olla 2-3 minutit), siis ruttu purki, siirup peale ja kaaneta kinni. Rohkem mitte mingit kuumutamist ja seisid kevadeni. Olen ka ise teinud, aga nüüd mitu aastat vahele jäänud… isu tuli peale, homme lähen ostan maasikaid ja teen ka:)
Igas mõeldavas poes on maasikakompott müügil.
Tee ise. Maasikaid veel on hetkel. Minu vanaema tegi ka väga head kompotti ja tegi nii: suhkrusiirup keema (ma koguseid ei mäleta, äkki oli 200gr suhkrut ja liiter vett), maasikad mõõta liitrise purgi jagu ja valada siirupisse, lasta seal hetk olla (võib-olla 2-3 minutit), siis ruttu purki, siirup peale ja kaaneta kinni. Rohkem mitte mingit kuumutamist ja seisid kevadeni. Olen ka ise teinud, aga nüüd mitu aastat vahele jäänud… isu tuli peale, homme lähen ostan maasikaid ja teen ka:)
Meil tehti maasikaid omas mahlas, st vett ei lisatud. Maasikad pandi eelmisel õhtul suhkruga kihiti, öö jooksul nõrgus neist niipalju mahla, et sellesama vedelikuga koos lasti kuumaks ning pandi purki.
Igas mõeldavas poes on maasikakompott müügil.
Nojaa, plekkpurgis Hiina maasikad siirupis on tõesti müügil. Koostises toiduvärv ja puha. Kas see ka kuidagi maasikakompotti meenutab, on iseasi.
Maasikad pandi eelmisel õhtul suhkruga kihiti, öö jooksul nõrgus neist niipalju mahla, et sellesama vedelikuga koos lasti kuumaks ning pandi purki.
Mina teen ka niimoodi.
Põhimõtteliselt teen maasikakompotti samamoodi kui maasikamoosi. Lihtsalt moosi jaoks lisan pektiiniga moosisuhkrut, mis moosi paksendab. Kompoti jaoks kasutan tavalist suhkrut ja siis jääb keedus vedel.
Mina jätan mõlemal puhul maasikad terveks – mulle lihtsalt meeldivad moosid, kus marjad ei ole puruks tehtud.
Nii et minul on maasikamoosi ja maasikakompoti vahe ainult selles, kumba suhkrut ma kasutan. Valmistamise viis on täpselt ühesugune.