Esileht Ajaviite- ja muud jutud Madala GI-ga retsepte palun

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Teema: Madala GI-ga retsepte palun

Postitas:
Kägu

plaan on hakata toituma tervislikult. Kuna kõrge glükeemilise indeksiga toidud on ebatervislikud ja lisavad kaalu, siis tuleks süüa madala GI-ga toite.
Kas keegi , kes toitub nii , paneks siia oma päevamenüü või vähemalt mõne retseptigi.

siiani on minu lemmikuks olnud kartul ja saialised 🙂
madala GI-ga aga on need täielikult välistatud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Madala GI-ga retsepte palun

raamatukogus on mitmeid retseptiraamatuid, nt köik Kremli dieedi raamatud (Kremli dieet pöhineb ju GI`l), rootslaste väljaantud ja eestikeelsed Parimad GI retseptid, GI linnas jms.
google: Michel Montignac

toidu (sysivesikute) GI töuseb töötlemisel. seega, nt köik värske-toores kraam on madala GIga toit, mille kuumutamisel/töötlemisel GI töuseb eksole. juurde ilma GIta toiduained, nagu muna, rasvad (ölid, vöi, oliivid), majonees, juust, sylt, liha, kana, kala. et mis imeretsepte vaja tgelikult… polgi vaja kui asi selge.

ise jälginud oma 6 a. siin kirjutanud sadu postitusi, ei viitsi rohkem…
kartulist niipaljut, et nt kartulisalat on täitsa ok ja suvel varajane kartul. kartulisalat öliga (prantsuse stiilis nt), aga harva vöib ka seda eestipärast, hapukoore-majoneesiga.

nt varajase kartuli GI on 20 muide (puhas vesi ju, puudub tärklis). aga kartul peab olema jahtunud!, mittte kuum.
aga seda siis köike tiba hiljem kui kaalu sobivalt langetatud ehk nö säilitamise faasis.

GI meetodi jälgimine on elustiil, mitte möni lyhiajaline dieet. ei kujutaks ette, et nyyd terve elu väldid yhte v teist, lihtsalt pead piiri ja töesti, ei söö nt kartulit igapäevaselt ja nn pöhitoiduna (nagu see eestlastel kipub olema, eksole).

aga otsi nt läätsedega retsepte, nami-namist nt:
Vürtsikas punane läätsesupp http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=6556
Vürtsikas kala-läätsesupp http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=6542

oled proovinud toorest riivitud peeti salatiks? väga maitsev.

P.S leidsin sellise NÄIDISMENÜÜ:

Hommikusöök: müsli suhkruta täisterahelvestega, rasvatu jogurt, värskelt pressitud õunamahl

Lõunasöök: 1 portsjon metsikut riisi, oliiviõliga praetud kalkunirinnak, tomatimahl.

Õunasöök: salat sellerist, tuunikalast(omas mahlas), ¨ampinjonidest, sibulast ja kuivatatud tomatitest.
Säilitus ehk meetodi II etapil on lubatud juurde üks klaas kuiva punast veini.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: Madala GI-ga retsepte palun

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]raamatukogus on mitmeid retseptiraamatuid, nt köik Kremli dieedi raamatud (Kremli dieet pöhineb ju GI`l), rootslaste väljaantud ja eestikeelsed Parimad GI retseptid, GI linnas jms.
google: Michel Montignac

toidu (sysivesikute) GI töuseb töötlemisel. seega, nt köik värske-toores kraam on madala GIga toit, mille kuumutamisel/töötlemisel GI töuseb eksole. juurde ilma GIta toiduained, nagu muna, rasvad (ölid, vöi, oliivid), majonees, juust, sylt, liha, kana, kala. et mis imeretsepte vaja tgelikult… polgi vaja kui asi selge.

ise jälginud oma 6 a. siin kirjutanud sadu postitusi, ei viitsi rohkem…
kartulist niipaljut, et nt kartulisalat on täitsa ok ja suvel varajane kartul. kartulisalat öliga (prantsuse stiilis nt), aga harva vöib ka seda eestipärast, hapukoore-majoneesiga.

nt varajase kartuli GI on 20 muide (puhas vesi ju, puudub tärklis). aga kartul peab olema jahtunud!, mittte kuum.
aga seda siis köike tiba hiljem kui kaalu sobivalt langetatud ehk nö säilitamise faasis.

GI meetodi jälgimine on elustiil, mitte möni lyhiajaline dieet. ei kujutaks ette, et nyyd terve elu väldid yhte v teist, lihtsalt pead piiri ja töesti, ei söö nt kartulit igapäevaselt ja nn pöhitoiduna (nagu see eestlastel kipub olema, eksole).

aga otsi nt läätsedega retsepte, nami-namist nt:
Vürtsikas punane läätsesupp http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=6556
Vürtsikas kala-läätsesupp http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=6542

oled proovinud toorest riivitud peeti salatiks? väga maitsev.

P.S leidsin sellise NÄIDISMENÜÜ:

Hommikusöök: müsli suhkruta täisterahelvestega, rasvatu jogurt, värskelt pressitud õunamahl

Lõunasöök: 1 portsjon metsikut riisi, oliiviõliga praetud kalkunirinnak, tomatimahl.

Õunasöök: salat sellerist, tuunikalast(omas mahlas), ¨ampinjonidest, sibulast ja kuivatatud tomatitest.
Säilitus ehk meetodi II etapil on lubatud juurde üks klaas kuiva punast veini.

[/tsitaat]

Ise otsides tuleb info kohati vastuoluline. Olen ka selle meetodi avastanud ja tasapisi katsetan, aga olen kindel, et teen asju valesti. Olen otsinud, kas saaks kusagilt koolitust põhimõtete osas, et oleks kellelti küsida, kes oskab ja teab, kusagilt tuge saada,a ga pole sellist kohta leinud. Oskate ehk soovitada, kes sellist teenust osutaks?

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Madala GI-ga retsepte palun

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Ise otsides tuleb info kohati vastuoluline. Olen ka selle meetodi avastanud ja tasapisi katsetan, aga olen kindel, et teen asju valesti. Olen otsinud, kas saaks kusagilt koolitust põhimõtete osas, et oleks kellelti küsida, kes oskab ja teab, kusagilt tuge saada,a ga pole sellist kohta leinud. Oskate ehk soovitada, kes sellist teenust osutaks?[/tsitaat]paraku Eestis see nii populaarne pole kui nt Rootsis. seal on juba aastaid netis (maksuline) liikumine/tugigrupuid http://www.giviktkoll.se/ no see toimib nagu Eestis on need Figuurisöbrad.
Eestis pole see GI sellist populaarsust saavutanud, et sellele liikumine/tugigrupid teha ja rahvale koolitusi. Eestis olid ju KJ ylipopulaarsed ja nyyd siis FS, mis on tegelikult täiesti vastand sellele GI meetodile. paraku need liikumised on nii tugevalt sööbinud rahvamällu, et raske vastupidise meetodiga neid nö lyya…
tegelikult seda GI lobitööd on yritatud teha, aga no ei jagu jöudu – seletakse vastu, et ikka KJ ja FS ja vat see on öige kaalulangetamine/elustiil jne. asja ei promota.
olgu siis Eestis see FS liikumine, mujal vastupidised variandid ja igasugu KJsugused liikumised ammu pankrotis.

Soomes on nt Karppaus. kui oskad soome keelt, leiad palju infot netist

ei jää muud yle kui vastavad raamatud soetada v siis nt siinses foorumis http://www.kaalufoorum.net/ on paljud GI/Montignaci jälgijad ja sealt saab ka kysimustele vastuseid ja lugeda teiste kogemusi

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
nööbikoguja

RE: Madala GI-ga retsepte palun

Minu meelest on kõige ülevaatlikum alginfo sellel lingil:

http://coffeetea.info/ee.php?page=topics&action=article&id=1677

Need tingühikud, millest seal jutt käib, on süsivesikute hulk 100 grammi kohta.

Üks blogi, kus natuke retsepte:

http://lowcarbtoidud.blogspot.com/

Toitude süsivesikutesisalduse leidmiseks on minu meelest kõige parem fitness.ee kalorikalkulaator:

http://www.fitness.ee/kaloriarvuti

Mu ema ja õde on kumbki üle 20 kilo neid põhimõtteid järgides kaotanud. Mitte lühiajalise dieedina vaid igapäevaselt oma süsivesikute hulka jälgides. Praegu üritan ka ise niimoodi mõnest jõulukilost lahti saada ja olles eelmisest neljapäevast oma süsivesikuid lugenud, on maha läinud juba 2 kg. Jah, selline toitumine viib organismist vett välja, seega suurem osa sest kaalukaotusest nii lühikese aja jooksul on kindlasti vesi, samas, eks rasvarakud ka seovad vett palju.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Madala GI-ga retsepte palun

[small]nööbikoguja kirjutas:[/small]
[tsitaat]Minu meelest on kõige ülevaatlikum alginfo sellel lingil:

http://coffeetea.info/ee.php?page=topics&action=article&id=1677

Need tingühikud, millest seal jutt käib, on süsivesikute hulk 100 grammi kohta.

Üks blogi, kus natuke retsepte:

http://lowcarbtoidud.blogspot.com/

Toitude süsivesikutesisalduse leidmiseks on minu meelest kõige parem fitness.ee kalorikalkulaator:

http://www.fitness.ee/kaloriarvuti

Mu ema ja õde on kumbki üle 20 kilo neid põhimõtteid järgides kaotanud. Mitte lühiajalise dieedina vaid igapäevaselt oma süsivesikute hulka jälgides. Praegu üritan ka ise niimoodi mõnest jõulukilost lahti saada ja olles eelmisest neljapäevast oma süsivesikuid lugenud, on maha läinud juba 2 kg. Jah, selline toitumine viib organismist vett välja, seega suurem osa sest kaalukaotusest nii lühikese aja jooksul on kindlasti vesi, samas, eks rasvarakud ka seovad vett palju. [/tsitaat]sina räägid siin Kremli dieedist, meie siin GI-meetodist, millest sina ei paista halligi teadvat.
midagi väga valet sa ka nyyd just ei pakkunud, aga Kremli dieet kus arvestatakse yhikuid päevas ja GI-meetod kus millegi sellisega ei tegelata – kaks eri asja. GI meetod ei ole range dieet, nagu selleks vöiks pidada seda Kremli dieeti. GI meetodi jälgimisega vöib tegeleda terve elu (erinevalt sysivesikuid yhikutena lugevast dieedist). palun loe eelnevaid postitusi!

P.S korra juba mainisin, parima ylevaate asjast saab ikka GI raamatutest (mitte coffeetea.info lingilt :D), milliseid leidub eesti keeles ka. parimad on rootslaste populaarsed(pöhjamaa inimestele kohandatud meetod) \”Parimad GI-retseptid\” ja \”GI linnas\”. kuna aga need myydi imekiirusel läbi ja tiraaz oli väike, siis leiab neid nyyd vaid raamatukogust.

prantslase Montignaci (GI meetodi looja) raamat on ka eesti keeles olemas nyyd http://pood.rahvaraamat.ee/raamatud/4/169525/michel_montignac

Tegu on lihtsalt tervisliku toitumisega, kus kõik mida on tarvis teha, on jälgida mõningaid toidukombinatsioone, süüa võimalikult naturalselt ja kaal langeb. Kaalulangus ei ole loomulikult ainuke positiivne aspekt: tõuseb energilisus, tunne on parem jne. Kogusele piiranguid ei panda, teoreetiliselt, aga olgem ausad, meie kõigi sisemine tunne ütleb, et ega üle ei maksa lihtsalt sellepärast süüa, et see ei ole \”otseselt keelatud\”…

*1979. aastal uuringute tulemusena leiti, et igasuguse ülekaalulisuse korral on ka teataval määral tegu hüperinsulinismiga. Mida rohkem ülekaalus inimene, seda kõrgem hüperinsulinism (insuliini ületootlikkus). Ainus vahe ülekaalulise ja kõhna inimese vahel on, et üks kannatab hüprinsulinisimi all ja teine mitte. Kui me sööme väikese glükeemilise indeksida (GI) toiduaineid, tõuseb meie veresuhkru tase ühtlaselt ja aeglaselt, tekitades täiskõhutunde ja pankreas eraldab väikesel määral insuliini kontrollimaks veresuhkru taset.
Kõhna inimese korral töötab pankreas täiesti normaalselt, st, et verre lastav insuliini kogus on alati vastavuses veresuhkru tasemele veres. Kui see on suur, lastakse suurem hulk insuliini, kui nõrk siis vaid vähesel määral.
Ülekaalulise inimese puhul kui veresuhkru tase tõuseb järsult ja on saavutanud nö maksimumi, laseb pankreas välja liig suure koguse insuliini, mis tähendabki, et inimene kannatab \”hüperinsulinismi\” all, mis soodustab rasvade talletumist ja ka hüperglükeemia all, mis soodustab glükoosi muundamist rasvadeks.
Selle inimese pankreas toodab ebaproportsionaalselt insuliini võrreldes tema veresuhkruga.

Varem arvati, et kui keegi on \”hüperinsuliinik\”, on tegu lihtsalt halva õnnega, et põhjus on pärilikkuses.
Kuna märgati, et hüperinsulism kaob koos kilodega, siis soovitatigi ülekaalust vabaneda, ehk \”tarbida vähem kaloreid ja tõsta füüsilist aktiivsust\”. Montignac, erinevalt teistest, püstitas aga vastupidise teooria: hüperinsulinism ei ole mitte ülekaalulisuse TAGAJÄRG, vaid hoopis selle PÕHJUS. Hüperinsulinism on aga hüperglükeemia tagajärg (liigsuur veresuhkru sisaldus veres).
Seega väidab Montignac, et võidelda ülekaalulisusega, tuleb minna tagasi selle algse põhjuse juurde, milleks on liiga suure glükeemilise indeksiga toiduainete kasutamine, mis põhjustab hüperglükeemiat.

Igatahes, see meetod, või õigemini Montignacilik toitumisviis koosneb siis kahest faasist:
I – Kaalulangetamise faas
II- Kaalusäilitamine (kogu eluks)
Kellel ei ole soovi kaalu langetada, vaid soovib lihtsalt muuta oma toitumisharjumusi tervislikumaks, võib alustada kohe teise faasiga, mille põhiprintsiibid on valdavalt samad,lubatud on aga väiksemad kõrvalekaldeid jne.

Selle \”meetodi\” puhul ei ole tegu lihtsalt ühe järgmise dieediga, mida praktiseerid 2 kuud, ja hiljem \”normaalselt\” sööma hakates tulevad kilod kolinal tagasi. Meie tänapäevane \”normaalne\” söömine on aga väga kaugel sellest, mis oli \”normaalne\” 300 aastat tagasi, kui ei olnud ka ülekaalulisuse probleemi, rääkimata vohavast rasvumisest.
Meie tänapäevane toit on organismi äärmiselt koormav, suhkrurikas, ja sellest on kadunud paljud organismi tervislikuks toimimiseks vajalikud aineid. Vaadelgem lähemalt oma toidulauda: kui paljud meist tarbivad valdavalt töötlemata, rafineerimata, puhtaid toiduaineid? Kui me selle peale ei mõtle, siis tundubki, et \”ah, ei ole see olukord nii hull\” midagi. Aga isegi sai, mida me sööme, on produkt, rafineeritud valgest nisujahust, kus pole ammugi enam organismile vajalikke toitaineid. Samuti enamik makaronitooteid, valge riis jne.
Üks ülekaalulisuse põhjuseid ongi kõrge rafineeritud suhkru ja tärklise söömine. Õnneks ei ole Eesti veel jõudnud sinnamaale, kuhu enamikud lääneriigid, aga me ei ole sellest kaugel. Meil on veel saadaval musta leiba, palju erinevaid täistera ja seemnetega toteid, kiudainerikkaid tooteid.

Meetodist endast siis niipalju: nagu me kõik teame, koosnevad toiduained süsivesikutest, rasvadest (lipiididest) ja valkudest (proteiinidest). Vastavalt nende koostisosade suurusele toiduaines, jaotatakse ka toiduained neisse kolme rühma. Montignaci puhul, on peamiseks jälgimise objektiks süsivesikud (toiduained, milles süsivesikute osakaal ületab valkude ja rasvade oma

***GI < 35 (rohelised) – neid võib süüa \"piiramatus koguses\" kombineerides kõiksugu teiste toiduainetega, nii rasvade kui ka valkudega. Sel juhul, peab süsivesikute IG jääma kindlasti alla 35. Metsik töötlemata riis, quinoa, läätsed, kikerherned, rohelised oad, lillkapsas, baklazaan (kabatshokk?aubergine?), suvikõrvits (zucchini, tsukiini?), kõik rohelised juurviljad, seened, üllatavalt ka pähklid, päevalilleseemned, avokaado, mis on ju tegelikult rasvased. Loomulikult, tuleks silm peal hoida ka rasvadel, soovitatavalt tarbida häid rasvu ehk siis eelistada rafineerimata õlisid, päevalilleõli praadimiseks, oliiviõli salatitesse, rasvasemat kala, kõiksugu semneid jne, ja vältida liigrasvast liha jne, ei ole mõtet oma organismi liigse rasvaga koormata.
P.S ise aga söön küll rasvasemat liha isegi mõned korrad nädalas, samuti on teretulnud kõik juustud (eelistatavalt loomulikult vähemrasvased, aga mina näiteks söön ka rasvast) jne.

***3550 (oranzid) – ehk siis glükeemiline indeks on suurem kui 35 ja väiksem või võrdne 50ga. Neid toiduaineid võib süüa samuti, ainus mis tuleb teha, on vältida nende kokkusattumist rasvadega. Seega: nt enamike pastade (just spagette tuleks süüa, kuna nad on pastifitseeritud – töödeldud vastavalt rõhuga, et nende GI on kõvasti madalam kui teiste pastatoodete oma) ja riiside (basmati nt) kõrvale, ei tohiks nendega koos tarvitada liha, juustu, ega nt rasva sisaldavaid kastmeid. Valida tuleks kõrvale pigem juurviljad, rasvata jogurt, rasvata-suhkruta puhas tomatipasta jne.
P.s Olen ka seeni aurutanud spagettidega koos söömiseks, ja ka kiirelt panni peal rasvata \”praadinud\”, jogurtiga on super. Pipart-küüslauku peale ja nämmi!

***GI > 50 (punased) – neid ei ole üldse soovitatav tarbida, esimeses faasis kindlasti mitte, teises võib vahetevahel patustada.
Kõige eelneva põhjal võime aru saada, et eksisteerib kahte sorti toidukordi:

* proteiini-lipiidiline, st siis toidukord, mis sisaldab nii valke kui rasve ja ka süsivesikuid, aga viimased tuleb valida ainult nende hulgast mille GI jääb alla 35.
*proteiini-süsivesikuline : siin on välja arvatud kõik rasvad, aga süsivesikuid võib tarvitada neid, mille IG on alla 50. Seda toidukorda võiks teha kuskil 3 korda nädalas, soovitavalt õhtuti (õhtuti on alati soovitatav süüa kergemalt, just vähem rasvu).

Glükeemiline indeks põhineb teaduslikel uuringutel, selle mõju veresuhkrule on ära tõestatud. Glükeemiliseks indeksiks nimetatakse ühe süsivesiku võimet tõsta veresuhkru taset pärast tema tarbimist, võttes võrdlemiseks puhta glükoosi. Glükoos on organismi, ja eriti aju toimiseks eluliselt vajalik, seega on ta alati veres olemas (tavaliselt umbkaudu 1g glükoosi liitri vere kohta). Kui veresuhkru tase tõuseb üle normi, eritab kõhunääre pankreas insuliini, mis alandab veresuhkru taset, säilitades üleliigse glükoosi lihastesse ja nt maksa, kust teda on vajaduse korral lihtne kasutusele võtta.
Teises faasis võib aga lubada teatavaid rikkumisi, sest kes meist ei tahaks vahetevahel küpsiseid, või midaiganes hing ihaldab. Teises faasis tulevad mängu veel teised tegurid peale GI, ja on võimalik toidukorda planeerides võtta arvesse nö \”glycemic charge\”’i, võib erinevaid süsivesikuid kokku pannes saada ikkagi ühtlase tulemuse. (nt enne jahuste-suhkruste küpsetiste söömist süüa rohelist salatit)
Loodan, et ma siin nüüd mõne infoga väga pange ei pannud, üritasin raamatust tähtsamaid punkte tõlkida.

I FAASI PÕHIPRINTSIIBID:
*Süüa täiskõhutunde saavutamiseni, ilma kvantitatiivsete piiranguteta, kaloreid lugemata.
*Teha enamvähem päeva samadel aegadel 3 toidukorda, ja ei tohiks kunagi toidukorda vahele jätta (mul on juhtunud,pärast mida kesköine näksimine, aga midagi hullu pole saanud sellest)
*Vältida toidukordadevahelist näksimist, lõuna- ja õhtusöögivaheline väike vahepala on aga teretulnud kui aitab õhtusööki \”lahjendada\”
*Toidukorrad peavad olema struktureeritud, ja varieeruvad (oluline, et saaks kõiki vajalikke toitaineid)
*Rasvade, valkude ja süsivesikud jagatakse ära kolme toidukorra vahel, kõik neist peavad kindlasti sisaldama valke ja süsivesikuid.
*Hommikusöök on peamiselt kontsentreerunud nö \”headele süsivesikutele\” ja rasvad kas puuduvad või nende osakaal on väike.
*Lõunasöök, kui päeva tähtis toidukord, selline, kus on nii rasvu, valke kui süsivesikuid (süsivesikud aga peavad olema glükeemilise indeksiga väiksem või võrdne 35.
*Õhtusöök, mis sisaldab rasvu (eriti küllastunud rasvu), ei tohi sisaldada süsivesikuid mille IG on kõrgem kui 35!!!! Kui küllastunud rasvu (\”saturated fats\”) pole, või neid on vähe (on kasutatud nt ainult 1 teelusikas oliiviõli spagettidele või salatisse), võib kasutada süsivesikuid vahemikus 35-50.
*Limiteerida küllastunud rasvade tarbimist, eelistada puhtaid õlisid, seemneid, kala jne.
*Vältida suhkrustatud jookide joomist. (Isiklik soovitus: puhas sidrunimahl veega, hommikuti super-käivitaja, 20 minutit enne sööki)
*Vältida ka liig-tugevat kohvi (ise joon küll päevas 1-2 tassi, rasvata piimaga)
Üldisemad soovitused:
*Võtta aega söömiseks, hästi mäluda jne.
*Vett juua pigem toidukordade vahepeal.
*Inimestele, kes kannatavad kõhuhädade, puhituste all, ei soovitaks süüa värsket puuvilja kohe pärast toidukorda, kuna põhjustab käärimist (ise järgin, ebamugavustunne kõhus kadunud!)

Kustutada oma menüüst täielikult:
*suhkur (sahharoos) – fruktoosiga marmelaad jne on aga lubatud
*valged jahud
*kartul
*vältida ka keedetud porgandit (toorena GI 35, keedetuna aga kuskil 75!). samas on tõestatud, et tema puhas glükoosisisaldus on päris väike, nii et vahetevahel keedetud porgandi söömine ei tee halba)
*mais
*valge riis (erandiks Basmati)
*kõiksugu aasia nuudlid, ravioolid, muudsugu makaronid.

Priviligeerida häid süsivesikuid, millel on suurepärane toiteväärtus ja hea toime kaalulangusele:
*läätsed
*oad
*herned
*kikerherned
*rohelised köögiviljad
*täisterahelbed (rafineermiata)
*puuviljad

Ei mingit valge nisujahu ja või baasil tehtud toitu/küpsetisi/kastmeid! Ei friteermist, ülikõrgel temperatuuril kuumutamist! Vältida paneerimist jahuga, kui, siis kasutada parmesani! Läätsejahu ja kikerherne jahu on teretulnud!
Jogurtid-juustud teretulnud!
Desserid ka loomulikult jahu ja suhkruvabad. munadega, kohupiimaga (mmmm, eesti on hea, palju erinevat kohupiima!), purustatud mandlite ja pähklitega, sokolaadiga (kakaosisaldus miinimum 70%), fruktoosiga, samuti veini võib kasutada.

Põleta rasva trenni tegemata http://naistekas.delfi.ee/tervis/figuur/poleta-rasva-trenni-tegemata.d?id=41060829&l=fplead

Hommikune trenn: parim rasvapõletaja
http://www.naisteleht.ee/node/769

UNUSTAGE FS soovitused ehk hommikused pudrud –
Kanamuna: dieedipidajale parim hommikusöök
http://www.tarbija24.ee/282104/kanamuna-dieedipidajale-parim-hommikusook/

EDU!

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud Madala GI-ga retsepte palun

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.