Esileht Kodunurk Mahlane broileririnnak?

Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )

Teema: Mahlane broileririnnak?

Postitas:
Kägu

Andke nõu, kuidas valmistada broileririnnakut nii, et jääks mõnus ja mahlane? Niisama ahjus kuivab liialt ära, no ei ole isu sellise järgi enam…

Please wait...
Postitas:
Mutsamamma

RE: Mahlane broileririnnak?

ausaltöeldes pole mina saanudki ühtegi mahlast broileririnnakut. ainuke viis, kuidas seda veidigi mahlasemana hoida, on praadida väikseid tükke panni peal ja suure kuumusega, vaevu nii kaua, kuni kuumus on jõudnud seest ära küpsetada. siis kohe tulelt maha ja kohe taldrikule. ahjus kuivab alati ja roogade sisse pandudtükeldatuna kuivab samuti alati.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Mahlane broileririnnak?

Tervet kana küpsetades jääb rind päris mahlane (küpsetuskotis). Samuti olen teinud kattega – kompottvirsik ja juust – on jäänud ka suhteliselt pehme ja mahlane.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Mahlane broileririnnak?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Tervet kana küpsetades jääb rind päris mahlane (küpsetuskotis). Samuti olen teinud kattega – kompottvirsik ja juust – on jäänud ka suhteliselt pehme ja mahlane.[/tsitaat]

See terve kana on siis mingi juba eelmaitsestatud või õrnsoolane värk (tööstuslikult süstitakse lihasse soolvett). Tavalisel ahjukanal on rinnafilee ka ikka see kõige kuivem ja tuimem koht. Aga muul juhul vali mõni mahlasemm tükk kanast, mitte see kõige kuivem. Me kasutame nt igal pool, kus on vaja fileed, hoopis kondita ja nahata kintsuliha – saab esiteks palju tugevama maitsega ja teiseks mahlasem.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Mahlane broileririnnak?

Ma teen nii, et pruunistan maitsestatud rinnaku kiirelt, ja panen koos juurviljadega ahjupotti, nii et juurviljad on poolestsaati leemes, rinnak kõige peal. Aurus saab suhteliselt mahlane, niipalju kui see üldse võimalik on.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Mahlane broileririnnak?

Mina marineerin hapupiimas 1 öö ja siis nõrgal tulel praen.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Mahlane broileririnnak?

Ei tule sest mahlast, kes siis valgest ja tuimast kanarinnakust mahlakat liha üritab teha, kasutage koibi või tervet kana.

Please wait...
Postitas:
Jaagular

RE: Mahlane broileririnnak?

Tuleb ikka küll.
Kanarinnak on mõttekas sisse määrida kas mingi marinaadiseguga või lihtsalt soola-(sidruni)pipraga.Kui aega on, võiks tunnijagu seista lasta. Mina üldiselt teen selle protseduuri fooliumitüki peal. Las siis ‘pakike’ maitsestub.
Mässida fooliumi ja küpsetada. Kõik mahlad jäävad alles ja kuiv ka ei jää.
Kõige parem on tehagi rinnakust ‘pakike’ – paned maitsestatud rinnaku fooliumitükile ja tõstad servad-nurgad peaaegu kokku. Enne küpsetamise lõppu, nii 20 minuti peal käärid fooliumiservad allapoole, et liha pealt natuke pruunistuks.

Please wait...
Näitan 8 postitust - vahemik 1 kuni 8 (kokku 8 )


Esileht Kodunurk Mahlane broileririnnak?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.