Teema: Maibeebid 2022
Minul on homme arst. Siis saab oma arst pilgu peale visata, ehk hematoom on taandunud vms. Kuigi määrib ikka ja see hirmutab. 😒
Minul ei ole rohkem iiveldanud. Nüüd on hoopis kõht tühi koguaeg. Ainult sööks. Kohutav. Aga kohvi pole siisni tassikest joonud. Ei meeldi selle lõhn. Muidu ikka iga päev paar tassi jõin. Uni on ka meeletu. Väsin kergelt ära. Ja ärritun lampi ülevõlli 😆
Minul on homme arst. Siis saab oma arst pilgu peale visata, ehk hematoom on taandunud vms. Kuigi määrib ikka ja see hirmutab. 😒
Minul ei ole rohkem iiveldanud. Nüüd on hoopis kõht tühi koguaeg. Ainult sööks. Kohutav. Aga kohvi pole siisni tassikest joonud. Ei meeldi selle lõhn. Muidu ikka iga päev paar tassi jõin. Uni on ka meeletu. Väsin kergelt ära. Ja ärritun lampi ülevõlli 😆
Lendoravake, kas sa tead, kus see hematoom täpsemalt asub ja mis selle asetuse riskid on? Olen aprillibeebidest, aga ka hädas hematoomiga emaka eesseinal. Samuti pidevalt määrib ja see võtab enesekindlust kõvasti maha, sest peale mitmepäevast määrimist tahaks kohe kinnitust, et kõik hästi oleks. Minu ōnneks on mul küll ultrahelisid poole rohkem, kuid kaks nädaat pidevalt oodata on samuti keeruline😀
p.
Süda tuksub tuks tuks tuks
Käisin täna UH. Süda lõi ilusti, järgmine aeg 4.10 siis saan uue emapassi ka (vana on täis). See on nagu rasedakaart, väike vihik peab alati kaasas olema.
Lendoravake, kas sa tead, kus see hematoom täpsemalt asub ja mis selle asetuse riskid on? Olen aprillibeebidest, aga ka hädas hematoomiga emaka eesseinal. Samuti pidevalt määrib ja see võtab enesekindlust kõvasti maha, sest peale mitmepäevast määrimist tahaks kohe kinnitust, et kõik hästi oleks. Minu ōnneks on mul küll ultrahelisid poole rohkem, kuid kaks nädaat pidevalt oodata on samuti keeruline😀
p.
Erakorralises arst ütles et õnneks on hematoomi asetus beebist eemal ja ei tohiks teda segada. Aga ärevaks teeb ikkagi ja hirm on.
Sain rohud peale.
Kas hematoomi pärast käid tihemini ultrahelis ? Kui tihti? Kas kirjutati ka verehüübimist soodustsvat ravimit?
Mul on homme 8+0 ja loodan et võtab arvele ikka 😊
Mul oli hematoom eelmise lapsega. Täopselt looteseina ja platsenta vahel. Päris hirmus oli.. mõõtmetelt oli 1x2cm aga siiski.. pidevalt määris.. 🙁 .
Ja iga kahe nädala tagant käisin kontrollis. 20 nädala uh oli mul viimane uh ja siis seda õnneks enam polnud..
p.
Erakorralises arst ütles et õnneks on hematoomi asetus beebist eemal ja ei tohiks teda segada. Aga ärevaks teeb ikkagi ja hirm on.
Sain rohud peale.
Kas hematoomi pärast käid tihemini ultrahelis ? Kui tihti? Kas kirjutati ka verehüübimist soodustsvat ravimit?
Mul on homme 8+0 ja loodan et võtab arvele ikka 😊
Ultrahelis ja arstil käin tihemini riskiraseduse tõttu (kaksikud). Minul täna 8+4, seega ei ole sinust üldse palju ees. Tegelikult TA mõttes tunnengi end rohkem maibeebideha samas taktis käivat. 😀
p.
Kahjuks ei saa eelmisele postitusele midagi juurde lisada, aga verehüübimise jaoks rohtusid mulle ei kirjutatud.
p.
FB grupp
Tere
Mina just täna kirjutasin ka sellele meilile, et saaksin väiksesse gruppi. Olen excelis ka olemas. Äkki ikka mahun veel.
Liis
Jaaa…. Sain kirja kätte. Saatsin kutse 😊
Käisin arsti juures
Täna oli siis esimene arstivisiit mida olin kaua oodanud. Olude sunnil oli see ikkagi teine, kuna eelmisel reedel hakkas määrima ja kihutasin erakorralisse.
Igaljuhul ka uh andmetel rasedust 8+0. Hematoom alles ja pidavat tõenäoliselt veel mõnda aega mind häirima. Emakas on pisut toonuses kuid duphaston pidavat töötama selle leevendamiseks.
Sain analüüside andmiseks juhised 11. nädalal ja ämmaka aja ja kuklavoldi mõõtmise aja 12. nädalal. Ämmakas võtab siis ise arvele.
Häppy häppy et ikka süda tuksus endiselt 😊
Saatsin uue kirja, ehk õnnestub ikka gruppi mahtuda 🙂
Ootame mopsuke sinu tänase UH tulemusi. Ära lase kaua oodata.
Täna, lisaks halvale enesetundele, on ka külmavärinad ja 37 kopikatega palavik. Üheltpoolt normaalne raseduse sümptom aga äkki olen hoopis pidalikoroonatõbine. Helistan perearstile. Olen ühe korra vaktsineeritud ja teisega öeldi TÜKis, et ootaksin esimese arsti vastuvõtu ära.
Hei! Kes ja miks soovitas teise süstiga esimese arstiajani oodata? Mul endal täna teise süsti aeg, olen ka pikalt kabelnud ja lugenud ja erinevate ämmaemandate ja ka perearstiga nõu pidanud ja kôik on ikkagi olnud seisukohal, et võimalikult ruttu võiks end vaktsineerida lasta. Ise olen veidi kõhkleval seisukohal aga ilmselt lasen süsti siiski täna ära teha. Ämmaemandate nõuandeliinilt soovitati lugemiseks Eesti Ämmaemandate Ühingu seisukohta: https://www.ammaemand.org.ee/
Mina käisin eile esimesel ämmaka visiidil, võeti arvele ja UH järgi vastas 6+6, äpi järgi oli 7+3. Suhteliselt täpne võib öelda. Süda lõi ilusti ja üldse pisar tuli kohe silma, kui seda nägin. Meie esimene laps ja ootusärevus on suur. Enesetunne on siiani pigem hea. Kõht on kogu aeg tühi ainult 😀 Nüüd jääb ainult oodata eesolevaid analüüse, mis on ju alles kuuaja pärast. Panin ennast FB listi ootele aga ootaksin veel natuke, tahaksin enne oma lähedastele ka teatada uudisest. Tõenäoliselt teen seda järgmise nädala jooksul.
Kas teie olete juba oma lähedastele uudisest teavitanud?
MaiKuu29
Jah, me hakkame maja ja liinibussi ostma!
Ongi kaks!!!! 🙊
vastasid täiesti kenasti 8+1 ja 8+2 ja arst eriti rahul oli sellega, et erimuna kaksikud, et siis kuidagi üksteist ei ohusta toitainete mõttes jne.
Ma olen shokis! Appi! Nii lahe! 😄😄❤️❤️
Minust saab NELJA lapse ema.
mopsuke 8+1
Ongi kaks!!!! 🙊
vastasid täiesti kenasti 8+1 ja 8+2 ja arst eriti rahul oli sellega, et erimuna kaksikud, et siis kuidagi üksteist ei ohusta toitainete mõttes jne.
mopsuke 8+1
Et sul juba ära vaadati see erimuna asjandus. Mul alles see UH järgmine nädal ees. Muidugi eelmine nädal oli mil alles ämmakas ja nemad vist seda ei vaatagi. Igaljuhul palju õnne!
p.
Ma täpselt ei oska öelda, kes see inimene oli nimepidi. Igatahes läksin TÜKi teist vaktsiini saama. Mainisin olukorda. Siis oli rasedust 4+ . Kutsuti kohale keegi naisterahvas, kes seal vastab keerulisematele küsimustele ja öeldi, et tema on end kõikvõimalike olukordadega kurssi viinud. Ütlesin, et arsti aeg 01.10 ja soovitati see ära oodata ning seejärel süstida. Perearst takistusi varasemalt ei näinud. Seisukohad on erinevad.
Mopsuke, sulle küll palju õnne. Usun, et see on šokk. 4 last on ikka… neli last.
Okei, selge, olen ise ka TÜKi vaktsiinile minemas, eks mainin siis ka oma olukorda
p. mul ütles seda erimuna asja juba tegelt eelmine uh 6+1 aga ma olen Pärnus ja siin tuvastamine naistearstil. Äkki see loeb, kes tuvastab?
Ma olen terve päev lambi ajal hüüdnud. “Kaks!!!” Siis naernud ja siis nutnud (rõõmust) 😀 nii naljakas.
Mina sain ka analüüside topsid ja paberid ja oma eelmise raseduse ämmakale aja 6.10. KV aeg taheti ka panna, aga olemasolevad ajad olid täis ja see nädal pidi veel aegu juurde tulema. Kirjutan oma ämmakale, et ta ruttu paneks siis mulle, aga jääb 18-19 oktoobri kanti.
Iivelduse vastu soovitas cocat juua terve päev väikeste lonksude kaupa 🤣
Ja muidugi lubas mul minna emosse tilga alla hommikuti, mitu päeva järjest. Aga mul 1,3 se kõrvalt see kahjuks vist küll kuidagi võimalik pole. Mu lootuse, et 12 nädalal parem hakkab, mattis ta ikka kaksikraseduse puhul kohe maha 😩🤣
mopsuke 8+1
Ongi kaks!!!! 🙊
mopsuke 8+1
Palju, palju õnne 💗! Nii vahvad uudised 💗!
Kas keegi teist võtab lisaks Oscarile ka mõne tasulise uuringu? Hetkel uurin täpsemalt nende kohta. Vaatan, et Panoramata on kolme eri varianti.
Minul ka ämmaka juures käidud. Päevade järgi täna 6+5 ja basaali tõusu järgi 5+6. Loode vastas 6+3 nädalale. Vist nägime ka südametöö ära, aga igaksjuhuks sain saatekirjaga veel järgmiseks nädalaks uh kabinetti (kus siis korralik aparaat, millega saab ilusti mõõta). 💗
Nii toredad uudised kes uh-s juba käind! 🥰
Mina sain astile aja alles 14.10 seega annab oodata aga eks ma seal mai lõpus ju omadega olen ka 😃
Enesetunne halb. Koguaeg iiveldab ja no vahepeal ei suuda süüa ka sest nii paha.
Kommentaarist on juba teavitatud
]Nii toredad uudised kes uh-s juba käind! 🥰
Mina sain astile aja alles 14.10 seega annab oodata aga eks ma seal mai lõpus ju omadega olen ka 😃
Enesetunne halb. Koguaeg iiveldab ja no vahepeal ei suuda süüa ka sest nii paha.
Kiku29
Kiku29
Ma olen täielik zombi. Nädal aega väike palavik, pidev iiveldus, pidev peavalu, külmavärinad. Sunnin sööma. Keha on nii jõuetu, et nutta tahaks. 1 a 3 k ootab tegelemist. Ma ei suuda. Abikaasa õhtuti aitab aga aja, mis ta tööl on, pean mina üle elama. Seda kirjutades lähevad silmad märjaks. Püüan end lohutada, et ma ei ole esimene ja ainus. Ja ju on kõik hästi kui nii halb on olla (UHs veel käinud pole). Nii kahju on endast. Mitte midagi teha ka ei saa.
mopsuke, mulle saab kirjutada kevadekaksikud@gmail.com
p.
<p style=”text-align: center;”>….</p>
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.