Esileht Lapse ootamine Maipõrnikad 2024

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 128 )

Teema: Maipõrnikad 2024

Postitas:
Kägu

Tere!

Võtan ka ritta! Olen kolmandat korda beebiootel. Kodus ootavad ees 12. aastane ja 1a 3k tirtsud.

Äpi järgi tähtaeg 12. mai.

Pöördusin sama ÄE juurde, kellega ka viimati koostööd tegime ja aeg on broneeritud septembri lõppu.

Ja juba kolmandat korda on nii, et kohe kui kaks triipu käes, hakkab mul iiveldama.

Sümptomitest ütlekski iiveldus ja väsimus, aga ka nibud on hullult tundlikud – imetan veel.

Kui keegi FB grupi loomise ette võtaks, oleks tore küll. Meeleldi liituks parajalt väikse seltskonnaga. 🙂

A.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma liituks ka fb grupiga, aga pärast Oscarit.

TM

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei

Käisin täna esimest korda ämmaka juures.

Niisiis

Seal andmete järgi (viimase mensi esimene päev) peaks mul olema 7 nädal rasedust nagu mu äpiski nâitas.

Võttis enne proove ja siis vaatas vaginaalselt mind. Rasedus ôiges kohas, ehk siis ilusasti emakas. Kuna mul on muidu pigem pikem tsùkkel kui keskmisel naisel siis tegelikult tuli välja, et mul on rasedust kôvasti vähem kui 7 nädalat, pigem selline 5-6 nädalat. Lootekotti oli ilusasti näha ja väike täpike ka sees. Kuna rasedus nii väike veel siis ütles, et südametöö aimatav, et midagi seal pildil sähvatas aegajalt. Aga lähen uuesti 19 sept ja siis vaatab mind uuesti üle, et kas loode kasvanud ja ehk siis juba näeb kindlalt südametööd.

Tegelt läks hästi ja nägime ekraanil ka väikest täpikest ja nüüd vaja lihtsalt oodata ja loota, et täpike areneb tublisti ja et jägmisel korral näeme kindlamat südametööd ja et loode on kasvanud ka selle ajaga.

K

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere!

Liitun ootajatega. Minul sündimas kolmas laps, TA 17.05 😊

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul peaks rasedust olema 6 + 1. (Kuna oli iVF, siis ilmselt on üsna täpne arvutus). Lähen UH-sse uuel nädalal. Öelge, kuidas teil on iiveldusega? Mul on nii, et mõni päev väga halb, praktiliselt päev otsa iiveldab ja siis teisel päeval pole väga viga. Kas see ongi normaalne, et niimoodi kõigub?

Riina

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul peaks rasedust olema 6 + 1. (Kuna oli iVF, siis ilmselt on üsna täpne arvutus). Lähen UH-sse uuel nädalal. Öelge, kuidas teil on iiveldusega? Mul on nii, et mõni päev väga halb, praktiliselt päev otsa iiveldab ja siis teisel päeval pole väga viga. Kas see ongi normaalne, et niimoodi kõigub?

Riina

Ma olen lugenud, et sümptomid võivad kõikuda küll.. Ma ise olen tähele pannud, et mõni päev on rinnad megavalusad ja teine päev ainult natuke.

Mul lisandus nüüd selline ebameeldiv sümptom, nagu gaasivalu. Kaks ööd järjest ikka päris õudne kõhuvalu, aga ühtki gaasi ega midagi välja ei tule. Eile öösel ehmatasin täitsa ära, sest tundus, nagu oleksid hoopis krambid emakas, aga vist ikkagi olid gaasivalud… Kellelgi veel nii olnud?

Ma nendele kahele eelnevale ööle olen õhtul rasket rasvast toitu söönud ja kõht ka väga täis olnud. Püüan nüüd mitte nii teha ja jälgin, kuidas enesetunne on. Ja vb see lisa progesteroon, mida pean võtma, ka mõjutab seda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Riina

Ma olen lugenud, et sümptomid võivad kõikuda küll.. Ma ise olen tähele pannud, et mõni päev on rinnad megavalusad ja teine päev ainult natuke.

Mul lisandus nüüd selline ebameeldiv sümptom, nagu gaasivalu. Kaks ööd järjest ikka päris õudne kõhuvalu, aga ühtki gaasi ega midagi välja ei tule. Eile öösel ehmatasin täitsa ära, sest tundus, nagu oleksid hoopis krambid emakas, aga vist ikkagi olid gaasivalud… Kellelgi veel nii olnud?

Ma nendele kahele eelnevale ööle olen õhtul rasket rasvast toitu söönud ja kõht ka väga täis olnud. Püüan nüüd mitte nii teha ja jälgin, kuidas enesetunne on. Ja vb see lisa progesteroon, mida pean võtma, ka mõjutab seda.

BTW Kuldnokake olen 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on sümptomitest ainult iiveldus ja seda ka paar korda nädalas. Eelmise raseduse pealt mäletan, et hullemaks läks seal 8-9 nädalal, siis oli ikka väga kehv enesetunne.

TM

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul huvitaval kombel seda rinnavalu üldse ei ole, lihtsalt rinnad on suuremaks kasvanud ja nibud veidi tundlikumad. Esimestel nädalatel valutas ka pea, see on nüüd vaikselt järele andnud. Gaasivalud vahepeal on küll, aga õnneks ka gaas tuleb välja 😀

Üldiselt lihtsalt on väsimus ja keha on raske, ei jõua nii palju kui varem. Imelikud isud on ka, näiteks kartulisalat singi ja hernestega meeldib väga.

Riina

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul huvitaval kombel seda rinnavalu üldse ei ole, lihtsalt rinnad on suuremaks kasvanud ja nibud veidi tundlikumad. Esimestel nädalatel valutas ka pea, see on nüüd vaikselt järele andnud. Gaasivalud vahepeal on küll, aga õnneks ka gaas tuleb välja 😀

Üldiselt lihtsalt on väsimus ja keha on raske, ei jõua nii palju kui varem. Imelikud isud on ka, näiteks kartulisalat singi ja hernestega meeldib väga.

Riina

Oh vau, ma just täna tegin kartulisalatit, sest hirmsasti isutab, muidu pole eriline fänn :D.

Kuldnokake

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul isutab sült sinepiga. Kõik mis seotud jõulutoiduga läheb mul hetkel peale 😄

TM

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vōtan põrnikatesse ka ritta.

Teine rasedus, eeldatav tähtaeg aprilli lõpp vs mai algus.

Hetkel palju sümptomeid enam ei ole kahjuks, mis on veidi hirmutav. Rinnad on raskemad, aga mitte enam valulikud, iiveldus on pigem peale söömist, kõhus vaid aegajalt väga õrnad torked. Kõht on pigem punnis. 🙂

hetkel 7+0🐝

myy

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma käisin täna esimeses kontrollis, tuleb välja, et juba 7+2, ehk siis praegune tähtaeg aprilli lõpus hoopis. Aga päris vinge oli kuulda südamelööke.

S

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ühinen ka 🙂 . Olen lugemas käinud ja esimese lapsega ka olin siin foorumis, pärast kujunes hästi tore grupp välja.

Ma sattusin täna määrimisega EMOsse ja sain Duphastoni (nagu ka esimese rasedusega). 6+0 ja uh kinnitas seda. Südametöö oli olemas 🙂

Pähklike

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere 🙂 Ühinen ka , täna 4+0 . Äppi järgi tähtaeg 26 mai )) Esimese triibukese sain kätte 10dpo . Arstile aeg pantud 2 oktoober .

Avokaado 😁

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas keegi sooviks ka Facebooki gruppi juba? Võiks seesama nunnu nimi olla, kui teemaalgataja ei pahanda 😊

Kas grupp on loodud? Mul ei õnnestu leida 🫤

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sama küsimus , otsisin tükk aega 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul ka esimene UH tehtud, näitas 7+2, kuigi äpp päevade järgi ütles 6+6. Tüüp oli õiges suuruses ja süda lõi!  🙂 Muidu tundus kõik ok, ainult emakast leiti ka üks müoom, aga arst selles liiga suurt probleemi ei näinud.

Enesetunne läheb iga päevaga aina kehvemaks, iiveldab üsna terve päeva, hullemini õhtuti, oksendanud veel ei ole õnneks. Toitudest läheb sisse ainult jahu ja tärklis – kartulipuder, lihtsalt puder, riis, makaronid jne. Ilma igasuguse kastmeta, kui, siis ehk vaid hapukoor. Peaks vist sundima ennast köögivilja sööma, muidu läheb käest ära kaal.

Lisaks tohutu väsimus, tööpäevadest konkeetselt vean ennast läbi ja vahel hakkab kell 15 juba silm kinni vajuma.

FB grupiga liituks pärast Oscarit. Olen üle 40 ja seega riskirase.

Kuidas teistel ootajatel läheb? Kuidas te vitamiinidega olete teinud – kas võtate midagi? Mina võtan Formula Vitale kompleksvitamiine ja lisas magneesiumipulbrit.

Riina

+1
0
Please wait...

Postitas:
nuki

Grupp on loomisel, kes soovib liituda, palun kirjuta maip6rnikad24@gmail.com 🙂

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ka liituks pärast Oscarit. Nädal aega on kenasti mitte määrinud. Täna oli ämmaemanda visiit ja uh põhjal jätkuvalt süda lõi õnneks ja peaks olema 6+6 nagu minu arvutusedki. Aga u 4h pärast visiiti hakkas jälle määrima ja sel korral punast 🙁 . See võib olla seotud sellega uh-ga, aga samas ei tea ka. Loodetavasti ei lähe hullemaks ja emosse ei pea minema. Järgmine uh alles 2 nädala pärast.

Pähklike

+2
0
Please wait...

Postitas:
kuldnokake

Minul oli täna UH, väike ufo õiges suuruses ja süda lõi! Nii tore oli seda vaadata. Kuna eelnev rasedus katkes, siis ühe UH pean veel viljatusravikeskuses loote kasvu monitoorimiseks tegema ja siis saab raseduskeskusesse ümber kolida. Aga üldiselt kõik hea ja tore. Progesteroon jääb veel peale.

Rindade valulikkus on veits viimastel päevadel tagasi tõmmanud ja selle asemel on mind nüüd kaks päeva korralik iiveldus kimbutanud :’).

Grupiga kindlasti liitun, aga ootan veel järgmise UH ära, siis on tunne kindlam :).

Kuldnokake

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul oli täna UH, väike ufo õiges suuruses ja süda lõi! Nii tore oli seda vaadata. Kuna eelnev rasedus katkes, siis ühe UH pean veel viljatusravikeskuses loote kasvu monitoorimiseks tegema ja siis saab raseduskeskusesse ümber kolida. Aga üldiselt kõik hea ja tore. Progesteroon jääb veel peale.

Rindade valulikkus on veits viimastel päevadel tagasi tõmmanud ja selle asemel on mind nüüd kaks päeva korralik iiveldus kimbutanud :’).

Grupiga kindlasti liitun, aga ootan veel järgmise UH ära, siis on tunne kindlam :).

Kuldnokake

Kuldnokake, kui palju sa progesterooni lisaks pead võtma? Mul on 200 mg Utrogestani päevas, tundub suht suur kogus. Aga arst ei olnud nõus alandama ka veel, ütles et kuni 10. nädalani pean võtma, kuna ka eelnevalt olnud üks katkemine 15 aastat tagasi.

Riina

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuldnokake

Kuldnokake, kui palju sa progesterooni lisaks pead võtma? Mul on 200 mg Utrogestani päevas, tundub suht suur kogus. Aga arst ei olnud nõus alandama ka veel, ütles et kuni 10. nädalani pean võtma, kuna ka eelnevalt olnud üks katkemine 15 aastat tagasi.

Riina

Ma pean võtma Amelgen 400mg 2x päevas (1x hommikul ja 1x õhtul). Mul mingi eriti hiiglaslik kogus vist siis. Ma küll ei ole üldse kursis, mis puhul mis koguseid tuleb võtta. Minu arst ütles, et ilmselt 11/12 nädalani, aga järgmise UH ajal täpsustab 😶.

Kuldnokake

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuldnokake

Riina

200 mg utrogestani on ikka väga väike kogus.

Mul oli eelmise rasedusega 2x 400mg amelgeni + lubioni süst

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Heihei

Käisin 19dal uuesti ämmaka juures ja kôik oli hästi- mu väike südameke tuksus! Raseduse pikkust täpselt teada ei saanudki, aga ilmselt siuke 7 nädalat ja midagi peale. Sain analüüside potsikud jne, oktoobri alguses annan analüüsid ja 24 oktoober Oscarile. Tuleb vähe pikem ootamine, loodan, et aeg läheb kiirelt. Muidu enesetunne vahelduva eduga, kui pikem vahe toitudega siis hakkab veidi halb. Rinnad ikka tundlikumad ning jälle on hakanud kimbutama kõhukinnisus- nii nõme! Joon vett tublisti ja liigun ka piisavalt, mingeid ideid/nippe, kuidas saaks kõhu paremini tööle? Pole juba mitu päeva tualetis käinud ja no päris raske olla, näole ka punne tulnud, arvan et jääkained väljuvad siis niipidi.

Kuidas teie end tunnete?

K

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul ka oscar 24.okt, tänaseks 8+1 umbes. Rinnad on ka tundlikuks läinud, kõht on punnis, kaalu juures 1.5kg ja pidevalt iiveldab – samas söömine korraks aitab ja eks nii need kilod tulevad 😁

6.okt pandi Niptify ka, suht loen.päevi

Aga kõhukinnisuse (ja unetuse, jalakrampide, rahutute jalgadega) aitab hästi magneesiumtsitraat

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli vist samuti 24.10 Oscar. Tõotab põnev päev siis paljudele tulla 🙂 Aga enesetundest rääkides, siis tohutu iiveldus on ja ikka iga päev oksendan. Ei jõua ära oodata millal see periood läbi saab.

TM

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuldnokake

Riina

200 mg utrogestani on ikka väga väike kogus.

Mul oli eelmise rasedusega 2x 400mg amelgeni + lubioni süst

Mul oli siirdamine loomulikku tsüklisse, siis vist jah nad ei pane nii palju progesterooni peale. Aga mulle tundub ikka palju praegu ka.

Muidu enesetundest ka mul iiveldab üsna 24/7, kusjuures õhtud on hommikutest kordades hullemad. Kella 18-st on täielik horror ikka. Oksendanud veel ei ole kordagi.

Riina

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on samuti õhtuti palju hullem kui hommikuti. Kuigi täna on just selline päev, et vist terve päev täielik õudus.

TM

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on enesetunne enam-vähem (7n rasedust. Iiveldanud pole, küll aga ei suuda mitmeid toite tolereerida hetkel. Iiveldamise vastu soovitan palju näksida. Esimese lapsega ka mäletan, et tühja kõhu tunne kohe ajas iiveldama. Väsimus tekib, kui arvuti taga istun ja töötan. Kui lapsega (alla 2a) tegelen, siis pole aega väsimust tunda. Endiselt probleemiks määrimine. EMOsse siiski üleeile ei läinud ja eile-täna samuti kerge määrimine. Duphastoni juba võtan ja peab lihtsalt parimat lootma. Otseseid katkemise tunnuseid pole ja kuna süda T ilusti lõi ja vastas täpselt suurusele, siis pigem ei muretse. Eelmise raseduseta kõige hullem oli enesetunne 9.nädalal — siis ka ainus kord kui oksendasin. Ja pärast seda läks enesetunne väga heaks, praktiliselt kõik raseduse tunnused peale kasvava kõhu kadusid.

Pähklike

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 128 )

Esileht Lapse ootamine Maipõrnikad 2024