Esileht Lapse ootamine Maipõrnikad 2024

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 128 )

Teema: Maipõrnikad 2024

Postitas:
Kägu

Mina olin üsna alguses haige, aitas aeg.. Quixx ja rahulikult kodus puhkamine. Eks immuunsus on madalam raseduse ajal, tuleb end korralikult hoida 🙂

Mul aga täna 9+3 ja juba nädala on määrinud peale veritsust. Ämmaemanda sõnul muret pole, südametöö on kenasti olemas ning beebi ootuspäraselt kasvanud ja vastab ajale. Aga ma olen juba kohutavalt tüdinenud voodireziimist..

Järgmine kord kui UH näen on alles 3 nädala pärast Oscar testi ajal.. päriiis pikk ootamine 🙁

Ann/9+3 (ja iiveldus vist hakkab alla andma lõpuks)

Kas ämmaemand sind arstile ei suunanud? Kui sul tõesti nii kaua on määrinud, siis mina sinu asemel läheksin Pelgu emosse. Olen ise käinud sarnase teemaga ja sain säilitava ravi peale + avastati emakakaelal tsüst. See “looduslik valik” pole okei, mida mõned ämmaemandad räägivad. Ma esimese rasedusega mõtlesin ka, et pole hullu midagi, aga läks halvasti. Teisega jooksin kohe määrimisega emosse ja sain vastavad rohud, kandsin edukalt lõpuni.

Mina käisin ka täna määrimisega Pelgu valvetoas. Beebiga kõik korras õnneks. Kui koju jõudsin siis valvearst helistas veel tagasi et igaksjuhuks võtab veel mingid analüüsid kuna varem on olnud 2 katkemist.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ann siin, tänaseks 9+5.

Ma käisin juba kaks korda ITK EMOs kohe kui tekkis mure. Korra tuli täitsa tumedat verd kuid ei arst ega ämmaemand ei leindud midagi, mis seda põhjustaks. Beebi oli täitsa hea olla ja südametöö oli ilus. Hetkeks on määrimine väga-väga vähene ning olen ka ilusti end hoidnud. Pigem on see ka pruunikas ja beezikas olnud.

Mul ka IVFi tõttu säilitav ravi igati peal – progesterooni küünlad, verevedeldaja ning kui veritsusega läksin siis manustati mulle ka rohtu, mis veritsust peatab.

Katkemisi on seljataga 4, seega arstid võtavad enamasti mu muret tõsiselt ning olen ITKs väga kiirelt saanud abi 🙂

Ann / 9+5

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selline tunne, et seekord iiveldus kestab ikka väga pikalt. Ja tahaks ainult magada. Õnneks järgmine nädal saab juba uriini- ja vereproovi anda ning ülejärgmisel nädalal juba Oscar. Kuidas teistel olemine?

TM

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on Oscar 3 päeva pärast (TA 1. mai), ei saa küll öelda, et enesetunne kuidagi paremaks läheks. Nüüd on lisaks iiveldusele ka kõrvetised platsis, nii et süüa ei kannata praktiliselt mitte midagi. Unevajadus on ka veel suuremaks läinud, nii et nüüd magaks konkreetselt kõik päevad jutti. Aga noh, pärast sünnitust pidi kõik see paremaks minema. 😀

Riina

11+4

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

heii, samuti tundub, et sel korral iiveldus & väsimus kuidagi ei taha järele anda, kuigi objektiivselt võttes on viimased päevad ikka kergemad olnud juba, hea mitu päeva ilma oksendamata vähemalt.

mul täna 10+6 ja samuti uuel nädalal vereanalüüse andma ja sellele järgneval siis kauaoodatud oscar.

loodan, et varsti tuleb energia jälle tagasi ja tunnen end taas rohkem iseendana

ttikker

+1
0
Please wait...

Postitas:
kuldnokake

Mul tänaseks 10+4,  Oscar järgmisel nädala lõpus, ootame väga.

Iiveldus vist hakkab järgi andma, söögiisu endiselt pigem kehv, aga vaikselt vist hakkab siiski paremaks minema. Isude järgi söömine aitab ka paremini kõhtu täis süüa ja halba enesetunnet vältida.

Väsimus on endiselt metsik, mitte midagi teha ei jaksa/ei taha ja viimasel ajal hakkas vaikselt süütunne ligi hiilima, et tööl ja kodus nii vähe teen. Ootan seda II trimestri energiat :D. Öine pissimine hakkas nüüd ka tihedamaks külaliseks muutuma ja peale käiku uuesti magama jäämine on paras katsumus.

Kui saaks oma energialevelid natukenegi paremaks, siis oleks elu lill :D.

Kuldnokake

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei,

mis Teie papp-a ja fb-hcg tulemused olid enne oscarit?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei,

Ma vaatasin refrentsväärtuste tabelist, et neid väärtusi tuleb arvutada sinu rasedusnädala järgi. Seega pole ju väga mõtet siia kellegi tulemusi kirjutada.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei,

Mina andsin vere 11+1 nädalal ja näidud olid: PAPP A: 1,57 U/L, fbHCG 30,o U/L, PLGF 15 ng/L

Riina

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei,

Mina andsin vere 11+1 nädalal ja näidud olid: PAPP A: 1,57 U/L, fbHCG 30,o U/L, PLGF 15 ng/L

Riina

Mul oli papp-a 1.130 U/L, fb-hCG 62.40 U/L.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei,

Riina

Mul oli papp-a 1.130 U/L, fb-hCG 62.40 U/L.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma käisin täna oscaris, beebiga oli kõik väga hästi ja tõenäosused haigusteks väga väikesed.

Ainult mul endal preeklampsia oht suur ja pean aspiriini iga õhtu võtma hakkama.

S

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma käisin täna oscaris, beebiga oli kõik väga hästi ja tõenäosused haigusteks väga väikesed.

Ainult mul endal preeklampsia oht suur ja pean aspiriini iga õhtu võtma hakkama.

S

Minul ka Oscar tehtud, täpselt sama lugu – kromosoomhaiguste riskid madalad, lapsega kõik korras, aga preeklampsia oht 1:26. Ja igaõhtune aspiriin. Kui suure riski sina said, S?

Lisaks pean minema GTT testile, kuna veresuhkur oli  kõrgemapoolne.

Aga üldiselt ikka rõõmus ja rahul 🙂

Riina

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul ka Oscar tehtud, täpselt sama lugu – kromosoomhaiguste riskid madalad, lapsega kõik korras, aga preeklampsia oht 1:26. Ja igaõhtune aspiriin. Kui suure riski sina said, S?

Lisaks pean minema GTT testile, kuna veresuhkur oli kõrgemapoolne.

Aga üldiselt ikka rõõmus ja rahul 🙂

Riina

Mul 1:73, aga loodan ka, et aspiriin aitab 🙂

S

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Liitun ka maipõrnikatega.TA on 27mai (mens.järgi)23 mai UH järgi.tänaseks on 8+2.esimene visiit oli naisteartile 11.10 kus kõik oli ok.järgmine visiit ÄE juurde 20.11.

16.11 pean viima analüüsid ja 18.11 on UH.Kus teie arstil käite.mina tallinnas pelgulinnas.

Kõigile ilusat ootamis aega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei

Mul Oscar järgmine teisipäev, ehk 24 oktoober. Ämmakas ütles, et alates 2 oktoober vôin minna analüüse andma, käisin 4 okt. Siin aga vaatan, et paljud käivad vahetult enne Oscarit analüüse andmas, huvitav kas mul kästi liiga vara minna? Loodan, et need analüüsid ikka sobivad.

K

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas Oscar testile saadab ÄE?Kas selle teevad kõik või kuidas.ma tean et mul vaid UH tulemas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina käisin täna vereproovi andmas Oscariks ja Oscar siis järgmise nädala K. Minu teada liiga palju enne ei ole hea anda neid proove, vähemalt esimese lapsega oli nii, äkki midagi muutunud vahepeal. Arvel olen Pelgulinnas nagu ka eelmine kord.

Viimased 5p on praktiliselt kõik raseda tunnused kadunud, aga ma ei muretse, sest esimese rasedusega oli sama, et kui kõhuke hakkab välja paistma, siis enesetunne oligi parem. Rasedust peaks olema täna 11+2n.

Pähklike

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen arvel ITK-s, oscar järgmisel nädalal (25.10) ja vereproovid palus ämmakas anda käesoleva nädala jooksul (ehk siis vahemikus 16.-20.10).

ttikker

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üldjuhul jah, antakse Oscarile eelneval nädalal või mõned päevad varem proovid. Mõlema rasedusega mul vähemalt nii olnud.

TM

0
0
Please wait...

Postitas:
kuldnokake

Kuulge, kuidas teil rasedusest teatamisega lood on? Kas lähedased ja sõbrad juba teavad või hoiate veel endale?

Meil hetkel teavad vaid mu tööandja ja minu vanemad, mehe perele saame teatada novembris, kui näeme. Ma vaikselt tunnen, et tahaks mõnele lähedasele veel teatada, aga mul mees muretseb ja tahab I trim lõppu oodata ja alles siis hakata teisi teavitama.

Kuldnokake

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuulge, kuidas teil rasedusest teatamisega lood on? Kas lähedased ja sõbrad juba teavad või hoiate veel endale?

Meil hetkel teavad vaid mu tööandja ja minu vanemad, mehe perele saame teatada novembris, kui näeme. Ma vaikselt tunnen, et tahaks mõnele lähedasele veel teatada, aga mul mees muretseb ja tahab I trim lõppu oodata ja alles siis hakata teisi teavitama.

Kuldnokake

Minul teavad 3 lähemat sõbrannat ainult ja mõistagi partner. Vanematele pole veel öelnud , kuna kardan, et nad muutuvad äkki liiga rõõmsaks ja see oleks koormav. (Olen üle 40 ja see oleks nende esimene lapselaps). Partneri ema saab teada jõulude ajal, kuna ei ela Eestis.

Aga töökaaslastele peaks vist vaikselt hakkama teatama jah 🙂 Ja no kui jutt just sinna teemasse tüürib mõne kaugema tuttavaga veel, siis teataks ikka.

Riina

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul teavad tööl juhtkond, õde ja paar sõbrannat. Ise mõtlesin korra, et isadepäeval oma vanematele vahva kingitusega teatada. Mõtlen veel kuidas.

Avokaado25

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei ole veel kellelegi öelnud.

Kas olete juba FB grupis ka või ootate Oscarit? Minul UH 8.11. Tahaksin vahel mõtteid vahetada, aga siin liiga avalik foorum, eelistan väiksemat seltskonda 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on teisipäeval Oscar, peale seda ilmselt liituksin ka fb grupiga.

TM

0
0
Please wait...

Postitas:
kuldnokake

Mina juba liitusin, aga aruteludega ootan siiski ka Oscarini 😅.

Suure üllatusena on mulle juba selline pisikas kõhuke ette tulnud, mis tähendab, et mulle järsku jäi ainult kaks paari pükse (ühed teksad ja ühed retud), mida kannatab veel jalga tõmmata ja mis meeletult ei pigista. Käisin täna mingeid venivaid, aga paksemast materjalist viisakamaid retuuse otsimas, no ikka annab otsida.
Ma arvasin, et uute riiete ostmisega saab veel oodata, olen ainult 11+3 rase, aga tutkit 🥲.

Kuldnokake

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei naised

Ma tean, et päris paljudel oli minuga samal ajal Oscar, ehk siis teisipäeval 24 oktoober. Kuidas teil läks?

Meil läks kôik väga hästi, saime esimest korda konkreetselt teada kui kaugel rasedus on (teisipäeval oli siis 12+3). Nii tore oli teda sealt ekraanilt näha ja selline mega eriline kogemus koos abikaasaga. Kôik riskid on ka väga madalad, seega igati hästi on meil kôik. Tähtaeg on 4 mai.

K

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei-hei!

Meil oli täna Oscar, titt täpselt 12 nädalat nii nagu kirjade järgi ka on :D. Riskid kõik madalad ja kõik vajalikud kehaosad ka olemas.
Nii tore, et sai kohe pikemalt ekraani pealt pisikest vaadata, kuigi UH ise oli kõhule kohati üsna intensiivne. Saime ka soo teada, arst ütles kindlal toonil, et poiss, loodetavasti ei ole anatoomia UH-s siis üllatusi :D. Ise poisiklutti olen alati oodanud ja sisetunne ka kuidagi koguaeg ütles, et pojake tuleb :).

Kuldnokake

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere, liitun ka teiega 🙂

Täna rasedust 9+0 ja TA 30. mai. Kuna oli paariks nädalaks reisile minek, käisin esimesel visiidil juba 5.okt ning UH järgi oli täpselt 6 nädalat ja süda ilusti lõi. Järgmine aeg on alles Oscar ja see on 21.11. Jube pikk aeg oodata.. esimene rasedus oli selles mõttes lihtsam, et ei osanud midagi eriti karta..

Enne Oscarit kellelegi ei räägi. Eelmise rasedusega tuli Oscaris Downi sündroomi risk 1:11 ja see oli korralik ehmatus. Õnneks koorionbiopsia tulemused olid korras :).

Terake

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma lugesin, et aprillibeebides ka osad/keegi sai juba oscari ajal soo teada, nii lootsin ise ka. Aga mulle öeldi, et alles järgmine kord, nüüd ei jõua 7. novembrit ära oodata.

S

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 128 )

Esileht Lapse ootamine Maipõrnikad 2024