Head Perekooli külastajad!

Perekool on Eesti esimene pereportaal. Ehkki viimastel aastatel on loodud uusi kaasaegseid suhtlus- ja infokanaleid, on Perekoolil jätkunud pikaajalisi ja aktiivseid külastajaid - oleme selle üle rõõmsad ja tänulikud.
1. juunil 2024. aastal lõpetab Perekooli foorum oma tegevuse. Hoolimata me püüdlustest hoida Perekooli heatahtliku ja toetava keskkonnana, võivad ka üksikud sobimatud postitused teha palju kurja, kahjustades asjaosaliste enesetunnet ja suhteid.
Jätkame Perekooli lehel igakuiselt uute artiklite ja taskuhäälingu osade avaldamist. Olete südamest oodatud ammutama kaasaegseid tõenduspõhiseid teadmisi naise ja lapse tervise, pere ja suhete teemadel.

Foorumihuvilistel on üks võimalus edaspidiseks suhtluseks näiteks äsja loodud Elufoorumis: elufoorum.com

Sisukate kohtumisteni Perekooli lehel.
Eesti Ämmaemandate Ühing

Esileht Kodunurk Makaronid juustuga – kuidas tehakse?

Näitan 19 postitust - vahemik 1 kuni 19 (kokku 19 )

Teema: Makaronid juustuga – kuidas tehakse?

Postitas:

Kõigepealt vabandan ‘tegijate’ees oma rumala küsimusega, kuid tõesti..
Tahaks neid nii teha, et ka aastane laps sööks. Keedan makaronid ära, riivin juustu peale?
Või: keedan makaronid, praen võiga läbi, lisan riivjuustu?
Kumb variant on lapse seisukohats tervislikum?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina teen nii.

Keedan makaronid ära. Segan kokku juustu-muna-piima. Kallan kõik kokku ahjuvormi ja küpsetan kuni muna on hüübinud.

Siin üks retsept ka:
http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1314

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 19.01 19:22; 19.01 19:29; 20.01 00:31; 20.01 11:57;
To report this post you need to login first.
Postitas:

A ja seda küll, et tervislik ei ole see roog eriti mingil viisil 🙂

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 19.01 19:22; 19.01 19:29; 20.01 00:31; 20.01 11:57;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina olen laisk. Keedan makaronid, keeduvette lisan veidi soola ja õli. Kurnan, loputan kuuma veega. Valan tagasi potti, poti pliidile, lisan võid, segan. Peale riivjuustu, segan kergelt, et juust potiservadele ei satuks. Hoian veidi kaane all kuumas.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]A ja seda küll, et tervislik ei ole see roog eriti mingil viisil :)[/tsitaat]

miks siis pole tervislik?
kui kasutada täistera makarone , kvaliteetset juustu, muna ja piima siis ju täitsa tavaline argiroog.
Mina lisan vormi ka alati kas brokkolit või herneid näiteks või pakun kõrvale.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.

võtan poti, panen poolenisti vett täis, lasen keema, tirts õli, sool ja makaronid sisse, keedan, valan vee ära, makaronid taldrikule ja kohe riivjuust peale, sööme.
tervislik ei ole, aga maitsev küll 🙂
NB! juustu peab palju olema!

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

miks siis pole tervislik?
kui kasutada täistera makarone , kvaliteetset juustu, muna ja piima siis ju täitsa tavaline argiroog.
Mina lisan vormi ka alati kas brokkolit või herneid näiteks või pakun kõrvale.[/tsitaat]

Tervislik pole (minu arvates) sellepärast, et ei sisalda aedvilja, seega söögikord jääb vitamiinide-mineraali poolest nigelaks. Tavaliselt ei tehta pastaroa juurde toorsalatit ka. Makaron (tavaline siis) on lihtsalt valge nisujahu – jällegi mitte midagi eriti kasulikku. Juust ja muna on seal sees küll mõistlikud komponendid, aga juustu osakaal on üldjuhul päris suur =rasva saab liiga palju.

Algataja püstitatud küsimus, et milline valmistusviis tervislikum, vastus ongi, et pole tervislik kumbki viis.

See, kui sina teed makaronivormi täisteramakaronidest ja lisad aedvilja, ei tähenda, et originaalretsept (jutt siis makaronid juustuga) oleks tervislik.

Samas pole muidugi ka midagi niisugust sisaldav, et ei võiks vahel originaalina süüa. No kellele maitseb.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 19.01 19:22; 19.01 19:29; 20.01 00:31; 20.01 11:57;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Samas võiks ju eeldada, et aastasele lapsele ei pakutagi ‘tavalisi’ makarone, vaid ikka täistera?

0
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ameerikas tehakse see segu koos jahuga. Vot see on ikka tõsine kalorilaks.
Aga mina soovitan ka nii, et keedad makaronid, paned ehtsat võid ja riivid juustu peale. See oli see koolitoit 🙂 Mulle maitses.
Kägu 19:25 omad on ka väga head, kuid vabalt võib lisada lihtsalt ka kohvikoort, või veel parem, riisikoort. Tuleb vähekenegi tervislikum kui vahukoorega

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]No ma siiski pakun, et ilma praadimata on tervislikum niipalju kui selle toidu kohta tervislik öelda saab 🙂
Mul on oma isiklik eriline suhe selle roaga 😀
Mina panen makaronid keema, samal ajal riivin juustu ja võtan 35% koore kapist.
Seejärel kurnan makaroni ja panen väikse kuumaga plaadile tagasi. Kallan peale riivjuustu ning törtsu 35% koort ning segan vaikselt kuni makaronide ymber tekib yhtlane juustukastme mantel.
Söön kuumalt, otse potist koos soola ja rohke võiga :)[/tsitaat]
Kuhu sa selle või veel paned?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]IrenaK kirjutas:[/small]
[tsitaat]Samas võiks ju eeldada, et aastasele lapsele ei pakutagi ‘tavalisi’ makarone, vaid ikka täistera?[/tsitaat]

Arvestades seda, millist toitu väikelastele väga paljudes peredes pakutakse, ma selliseid eeldusi teha ei julge.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 19.01 19:22; 19.01 19:29; 20.01 00:31; 20.01 11:57;
To report this post you need to login first.

Mina teen nii: keedetud makaronidele lisan kohe peale kurnamist praetud hakkliha, riivitud mozzarella juustu ja rohelist sibulat. Segan, kuni juust on enamvähem sulanud. Lastele maitseb tohutult, üks nende lemmiktoite.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

keedan makaronid ära, eraldi segan kokku majoneesi, riivjuustu, pressitud küüslauku ja natuke hapukoort, maitsetan. Kallan makaronid ahjuvormi ja siis segu peale (vahest praen sisse veel kanafileed) ja lasen ahjus pealt mõnusalt pruunikaks. lapsed söövad väga hea meelega.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ma ei suuda oma hämmingut varjata, et nii paljudel on veel see nõukogude ajast pärit komme – makaronide keeduveele õli lisada – ikka veel veres. Tolleaegsed makaronid läksid keetes plögaseks ja kleepusid kokku, praegustel makaronidel (pastatoodetel) seda viga ei ole. Või äkist Manni makaronidel on? Neid ma tõepoolest ei ole kasutanud.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 22.01 07:45; 22.01 18:25; 25.01 14:32;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Keedan pasta (Macaroni). Panen blenderisse u 250ml koort, 250g riivitud juustu (Cheddar), 2 muna, soola ja pipart ja riivitud muskaatpähklit. Lasen masinas kõik kastmeks, kallan keedetud-kurnatud pasta alusele, kastme peale ja panen kuuma pöördõhuga ahju nii kauaks, kuni kuldne koorik peale tuleb.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Ma ei suuda oma hämmingut varjata, et nii paljudel on veel see nõukogude ajast pärit komme – makaronide keeduveele õli lisada – ikka veel veres. Tolleaegsed makaronid läksid keetes plögaseks ja kleepusid kokku, praegustel makaronidel (pastatoodetel) seda viga ei ole. Või äkist Manni makaronidel on? Neid ma tõepoolest ei ole kasutanud.[/tsitaat]

Ma jälle ei suuda hämmingut varjata, et sinusuguseid targutajaid ikka veel leidub, asjast ise mitte muffigi teades.
Jäta siis meelde, et õliivõli lisatakse ka maitse saamiseks. Ja muidugi ka kleepumise pärast mida sina ei jaga. Kleepuvad jah nad ikka mingil määral ilnma õlita kokku. Aga see selleks. Itaalias on patt keeta makarone ilma, et vette pole eelnevalt õli valatud.
Nii et targuta seal, kus teemat tead. Muidu aga hoia oma suuke kinni

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [
Ma jälle ei suuda hämmingut varjata, et sinusuguseid targutajaid ikka veel leidub, asjast ise mitte muffigi teades.
Jäta siis meelde, et õliivõli lisatakse ka maitse saamiseks. Ja muidugi ka kleepumise pärast mida sina ei jaga. Kleepuvad jah nad ikka mingil määral ilnma õlita kokku. Aga see selleks. Itaalias on patt keeta makarone ilma, et vette pole eelnevalt õli valatud.
Nii et targuta seal, kus teemat tead. Muidu aga hoia oma suuke kinni[/tsitaat]

Lumpen pröökab.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 22.01 07:45; 22.01 18:25; 25.01 14:32;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Itaalias on patt keeta pastat ilma õlita? Mamma mia….

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]
Riivitud mozzarella?![/tsitaat]
http://www.mozzarella.ee/index.php/t/4

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 22.01 07:45; 22.01 18:25; 25.01 14:32;
To report this post you need to login first.
Näitan 19 postitust - vahemik 1 kuni 19 (kokku 19 )


Esileht Kodunurk Makaronid juustuga – kuidas tehakse?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.