.
Teema: .
peab olema väga peen ja valge jahu. Tavaline mandlijahu on liiga jäme nende jaoks. Kui tahad poolfabrikaadist teha, siis sellega tulevad head (ma polegi eraldi müügil näinud nii head valget mandlijahu): gourmet clubi makroonisegu, aga tundub, et seda enam ei müüda.
Tavaline mandlijahu sobib väga hästi. See sôelutakse. Prismas on ja Gemossis kôige soodsam. See peenike on mandlitolm ja sellega kyll teha ei soovita.enamasti tolmuga ei ônnestu
Millise mandlijahuga teete neid?
Lapsed tahtsid kangesti teha – sõbranna juures tuli välja aga kodus olid kui plönnid.
Ja kodus olev mandlijahu oli kuidagi palju koredam ja pruunim (Kaubamajast ostetud).
Äkki jagate oma nippe?
Tundub, et tegemist oli öko mandlijahuga, sellest ei saagi makroone teha. Kõige parem on tõesti Meira mandlijahu.
Vbl jah oli öko oma. tulemus oli igatahes täiesti krobeline plönn. Lapsed küll sõelusid jahu mitu korda läbi.
Leidsin sellised valikud:
Nendest peaksid kõik sobima?
Minu hääl läheb ka Meirale. Korduvalt sellega teinud ja on õnnestunud.
Lase mandlijahu köögikombainis veel peenemaks, aga peab vaatama, et võistuma ei hakka ja õli välja ajama.
Stockmann müüb väga soodsalt (14 eur kilo?) kilost mandlijahupakki, kasutan seda.
Mandlijahu ja tuhksuhkru lasen lisaks veel köögikombainist koos läbi, ja sõelun ka.
NIII siledad, nagu A.Kangil küll ei jää, aga täiesti kenad.
Koos tuhksuhkruga veelkord köögikombainist läbi lasta on väga hea mõte, ainult vaadata, et liiga õliseks pastaks ei lähe. Pärast veel sõeluda.
Makroonide jaoks hääletan mina ka Meira mandlijahu poolt. Selveri Natco on väga hea koogimandlijahu, makroone pole sellega teha riskinud, Meira on peenema jahvatusega.
Makroonide tegemine on ikka väga täppisteadus, vedelik peab ikka ml pealt mõõdetud olema, kui nad sul niisama laiali vajusid nt.
Stockmann müüb väga soodsalt (14 eur kilo?) kilost mandlijahupakki, kasutan seda.
Mandlijahu ja tuhksuhkru lasen lisaks veel köögikombainist koos läbi, ja sõelun ka.
NIII siledad, nagu A.Kangil küll ei jää, aga täiesti kenad.
A.Kangi makroonid on küll koledad. Vähemalt need, mida ta oma Maailma parimate magustoitude kokaraamatu jaoks pildistanud on.
Millise mandlijahuga teete neid?
Lapsed tahtsid kangesti teha – sõbranna juures tuli välja aga kodus olid kui plönnid.
Ja kodus olev mandlijahu oli kuidagi palju koredam ja pruunim (Kaubamajast ostetud).
Äkki jagate oma nippe?
Plönniks läksid nad ilmselt muul põhjusel kui mandlijahu kvaliteet. Munavalge vahustamine, taigna segamine, ahju temperatuur jne.
Makroonid ei ole päris laste kokkamise teema mu meelest.
Mulle meeldivad just teralised makroonid, seega ei peenesta mandlipulbrit. Ja isegi kui plönniks lähevad, ikka on maitsvad, sellised nimetad lihtsalt mandlipätsideks ja täidist ei pane. ????
Mul ei ole köögikombaini.
Seega pean võimalikult hea jahu muretsema.
Kohviveskit pole näiteks? Sellega saab ka jahvatada, olen eluaeg kasutanud seda ka tuhksuhkru tegemiseks.
Ehk aitab video hädast välja:
https://www.facebook.com/268804973206677/posts/2951178804969267/?vh=e&d=n