Malmpotiga ahjus teen süüa ainult siis, kui on põhjust teha tuld ehk jahedate ilmadega. Linnas mul on köögis ka puupliit ja seal ahjus teen talvel malmpotiga neid toite, mis perele maitsevad- mulgi kapsad, plov, ahjukana, guljash. Seda siis, kui nagunii pliiti köetakse.
Maal meil on hästi suur ahi ja kevadiste aiatööde ajal, kui maja alles külm ning nagunii sooja saamiseks ahju kütame, siis sinna ahju on mugav hiljem ka malmpotiga kartul-porgand-liha küpsema panna. Siis on tööpäeva lõpus mõnus ahjuroog ootamas, ilma et keegi ekstra peaks pliidi ääres süüa tegema. Suures ahjus teeme rohkem siiski lahtise panniga ahjukartuleid ja ahjuliha.
Mulgi kapsasteks panen potti 2 kg hapukapsaid, sinna peale läbikasvanud sealiha viilud, liha peale kihi kruupe ja katan veega. Vahepeal kontrollin, et kruubid ära ei kuivaks. Kui pehme, segan läbi, vajadusel maitsestan.
Need rohkem sellised rammusad talvetoidud.