Tegin ühe augustis marineeritud kurkide purgi lahti. Marinaad tundub väga lahja. Tundub nagu kõike oleks vähe. Eriti äädikat. Lihtsalt maitsetud ja pisut imalad kurgid.
Kas selliseid kurke saab kuidagi parandada?
Tegin ühe augustis marineeritud kurkide purgi lahti. Marinaad tundub väga lahja. Tundub nagu kõike oleks vähe. Eriti äädikat. Lihtsalt maitsetud ja pisut imalad kurgid.
Kas selliseid kurke saab kuidagi parandada?
Sa ei lasknud kurkidel marineerida lihtsalt. Keerasid kohe kaane peale. Need kurgid mokas.
Sa ei lasknud kurkidel marineerida lihtsalt. Keerasid kohe kaane peale. Need kurgid mokas.
Ära seleta, pole midagi mokas. Marinaadile võib alati soola, suhkrut, äädikat ja vürtsi lisada. 3-4 päeva pärast juba võtavad maitse juurde külmikus seistes.
Mis tähendab – keerasid kaane liiga kiirelt peale? Marinaadile keerataksegi kohe kaas peale, kui marinaad on valmis keedetud ja kurkidele peale valatud. Sa vist ajad segi hapendamisega. Ilmselt sai see marinaad lihtsalt liiga lahja kurgikilode kohta. Mul on vahel ka liiga vänge saanud – valan vett peale ja on mõne päeva pärast palju paremad.
Ära seleta, pole midagi mokas. Marinaadile võib alati soola, suhkrut, äädikat ja vürtsi lisada. 3-4 päeva pärast juba võtavad maitse juurde külmikus seistes.
Kas keedan enne need asjad kokku marinaadina või lisan lihtsalt niisama soola, suhkrut ja äädikat otse purki?
Sa ei lasknud kurkidel marineerida lihtsalt. Keerasid kohe kaane peale. Need kurgid mokas.
Marineeritud kurkidele keerataksegi kohe pärast marinaadi peale kallamist ja purkide kuumutamist kaaned peale.
Ära seleta, pole midagi mokas. Marinaadile võib alati soola, suhkrut, äädikat ja vürtsi lisada. 3-4 päeva pärast juba võtavad maitse juurde külmikus seistes.
Kas keedan enne need asjad kokku marinaadina või lisan lihtsalt niisama soola, suhkrut ja äädikat otse purki?
Tead, see ei aita enam. Neid kurke enam uue konserveerimisega ei päästa. Õpi lihtsalt uueks aastaks.
Uuesti konserveerida muidugi ei õnnestu, aga kui purgi juba nagunii lahti keerasid, siis sinna lisagi, millest puudus tundub. Kui lihtsalt magedad või äädikat vähe, siis eriti lihtne. Võtavad ilusti maitse külge nagu toit ikka. Paari päevaga on juba tugevam mekk kurkidesse jõudnud. Paari nädalaga sööd ju nagunii ära.
Mul on vahel ka liiga vänge saanud – valan vett peale ja on mõne päeva pärast palju paremad.
Ma lahjendan poe omi alati nii.
Mina kasutan poe marinaade salatikastmetena, niivõrd vänged on need. Aga kui teed purgi lahti, lisa natuke soola, törts äädikat ja pane külmkappi.
Üldse ei saa aru, miks inimesed seda äädikhapet sisse lahmivad pidevalt?
Teate ka, millest seda valmistatakse?
Mõned panevad supissegi.
Üldse ei saa aru, miks inimesed seda äädikhapet sisse lahmivad pidevalt?
Teate ka, millest seda valmistatakse?
etanoolist, aga mis siis?
Üldse ei saa aru, miks inimesed seda äädikhapet sisse lahmivad pidevalt?
Teate ka, millest seda valmistatakse?
Sest marineeritud asjad maitsevad lihtsalt nii head. Ja üldse ei huvita mind millest äädikat valmistatakse. Kui sulle ei maitse, siis ära söö.