Kindel on siin ainult üks – koalitsioon on oma volitused igas mõttes ületanud, sh opositsioonist ülesõitmises. Seega, kui midagi muud enam teha polnud, siis jõutigi selleni. Näitab, et kõik piirid said ületatud. Aga no te pole näinud ilmselt mis toimub brittide v jänkide parlamendis. Ukraina omas oli käsikähmlus lausa.
Enne ma saan aru olukorrast, kus keegi kaotab enesevalitsuse ja läheb teisega kähmlusesse. Siis võib öelda, et ju siis inimese piir sai ületatud ja näe, juhtus. Kuumaverelisematel rahvastel juhtub seda sagedamini. Kähmlejad lahutatakse ära ja elu läheb edasi.
Antud juhul ei ole tegu ülekeemisega, vaid oma tahtmise läbisuruda püüdmisega teadliku märatsemise abiga. Mis on natuke teine asi kui lihtsalt närvide kaotamine, ülekeemine. Ok, kui tõesti arvatakse, et oma tahtmist peab läbi suruma iga vahendiga… lasku siis käia. Maitse asi. Aga siis pärast rääkida, et meie oleme kuidagi paremad ja õilsamad kui need teised poliitikud, kes suruvad oma tahtmist peale… Eriti usutavalt ei kõla.
Oot stopp nüüd. “Oma tahtmise läbisurumisega”? Tegelikult ka? Kas mitte Ref ei suru praegu oma tahtmist läbi, õigemini tahtmisi, millele nad ei ole saanud mandaati, kuna eksitasid inimesi ja kui küsiti, miks te nii tegite, siis tuli vastuseks: “aga muidu poleks meid ju valitud”. ???
Opositsioonil (ja püüdke aru saada, me ei räägi siin ainult EKREst, vaid ka Isamaast ja Keskerakonnast!) on absoluutselt õigus obstruktsiooniks. Ja nende eelnõud on sisulised, erinevalt sellest, mida Ref omal ajal tegi (“kas eesti peaks kuuluma venemaa koosseisu?” jms). Ja kui mikrofonid lülitatakse välja ning käitutakse kodukorra vastaselt, siis mida te opositsioonis olles teeksite? Istuksite vaikselt löntis kõrvadega? Mul tekib küsimus ka, et kas te üldse saate aru mis on koalitsioon ja mis opositsioon?
Siinjuures mainin ka ära, et mina ei ole EKRE vms toetaja, vaid valisin Sotse, kuid mingi arusaam õiglusest, aususest, RK kodukorrast ja seadustest võiks inimestel olla.