Martin Helme rumalaks nimetamine sulle küll au ei tee, õigemini su intellektile. Martin Helme võib olla kõike muud aga rumal see mees küll pole.
Õigus, loll ja kuri teeb palju vähem kahju kui tark ja kuri. Kumbki Helmede meesteklanni liige pole loll, naiste suhtes ma jätan kommenteerimata.
Kui K.Kallas teeb sarkastilisi VASTUmärkusi, siis on ulg ja hala, kuidas ikka nii saab ja kas lastetuba pole, aga kuna tema on röökinud ja lauda pilbastanud? Mõni inimene lihtsalt ei saa viisakast jutust aru ja tuleb laskuda oponendi tasemele. Sellist lollimaja, mõnitamist ja totrust nagu on olnud nüüd aastaid RK infotundides (mida sisustavad ikka opositsiooni küsijad), pole enne näinud. Pole ime, kui vastused lõpuks teravaks lähevad.
Märatsemiseks nimetada väljalülitatud opositsiooni ainsat vastupanuvõimalust – kätega laua vastu tagumist – on küll asjakohatu.
Siin on ekrekatel tekkinud mingi naljakas arusaam, et tingimata peab seda tegema, mida nemad tahavad – nad kaotasid valimised või ei? Nad ei ole ju koalitsioonis või on? Kas ma olen millestki valesti aru saanud?
Kui inimene valib kelle poolt olla, siis muutub ta usklikuks, kus mõistust polegi enam vaja. Nii nagu moslem paneb pommi kellelegi, nii ka sina ruigad oma ekrekatest, kuigi apartheidi poliitika lööb ka sinu tasku pihta jaburate maksutõusudega jne.
Mina ei valinud ühtegi erakonda, kes hetkel koalitsioonis on, aga see selleks. Kust sinu meelest raha peab tulema? Tuleks jälle laenu võtta? Pärast oleme ikka meie need, kes selle tagasi maksavad või ei? Ja no see ka päris hea väide – kui ekre on koalitsioonis, siis on apartheid, aga kui opositsioonis, siis tavaline demokraatia 😀 😀
Raha tuleb riigile maksudest, aga ei ole näha, et riik ikkagi oma kulutusi vähendaks vaid hoopis suurendab, palgatõusud, uued ministeeriumid, varjatud palgad jne jne. Ei ole maksumaksjale aru saada kuhu maksuraha läheb, mida vastu saab ja riigil on väga palju projekte mis on untsu läinud, kas või see lng gaasisadam jne.
Kaja võttis ka laenu, 1.3 miljardit eurot, ometi ta tuli võimule selleks (tema meelest), et eelarve tasakaalu ajada, aga kuidas siis laenu võtmine sinna sobib kui kõik peaks püksirihma pingutama?
Ekre ei puutu asjasse, sest koalitsioonil on väga suur enamus ja selle varjus saavad nad võtta vastu seaduseid mis mõjutavad sind tulevikus väga palju ja keegi kätt ka ette panna ei saa. Kaja ei ole sinu sõber, aga lõi ruumi kus saad ekret sõimata, aga mis kasu sellest on? Ekre ei otsusta mitte kui midagi ja ükskõik mis tsirkust nad riigikogus teevad, see on show.
Täna ei ole mõtet mõelda opositsioonile vaid ikka koalitsioonile, sest nemad muudavad eesti elu totaalselt. Nüüd tulebki välja, eelmise valitsuse palgatõus riigisektoris (mille peaminister oli Kaja) ongi summas mida loodetakse saada automaksust, st inimesed peavadki maksma kinni riigiametnike palgatõusu, aga mis kasu siis kodanik sellest saab, eriti need kes erasektoris töötavad palju madalamatel palkadel?