Ma ei suuda ära imestada seda, kuidas järsku suur osa vormikaid inimesi järsku nagu õhust tühjaks on lastud. Jah, silmale on muidugi ilus vaadata ja mäletan omaenda kaalulanguse aega, küll oli tore, kui riided hakkasid paremini istuma jms. Kuid need ozempicuga kaalulangetajad on kergelt kummalised. Ehk räägib minus kadedus, sest minul kulus kaks aastat ja mõned kilod on endiselt üle. Imestan, kuidas nii paljud julgevad ravimit kasutama hakata. Mäletate ikka, mismoodi see vaktsiinidega oli? Paljud rääkisid siis, et uus asi ja pole palju testitud jne, nüüd andke aga kätte ja süstime! Ja siis kui kaal kaob, räägime kõigile, et ma nüüd hakkasin trenni tegema ja toitumist jälgima ja siis hiljem jutu sees tuleb välja et korra nädalas teen süsti ka. Vaatasin, et sõbranna näost kangesti kortsu ja kõhnaks muutunud, riided ka lotendavad ümber, tundsin muret et järsku mõni paha haigus, aga selgus et emal diabeedi diagnoos ja ta sai ema rohtu kasutada, ema olla endiselt tablettide peal. Emad on muidugi nii ennast ohverdavad ja head, et kui tütar ikka tahab siis saab ka.
Esileht › Ilu ja tervis › massiline kaalukaotus
Teema: massiline kaalukaotus
Selles teemas räägib kadedus jah 🙂
Minu loogika ütleb seda, et pigem võtku alla Ozempicuga, kui olla rasvunud, riskida erinevate tervisehädadega, mis rasvumisega kaasas käivad ja olla nii veel suuremaks koormaks riigi tervishoiusüsteemile.
Inimestel erinevad põhjused ka, miks nad ei suuda alla võtta ja osa % ka selleks geneetiliselt halvemad eeldused.
Igati positiivne ju, kui suudetakse tervisenäitajaid parandada.
Tead, ega see Ozempikuga alla võtmine ka päris niisama pole. Mina proovisin need süstid järgi ja ikka alla ei võtnud.

Jutt ei ole käi ülipaksudest inimestest, pigem sellistest kelle kehamassiindeks ikka alla 30. Ma imestan, ikka, et kõik julgevad suhteliselt uut ja tundmatud rohtu endale kõhtu süstima hakata, eriti veel siis, kui rohi kellelgi teisele kirjutatud.
aga jah, minus räägib puhas kadedus,

Imestaja-kägu jälle siin.
Mina võtsin 10 kuuga 19 kilo alla, tänan küsimast. Riided ja nahk ei lotenda ning tunnen ennast väga hästi.

Imestaja-kägu jälle siin.
Mina võtsin 10 kuuga 19 kilo alla, tänan küsimast. Riided ja nahk ei lotenda ning tunnen ennast väga hästi.
ja kuidas sul see õnnestus, tahan ka kergemaks saada, menopausiga juurde tulnud?

See on massiline tõesti. Just tuli jutuks, kaks mu head kõhnat tuttavat kasutasid seda, et ideaalkaalu saada. Olid 167-173 cm juures 65kg, nüüd said 5-7 kg paari kuuga alla.

See on massiline tõesti. Just tuli jutuks, kaks mu head kõhnat tuttavat kasutasid seda, et ideaalkaalu saada. Olid 167-173 cm juures 65kg, nüüd said 5-7 kg paari kuuga alla.
Tänapäeval on 65 kg ka ülekaaluline või? Oh aegu…

Mulle meeldibki selle kõige juures, et enamus neist inimest olid kovidi ajal kõige suuremad pröökajad vaktsiiniga, et “nemad endale mingit jama küll sisse süstida ei lase”. Ja selle süsti toime on ajutine, kohe peale lõpetamist tuleb kaal tagasi. Boonuseks võib muidugi olla igaveseks pekkikeeratud veresuhkur.

Ja selle süsti toime on ajutine, kohe peale lõpetamist tuleb kaal tagasi.
Kui samamoodi valesti edasi süüa, siis mitte ainult ei tule tagasi, vaid tuleb juurdegi teadlaste väitel. Tableti mõju all vähenenud isu tekitab illusiooni, et nüüd on uued harjumused, tegelikult ei ole.

Mu tutvusringkonnas on kolm inimest, kelle kohta ma tean (nad on ise öelnud), et kasutavad Ozempicut. Mitte ükski nendest ei olnud koroona ajal vaktsiinivastane, kõik korralikult vaktsineerisid end. Seejuures on üks Ozempicu kasutaja ametilt ise arst. Ju siis on saadav kasu suurem kui kahju.
Mind ei häiri see, kui inimesed kasutavad seda ravimit, vähemalt senikaua on okei, kuni reaalselt diabeedihaiged oma rohtudest kaalulangetajate tõttu ilma ei jää. Ma oma tuttavate pealt tean ka seda, et nad on enne seda aastaid püüdnud kaalu alla saada, teinud trenni, pidanud dieeti, aga mingist paksuse piirist alla enam ei ole saanud. Kõik kolm on muide meesterahvad. Naistuttavad pigem peavad ranget dieeti, ei söö üldse gluteeni sisaldavaid tooteid, ei söö suhkrut jne. Või siis teine variant, et on leppinud sellega, et kaaluvad 70-80 kilo. Tunnen ka inimest, kes on käinud maovähendusoperatsioonil, tema enne seda väga pingutas kaalust alla saada (oli ka juba 120 või rohkemgi). Aasta aega enne iga päev kilomeetrite kaupa kepikõndi, kuni saavutas kaalu, et saaks opile minna. Nüüd on päris sale ja toitumist jälgib hoolega. See on väga suur pühendumine ja pingutus.
Loomulikult soovivad inimesed saledad olla, sest paksusega, alates mingist piirist, kaasnevad erinevad ebamugavad tervisehädad, kasvõi näiteks seesama diabeet, mida ravitakse Ozempicuga. Kui see inimest aitab, siis on hästi. Mul enda tuttavatest kaks kurdavad, et sellest pole mingit abi olnud, ainult süda on paha kogu aeg.

Palun õpi lugema, kirjas oli “ideaalkaalu”.

Loomulikult soovivad inimesed saledad olla, sest paksusega, alates mingist piirist, kaasnevad erinevad ebamugavad tervisehädad, kasvõi näiteks seesama diabeet, mida ravitakse Ozempicuga.
Jah, aga kas Ozempic on ikka lahendus probleemile? Teadaolevalt on sellel mõju ka rasvarakkude füsioloogiale, mis tähendab, et ravimiga lõpetades (ja samamoodi edasi süües), on sul veelgi suurem potentsiaal rasva koguda. Samas teades, mis on selle ravimi mehanism “isu vähendamiseks”, kus sul sool lihtsalt ei tühjene ja toit istub seal päevi, siis ei ole ju ka jätkusuutlik seda ravimit võtma jäädagi.

Kui samamoodi valesti edasi süüa, siis mitte ainult ei tule tagasi, vaid tuleb juurdegi teadlaste väitel. Tableti mõju all vähenenud isu tekitab illusiooni, et nüüd on uued harjumused, tegelikult ei ole.
Dieetidega on ju täpselt sama probleem – kui lõpetad, tuleb tagasi ja rohkemgi veel.
Mida mõeldakse samamoodi valesti söömise all? Ma ei söö mingit rämpsu, toitained on tasakaalus, aga mu kalorivajadus on imeväike ja lihtsalt ei suuda nii vähe süüa ja end selle juures hästi tunda. Tavaliselt juba paar kuud kalorite piiramist ja tervis hakkab üles ütlema, jaks ja jõud kaob. Kui sama toitu natukenegi rohkem süüa, siis kipub aga kaal kasvama. Nii see käibki, et 2 alla (2-3 kuuga) ja 4 juurde (1-2 kuuga). Ma räägin siis kaloraažist 1200 (dieet) – 1500 (tavapärane). Kui sain veel intensiivset trenni teha 6x nädalas, siis kaal püsis, enam ei saa no ja ei ole keha 5 aastaga ära harjunud. TAI hinnangul muidugi alla 1500 polevatki hästi võimalik kõike vajalikku toidust saada 🙁 Kuidas harjutada end 1200-1300 kcal sööma? 1300 on ligikaudu see, mis mul kaalu hoidmiseks vajalik, aga tahaks siiski normaalkaalu. Ma tunnen end juba nii lootusetuna, et oleks pea ükskõik, millega nõus, kui sellest mingitki abi oleks.

Ja siis kui kaal kaob, räägime kõigile, et ma nüüd hakkasin trenni tegema ja toitumist jälgima ja siis hiljem jutu sees tuleb välja et korra nädalas teen süsti ka.
No kui mitte süsti siis varem või hiljem selgub alati , et tegelik saleduse (veel hullem- salenemise) põhjus on haige süda (või kops-maks jne), depressioon, buliimia, anoreksia , ortoreksia või on suisa mõni siseorgan vähemaks võetud.

Mu tutvusringkonnas on kolm inimest, kelle kohta ma tean (nad on ise öelnud), et kasutavad Ozempicut. Mitte ükski nendest ei olnud koroona ajal vaktsiinivastane,
Mul on tutvusringkonnas üks, kes oli vaktsiinivastane ja kes on kasutanud seda diabeediravimit. Natuke ülekaalu on siis järelikult hirmsam kui koroonavaktsiin ja Ozempicu võimalikud kõrvaltoimed. Võttis tõesti alla, aga kauaks? Ma saan aru, kui seda kirjutatakse kaalulangetamiseks välja väga ülekaalulistele, kellel ongi see ülekaal suureks diabeediriskiks ja muul moel alla võtta ei õnnestu. Aga see ei ole mingi imeasi, millega poleks mingeid ohte ja saavutatud kaal jääkski püsima. Kui enam ravimit ei võta, tuleb kõik tagasi, kui söödud kalorite hulk on suurem kui kulutatud kalorite hulk.
Mulle on arstid öelnud, et mul on diabeedi tekkimiseks päris suur risk, aga mingeid ravimeid niisama võtma ei hakka. Ainus soovitus oli normaalkaalus olla ja tervislikest eluviisidest kinni pidada. Tegelengi ülekaaluga ja on tõesti raske ja võtab palju aega, kolme kuuga olen 3 kg alla saanud, aga nüüd tuli haiguse tõttu paus. Õnneks pole mul ülekaalu palju, kevadeks loodan normaalkaalus olla ja sellega diabeediriski vähendada.
Ma ei pea dieeti. Ma lihtsalt söön natuke vähem. Iga päev. Enesepettuse vältimiseks tuleb iga suutäis kirja panna ja see toimib.

Ma ei söö mingit rämpsu, toitained on tasakaalus, aga mu kalorivajadus on imeväike ja lihtsalt ei suuda nii vähe süüa ja end selle juures hästi tunda. Tavaliselt juba paar kuud kalorite piiramist ja tervis hakkab üles ütlema, jaks ja jõud kaob. Kui sama toitu natukenegi rohkem süüa, siis kipub aga kaal kasvama. Nii see käibki, et 2 alla (2-3 kuuga) ja 4 juurde (1-2 kuuga). Ma räägin siis kaloraažist 1200 (dieet) – 1500 (tavapärane). Kui sain veel intensiivset trenni teha 6x nädalas, siis kaal püsis, enam ei saa no ja ei ole keha 5 aastaga ära harjunud. TAI hinnangul muidugi alla 1500 polevatki hästi võimalik kõike vajalikku toidust saada Kuidas harjutada end 1200-1300 kcal sööma? 1300 on ligikaudu see, mis mul kaalu hoidmiseks vajalik, aga tahaks siiski normaalkaalu. Ma tunnen end juba nii lootusetuna, et oleks pea ükskõik, millega nõus, kui sellest mingitki abi oleks.
Sa oled vist õpikunäide sellest, kuidas intensiivne (kardio?)trenn ja üha vähem söömine ei ole jätkusuutlik lahendus kaalu säilitamiseks. Lihasmass väheneb ja koos sellega ka kalorivajadus.
Et veidi sellest koormast enda pealt nö ära saada, et iga suutäie ära kulutamiseks ei pea metsikult rabelema, on tark tekitada endale veidi lihasmassi. Lihas teatavasti on suurim energiatarbija kehas ja tarbib seda ka puhkeolekus. Ehk siis teisisõnu sa ei peagi midagi tegema, et kalorid põleks.
Mina sinu olukorras otsiksin endale targa personaaltreeneri, kes ka toitumisest midagi teab ja alustaksin tasapisi jõusaalitrennidega. Nii saad ajapikku kaloraaži hoopis suurendada, samal ajal kui keha läheb trimmi. Kaalunumbri unustaks mõneks ajaks üldse ära. Raskused, mida jälgida, on need, mida sa jõusaalis liigutada suudad – kui need tõusevad, oled õigel teel.

No kui mitte süsti siis varem või hiljem selgub alati , et tegelik saleduse (veel hullem- salenemise) põhjus on haige süda (või kops-maks jne), depressioon, buliimia, anoreksia , ortoreksia või on suisa mõni siseorgan vähemaks võetud.
Et võeti pimesool ära ja see seletabki sinu jaoks 10 kg kaalukaotust 😀
Kuhu minu paigutad, kes ma hakkasin kaalu kaotama, kui depressiooniravi algas ning toimis?

- Dieetidega on ju täpselt sama probleem – kui lõpetad, tuleb tagasi ja rohkemgi veel.
Mida mõeldakse samamoodi valesti söömise all? Ma ei söö mingit rämpsu, toitained on tasakaalus, aga mu kalorivajadus on imeväike ja lihtsalt ei suuda nii vähe süüa ja end selle juures hästi tunda. Tavaliselt juba paar kuud kalorite piiramist ja tervis hakkab üles ütlema, jaks ja jõud kaob. Kui sama toitu natukenegi rohkem süüa, siis kipub aga kaal kasvama. Nii see käibki, et 2 alla (2-3 kuuga) ja 4 juurde (1-2 kuuga). Ma räägin siis kaloraažist 1200 (dieet) – 1500 (tavapärane). Kui sain veel intensiivset trenni teha 6x nädalas, siis kaal püsis, enam ei saa no ja ei ole keha 5 aastaga ära harjunud. TAI hinnangul muidugi alla 1500 polevatki hästi võimalik kõike vajalikku toidust saada 🙁 Kuidas harjutada end 1200-1300 kcal sööma? 1300 on ligikaudu see, mis mul kaalu hoidmiseks vajalik, aga tahaks siiski normaalkaalu. Ma tunnen end juba nii lootusetuna, et oleks pea ükskõik, millega nõus, kui sellest mingitki abi oleks.
Hea näide sellest kuidas valede dieetidega on ainevahetus tuksi keeratud.

Palun õpi lugema, kirjas oli “ideaalkaalu”.
65 kg ongi 165-173 cm inimese ideaalkaal, sest see on normaalkaal. Mis võta alla 7 kg???

- Dieetidega on ju täpselt sama probleem – kui lõpetad, tuleb tagasi ja rohkemgi veel. Mida mõeldakse samamoodi valesti söömise all? Ma ei söö mingit rämpsu, toitained on tasakaalus, aga mu kalorivajadus on imeväike ja lihtsalt ei suuda nii vähe süüa ja end selle juures hästi tunda. Tavaliselt juba paar kuud kalorite piiramist ja tervis hakkab üles ütlema, jaks ja jõud kaob. Kui sama toitu natukenegi rohkem süüa, siis kipub aga kaal kasvama. Nii see käibki, et 2 alla (2-3 kuuga) ja 4 juurde (1-2 kuuga). Ma räägin siis kaloraažist 1200 (dieet) – 1500 (tavapärane). Kui sain veel intensiivset trenni teha 6x nädalas, siis kaal püsis, enam ei saa no ja ei ole keha 5 aastaga ära harjunud. TAI hinnangul muidugi alla 1500 polevatki hästi võimalik kõike vajalikku toidust saada
Kuidas harjutada end 1200-1300 kcal sööma? 1300 on ligikaudu see, mis mul kaalu hoidmiseks vajalik, aga tahaks siiski normaalkaalu. Ma tunnen end juba nii lootusetuna, et oleks pea ükskõik, millega nõus, kui sellest mingitki abi oleks.
Mis kasu mul sellest targutamisest on? Ütle parem siis, et milline on õige toitumine ja kuidas seda tuksiläinud ainevahetust korda saada?
Geenitesti järgi on mul väidetavalt geneetiliselt madal baasainevahetus ehk puhkeolekus suurt midagi ei kuluta. On ka madal kilpnäärmehormoonide tase ja madal puhkeoleku pulss.
Muuseas see ainevahetus oli tuksis ka enne dieete ehk siis, kui spordiga tegelesin. Siis oli juba aru saada, et teoreetiliselt igasugu kalkulaatorite järgi ei oleks saanud mind enam olemas ollagi arvestades mu kaloraaži ja treeningkoormust. Aga ma olin täitsa olemas, korraliku lihasmassiga ja raskemgi, kui oleks tahtnud olla.

Ma ei söö mingit rämpsu, toitained on tasakaalus, aga mu kalorivajadus on imeväike ja lihtsalt ei suuda nii vähe süüa ja end selle juures hästi tunda. Tavaliselt juba paar kuud kalorite piiramist ja tervis hakkab üles ütlema, jaks ja jõud kaob. Kui sama toitu natukenegi rohkem süüa, siis kipub aga kaal kasvama. Nii see käibki, et 2 alla (2-3 kuuga) ja 4 juurde (1-2 kuuga). Ma räägin siis kaloraažist 1200 (dieet) – 1500 (tavapärane). Kui sain veel intensiivset trenni teha 6x nädalas, siis kaal püsis, enam ei saa no ja ei ole keha 5 aastaga ära harjunud. TAI hinnangul muidugi alla 1500 polevatki hästi võimalik kõike vajalikku toidust saada Kuidas harjutada end 1200-1300 kcal sööma? 1300 on ligikaudu see, mis mul kaalu hoidmiseks vajalik, aga tahaks siiski normaalkaalu. Ma tunnen end juba nii lootusetuna, et oleks pea ükskõik, millega nõus, kui sellest mingitki abi oleks.
Sa oled vist õpikunäide sellest, kuidas intensiivne (kardio?)trenn ja üha vähem söömine ei ole jätkusuutlik lahendus kaalu säilitamiseks. Lihasmass väheneb ja koos sellega ka kalorivajadus.
Et veidi sellest koormast enda pealt nö ära saada, et iga suutäie ära kulutamiseks ei pea metsikult rabelema, on tark tekitada endale veidi lihasmassi. Lihas teatavasti on suurim energiatarbija kehas ja tarbib seda ka puhkeolekus. Ehk siis teisisõnu sa ei peagi midagi tegema, et kalorid põleks.
Mina sinu olukorras otsiksin endale targa personaaltreeneri, kes ka toitumisest midagi teab ja alustaksin tasapisi jõusaalitrennidega. Nii saad ajapikku kaloraaži hoopis suurendada, samal ajal kui keha läheb trimmi. Kaalunumbri unustaks mõneks ajaks üldse ära. Raskused, mida jälgida, on need, mida sa jõusaalis liigutada suudad – kui need tõusevad, oled õigel teel.
Tehtud ju sedagi ja tulemuseks on ainult suurem kaalu ja suuremad mõõdud ja endiselt madal BMI. Ja lõks on see selles mõttes, et nende suuremate lihaste asemele kipub kergesti tulema üleliigne rasv, kui pideval ei pumpa, st mõõdud ei taha pärast ka endiseks tagasi minna. Mul geneetiliselt see häda ka, et lihas kasvabki ülikergesti. Jõusaalitreenerid on enamasti maru kadedad 🙂 Isegi jooksmisega lähevad jalalihased suuremaks ja jämedamaks, mitte vastupidi.
Lisaks korraliku jõutrenniga läheb samuti pulss kõrgeks ja seda ei saa endale enam lubada. Lihasmassi säilitamiseks teen veidi jõutrenni ikka.

Issand kui naljakas, nüüd mõni on kohe kade, et keegi trulla normaalkaaluliseks saab. Ja imestab silmakirjalikult, et kuidas te julgete midagi sellist teha. Aga ise on neid trullasid aina materdanud. Pole siis ime, et mõni teeb ükskõik mida, et mõnitamisest pääseda. Aga siis pole ka osa jälle rahul, sest ei saanud ikka ausalt saledaks. Mis see teie asi on, mida keegi teeb, arusaamatu minu jaoks.

- Dieetidega on ju täpselt sama probleem – kui lõpetad, tuleb tagasi ja rohkemgi veel. Mida mõeldakse samamoodi valesti söömise all? Ma ei söö mingit rämpsu, toitained on tasakaalus, aga mu kalorivajadus on imeväike ja lihtsalt ei suuda nii vähe süüa ja end selle juures hästi tunda. Tavaliselt juba paar kuud kalorite piiramist ja tervis hakkab üles ütlema, jaks ja jõud kaob. Kui sama toitu natukenegi rohkem süüa, siis kipub aga kaal kasvama. Nii see käibki, et 2 alla (2-3 kuuga) ja 4 juurde (1-2 kuuga). Ma räägin siis kaloraažist 1200 (dieet) – 1500 (tavapärane). Kui sain veel intensiivset trenni teha 6x nädalas, siis kaal püsis, enam ei saa no ja ei ole keha 5 aastaga ära harjunud. TAI hinnangul muidugi alla 1500 polevatki hästi võimalik kõike vajalikku toidust saada
Kuidas harjutada end 1200-1300 kcal sööma? 1300 on ligikaudu see, mis mul kaalu hoidmiseks vajalik, aga tahaks siiski normaalkaalu. Ma tunnen end juba nii lootusetuna, et oleks pea ükskõik, millega nõus, kui sellest mingitki abi oleks.
Mis kasu mul sellest targutamisest on? Ütle parem siis, et milline on õige toitumine ja kuidas seda tuksiläinud ainevahetust korda saada?
Geenitesti järgi on mul väidetavalt geneetiliselt madal baasainevahetus ehk puhkeolekus suurt midagi ei kuluta. On ka madal kilpnäärmehormoonide tase ja madal puhkeoleku pulss.
Muuseas see ainevahetus oli tuksis ka enne dieete ehk siis, kui spordiga tegelesin. Siis oli juba aru saada, et teoreetiliselt igasugu kalkulaatorite järgi ei oleks saanud mind enam olemas ollagi arvestades mu kaloraaži ja treeningkoormust. Aga ma olin täitsa olemas, korraliku lihasmassiga ja raskemgi, kui oleks tahtnud olla.
Jah, loomulikult oled sa eriline, põhimõtteliselt igiliikur. Geenideste tasub kindlasti veel palju teha, sest muidu testitootjad ei saagi lollidelt raha kätte.
Sry, et selline iroonia, aga ma lihtsalt ei mõista miks oma elu nii keeruliseks ajada. Eestis on toitumisteadus maailmatasemel, meie oma ülikoolide teadlased on andnud söömissoovitused, kirjutanud lihtsad igaühele kättesaadavad raamatud. Loe “Normaalne söömine” ja saad kõigile oma küsimustele vastused.
Aga jh, mis need arstid ja professorid ikka teavad. Parem tellin kuskilt netist mingi toitumiskava või lasen veel igaks juhuks mõned vere, geeni ja muud testid teha. Vähemalt olen pappi välja käinud ja midagi enda tervise heaks teinud (Iroonia)

Mäletate ikka, mismoodi see vaktsiinidega oli? Paljud rääkisid siis, et uus asi ja pole palju testitud jne, nüüd andke aga kätte ja süstime!
1. semaglutiid on diabeedi ravis kasutuse olnud juba aastaid. isegi eesti soodusravimite nimekirjas kindlasti juba 2019 aastal. võimalik, et ka juba varem. ehket, tegu ei ole just uhiuue ravimiga. ilma diabeedita rasvumise ravi kohta on avaldatud uuringud 2021 aastast.
2. kust sa võtad, et vaktsiinivastased ja semaglutiidi kasutajad samad inimesed on?
3. semaglutiid on tänaseks olemas ka tablettidena.

Jah, loomulikult oled sa eriline, põhimõtteliselt igiliikur. Geenideste tasub kindlasti veel palju teha, sest muidu testitootjad ei saagi lollidelt raha kätte.
Sry, et selline iroonia, aga ma lihtsalt ei mõista miks oma elu nii keeruliseks ajada. Eestis on toitumisteadus maailmatasemel, meie oma ülikoolide teadlased on andnud söömissoovitused, kirjutanud lihtsad igaühele kättesaadavad raamatud. Loe “Normaalne söömine” ja saad kõigile oma küsimustele vastused.
Aga jh, mis need arstid ja professorid ikka teavad. Parem tellin kuskilt netist mingi toitumiskava või lasen veel igaks juhuks mõned vere, geeni ja muud testid teha. Vähemalt olen pappi välja käinud ja midagi enda tervise heaks teinud (Iroonia)
Aitäh! Seda raamatut ei ole tõesti lugenud, võtan kavasse.
TAI soovitused (selle pika dokumendi) olen küll läbi lugenud. Olen ka spetsialistide poole pöördunud ja ei ole mõistlikku abi saanud. Tundub, et alla 30 KMI keegi ei vaevugi tõsiselt võtma ja kui nende soovitustest kohe kasu ei ole, siis kehitatakse lihtsalt õlgu. Varsti on mul see 30 täis ka praegu on juba üle 29 tõusnud, eks siis proovin uuesti.
Ka geenitestidelt ei saanud normaalselt vastust, sain teada, et neil ei ole varasemat kogemust nii väikese kalorivajadusega inimesega. Ju siis olen tõesti eriline 🙂
Olen ikka uurinud ka, et kas neil väidetel on alust ja kahjuks teadusuuringud näitavad, et on ikka küll. Kõigil ei ole võrdne BAV, arva, mis tahad. See tulemus seletab ka seda, miks juba varem, kui normaalkaalus olin ja spordiga tegelesin, tundus imelik, et nii suure koormusega nii vähe sõin ja ikkagi omas kaalus püsisin. Ka ilma kaaluprobleemideta ja ilma geenitestita tundus olukord kahtlane. Ega see geenitest väga uut infot ei andnudki, pigem kinnitas varasemaid tähelepanekuid. Kasu oleks ehk olnud, kui oleks selle vähemalt paarkümmend aastat varem teinud. Huvitaval kombel oli nende soovitatud menüü ka selline, milleni ise olen jõudnud (ma hirmuga mõtlesin, et mis siis teha, kui soovitatakse vahemeredieeti või taimetoitu), kuigi ma ei tea, kui tugev teaduslik alus neil menüüsoovitustel on – see võib küll soolapuhumine olla. Muidu on kenasti välja toodud ju, mida vaadati/otsiti ja pole raske PubMedist või kusagilt vastavasisulisi teadusuuringuid välja otsida ja lugeda.
Aga ehk aitab, tahtsin peamiselt tähelepanu juhtida, et väga paljud probleemid, mida semaglutiidiga seostatakse, on tavapärased ka ilma igasugu ravimita kalorite piiramisel. Ja sellele, et tavapärane toitumine ei pruugi olla kontrollimatu rämpsu õgimine, nagu millegipärast alati eeldatakse.

65 kg ongi 165-173 cm inimese ideaalkaal, sest see on normaalkaal. Mis võta alla 7 kg???
165 cm inimese normaalkaal algab 50-st kilost, 173 cm oma 57-st kilost.

Palun näita neid teadustöid, mis tõestavad, et dieetidega mõjutatakse kilpnäärme tööd.

Ja 65 kg on nii 165 cm kui 173 cm pika inimese jaoks normaalkaal.

Need sinu numbrid jäävad nibin-nabin alakaalust pisut ülespoole. Miks mitte siis ikka 170 ja 50?

Esileht › Ilu ja tervis › massiline kaalukaotus