Seesama Zilmeri, Kokassaare ja Lille “Normaalne söömine”. Miks, ei tea. Jõudsin ainult esimese osa praegu lugeda ja seal oli tõesti öeldud, et iga päev tuleks juua täismahla. Marju ja/või puuvilju söön küll igapäevaselt veidi, aga mahla joon harva, pigem kord kuus. Loen edasi, saan ehk teada, miks apelsinimahl parem on kui apelsin. Ja miks õli peab ka kindlasti seemnetest/viljast/pähklitest välja pressitud kujul olema.
Ma ei ole küll toitumisspetsialist, aga nii palju tean küll, et kaalulangetaja ainus jook on vesi. Samuti võib juua suhkruta kohvi ja teed. Mahl, piim, maitseveed jne need ei kuulu selle inimese menüüsse, kes tahab kaalu alla saada.
Apelisini eelis apelsini mahla ees on see, et esimene annab natkene rohkem kõhutäidet ja sisaldab ilmselt rohkem ka kiudaineid. Seega, kui kaalulangetuse ajal kumbagi neist tarbida, siis pigem apelsini kui apelsini mahla.
Seal raamatus on selgelt öeldud:
Iga päev tuleks tingimata süüa midagi täisteraviljatoodete (leib, helbetoidud, pudrud) ja piimasaaduste (kohupiim, kodujuust, probiootiline keefir, pett, juust) hulgast, süüa juur- ja puuvilju, tarbida täismahla, kvaliteetset külmpressitud õli ja puhast vett.
Kui keegi on jõudnud selgusteni, siis kuulaks hea meelega, et milleks neid pressitud vedelikke kindlasti iga päev vaja on. Hetkel olen küll skeptiline.