Esileht Ilu ja tervis massiline kaalukaotus

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 276 )

Teema: massiline kaalukaotus

Postitas:
Kägu

Need sinu numbrid jäävad nibin-nabin alakaalust pisut ülespoole. Miks mitte siis ikka 170 ja 50?

Loe uuesti-algab. KMI järgi. Seega on normaalkaalu vahemik väga suur. ise olen 165 ja 65 pole kindlasti minu ideaalkaal. 63-gi oli suur kaal, siis kui sõin kõike, mida soovisin suures koguses. Ise võtsin Fitlapiga 2 kuuga 8 kg alla ja 55-le, see oli hea kaal.

+1
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei söö mingit rämpsu, toitained on tasakaalus, aga mu kalorivajadus on imeväike ja lihtsalt ei suuda nii vähe süüa ja end selle juures hästi tunda. Tavaliselt juba paar kuud kalorite piiramist ja tervis hakkab üles ütlema, jaks ja jõud kaob. Kui sama toitu natukenegi rohkem süüa, siis kipub aga kaal kasvama. Nii see käibki, et 2 alla (2-3 kuuga) ja 4 juurde (1-2 kuuga). Ma räägin siis kaloraažist 1200 (dieet) – 1500 (tavapärane). Kui sain veel intensiivset trenni teha 6x nädalas, siis kaal püsis, enam ei saa no ja ei ole keha 5 aastaga ära harjunud. TAI hinnangul muidugi alla 1500 polevatki hästi võimalik kõike vajalikku toidust saada Kuidas harjutada end 1200-1300 kcal sööma? 1300 on ligikaudu see, mis mul kaalu hoidmiseks vajalik, aga tahaks siiski normaalkaalu. Ma tunnen end juba nii lootusetuna, et oleks pea ükskõik, millega nõus, kui sellest mingitki abi oleks.

Sa oled vist õpikunäide sellest, kuidas intensiivne (kardio?)trenn ja üha vähem söömine ei ole jätkusuutlik lahendus kaalu säilitamiseks. Lihasmass väheneb ja koos sellega ka kalorivajadus.

Et veidi sellest koormast enda pealt nö ära saada, et iga suutäie ära kulutamiseks ei pea metsikult rabelema, on tark tekitada endale veidi lihasmassi. Lihas teatavasti on suurim energiatarbija kehas ja tarbib seda ka puhkeolekus. Ehk siis teisisõnu sa ei peagi midagi tegema, et kalorid põleks.

Mina sinu olukorras otsiksin endale targa personaaltreeneri, kes ka toitumisest midagi teab ja alustaksin tasapisi jõusaalitrennidega. Nii saad ajapikku kaloraaži hoopis suurendada, samal ajal kui keha läheb trimmi. Kaalunumbri unustaks mõneks ajaks üldse ära. Raskused, mida jälgida, on need, mida sa jõusaalis liigutada suudad – kui need tõusevad, oled õigel teel.

Tehtud ju sedagi ja tulemuseks on ainult suurem kaalu ja suuremad mõõdud ja endiselt madal BMI. Ja lõks on see selles mõttes, et nende suuremate lihaste asemele kipub kergesti tulema üleliigne rasv, kui pideval ei pumpa, st mõõdud ei taha pärast ka endiseks tagasi minna. Mul geneetiliselt see häda ka, et lihas kasvabki ülikergesti. Jõusaalitreenerid on enamasti maru kadedad 🙂 Isegi jooksmisega lähevad jalalihased suuremaks ja jämedamaks, mitte vastupidi.

Lisaks korraliku jõutrenniga läheb samuti pulss kõrgeks ja seda ei saa endale enam lubada. Lihasmassi säilitamiseks teen veidi jõutrenni ikka.

Kui sul jõutrenni tehes lihaste asemele rasv tuleb, siis sa sööd loomulikult valesti. Ilmselt suuremalt jaolt süsivesikuid. Kui menüü on korras, ei saa kohe kuidagi kusagilt mingit rasva tulla. Ja see sinu “lihas kasvab ülikergesti” ongi tegelikult see rasv, mis seal lihaste peal on, mis tekitab sulle illusiooni, et lihas läks punni.
Ja no see jutt, et jõusaalis läheb pulss üles – mida sa teed seal? Hantlitega kardiot? Oled sa üldse mingit tõsist jõutrenni- ja toitumiskava järginud kunagi pikema aja jooksul või pseudotad niisama ja jutustad, kui eriline sa oled?

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma hirmuga mõtlesin, et mis siis teha, kui soovitatakse vahemeredieeti või taimetoitu

Mis selles vahemeredieedis siis nii hirmuäratavat on???

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Need sinu numbrid jäävad nibin-nabin alakaalust pisut ülespoole. Miks mitte siis ikka 170 ja 50?

Mina olen 171 ja ei ole iialgi 65 kg kaalunud. Max on olnud 61.

0
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ühesõnaga ikka paks, võiks 55 maksimaalselt olla.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma hirmuga mõtlesin, et mis siis teha, kui soovitatakse vahemeredieeti või taimetoitu

See, et kõik kallatakse oliiviõliga üle. Lugesin selle soovitatud raamatu esimese osa läbi ja sain teada, et olen sellepärast paks, et ei joo iga päev (täis)mahla ega söö (külmpressitud) taimeõli. Pähkleid ja seemneid söön küll, samuti nt avokaadot, aga õlid tõesti ei meeldi. Muu peaks nagu paigas olema.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei söö mingit rämpsu, toitained on tasakaalus, aga mu kalorivajadus on imeväike ja lihtsalt ei suuda nii vähe süüa ja end selle juures hästi tunda. Tavaliselt juba paar kuud kalorite piiramist ja tervis hakkab üles ütlema, jaks ja jõud kaob. Kui sama toitu natukenegi rohkem süüa, siis kipub aga kaal kasvama. Nii see käibki, et 2 alla (2-3 kuuga) ja 4 juurde (1-2 kuuga). Ma räägin siis kaloraažist 1200 (dieet) – 1500 (tavapärane). Kui sain veel intensiivset trenni teha 6x nädalas, siis kaal püsis, enam ei saa no ja ei ole keha 5 aastaga ära harjunud. TAI hinnangul muidugi alla 1500 polevatki hästi võimalik kõike vajalikku toidust saada Kuidas harjutada end 1200-1300 kcal sööma? 1300 on ligikaudu see, mis mul kaalu hoidmiseks vajalik, aga tahaks siiski normaalkaalu. Ma tunnen end juba nii lootusetuna, et oleks pea ükskõik, millega nõus, kui sellest mingitki abi oleks.

Sa oled vist õpikunäide sellest, kuidas intensiivne (kardio?)trenn ja üha vähem söömine ei ole jätkusuutlik lahendus kaalu säilitamiseks. Lihasmass väheneb ja koos sellega ka kalorivajadus.

Et veidi sellest koormast enda pealt nö ära saada, et iga suutäie ära kulutamiseks ei pea metsikult rabelema, on tark tekitada endale veidi lihasmassi. Lihas teatavasti on suurim energiatarbija kehas ja tarbib seda ka puhkeolekus. Ehk siis teisisõnu sa ei peagi midagi tegema, et kalorid põleks.

Mina sinu olukorras otsiksin endale targa personaaltreeneri, kes ka toitumisest midagi teab ja alustaksin tasapisi jõusaalitrennidega. Nii saad ajapikku kaloraaži hoopis suurendada, samal ajal kui keha läheb trimmi. Kaalunumbri unustaks mõneks ajaks üldse ära. Raskused, mida jälgida, on need, mida sa jõusaalis liigutada suudad – kui need tõusevad, oled õigel teel.

Tehtud ju sedagi ja tulemuseks on ainult suurem kaalu ja suuremad mõõdud ja endiselt madal BMI. Ja lõks on see selles mõttes, et nende suuremate lihaste asemele kipub kergesti tulema üleliigne rasv, kui pideval ei pumpa, st mõõdud ei taha pärast ka endiseks tagasi minna. Mul geneetiliselt see häda ka, et lihas kasvabki ülikergesti. Jõusaalitreenerid on enamasti maru kadedad 🙂 Isegi jooksmisega lähevad jalalihased suuremaks ja jämedamaks, mitte vastupidi.

Lisaks korraliku jõutrenniga läheb samuti pulss kõrgeks ja seda ei saa endale enam lubada. Lihasmassi säilitamiseks teen veidi jõutrenni ikka.

Kui sul jõutrenni tehes lihaste asemele rasv tuleb, siis sa sööd loomulikult valesti. Ilmselt suuremalt jaolt süsivesikuid. Kui menüü on korras, ei saa kohe kuidagi kusagilt mingit rasva tulla. Ja see sinu “lihas kasvab ülikergesti” ongi tegelikult see rasv, mis seal lihaste peal on, mis tekitab sulle illusiooni, et lihas läks punni.

Ja no see jutt, et jõusaalis läheb pulss üles – mida sa teed seal? Hantlitega kardiot? Oled sa üldse mingit tõsist jõutrenni- ja toitumiskava järginud kunagi pikema aja jooksul või pseudotad niisama ja jutustad, kui eriline sa oled?

Ma kahtlen sinu jutu peale juba ammu, et kas oled tõsiselt mõne jõu alaga tegelenud 🙂

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaloraažinumbreid vaadates tundub, et see võib olla see inimene, kes aega-ajalt ikka kaaluteemades sõna võtab ja kurdab, et vähese söömise juures kaal veel kasvab. Aga kui see on sama inimene, siis temal on kilpnäärmehaigus, mis mõjutab ainevahetuse kiirust.

Jõutrenn on muidugi ikka kasulik, eriti keskealistele ja vanematele naistele.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja selle süsti toime on ajutine, kohe peale lõpetamist tuleb kaal tagasi.

Kui samamoodi valesti edasi süüa, siis mitte ainult ei tule tagasi, vaid tuleb juurdegi teadlaste väitel. Tableti mõju all vähenenud isu tekitab illusiooni, et nüüd on uued harjumused, tegelikult ei ole.

• Dieetidega on ju täpselt sama probleem – kui lõpetad, tuleb tagasi ja rohkemgi veel. Mida mõeldakse samamoodi valesti söömise all? Ma ei söö mingit rämpsu, toitained on tasakaalus, aga mu kalorivajadus on imeväike ja lihtsalt ei suuda nii vähe süüa ja end selle juures hästi tunda. Tavaliselt juba paar kuud kalorite piiramist ja tervis hakkab üles ütlema, jaks ja jõud kaob. Kui sama toitu natukenegi rohkem süüa, siis kipub aga kaal kasvama. Nii see käibki, et 2 alla (2-3 kuuga) ja 4 juurde (1-2 kuuga). Ma räägin siis kaloraažist 1200 (dieet) – 1500 (tavapärane). Kui sain veel intensiivset trenni teha 6x nädalas, siis kaal püsis, enam ei saa no ja ei ole keha 5 aastaga ära harjunud. TAI hinnangul muidugi alla 1500 polevatki hästi võimalik kõike vajalikku toidust saada 🙁 Kuidas harjutada end 1200-1300 kcal sööma? 1300 on ligikaudu see, mis mul kaalu hoidmiseks vajalik, aga tahaks siiski normaalkaalu. Ma tunnen end juba nii lootusetuna, et oleks pea ükskõik, millega nõus, kui sellest mingitki abi oleks.

Hea näide sellest kuidas valede dieetidega on ainevahetus tuksi keeratud.

Mis kasu mul sellest targutamisest on? Ütle parem siis, et milline on õige toitumine ja kuidas seda tuksiläinud ainevahetust korda saada?

Geenitesti järgi on mul väidetavalt geneetiliselt madal baasainevahetus ehk puhkeolekus suurt midagi ei kuluta. On ka madal kilpnäärmehormoonide tase ja madal puhkeoleku pulss.

Muuseas see ainevahetus oli tuksis ka enne dieete ehk siis, kui spordiga tegelesin. Siis oli juba aru saada, et teoreetiliselt igasugu kalkulaatorite järgi ei oleks saanud mind enam olemas ollagi arvestades mu kaloraaži ja treeningkoormust. Aga ma olin täitsa olemas, korraliku lihasmassiga ja raskemgi, kui oleks tahtnud olla.

Näe, ongi sama inimene.
Ma hoopis kiidaks sind, et kuigi oled geeniloteriis saanud kehvemad variandid, oled suutnud head kaalu hoida. Enamusest inimestest ei saa mitte mingil juhul üliraskeid ja meie Eesti oma mees, Suur Sämm nägi hullumoodi vaeva, et kaalu alla saada. Suure pingutamisega jõudis mõõdukasse ülekaalu.
Kõik ei olegi saledateks loodud. Aga tervise eest tasub ikka hoolt kanda. Jaksu sulle selleks!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga mis see sinu asi on, millises kaalus inimene eind hästi tunneb? Tahad olla kuklike, siis ole.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära ilgu. Ka 55 ei ole mingi äärmuslikult kõhn selle pikkuse juures.

+1
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

See, et kõik kallatakse oliiviõliga üle. Lugesin selle soovitatud raamatu esimese osa läbi ja sain teada, et olen sellepärast paks, et ei joo iga päev (täis)mahla ega söö (külmpressitud) taimeõli. Pähkleid ja seemneid söön küll, samuti nt avokaadot, aga õlid tõesti ei meeldi. Muu peaks nagu paigas olema.

Oi, kui dramaatiline! Kõik kallatakse kohe üle?
Milline tervisliku toitumise raamat tänapäeval soovitab MAHLA? Ja miks?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma kahtlen sinu jutu peale juba ammu, et kas oled tõsiselt mõne jõu alaga tegelenud

Tänan kahtlemast. Tegelesin tänagi just.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga apeksini ju sööte, ei? Miks siis apelsinist pressitud mahl vähemkasulik on?

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oi, kui dramaatiline! Kõik kallatakse kohe üle?

Seesama Zilmeri, Kokassaare ja Lille “Normaalne söömine”. Miks, ei tea. Jõudsin ainult esimese osa praegu lugeda ja seal oli tõesti öeldud, et iga päev tuleks juua täismahla. Marju ja/või puuvilju söön küll igapäevaselt veidi, aga mahla joon harva, pigem kord kuus. Loen edasi, saan ehk teada, miks apelsinimahl parem on kui apelsin. Ja miks õli peab ka kindlasti seemnetest/viljast/pähklitest välja pressitud kujul olema.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loen edasi, saan ehk teada, miks apelsinimahl parem on kui apelsin. Ja miks õli peab ka kindlasti seemnetest/viljast/pähklitest välja pressitud kujul olema.

Mitte parem, aga vahet pole, kas apelsin või sellest pressitud mahl. Süüa ju teed ikka oliivõliga ju nagunii, miks selle segamine toorsalatisse nii imelik tundub?

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

tundsin muret et järsku mõni paha haigus

Ei ole ju välistatud, et paha haigus ka on. Algusest peale oli teada, et katsehiired hakkasid vähki surema. Nüüd on kõige uuem info, lisaks põhjustab gastropareesi, soolesulgust ja kõhunäärmehaigusi. Pigem oleks olnud mõistlik rakendada tervisetrahv ja küll siis oleks ka inimesed norm kaalu ennast saanud. Kui inimene ise endale lõppu otsib, mis siis teha.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seesama Zilmeri, Kokassaare ja Lille “Normaalne söömine”. Miks, ei tea. Jõudsin ainult esimese osa praegu lugeda ja seal oli tõesti öeldud, et iga päev tuleks juua täismahla. Marju ja/või puuvilju söön küll igapäevaselt veidi, aga mahla joon harva, pigem kord kuus. Loen edasi, saan ehk teada, miks apelsinimahl parem on kui apelsin. Ja miks õli peab ka kindlasti seemnetest/viljast/pähklitest välja pressitud kujul olema.

Ma ei ole küll toitumisspetsialist, aga nii palju tean küll, et kaalulangetaja ainus jook on vesi. Samuti võib juua suhkruta kohvi ja teed. Mahl, piim, maitseveed jne need ei kuulu selle inimese menüüsse, kes tahab kaalu alla saada.

Apelisini eelis apelsini mahla ees on see, et esimene annab natkene rohkem kõhutäidet ja sisaldab ilmselt rohkem ka kiudaineid. Seega, kui kaalulangetuse ajal kumbagi neist tarbida, siis pigem apelsini kui apelsini mahla.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga apeksini ju sööte, ei? Miks siis apelsinist pressitud mahl vähemkasulik on?

Sest apeslisin süües saad sa ka kiudaineid, mahlast vaid puuviljasuhkrut. Lisaks saad seda suhkrut kordades rohkem, sest terveid puuvilju ei jõua sa iial nii palju ära süüa kui mahla kujul neid endale sisse valada.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte parem, aga vahet pole, kas apelsin või sellest pressitud mahl.

On küll vahe, ja väga suur.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loen edasi, saan ehk teada, miks apelsinimahl parem on kui apelsin. Ja miks õli peab ka kindlasti seemnetest/viljast/pähklitest välja pressitud kujul olema.

Mitte parem, aga vahet pole, kas apelsin või sellest pressitud mahl. Süüa ju teed ikka oliivõliga ju nagunii, miks selle segamine toorsalatisse nii imelik tundub?

Ühe klaasi mahla saamiseks kulub vähemalt 3 suurt apelsinid, selles on 26 gr suhkurt ehk üle 100 kalori.

Eestis müüdavaid apelsine ei söö.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaloraažinumbreid vaadates tundub, et see võib olla see inimene, kes aega-ajalt ikka kaaluteemades sõna võtab ja kurdab, et vähese söömise juures kaal veel kasvab. Aga kui see on sama inimene, siis temal on kilpnäärmehaigus, mis mõjutab ainevahetuse kiirust.

Jõutrenn on muidugi ikka kasulik, eriti keskealistele ja vanematele naistele.

Valesti arvasid, taskudetektiiv.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imestaja-kägu jälle siin.

Mina võtsin 10 kuuga 19 kilo alla, tänan küsimast. Riided ja nahk ei lotenda ning tunnen ennast väga hästi.

ja kuidas sul see õnnestus, tahan ka kergemaks saada, menopausiga juurde tulnud?

Rääkisin perearstiga. Enne seda proovisin dieete, toitumiskavasid jne. Liigun nagunii palju. Mitte midagi, seoses menopausiga kaal aina tõusis. Arst tegi vereanalüüsi ja kirjutas välja – võtan tablette, mitte ei süsti. Boonusena langes kolesterool ja enam ei valuta põlved.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ühe klaasi mahla saamiseks kulub vähemalt 3 suurt apelsinid, selles on 26 gr suhkurt ehk üle 100 kalori.

Issand kui pheen, kui pheen. Ja sa ullike arvad, et kui sa kuskilt Hispaania turult ostad apelsine, on need mingid teised apelsinid, kui meil Eestis Rimis müüdavad? Ullike.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Issand kui pheen, kui pheen. Ja sa ullike arvad, et kui sa kuskilt Hispaania turult ostad apelsine, on need mingid teised apelsinid, kui meil Eestis Rimis müüdavad? Ullike.

On suurem tõenäosus jah, et on päikese käes valminud, kui kuskil konteineris.

Aga ära muretse, mul veel lademes koduaiaõune ja külmik marju täis.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on ka naljakas, et tehakse teema, et süste maha teha ja siis ujuvad välja inimesed, kes ainult alakaalu normaalseks kaaluks peavad. Pole siis ju imestada, et isegi normaalkaalulised tahavad süstida, sest alati on inimesi, kelle arust ka normaalkaaluline on paks, ainult alakaal tuleb kõne alla. Telekas räägib ka nendest süstidest päris palju ja soovitakse nagu maha teha neid süste, aga tulemus on see, et hoopis tehakse reklaami ja ka täiesti normaalkaalulised hakkavad neid süste taga ajama, et saaks ikka veel 5-7 kg alla, mis neil dieetidega enam ei lähe, sest nad ongi juba normaalses kaalus. Ükspäev just rääkis mingi professor nendest süstidest Terevisioonis ja ütles, et tegelikult on ülekaal siiski terviseriskina päris palju üle hinnatud, 10 kg ülekaalu pole tegelikult mingi terviserisk, ka 20 kg ülekaalu veel pole midagi märkimisväärset. Alkohol ja suitsetamine on hullemad, aga neid niimoodi ei häbimärgistata. Siis pole imestada, et ka normaalkaaluline tunneb end ikka paksuna ja süstib sisse mida iganes, et sinna alakaalu piirile saada, mis siingi mõne arust on ainuke variant üldse elada, muidu oled ikka trulla mõne arvates.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei ole küll toitumisspetsialist, aga nii palju tean küll, et kaalulangetaja ainus jook on vesi. Samuti võib juua suhkruta kohvi ja teed. Mahl, piim, maitseveed jne need ei kuulu selle inimese menüüsse, kes tahab kaalu alla saada.

Apelisini eelis apelsini mahla ees on see, et esimene annab natkene rohkem kõhutäidet ja sisaldab ilmselt rohkem ka kiudaineid. Seega, kui kaalulangetuse ajal kumbagi neist tarbida, siis pigem apelsini kui apelsini mahla.

Seal raamatus on selgelt öeldud:
Iga päev tuleks tingimata süüa midagi täisteraviljatoodete (leib, helbetoidud, pudrud) ja piimasaaduste (kohupiim, kodujuust, probiootiline keefir, pett, juust) hulgast, süüa juur- ja puuvilju, tarbida täismahla, kvaliteetset külmpressitud õli ja puhast vett.

Kui keegi on jõudnud selgusteni, siis kuulaks hea meelega, et milleks neid pressitud vedelikke kindlasti iga päev vaja on. Hetkel olen küll skeptiline.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, ma ei tee iga päev süüa õliga. Keegi pole rääkinud ja salatisse segamisest, vaid lihtsalt igapäevasest tarbimisest. Imelik tundub, see, et miks on vaja kindlasti iga päev tarbida õli, miks näiteks seemned/pähklid/avokaado/oliivid ei sobi?

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seal raamatus on selgelt öeldud:

Iga päev tuleks tingimata süüa midagi täisteraviljatoodete (leib, helbetoidud, pudrud) ja piimasaaduste (kohupiim, kodujuust, probiootiline keefir, pett, juust) hulgast, süüa juur- ja puuvilju, tarbida täismahla, kvaliteetset külmpressitud õli ja puhast vett.

Kui keegi on jõudnud selgusteni, siis kuulaks hea meelega, et milleks neid pressitud vedelikke kindlasti iga päev vaja on. Hetkel olen küll skeptiline.

Üks neist autoritest on juba 10 aastat surnud, pole ilmselt maailma värskeimad seisukohad seal raamatus.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hahahaaaa, see kommentaar on 8 miinust saanud 😀 Et kui ikka elus ennast rasva õginud ei ole, siis ei ole õige naine 😀 Lollikari

+1
-13
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 276 )

Esileht Ilu ja tervis massiline kaalukaotus