Esileht Pereelu ja suhted Me peame rääkima

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 36 )

Teema: Me peame rääkima

Postitas:
Kägu

Kas keegi veel kardab seda lauset? 3 ilusat ja viisakat sõna, aga on nii hirmutavad. Kas on olemas #me peame rääkima hirmu või foobia nimetust ka juba?

+7
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda lauset kardavad üldjuhul mehed. 😀 Naised räägivad hea meelega. No olgu, mul oli kunagi peigmees, kes seda lauset öeldes hakkas tunde pidavaid loenguid pidama. Aga sellest probleemist sain lahti.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saab ju ka teistmoodi öelda. Ma näiteks ütlen mehele sageli: “Kuule, mul on üks jutt, on sul natuke aega?” Ja see lause kõlbab alati hoolimata sellest, kas ma tahan rääkida meie suhtest, lastest või korteri remondist. Selle lause mõte on, et see ei ole jutt, millele ma ootan lihtsalt käigu pealt jah või ei vastust, vaid see on miski, kus oleks vaja natuke analüüsida ja kaasa mõelda.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saab ju ka teistmoodi öelda. Ma näiteks ütlen mehele sageli: “Kuule, mul on üks jutt, on sul natuke aega?” Ja see lause kõlbab alati hoolimata sellest, kas ma tahan rääkida meie suhtest, lastest või korteri remondist. Selle lause mõte on, et see ei ole jutt, millele ma ootan lihtsalt käigu pealt jah või ei vastust, vaid see on miski, kus oleks vaja natuke analüüsida ja kaasa mõelda.

Meie peres lihtsalt öeldakse välja, et mul on vaja mingi asi teha, kas viitsid aidata. Keegi ei eelda enamasti kohest abi ega anna analüüsimiseks 2 tundi pikemat juttu. Ehk kiiruga võib läheneda, aga otsuste langetamine võtab aega. Teine läheneb nagu teie peres ja annab veel kaasa mõtlemiseks aega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi kardab, see lause on igaühe enda hirmude kehastus. Petja kardab, et tema pettused on välja tulnud, alaväärsuses sipleja kardab, et jäetakse maha, ülemus kardab, et hea alluv läheb töölt ära või et halb alluv on jälle mingi jamaga hakkama saanud … jne 😀 Inimlik.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See, kes alustab, on asjad läbi mõelnud, millegagi arvestanud. Teisel poolel pole aimugi, talle kallatakse midagi ootamatult kaela. Ei analüüsi ega mõtle keegi kaasa.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See, kes alustab, on asjad läbi mõelnud, millegagi arvestanud. Teisel poolel pole aimugi, talle kallatakse midagi ootamatult kaela. Ei analüüsi ega mõtle keegi kaasa.

Elada tuleb nii, et keegi ei saa külge hakata. Ei varasta-süda puhas, ei valeta-süda puhas, ei peta-süda puhas vms. Kallamised, teine kallab: võtsin sinu nimel laenu, tegin midagi kriminaalset või moraalset valet. No kuna selle eest, mida teine tegi, olgu või sinu nimel, adressaat ehk sina, kellele kallatakse, vastutada ei saa, siis loomulikult ei kuula ära. Nii et, kui ise ei tee midagi valet, siis ei saa sind milleski süüdistada, aga kui teine teeb, siis ei peagi temaga kaasa mõtlema. Sul lüüakse hambad välja. Ja siis tullakse selgitama. Mina ei kuula. Sina kuulad? Hea inimene! Braavo.

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi kardab, see lause on igaühe enda hirmude kehastus. Petja kardab, et tema pettused on välja tulnud,

Petja ütleb hoopis lõpuks välja et nüüd on nii. Läheme lahku.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Petja ütleb hoopis lõpuks välja et nüüd on nii. Läheme lahku.

Petja ei ütle pea kunagi, et pettis. Nii teevad vb 1 protsent petjatest. Ammugi ei soovi petja lahku minna. Sellega kaotaks ju pool oma hüvedest.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu
  1. Petja ütleb hoopis lõpuks välja et nüüd on nii. Läheme lahku.

Petja ei ütle pea kunagi, et pettis. Nii teevad vb 1 protsent petjatest. Ammugi ei soovi petja lahku minna. Sellega kaotaks ju pool oma hüvedest.

No ei tea. Ega petja ju endast ka mõtle kui petjast. Ta on segaduses, armunud, äkki on uus ikka palju parem. Võib-olla ta lihtsalt ei tahagi enam koos elada aga mingeid hüvesid. Kas neid üldse oli.  Oleks pidanud juba varem ütlema, aga ega tea. Ära vanasse kaevu enne sülita, kui uus valmis.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ei tea. Ega petja ju endast ka mõtle kui petjast. Ta on segaduses, armunud, äkki on uus ikka palju parem. Võib-olla ta lihtsalt ei tahagi enam koos elada aga mingeid hüvesid. Kas neid üldse oli.  Oleks pidanud juba varem ütlema, aga ega tea. Ära vanasse kaevu enne sülita, kui uus valmis.

Kui naine ei taha mehega enam koos elada, siis on mees kas teda petnud, löönud või mõnitanud. Kui mees on löönud, siis kas seda saab andestada? Või õigem küsimus, kas siis isegi julgeks petta, sest petavad enamasti need, kelle jalas on püksid ja kes otsustavad suhtes vähemalt 50% ulatuses. Kui mees on mõnitanud, aga ise oled priima olnud, siis kas see mees väärib sind? Kui mees on petnud ja kui ise petad, siis olete ju võrdsed ja siis andestad ju petmist (endale), miks siis mitte mehele? Retoorilised küsimused. Kui aga ise oled hakanud peituma internetti, onu heinot vältima, siis ilmselgelt on tulemus käes ja suhe kehv.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis tekibki kaks varianti. Kas hakatakse sotsiaalmeedias mehega võitlema. Näiteks meelega lisama pilte mehe ja enda armuõnnest. Kas siis selleks, et näidata, et minu mees, ärge teda vaadake

Või võitlema mehega, et vahi, mees, sul pole kontrolli minu üle, mina armastan sind rohkemgi veel. Sa ei võta minult kontrolli, et tegelt ma sind ei armasta, aga elan sinuga ja andun sulle ja lasen sul enda elu üle otsustada.

Hakkab piiridega mängimine.

Sellepärast on õige enne vanaemaga elada või suhe suurepärasesse korda saada. Üksi on tõesti nigel elada, saan aru.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja ma olen ikka päris kohutav inimene, kui keegi tuleks jutuga, et eelistab mind, siis ma naeran välja. See tähendab, et praegune on veel halvem… ja see on väheusutav. Need, kes jagavad lubadusi, jätavad ennast ja teisi lõksu. Nagu suhteski. Olete lõksus kuni tuleb parem kaev või siis ise petate kaevu (ärge kunagi lubage kellelegi midagi mitte kunagi). Carriele meeldisid kingad, Big ja Aidan… ja ühestki ei soovinud lahti lasta. Samas Charlotte võttis mitte väga kena mehe ja oli kõige õnnelikum veel.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja kui nt abielu ajal sureb ära ema-isa, siis abikaasa saab osa sellest varast vist. Ja vastupidi ka.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Need, kes jagavad lubadusi, jätavad ennast ja teisi lõksu.

Ja siinkohal oleks õige lisada, et minu elus on kallim juba üle poole aasta. Kui see aitab abielu parandada, olla eeskujuks, siis jah, võin välja öelda, kuigi välja ütlemisega on nii, et see neab ära. Ja nüüd ma ei tunne end süüdi ka, et mul on, sest kõigil on, miks mul ei või olla. Ei ole mingi rikkur, ei ole vaja võistelda, et kellel parem kallim.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust on see selline väljend, et enam nii jätkuda ei saa. Ja see asi on negatiivne. Positiivsetest ja toredatest asjadest rääkimine sellist sissejuhatust ei nõua. Või olete te kunagi öelnud nii, kui tahate rääkida, kui rõõmus te millegi üle olete?

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja kui nt abielu ajal sureb ära ema-isa, siis abikaasa saab osa sellest varast vist. Ja vastupidi ka.

Ole normaalne. Loomulikult mitte.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi kardab, see lause on igaühe enda hirmude kehastus. Petja kardab, et tema pettused on välja tulnud, alaväärsuses sipleja kardab, et jäetakse maha, ülemus kardab, et hea alluv läheb töölt ära või et halb alluv on jälle mingi jamaga hakkama saanud … jne 😀 Inimlik.

Nõustun. Iga kord, kui tuleb kalendrisse kutse pealkirjaga Räägime või Vestlus, siis mul lööb junni nii jahedaks, kuigi siiani on need vestlused olnud täiesti neutraalsed, aga ikka on mingi vastik hirm, et äkki seekord on midagi pahasti.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mul lööb junni nii jahedaks

:). Vana ütlus, aga pole ammu kuulnud ja naerma ajas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ole normaalne. Loomulikult mitte.

Selgita palun juriidiliselt, miks mitte. Varandus võib olla ka tilluke korter väikelinnas. Väikse osa sellest pärib ju naise mees või mehe naine, lisaks surnu abikaasa, kui tema elus on, ja surnu teised lapsed, kui neid on. Testament puudub enamasti inimestel nagu olen kuulnud.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Või pärib ikka siis, kui ise ka sured. Et alguses pärid sina, siis sured sina ja siis pärid selle, mis abikaasal oli. Ikka vist niipidi. Jah, kohe vist tõesti ei päri mees/naine sinu tillukest korterit, aga kui ära sured, ikka siis vist läheb abikaasale ka see pärandvara.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja siis pärib abikaasa selle, mis sinust jäi*.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See lause on juba selline, et miski suur jama on lahti.
Me peame lahutama. Või et midagi hullu on juhtunud.
Kui jama pole, siis ma seda lauset ei kasutaks.
Kui keegi seda meelega kasutab, et ärritada, siis on see pahatahtlik.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et see lause nö keelatakse varsti ära. See on küll parem, kui sõita lihtsalt etteütlemata oma jutuga sisse. Inimesele peab andma aega selleks teadmiseks et peab midagi rääkima. Aga see lause on ise muutunud negatiivseks. Nagu Tubli. Oli aeg kui kedagi ei kiidetud. Inimene tahtis ikka kiitust saada. Siis hakati kiitma sõnaga Tubli. Ja nüüd on selgunud et on hoopis Tubli tüdruku sündroom, kes muudkui püüabki olla Tubli. Kes oleks võinud arvata, et üks tore sõna võib  halvasti mõjuda.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas keegi veel kardab seda lauset? 3 ilusat ja viisakat sõna, aga on nii hirmutavad. Kas on olemas #me peame rääkima hirmu või foobia nimetust ka juba?

Kahjuks on paljud pealtnäha süütud väljendid ajapikku ära lörtsitud. Nii ka see. Oma lapsepõlvest mäletan, kui väga mu ema seda lauset armastas. Ja see tähendas siis lihtsalt minu läbisõimamist. Alustas küll esmapilgul kenasti, jättes mulje nagu tahaks ta lihtsalt midagi ilusti arutada, minasõnumdades hoolega, ent peagi mask langes ja siis läks üle laussõimuks. Seepärast kardan seda väljendit ja minu jaoks tähendab see tõlkes: “Sa värdjas, sea end valmis, nüüd ma alles näitan sulle!”

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga see lause on ise muutunud negatiivseks. Nagu Tubli. Oli aeg kui kedagi ei kiidetud. Inimene tahtis ikka kiitust saada. Siis hakati kiitma sõnaga Tubli. Ja nüüd on selgunud et on hoopis Tubli tüdruku sündroom, kes muudkui püüabki olla Tubli. Kes oleks võinud arvata, et üks tore sõna võib  halvasti mõjuda.

Oh jah. Käisime kord lapsevanematele mõeldud koolitusel, kus psühholoog ka hirmsasti taunis seda tubli-sõna. Ütles, et nii ei tohtivat lapsele üldse öelda, kuna see olevat liiga laialivalguv. Et peab kiitma hästi täpselt ja detailselt ja ainult konkreetse soorituse eest, ning kõige tagatipuks pidi kogu aeg võrdlema last tema endaga minevikus. Näiteks:

“Sa oled oma pildil osanud maja joonistada juba veidi paremini kui möödunud aastal.”

St, sihukene pidi siis tolle psühholoogi meelest olema see kõige õigem ja sobilikum kiitus. Arutasime seda pärast abikaasaga omavahel ja mees ütles mulle, et tema küll sellist lauset kuidagi kiitvana ei näe. Et see kõlab umbes samamoodi nagu tema ütleks mulle: “Sa oled osanud praekana juba natuke vähem üle soolata võrreldes möödunud aastaga.” Huvitav, missugune naine säherduse “kiituse” üle rõõmustaks?

Sellise veidra heietuse asemel piisab täiesti, kui mees ütleb: “Väga maitsev!”, ja lapsele piisab täiesti, kui vaatad ta joonistust ja ütled: “Tubli!” Nii et pole tarvis lasta ennast kõiksugu psühholoogide leelotustest kaasa tõmmata, hoidke lühikesed kiidusõnad endiselt au sees ja tublitage oma last terviseks! 🙂

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elada tuleb nii, et keegi ei saa külge hakata. Ei varasta-süda puhas, ei valeta-süda puhas, ei peta-süda puhas vms. Kallamised, teine kallab: võtsin sinu nimel laenu, tegin midagi kriminaalset või moraalset valet. No kuna selle eest, mida teine tegi, olgu või sinu nimel, adressaat ehk sina, kellele kallatakse, vastutada ei saa, siis loomulikult ei kuula ära. Nii et, kui ise ei tee midagi valet, siis ei saa sind milleski süüdistada, aga kui teine teeb, siis ei peagi temaga kaasa mõtlema. Sul lüüakse hambad välja. Ja siis tullakse selgitama. Mina ei kuula. Sina kuulad? Hea inimene! Braavo.

wtf, mitmes drink läheb?

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ei tea. Ega petja ju endast ka mõtle kui petjast. Ta on segaduses, armunud, äkki on uus ikka palju parem. Võib-olla ta lihtsalt ei tahagi enam koos elada aga mingeid hüvesid. Kas neid üldse oli. Oleks pidanud juba varem ütlema, aga ega tea. Ära vanasse kaevu enne sülita, kui uus valmis.

Kui naine ei taha mehega enam koos elada, siis on mees kas teda petnud, löönud või mõnitanud. Kui mees on löönud, siis kas seda saab andestada? Või õigem küsimus, kas siis isegi julgeks petta, sest petavad enamasti need, kelle jalas on püksid ja kes otsustavad suhtes vähemalt 50% ulatuses. Kui mees on mõnitanud, aga ise oled priima olnud, siis kas see mees väärib sind? Kui mees on petnud ja kui ise petad, siis olete ju võrdsed ja siis andestad ju petmist (endale), miks siis mitte mehele? Retoorilised küsimused. Kui aga ise oled hakanud peituma internetti, onu heinot vältima, siis ilmselgelt on tulemus käes ja suhe kehv.

Pane see pudel juba ära

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis tekibki kaks varianti. Kas hakatakse sotsiaalmeedias mehega võitlema. Näiteks meelega lisama pilte mehe ja enda armuõnnest. Kas siis selleks, et näidata, et minu mees, ärge teda vaadake

Või võitlema mehega, et vahi, mees, sul pole kontrolli minu üle, mina armastan sind rohkemgi veel. Sa ei võta minult kontrolli, et tegelt ma sind ei armasta, aga elan sinuga ja andun sulle ja lasen sul enda elu üle otsustada.

Hakkab piiridega mängimine.

Sellepärast on õige enne vanaemaga elada või suhe suurepärasesse korda saada. Üksi on tõesti nigel elada, saan aru.

Püha jumal, mis sul viga on?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja ma olen ikka päris kohutav inimene, kui keegi tuleks jutuga, et eelistab mind, siis ma naeran välja. See tähendab, et praegune on veel halvem… ja see on väheusutav. Need, kes jagavad lubadusi, jätavad ennast ja teisi lõksu. Nagu suhteski. Olete lõksus kuni tuleb parem kaev või siis ise petate kaevu (ärge kunagi lubage kellelegi midagi mitte kunagi). Carriele meeldisid kingad, Big ja Aidan… ja ühestki ei soovinud lahti lasta. Samas Charlotte võttis mitte väga kena mehe ja oli kõige õnnelikum veel.

😀 kahju sust lausa

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 36 )

Esileht Pereelu ja suhted Me peame rääkima