Minu mees ka ei kuula mind. Samas on tal meeles kõik teiste inimeste soovid ja palved, ta on ametilt äärmiselt keskendunud ja täpne. Näiteid sõiks tuua sadu. Alates pisikestest asjadest suurteni.
Meil on palju tülisid olnud seepärast ja ta viimane pool aastat üritab päris tõsiselt. Need lood on nüüd sellest ajast, kui ta üritab mind kuulata ja küsib, kui meeest ära läheb. Enne oi 100x hullem.
Pisikene lugu
* hakasime kodust sõitma poodidesse – tema pidi minema toidupoodi, mina samas keskuses apteeki. Rääkisime autos, et mida tahaks, arutasime. Mees ütles, et ta tahaks kala ja sepikut. Mina ütlesin, et võta võid ka, palun. Kala tegemiseks. Sõidame edasi. Helises telefon, naaber palub, et kui poodi sõitsite, tooge kaks kana suitsutamiseks, pakk jämedat soola ja pudel õlut. Jõuame kohale, ma kordan mehele, et võta siis palun võid ka. Loomulikult oli tal perfektselt meeles kõik,mida naaber tahtis ja mida tema tahtis, aga võid mitte. Läheb poodi tagasi, öeldes, et võtab siis kala juurde mingit salatit ka. Salati tõi, võid ei toonud. Sõidame kodupoole tagasi, vahepeatus väikese poe juures, et võid tuua. Unustas rahakoti autosse. Tuli tagasi, läks poodi ja helistas mulle poest, et kuule, mida ma pidingi ostma.
Suurem lugu.
Arutasime puhkusereisi. Mitu päeva tegime plaane, et kui kauaks, kuhu minna. Mina tahtsin Itaaliasse, mees kindlalt Kreekasse. Lõpuks leppisime kokku, et lendame Kreetale, AI, rühmareisi ja kaks nädalat. Minu isiklik soov oli, et poleks rohkem kui 1 korrus treppe ja et tuba oleks rõdu või terrassiga, mere- või mäevaatega. Kuna temal oli aega ja mul kiire tööaeg, tema ülesandeks jäi see kõik ära osta. Ta helistas mulle kaks korda, et mida ma tahtsin ja mida ei tahtnud. Lõpuks tuli koju, õnnelik, kuna kõik, mida ma soovisin, oli väidetavalt meeles olnud. Niisiis oli ta ostnud ühe nädala Kanaaridele, B&B, kolmas korrus liftita majas, ilma rõduta, vaatega prügikastidele ning nende taga olevale ehitusplatsile. Samas oli tal meeles olnud küsida vanema poja jaoks soovitusi ühes muus riigis ja tal olid need ka detailideni meeles.
Kokkuvõttes on tunne, et kui me lapsed ja töökaaslased saavad minust aru, siis on probleem hoopis minus, miks mees minust aru ei saa. Aegajalt on mulje, et ju lähen siis mehega kõneldes märkamatult jaapani keelele üle vms, et ta kohe midagi aru ei saa.