Mind väga painab see, mida näen ja loen, kuna TL meenutab p mind ennast oma eelmises suhtes – kohe alguses tekkis tugev veendumus, et olen leidnud selle õige, kes toob minust need õiged värvid välja, mis muidu kõik peidus olnud (inimesed samuti ütlesid et olen muutunud). Püüdsin iga päev olla särav ja elav, õppida iga päev midagi uut, et olla terav ja vaimukas vestluskaaslane, näha 24/7 hea välja – ning põhienergia läks sellesse, et veenda oma meest (kinnisideed) selles, kui mängleva kergusega ma seda kõike teen. Ning tõsi, ta tõesti tunnustas mind ja imetles seda kõike mu juures, aga ilmselt kuna ta võttiski teadmiseks, et mu”parimad hetked” on mu tavaolek, hakati kõike mu juures võtma iseenesestmõistetavusena, eriti kui saabus kokkukolimine ja argipäev. Mehe tähelepanuavaldused jäid järjest lahjemaks, samal ajal kui ma endal vere ninast välja pressisin, et ma ikka jätkaksin tema vaimustamist, sest olin endale pähe võtnud et see peab olema see õige värk ja jääb kindlasti kestma – sest vaata kui ilus, tark ja osav ma järsku olen.
Asi lõppes sellega, et ma lihtsalt põletasin end täielikult läbi selle paar aastaga. Kui maha jäeti, olin hädine inimvare, hakkasin antidepressante neelama ja lohisesin psühholoogi juurde. Siis alles saabus selgusmoment, et olin endale terve aja valetanud ja ma ei sobinud selle inimesega absoluutselt kokku – meie sisemine rütm oli täiesti erinev. Muide, selgus üldse, et mees on kogu suhte jooksul olnud oma ühest sõbrannast sissevõetud, kellega pärast lahkuminekut suhtesse mindigi. See tähendab, et kogu see aeg oli olemas keegi, kes selle töö, mida ma püüdsin elueest tundma panna imelihtsana, tegigi mängleva kergusega ära. S.t kes päriselt elas seda reaalsust, mida mina kõigest etendasin.
Praeguses suhtes olles ma tajun, misasi on tõeline sobivus – see on imeline rahu, mida tunned inimesega koos olles. Kui inimesed tõeliselt sobivad, pole nende liidus tõmblemisel kohta. Üha rohkem aga näengi just seda tõmblemist ja enese petmist, mida ka ise harrastasin. Esimesed häirekellad peaksid olema ärevushäired, magamatus ja enesega rahulolematus – õiges suhtes armud lisaks kaaslasesse ka iseendasse uuesti, just sellesse tavalisse originaalversiooni endast. Öeldakse, et inimene peaks suutma ka ise piisavalt end armastada ning kui ta seda ei suuda, pole ta suhteks valmis – mitte tingimata. Tihtipeale just õige inimesega tekibki see sügav leppimine iseenda ja eluga enda ümber.
Aga see, kui sul on kunstripsmed, juuksepikendused, igapäevane range meigirutiin rohke kontuurimisega, ja lisaks sellele oled nõus ennast näitama ainult teatud nurkade alt , ning tagatipuks need filtrid – EI! Triinu-Liis, sa oled kõikide nurkade alt väga ilus, just selle omapärase näokuju ja kompaktse ent tervisliku kehaga, kuradile need filtrid ja muu plastik.