RE: mehe vaba aeg ja naise vaba aeg, kui tita majas
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Kõik on väsitav, mida tehakse kohusetundest. Kui oleksid oma beebiga armastusest ja heameelest, poleks miski väsitav. ps! ise beebiga kodus ja üksi ilma meheta. ma pole väsinud, ma jõuan kõike, orgunn tundub meeldiv sest ma ei käi tööl ja nii tunnen ikka end asjalikuna.
Muuda suhtumist ja kõik saab korda. Ära viibuta näppu mehe poole ja lõpeta ootamine, et ta midagi teeks.[/tsitaat]
Räägid teemast ju täielikult mööda. Teemaalgataja kirjeldab oma suhet mehega, sina millegipärast loed sellest välja, et räägiti suhtest beebiga.
Iga täiskasvanu ootab oma partnerilt emotsionaalset toetust ja mõistmist. Väikeste lastega peres see väljendubki nii, et see, kes ei ole põhihoolitseja, annab põhihoolitsejale nädalas need paar vaba tundi enda tuulutamiseks.
Sellest ei ole ju raske aru saada? Ei pea ju järeldama, et kui tahad kaheks tunniks kodust ära, siis beebit ei armasta?
Ma olen kodus kuuvanuse imikuga. Tegemist on kolmanda lapsega, esimesed kaks on ka veel väikesed. Ja rõõm ja rahulolu pere ja eluga üldiselt tuleb mul just sellest, et lapsed pole mingi \”minu projekt\”, vaid neil on ikka kaks vanemat.
Praegu viib mees suuremad lasteaeda ja toob ära, annab mulle vajadusel õhtul tunnikese magamiseks ja vannitab pisikest. Ja ma olen väga rahul ja ei küsi rohkemat, vaid vastupidi – püüan selle eest vastutasuks tagada, et tema uni ei oleks öösel häiritud, et soe toit oleks tehtud ja pesu pestud. Mida rohkem teisele annad, seda rohkem annab teine tagasi. See, et normaalses peres oodatakse kaasalt tähelepanu ja osavõttu, on täiesti ootuspärane ja normaalne ja pole mingi näpuvibutamine.
See on tõsi, et ajaga loksuvad asjad paika, ja nii naine kui mees õpivad arvestama nende piirangutega, mida beebi seab. Samas on ka palju asju, mida saab vabalt koos beebiga teha, lihtsalt see nõuab natuke planeerimist, arvestamist jne.
PS. Ma ei saanud aru, kas sul üldse polegi meest? Kui polegi, siis on see hoopis teine teema, kui et on mees, kes ometi ei taha päriselt kohal olla.