Oleme pikaajalises suhtes mehega, kellega on meil kaks last. Nagu ikka selliste lugude juures, on tegemist hea mehega, kes vahel keerab ära, tal on süütenöör väga lühike, iseloomult impulsiivne, kui läheb närvi siis karjub ja kasutab ka füüsilist vägivalda, ei peksa, aga tõukab jne.
Üks meie lastest on teismeline poiss, kellega on viimasel ajal palju probleeme, hulgub ringi, me ei tea kus ta viibib, ei õpi jne. Elame maal, aga kuna nüüd on bussisõit tasuta, siis sõidab ta tihti mõnekümne kilomeetri kaugusele linna, et seal sõpradega kokku saada ja hängida. Suhteliselt alles oli juhus, kus teadsime (poja väitel), et poeg on öösel linnas sõbra juures, aga politsei leidis ta tänavalt alkoholijoobes ja viidi turvakodusse, kuhu pidime pojale järele sõitma. Seega probleeme lapsega jätkub ja kõik see närvipinge seoses poisiga paneb meie suhte mehega ka tõsiselt proovile.
Mina olen pigem rahuliku iseloomuga, püüan alati inimesi mõista, ükskõik kuidas nad käituvad ning samuti saan aru ka oma pojast, nagu ta ise ütleb istus ta varem ainult arvutis ja sõi rämpstoitu, sõpru polnud, siis heitsime seda ette, nüüd on leidnud sõpru ja suhtleb, aga meie keelame. Tegimegi pojaga kokkuleppe, et koolist tulles õpib ja sööb ära, siis võib käia väljas, pruukida ei tohi keelatud aineid (ka suits ja alkohol) ning me peame alati teadma, kus ta on, peab helistama või kirjutama, koju peab tulema enne öörahu.
Nüüd probleemi juurde. Eile tuli poeg koolist, viskas koolikoti nurka, ütles, et kohalikus noortekeskuses on mingi mäng, kus tahab kindlasti osaleda, tal palju õppida pole, käib noortekeskuses ära ja tuleb koju, lubasin teda, sest tore kui tahab teiste omavanustega koos olla, kaua see mäng ikka kestab, kui läks oli kell umbes 14.30. Umbes kolme tunni möödudes hakkasin pojale helistama, telefoni vastu ei võtnud, kirjutasin messengeri, kuhu vastas poole tunni möödudes, et läks bussiga sõbra juurde, tal pole palju õppida, jõuab õpitud küll. Umbes kell 19.00 kirjutasin uuesti, ei vastanud. Mees tuli töölt kell 19.30, hakkas minu peale karjuma, miks ma poisi välja lubasin. Selle sõbra vanemate telefoninumbrid on ka varasemast olemas, kelle juurde väidetavalt poiss läks, mees impulsiivsena helistas poja sõbra isale, et kontrollida, kas meie poeg on seal. Sõbra isa ütles, et pole siin ühtegi poissi, ka tema enda poega pole kodus, tema teab, et nad on hoopis meil. Kirjutasin ja helistasin pojale korduvalt, pikalt ta mulle ei vastanud, lõpuks poiss vastas, et tuleb 20.30 bussiga koju ja väitis, et ta on ikkagi sõbra juures, sõbra isa ise pole kodus. Oli selge, et poiss jälle valetab meile, kokkulepetest kinni ei pea, hulgub ringi, ei tea kus, endal kõik õppimata.
Selline segane lugu, aga poiss jõudis koju alles kell 22.30, mees oli nii vihane, et lõi esimese asjana pojale vastu nägu nii, et poja prillid puruks lendasid. Selle peale ehmatas mind ära mehe käitumine ja hakkasin hoopis poega kaitsma ja mehe peale karjuma, mille peale mees mind lükkas ja käsivarrest pigistas ja ütles, et hoia poissi veel tissi otsas, tema pühib käed puhtaks, mina kurdan talle ja muretsen ning kui tema midagi ette võtab siis hakkan tema peale karjuma kuigi peaks poissi karistama. Poiss hakkas nutma, mina nutsin ja poisi käitumine, kus ta käis, miks ta valetas, et on sõbra juures jne jäi lahendamata, selle asemel oleksime võinud pojaga tõsiselt rääkida ja talle karistuse määrata, aga mees rikkus kõik ära. Mees tegi enda arvates õigesti, läks rahulikult magama ja hommikul tööle. Mina nutsin, mõtlesin, et peaks mehe vastu politseisse avalduse tegema, kuidagi nii ehmatas mehe käitumine, et ta last lõi. Tean, et ainuke õige viis on lahutada, aga see ei ole nii lihtne.
Kes viitsivad selle pika teksti läbi lugeda, kas mehel on õigus ja poiss ei saagi sõnadest aru ning oligi talle seda laksu vastu nägu vaja (prillid, mis purunesid on paar kuud tagasi tellitud ja maksid 200 eur-i) või on mees siga oma käitumisega? Mina oleksin sellest veel aru saanud, kui pojaga rääkides, hakkab ta edasi valetama jne ning kannatus katkeb ja lööb last, mitte nii tugevalt ja mitte vastu nägu, mitte esimese asjana kui poiss mütsi peast ära võttis talle virutada ning tekitada uus tüli, mees veel karjus nii kõvasti edasi, et väiksem laps kõrval toas ka ärkas ning sai šoki.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 09.01 13:43; 09.01 18:37;