RE: Meie suhe on metsas – lapsed
Minul on ka üks täiesti tuim tükk kodus, absoluutselt ei mõista seda naiste tööd. Aga ma ise ka selline järelandmatu vastik juurikas, et ajan kasvõi läbi paksu muda oma liini.
Päevasel ajal pole kunagi tegelenud poeskäikudega, saumti mitte suuremate koristustööde või kokkamistega.
Mees õhtul koju, sööb ära – siis mina poodi. Poes ilma lasteta käia on lausa puhkus ja sel ajal peab mees lastega kuidagi hakkama saama.
Suuremad tööd teen nädalavahetusel, vähemalt pooleks päevaks saab mehe lastega välja kupatada. Suurema osa pesust pesen nv, kuna ka elekter on siis odavam. Tolmuimejaga ja niiske koristuse ka nv, kui mees lapsi hoiab. Suuremad söögid keetsin just õhtuti, järgmiseks päevaks.
Need, kes räägivad mehe rahateenimisest kui mingist suurest asjast – no unustage ära, see ei tähenda midagi. Nähtud küll, kuidas mees oli kodune ja mina käisin tööl – nii kui koju tulin, viskas väsinud mees mulle lapsed sülle nii, et ma ei jõudnud ostegi maha panna ja läinud ta oligi. Minu, näljane, pidin hakkama endale ise süüa tegema, enne läbi murdes meeletust nõudehunnikust. Toad sassis, must pesu vannitoas laiali, hommikul käimapandud pesumasin märga pesu ikka veel täis.
Ma tean juba kindlalt, et ükskord läheme lahku iikuinii. Mina sellise mehega koos ei vanane, see selge. Parem olen üksi, kui sellise mõttetu inimesega, kes kogu aeg ootab, et keegi tema eest ära teeks või talle ütleks, mida peab tegema. Kummaline on see, et enne lapsi oli ta hoopis teistsugune. Hindasin teda just kõrvalt nii tema tööoskuste, lastega tegelemise jms alusel ja ta sai päris kõrged punktid. Nüüd mees kui ära vahetatud.