Esileht Kodunurk Menüü

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Teema: Menüü

Postitas:
Kägu

Mida tänase karantiini ajal süüa teete? ja ka homse ja ülehomse. Ootaks häid retsepte võimalikult väheste koostisosadega.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Miks väheste koostisosadega? Prae muna.
Kasutada otsingut, netis kubiseb retsepte!

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

iga nädal teen suure potitäie suppi vähemalt 2 päevaks. Hapukapsasupp, kalasupp, tomatisupp jne.
Suurema loomalihahautise teen, see peab 5 tundi podisema, teen kohe 5l potiga. Osa sügavkülma.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina ei oska nii, ma vaatan kappi, näen mis toite mul seal on ja loominguliselt kombineerin mustmiljon erinevat retsepti, kuidas parasjagu tuju on. Ma ei tea ju, mis sinul kapis on.

Üks lihtne söök on: Makaronid keeta (poolpehmeks), praadida hakkliha (või misiganes vorsti-singi jäägid või guljashitükid) ja sibul, kallata letšo või tomatipüree peale, lasta keema, maitsestada pipra-soolaga, soovi korral segada kohe makaronide sisse ja pastaroog on valmis.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Eile küpsetasin ahjus forelli, lisaks peedilõike, keetsin kartul-porgand-naeris.
Täna eilsest jäänud forell makaronidega.
Homme kavatsen teha lambaliha pruuni riisi ja sügisel sissetehtud tomari-paprika-sibula-seguga pilafilaadseks toiduks.
Kaugemale pole veel mõelnud, aga kapis on veiselihaguljašši ja vorstikesi, ja sügavkülmas frikadelle ja sellist värki. Kartuleid ja muid juurikaid, pudrumaterjali, moose ja sügavkülmamarju.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Täna spagetid tuunikalaga. Homset pole veel välja mõelnud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Täna tegin salatit riis, makra, hiinakapsas, värske kurk, muna. Hapukoore-majoneesiga.
Homme makaronid turistieinega.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ahjus on ahjukartulid ribiga, kõrvale ämbrisalat. Seda sööme täna õhtul ja homme lõunaks. Homseks õhtuks on plaanis keedukartul värske kapsa ja hakkliha hautisega. Üks väike kapsas on, sellest ilmselt jätkubki üheks söögikorraks, aga kartuleid keedan korraga rohkem ja siis neid saab järgmisel päeval lõunaks üle praadida. Kõrvale õngitsen sügavkülmast mingi kalafilee, mida kombineerin kuidagi suvikõrvitsaga. Kaugemale mõelnud ei ole. Mingit kriisiaja toitumist ei harrasta, menüü on tavapärane.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Eile kartulipuder ja kodused kotletid
Täna hernesupp
Homme makaronid hakklihaga

Please wait...
Postitas:
Kägu

Homme ahjuhernesupp – supikondid, hernes, kartul.
Siis mulgikapsas – hapukapsas, kruubid, peekon.
Riisipada – uba, hakkliha, mais, seened, tomatipasta , riis
Makaronid juustuga, kalapulgad, ketšup
Kartulipuder, kotletid, valge kaste

Please wait...
Postitas:
Kägu

Erinevad pastatoidud on väga lihtsad (pasta + kõrvale, mida leidub). Niisama küüslaugu ja oliiviõliga on ka väga maitsev.

Kuskuss lisanditega, maitseb hästi ka konservlisanditega (näiteks hernes).

Kartul igas asendis.

Ise kogusin külmkappi peekonit – saab kasutada rasvainena, pastade sees, praetud kartuliga, kartulipudru sees, ahjuvormidesse, isegi salatitesse… Ja ka leiva peal mekib hea!

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mida tänase karantiini ajal süüa teete? ja ka homse ja ülehomse. Ootaks häid retsepte võimalikult väheste koostisosadega.

Aga mida sa muidu perele süüa teed? Ega karantiin ju midagi muuda, tavalised päevad perega kodus.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Karantiin (ei tee, kui kaua eriolukord kestab) muudab minu jaoks menüü tavapärasest ehk odavamaks. Natuke säästumaks, sest ei tea, kuidas rahadega edaspidi saama hakkab.
Eile tegin saiavormi, mida pole teinid ammu, kui lapsed väikesed(koolis köisid) olid, siis sai ikka tihemini tehtud selliseid asju. Olen kodus ja teen putru rohkem hommikuti. Ise võin vabalt sama kaerahelbeputru päeval ka süüa. Õhtuks teen siis õhtusööki midagi. Saiavormi on ka tänaseks. Veel teen pilaffi ehk plovi-laadset sööki. Olen teinud räimevormi(on veel sügavkülmas puhastatud räimi) ja hapukapsad ja supikogu on ka olemas, et teha hapukapsasuppi. Kotlette ja kartulid kastmega. Tatrapuder mingi liha, ehk tüki soolalihaga.
Oluline, et poleks väga kallis, pigem soodsam ja et kaks korda saaks süüa. Mehega .

Please wait...
Postitas:
Kägu

Praegu on ju asi alles alguses. Enamust asju on kodus piisavalt. Ma käisin viimati poes neljapäeval. Meil jääb ka tavalisel ajal kahe poeskäigu vahele tihti 4-5 päeva. Eile näiteks oli meil karjase pirukas. Üle-eile osso bucco, laupäeval veiseribi ahjus. Täna plaanis pasta bolognese.
Neljapäeval ostsin paar pakki makarone, paar purgisuppi. Kõvasti on hakkliha ja ka muud liha. Meid varustab üks talu mahelihaga, toovad kaks korda kuus suurema koguse ja reedel nad just tõid kaupa. Nii et lihast võiksime end kasvõi lõhki süüa. Kartuleid on ka keldris kõvasti, samuti porgandeid.
Puudus hakkab aga tulema teatud asjadest. Mina saaks nendeta hakkama, aga mees ja laps ajavad, et homme peaks siiski poodi minema. Piim sai tänase pudruteoga otsa ja kuna ma ei taibanud neljapäeval osta pannkoogijahu, ei saa piima lõppemise järel hommikuks teha enam ei putru, pannkooke ega ka omletti. Võileibu ei saa ka teha, kuna meil on leib peaaegu otsas. Poes ma mõtlesin, et leiba varuks ei osta, et ei seisa ju. Ei tulnud meelde, et leiva võib ju ka sügavkülma panna! Eks see varude ostmine kiirustades ja rapsides käis. Igasugusest rohelisest on ka puudus. Tomatid, kurk, apelsinid …
Kui läheks poodi, ostaks leiba (varuga, sügavkülma panemiseks), piima vähemalt 3 l, tomateid, kurki, apelsine, sidruneid, pannkoogijahu ja pelmeene. Pelmeenid läksid ka eelmine poeskäik meelest.
Mina sööks ka veega putru, aga ilmselt ma ei jaksa ülejäänud pere survele vastu seista ja see poeskäik homme tuleb.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kui sa ise oled terve, võid ju vajadusel poes käia. Või tellid kulleriga. Kui oled haige, palud tuttaval ukse taha jätta toidu ja maksad ülekandega jne

Meie sõime eile õhtul pilaffi, täna plaanin hakklihakastet ja homme ilmselt praekartulit suvikõrvitsa ja tomati-kurgi salatiga. Varud meil on, kuid oleme arvestanud, et 1-2 x nädalas on vaja ikka poes käia – eelkõige piima järel.

Mingil õhtul on plaanis nt makaronid hakkliha ja tomatipastaga. Täna lõunaks teen püreesuppi (kõrvist, porgand, lillkapsas on sügavkülmast + sulajuust).

Puder kõlbab ka lõunasöögiks, mitte ainult hommikuks.

St sööme tavapäraseid asju ja üritame menüüd lihtsalt pikemalt ette planeerida, et kui juba on vaja poodi minna, siis võimalikult palju ära osta ühe käiguga. Nt eile oli ootamatult vaja apteeki minna, kuna lapsel tekkis silmapõletik (ja retseptiravimeid ei saa ettevaruda) ja siis käisin juba ka toidupoes ära. Ilmselt reedel vaja uuesti minna piima- ja puuviljavarusid täiendama.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Teistmoodi on see, et olen kodukontoris ja mul on võimalus teha pikemat haudumist või ahjusolemist vajavaid sööke, keeta ise puljongit nullist supile ja üldse teha argipäeviti selliseid toite, mida tööpäevadel muidu ette võtta ei viitsi ja ei jõua.
Eile tegin ise kanapuljongi ja sellest frikadellisupi, veel on plaanis üle pika aja teha ise kartulisalatit, plovilaadset toitu.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Minul on ka karantiinis elades mugavam. Aega rohkem vaaritada. Ostsin eelmisel nädalal kapid-külmikuid toitu täis ja nüüd järjest vaaritan. Vaatan, et enne järgmist nädalat pole vaja poodi minna.

Toidud on tõesti lihtsamad kui tavaliselt oleme harjunud. Teengi rohkem “vanu” retsepte:
plof
frikadellisupp
pasta hakkliharaguuga
risotto
omletid

Tavapärasest palju rohkem teen kartulit (need on oma keldris, aga tihti lihtsalt ei viitsi koorida). Ahjukartu, kartulipuder, praekartul, kartulivorm.
Ja lastele muidugi meeldib pasta, kõige lihtsam nt on oliiviõli, küüslaugi ja peterselliga. Parmesani oleme kõvasti varunud.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina olen päriselt karantiinis, tõesti plaanisin enne vastavasisulist telefonikõnet veel poodi minna, aga loobusin.
Õnneks varusid on, aga kuna täna viies päev, siis aegkriitilised on piimatooted ja puuvili, osalt ka köögivili (kiiresti kaob kurk, porgand ja paprika). Liha, kuivaineid ja kauasäilivaid köögivilju jagub. Nälga kindlasti ei tunne.
Kes siin viitab mugavale kojutellimisele, siis praegusel hetkel on nii Prisma kui Selveri järjekorrad (vähemalt Tartus) üle nädala.
Mida me sööme? Üsna tavapäraselt, ahjukanale järgnes kanasupp; pasta; kuna aega rohkem, siis ahjus tangupuder; osso bucco on plaanis; mingi päev ehk grillimisvõimalus.
Ehk toidud ikka nagu harjunud oleme, tõesti on võimalus mõni asi juba lõuna ajal õhtuks ahju aeglaselt küpsema lükata.
Aga kes varusid varub, siis ma võtaks mõne taimse piima (säilib kauem), mõtleks puuviljade olukorra läbi, pudruhelbeid võiks olla pakk ekstra ja no mis seal salata, ka veini ja maiustuste varu võiks korraks kriitilise pilguga üle vaadata. Viletsa enesetunde puhul ka konjaki või muu kange alkoholi varu. Mõni pudel ei tee paha.
Kartulikott on kodus, sügavkülmas liha- kala, nälga ei jää. Aga ilmselt veel nädal meie majast nina keegi välja ei pista 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

Aga kes varusid varub, siis ma võtaks mõne taimse piima (säilib kauem)

Nii palju kui ka ei räägitaks, et kõrgpastöriseeritud piimad ei kõlba kuhugi, siis pean ütlema, et Valio Eila piim on toidus täiesti kasutatav. Normaalse piima maitsega ja igas vähegi suuremas poes olemas. Me piima ei joo, aga kohvi peale paneme, putru keedame, pirukaid küpsetame, suppe ja kastmeid teeme, mitte mingit maitsevahet toitudes pole. Taimsed piimad ei saa ligilähedalegi.
Säilib toatemperatuuril jaanipäevani, lahtist pakki hoian külmikus.
Ainus viga, et maksab üle 2 euro. Ega need taimsed vist ka odavamad pole.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Minul on ka karantiinis elades mugavam. Aega rohkem vaaritada. Ostsin eelmisel nädalal kapid-külmikuid toitu täis ja nüüd järjest vaaritan. Vaatan, et enne järgmist nädalat pole vaja poodi minna.

Toidud on tõesti lihtsamad kui tavaliselt oleme harjunud. Teengi rohkem “vanu” retsepte:

plof

frikadellisupp

pasta hakkliharaguuga

risotto

omletid

Tavapärasest palju rohkem teen kartulit (need on oma keldris, aga tihti lihtsalt ei viitsi koorida). Ahjukartu, kartulipuder, praekartul, kartulivorm.

Ja lastele muidugi meeldib pasta, kõige lihtsam nt on oliiviõli, küüslaugi ja peterselliga. Parmesani oleme kõvasti varunud.

Plof ???

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Me ei ole karantiinis aga väldime ebamõistlikke kontakte ja meie ning lapsed on kodutööl, koduõppel.
Tänane menüü:
Hommikul neljaviljapuder ja võiku kattega, lõunaks kiirelt piimanuudlisupp koos kiluvõileivaga ja õhtuks oasupp, see kauatehtud kallikene mida alustasin juba lõuna ajal.
Homme hommikol taas puder, lõunaks eilne oasupp ja õhtuks taas midagi põnevamat.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Piim sai tänase pudruteoga otsa ja kuna ma ei taibanud neljapäeval osta pannkoogijahu, ei saa piima lõppemise järel hommikuks teha enam ei putru, pannkooke ega ka omletti

Pannkooke saab suurepäraselt teha veega: muna, jahu, vesi. Omletti ma teengi ainult munast, kuhu sinna piim käib? Klopin munad lahti, sisse kas sinki, spinatit, jms, peale juustu. Pole kunagi omletti piimaga teinud. Putru saab ka ilma piimata teha, aga siis peaks olema kõvasti võid ja moosi (meil süüakse toormoosiga, aga ju aitab igasugune).
Vat kui kohvi jaoks piim otsa saab, on jama majas 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

Minul ka juhe koos, oleme terve perega kodukontoris/kodukoolis ja seega vaja toitlustada 4 inimest 3 korda päevas. Mulle meeldib küll süüa teha, aga mingi hull hobikokk ma ka pole ja lapsed ju osa asju üldse ei söö, seega tundub kogu menüü nii ühekülgne ja võib-olla veel mitu nädalat vaja kõik toidud mõelda :/
Mees kokata ei oska, kui asi tema hooleks jätta, siis teeb ahjus pizzat, saiu, pelmeene jne – eks vahel lähemegi kergema vastupanu teed ka 🙂

Eelmise nädala menüü oli igatahes umbes selline (lisaks puuvilju, porgandeid, kurki, pähkleid jms näksitakse ka päeva jooksul):

Esmaspäev
H: mitmeviljapuder toormoosiga, võileib singiga
L: kanasupp, kohupiimamagustoit (küpsis, kohupiim, marjad vaheldumisi)
Õ: kanasupp, ahjus tehtud soojad saiad

Teisipäev
H: mitmeviljakrõbinad piimaga, võileib suitsuvorsti, kurgiga
L: pizza, puuviljasalat
Õ: kartul, ahjus tehtud toorvorstid, salat

Kolmapäev:
H: kaerahelbepuder, marjad, toormoos, võikud singiga
L: ahjuvorm eilsetest kartulitest + praetud sink, munasegu, juust
Õ: pannkoogid

Neljapäev:
H: müsli piimaga, võikud
L: tomatisupp hakklihaga + hapukoor; jogurti-banaani-smuuti
Õ: tomatisupp + pikk ahjusai küüslauguga

Reede:
H: nisukliidega kaerahelbepuder, võikud
L: makaronid, lihakaste, õuna-porgandisalat; tegin ka marjade-kompotiga tarretist
Õ: üle jäänud makaronidest makaroni-piimasupp, kõrvale kiluleib keedumunaga

Laupäev:
H: ahjusaiakesed, puuviljasalat
L: keedukartul, ahjuviinerid, praekapsas, tomati-kurgi-hapukooresalat
Õ: kartulikotletid hapukoore-majoneesi-küüslaugu-hapukurgisalatiga

Täna:
H: krõbinad jogurtiga, võileib
L: spagetid tomatise kanakastmega, kõrvits; jäätis
Õ: seesama tõenäoliselt + maits. jogurtist ja külmutatud marjadest smuuti

Please wait...
Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )


Esileht Kodunurk Menüü