Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mesi pole tervislik

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Teema: Mesi pole tervislik

Postitas:
Kägu

Kui Taimekaitsecahendid nagu Chlopyralid , Thiachloprid maitsevad siis jaksu.

https://www.pollumajandus.ee/uudised/2014/01/21/kuivord-ohtlik-voi-ohutu-on-eesti-mesi-tervisele

Projekti tulemused näitasid, et mesilaste vastsete toiduks olevas mees ja õietolmus võib leiduda mitmete pestitsiidide toimeainete jääke samaaegselt või ka ühekaupa sõltuvalt korjetaimede töötlemisest. Mee seest tuvastati analüüsiga pigem kasvuaegselt kasutatavate umbrohutõrjevahendite toimeainete jääke klopüraliidi ja glüfosaati, mida taim peale pritsimist veel paljude päevade jooksul enne närbumist nektarisse eritab. Need toimeained sisalduvad meil väga levinud herbitsiidides Lontrel (klopüraliid) ja Roundup (glüfosaat). Suirast leiti aga mitmete insekti- ja fungitsiidide toimeainete jääke. Mõningate toimeainete jääke leidsime isegi mesilashaudmest, mis näitab pestitsiidide toimeainete püsivust ja liikuvust läbi organismide

0
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mesi pole tervislik

Palju õnne siis sulle!
Ma pole mett kunagi söönud ja see “avastus” ei eruta ka…Sind ilmselt erutab.
Palju sa seda siis söönud oled?

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mesi pole tervislik

Palju õnne siis sulle!

Ma pole mett kunagi söönud ja see “avastus” ei eruta ka…Sind ilmselt erutab.

Palju sa seda siis söönud oled?

Rahune

+3
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

liikuvust läbi organismide

ju see siis minu organismist ka läbi liigub

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mesi pole eriti tervislik ka ilma taimekaitsevahenditeta – suhkur ju.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
rosinakypsis

Kas oskad nimetada mõne toiduaine, kus tänapäeval poleks (potensiaalselt) kahjulikke lisaaineid või mürke sees? Isegi rinnapiim on tänapäeva emadel “lisadega”.
Mesi pole õnneks kartul, riis, õunad, tomatid vms, mida hulgi sisse vohmid. Mis see teelusikatäis või paar siis sulle teeb? Ma pigem muretseks mesilaste pärast: kui nemad kaovad, pole varsti enam meid ka. Roundupi võid osta tavalisest poest ka ja keegi ei kontrolligi, kas oskad seda üldse kasutada. Vot see on masendav.

+9
-1
Please wait...

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mesi pole tervislik