Teema: Milline tuleb suvi?
Kommentaarist on juba teavitatud
Mina ei arva midagi. Mul on täiesti ükskõik.
Mina olen Fellinis kunagi nii viletsa teeninduse ja maitsetud toidud saanud, et stabiilsusega nad küll ei hiilga.
See, et 180° ja Noa Chef Hall said ühe tärni, oli ju oodatav tulemus.
Michelini soovitustest on veel mõned proovimata. Nii, et mu nimekiri toidukohtadest, mida ma külastada tahaks, pikenes vahelduseks.
Pole üheski käinud. Kui tahan kõhu täis saada, siis lähen pubisse mitte restorani. Maitseelamusi kalli raha eest ei otsi.
Mul on neist enamus käidud. Wiccas oli otse öeldes kõige kohutavam teenindus, mida olen eales näinud. Söökidest ei saanud arugi, sest teenindus oli nii kohutav, et sattusin segadusse ja jäin teenindajaid vahtima 🙂
Paju Villas oli aga nii, et teenindus oli hiilgav, söök maitsev, aga laudade paigutus ruumis naeruväärne. Käisin ka üsna alguses, ehk on muutunud.
Ning ühes teemaalgatuses mainitud restoranidest juhtus nii, et üks suur ja pikk tuntud meesnäitleja ja laulja tuli pärastlõunal lillelistes rannapükstes ja plätudes sinna restorani (ranna ega merega pole sel midagi pistmist), asus mingi tüübiga vestlusesse ja…istus selle laua peale, mille taga mina ja mu kaaslane sõime. Sõna otseses mõttes. Tema tagumik oli minu taldriku kõrval. Lükkas veel mu veiniklaasi koomale, et oleks mugavam. Piiksatasin siis, et ärgu tehku, aga ta kas ei kuulnud või ei pidanud vajalikuks. Siis viipasin mööduvale ettekandjale ja osutasin sellele tagumikule, ettekandja naeratas ja liikus edasi. Mu kaaslane viipas teisele teenindajale, see kehitas õlgu ja läks ka minema. Ehk siis müstiline suhtumine oma klientidesse, neid teenindajaid jalutas seal ikka mitmeid mööda ja mitte keegi ei teinud meie žestidest väljagi. Lõpuks sai meestel jutt otsa, vennike ajas oma lillelistes supelpükstes tagumiku meie laualt püsti ja tagasi vaatamata läks ära. Ei lähe sinna enam ja tuttavatel ka ei luba 🙂 Näitleja-laulja on muidugi räme tolgus, aga teenindajad olid ikka…täitsa p***es tase.
Wiccas oli teistmoodi, aga minu jaoks veel naeruväärsem teenindustase. Ka mitu aastat tagasi.
Pooltes olen käinud ja on igati kiitust väärt tõesti. Wicca on nendest ainus, mille fenomenist ma aru ei ole saanud. Fotografiska on koht, kus otseselt õhtusöögil ei ole käinud, sest olen pigem keskpäraseid arvustusi kuulnud nendelt, kes käinud on. Lore Bistroo, Fellin, Cru ja Paju Villa on tõesti head. Samas on restorane, mis siin listis ei ole, aga mille ma oleks ise välja toonud kui enda lemmikud veel lisaks. ja Igatahes sain siit inspiratsiooni, mis kohti soovin lähiajal külastada.
Ülal loetletutest restoranidest olen käinud ainult Fotografiskas. Kahjuks jättis nii toit kui teenindus keskpärase mulje, teist korda sinna sööma enam ei plaani minna. Samas, hindan nende kontseptsiooni.
Üllatus on Rado – täiesti keskpärane koht, kust mul on üks väga kesine kogemus. Miks see siia nimistusse jõudis, on arusaamatu. Mitmetes nimekirja jõudnutes on aga veel käimata, nii et avastamisrõõmu jagub.
Huvitav, et Demjanovit ja Gloriat pole? Mees ise peab ju küll end vist Eesti restoranikultuuri isaks? Võib-olla isa ta muidugi ongi ja lihtsalt lapsed on isast üle kasvanud (mis on tegelikult positiivne)?
Noa, Cru, Paju Villa, Härg on pälvitud kiitust igati väärt. Wiccas käisin väga ammu, ei mäleta midagi. Kas Tartust ka mõni söögikoht on?
Pole üheski käinud. Kui tahan kõhu täis saada, siis lähen pubisse mitte restorani. Maitseelamusi kalli raha eest ei otsi.
Kui ma tahan kõhu täis saada, teen kodus ise süüa. Igatahes kvaliteetsem ja maitsvam kui pubiroad. Restoranis käin justnimelt (maitse)elamuste pärast.
Praegu pole vist üldse võimalik teeninduskvaliteeti adekvaatselt hinnata, sest suur osa headest teenindajatest leidis koroonaajal ju teise töö. Ehk selleks, et teenindus paika loksuks, läheb veel aega. Kokkasid suutsid ilmselt restoranid hoida kasvõi pankrotti minnes, sest neid on võimatu asemele leida kui korra kaotad, aga teenindajad lendasid laiali ja läheb aega, kuni uued koolitatakse tasemele või vanad head tagasi saadakse.
Praegu pole vist üldse võimalik teeninduskvaliteeti adekvaatselt hinnata, sest suur osa headest teenindajatest leidis koroonaajal ju teise töö. Ehk selleks, et teenindus paika loksuks, läheb veel aega. Kokkasid suutsid ilmselt restoranid hoida kasvõi pankrotti minnes, sest neid on võimatu asemele leida kui korra kaotad, aga teenindajad lendasid laiali ja läheb aega, kuni uued koolitatakse tasemele või vanad head tagasi saadakse.
Need minu lood olid küll enne koroonat. Pärast olen saanud täiesti adekvaatset teenindust, mõnes kohas lausa ideaalset. Selle poolest meenuvad kohe Dostojevski (aga seal oli see-eest köök alla käinud), Noa tavaline osa ja erilise pärlina Elsa. Absoluutselt laitmatu teenindus ka Tartus Vilde ja Vine juures.
Kas Tartust ka mõni söögikoht on?
Ei ole.
Üllatav, et neid nimetusi nii palju on. See kahandaks nagu Michelini hinnangute väärtust. Ja miks need alles nüüd välja anti? Lühikese ajaga on tohutu hüpe kvaliteedis toimunud? Et kui Michelini tärnide Eestile andmisest hakati rääkima, võtsid kõik kohalikud restoranid ennast kokku ja pingutasid, et anda endast parim.
Nimetusi nad annavadki peo ja seljaga. Tärne annavad kitsilt. Eesti ei saanud ju ühelegi 2 või 3 tärni.
Kas Tartust ka mõni söögikoht on?
Ei ole.
Hõlm, Joyce ja Fii on kõik Tartus ju.
Aga ikkagi, miks alles nüüd?
Kas Tartust ka mõni söögikoht on?
Ei ole.
On. Teemaalgatuses mainitutest Joyce, FII ja Hõlm vähemalt.
Mina olen Fellinis kunagi nii viletsa teeninduse ja maitsetud toidud saanud, et stabiilsusega nad küll ei hiilga.
Mis asja? Ma olen viljandlasena käinud aastate jooksul mitukümmend korda seal söömas ja isegi kui mõni nooruke teenindaja ei ole alati olnud minu maitse järele, ei saa ma toidu kohta midagi halba öelda. Tõsi, kruubiorsotto polnud minu maitsele, aga objektiivselt hinnates oli see ilmselt hea. JA nende borš on stabiilselt avamispäevast alates olnud sama imeline.
Aga ikkagi, miks alles nüüd?
Sest Eesti on maailmamastaabis nii tähtsusetu ja tilluke riik.
Pole üheski käinud. Kui tahan kõhu täis saada, siis lähen pubisse mitte restorani. Maitseelamusi kalli raha eest ei otsi.
Mul on sugulane, kel on “ei mingit nutitelefoni!!” põhimõte, ja siis tahab kogu aeg midagi netist teada. Täielik tüütus!
Põhjakaga olen väga rahul. Käin sageli, pettunud pole kunagi olnud.
Vicca kohta on oma arvamus ja see pole väga positiivne.
Lahepere on lahe tõesti, kuigi veidike lonkava kvaliteediga.
Ütleks, et Fii ja Fellini üllatasid mind.
Mnjah, tärnid said tõesti ootuspärased restoranid, aga mulle on müstika Lore soovitamine, samuti nõustun ühe eelkõnelejaga Fellini osas – on ja ei ole ehk kvaliteet tõesti kõigub. Fiid ei oskaks ka sellisel tasemel küll soovitada, Tartus ongi paraku vaid Hõlm nö tipptasemele vastav koht, kuigi ka seal on just teenindudes sageli ikka väga suuri möödalaskmisi.
Michelini rohelise tärni jätkusuutlikkusele pühendumise eest pälvisid Põhjaka mõis Mäekülas ja Fotografiska Tallinnas ning suurepärast hinna ja kvaliteedi suhet tunnistava Bib Gourmandi auhinna said viis restorani: NOA, Härg, Lore bistroo ning Mantel ja Korsten Tallinnas ja Fellin Viljandis. Eriauhinna teeninduse eest sai Lahepere villa ja Michelini sommeljee auhinna Robert Põld NOA Chef‘s Hallist.Michelini soovituse said veel restoranid 38 Restoran, Cru, Fii, Gianni, Hõlm, Horisont, Joyce, Lahepere villa, Lee, Mere 38, Mon Repos, Moon, Paju villa, Pull, Puri, R14, Rado, Ruhe, Smak, Tchaikovsky, Tuljak ja Wicca.
Mida teie valikust arvate?
mul tuli üks salmonella juhus meelde.
Nimekirjast olen käinud ainult mõnes söögikohas.
Huvitav, et Demjanovit ja Gloriat pole? Mees ise peab ju küll end vist Eesti restoranikultuuri isaks? Võib-olla isa ta muidugi ongi ja lihtsalt lapsed on isast üle kasvanud (mis on tegelikult positiivne)?
Noa, Cru, Paju Villa, Härg on pälvitud kiitust igati väärt. Wiccas käisin väga ammu, ei mäleta midagi. Kas Tartust ka mõni söögikoht on?
Fii
Täitsa huvitab kes see näitleja/ laulja oli et nii matsilt käitus ja mis restoran? Tglt peaks avaldama sellist infot. Loodan et te mingisuguse kaebuse esitasite? Iseasi et lasite sellel lillepüksil oma laual istuda. Olid oma sõbrannaga? Kui mingi meesterahvaga siis teeks järeldused. Kuid eelkõige kes oli nii mats kuulus näitleja/ laulja?
Kusjuures et teenindajad ainult õlgu kehitasid ja ei julgenud midagi öelda siis lähtun et see lillepüks oli omaniku semu.
mhh
Fellinis käinud kord suve jooksul ja saanud iga kord väga hea toiduelamuse
Pajuvillas käisin esimesel avamisaastal paar korda ja hinnakvaliteedi suhe paigast ära
Puris sain kullatud sipelgatega kartuli, mis oli seest must- egas kokk sisse ei näe. Ettekandja arvas, et nii peabki olema. Kuid köögis kontrolliti ja vabandati ning praad asendati. Kogemus ka neile.
Põhjakas ka hää.
Teisi veel avastan
Täitsa huvitab kes see näitleja/ laulja oli et nii matsilt käitus ja mis restoran? Tglt peaks avaldama sellist infot. Loodan et te mingisuguse kaebuse esitasite? Iseasi et lasite sellel lillepüksil oma laual istuda. Olid oma sõbrannaga? Kui mingi meesterahvaga siis teeks järeldused. Kuid eelkõige kes oli nii mats kuulus näitleja/ laulja?
Kusjuures et teenindajad ainult õlgu kehitasid ja ei julgenud midagi öelda siis lähtun et see lillepüks oli omaniku semu.
Kaebuse esitasin. Lillepüks oli vist mingil ärilisel kokkusaamisel tõesti restorani juhi/omaniku või stammkundega. Nime ma ei ütle, see ei anna midagi. Aga see pole tegelikult oluline. Tema võib mats olla kuskil mujal igapäevaselt, aga minu jaoks piinlik oli siiski teenindajate käitumine, kes teda korrale ei kutsunud.
Mina olin noore naisterahvaga tähistamas tema 20. sünnipäeva.
Ainult Põhjakas olen paar korda käinud. Oli normaalne, kuid mitte midagi erilist. Teenindaja neiud olid mõlemal korral tõesti püüdlikud ja midagi halba ei saa öelda.
Mnjah, tärnid said tõesti ootuspärased restoranid, aga mulle on müstika Lore soovitamine, samuti nõustun ühe eelkõnelejaga Fellini osas – on ja ei ole ehk kvaliteet tõesti kõigub. Fiid ei oskaks ka sellisel tasemel küll soovitada, Tartus ongi paraku vaid Hõlm nö tipptasemele vastav koht, kuigi ka seal on just teenindudes sageli ikka väga suuri möödalaskmisi.
Mulle Lore just väga meeldis.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.