Ma ei pea end saledaks ega ka silmatorkavalt paksuks – pikkus 1.68, kaal 73kg, vöö 78cm ja rõivanumber 40. Ma olen ilmselt vägagi keskmine naine. Tahaksin õppida oma keha paremini riietama – aga see on kohati väga vaevarikas. Kas keegi veel selline? Kust saate inspiratsiooni?
Esileht › Ilu ja tervis › Mid-size ehk keskmise suurusega naised
Teema: Mid-size ehk keskmise suurusega naised

170, suurus 40-42 olenevalt brändist.
Ajaga on stiil enam-vähem välja kujunenud – kapis kipuvad olema pigem pikad särk-pluusid, pikad kleidid, kitsad teksad, A-lõikega T-särgid/tuunikad. Üldse ei meeldi liibuvad kleidid, dekolteed, need nö “eriti naiselikud” riided.

Riideid võiks valida figuuri järgi. Kui nt keskkohta ei ole, siis ei ole mõtet taljes asju endale selga sobitada. Pigem sirgelõikelised, või siis vööga imiteerid endale keskkoha. Kui jalad on ilusad, saad lühemaid tegumoode kanda, kui ei ole, siis kaunistavad pigem püksid ja pikad kleidid.
Kui on ilus rind, siis hõlmiktegumoed on väga ilusad.
Üldjuhul on avaramad riided parem valik. Ning pigem osta vähem ja kvaliteetseid riideid kui palju mingeid odavkettide hilpe. Head materjalid lihtsalt istuvad seljas paremini.
Nt pikad avaramad heast materjalist püksid + särkpluus näeb alati parem välja kui skinnyd + liibuv polüestertopp jne. Seda isegi ideaalse figuuri puhul.

Võta 10 kilo alla ja istuvadki riided paremini seljas. 10 kilo võtad poole aastaga alla ja pead selleks kõigest natuke vähem sööma, võidad isegi rahas.
Võta 10 kilo alla ja istuvadki riided paremini seljas. 10 kilo võtad poole aastaga alla ja pead selleks kõigest natuke vähem sööma, võidad isegi rahas.
Jälle üks kõiketeadev (noor?) plärtsuja. Ma olen TA-ga enam-vähem samas kaalus, aga paar cm pikem. Kui minusugune 10 kg alla võtaks, oleksid tulemuseks teravad kondised õlad ja põlved. Lisaks vajuksin ka näost ära.

Jälle üks kõiketeadev (noor?) plärtsuja. Ma olen TA-ga enam-vähem samas kaalus, aga paar cm pikem. Kui minusugune 10 kg alla võtaks, oleksid tulemuseks teravad kondised õlad ja põlved. Lisaks vajuksin ka näost ära.
Nii lühikesel nainel nii suure kehakaaluga ongi poest raske riideid leida. Sest riidepoed tahavad müüa ilusaid riideid saledatele naistele, see müüb rohkem. Lihtsam on viia end kehaliselt vastavusse riidepoe valikutega, kui ujuda vastu voolu.
Isegi mehed ei kaalu nii palju kui ebaviisakas sina ja teemategija.
170 cm ja 60 kg on kondikubu? Nojah, PK paksukeste meelest muidugi.

Ole nüüd! Pikkus miinus 110 on täiesti ok, ei ole siis mingeid kondiseid põlvi ega õlgu, kui need just sinu eripära pole.
Olen nõus selle kirjutajaga, kes soovitab oma stiili ja tegumoe leida. Materjalil on ka tohutu vahe. Õhuke liibuv materjal toob kõik voldid halastamatult esile, täpselt sama tegumoega kleit, aga korralikust materjalist võib väga ilus olla.

Inimene on täielikult normaalkaalus ja ikka leidub keegi pooletoobine, kes arvab, et tuleks veel 10 kilo alla võtta. Mis sindrima kompleksides küll perekoolikad vaevlevad?? Miks peaks alla võtma, kelle või mille jaoks? Inimene on endaga rahul ja soovib abi riiete valikul, jessus küll… Aga teemaalgatajale – eks see sõltub vanusest ka. Ma jälgin instas mõnda inimest, kelle stiil mulle meeldib, sealt saan vahel ideid. Vahel proovin poes asju selga, lihtsalt et näha, kuidas mulle sobiks. On ka juhtunud, et ostan mõne esialgu mõeldamatu asja, kui sobib. Kvaliteetsed riided oleks hea mõte, aga mina olen näiteks hilpharakas, kellele homme meeldib üks asi, ülehomme teine. Nii et ostan pigem odavamaid asju.

Vööümbermõõt 80 cm on keskmist kasvu naistel juba selline, mida peetakse tervisele kahjulikuks, nt tõuseb diabeedirisk. Teemaalgatajal on paar cm sellest puudu.

Vööümbermõõt 80 cm on keskmist kasvu naistel juba selline, mida peetakse tervisele kahjulikuks, nt tõuseb diabeedirisk. Teemaalgatajal on paar cm sellest puudu.
Sünnita 3 last ja saa 55 aastat vanaks, siis mõõdame ka sinu vööümbermõõdu uuesti üle. 170cm+ pikkusel keskealisel naisel on 78 cm vägagi OK.

Inimene on täielikult normaalkaalus ja ikka leidub keegi pooletoobine, kes arvab, et tuleks veel 10 kilo alla võtta. Mis sindrima kompleksides küll perekoolikad vaevlevad??
Ei ole, ülekaalus on. Mis sindrima kompleksid need on, et inimesed ei julge välja öelda, et jah, on ülekaalus. Kümmet kilo alla võtma ei pea, aga paar-kolm kilo võiks küll. Igale kaalulangetuse soovitusele ei pea reageerima tohutu hüsteeriaga. Mis ei tähenda, et teemaalgatajale ei peaks jagama mõistlikke soovitusi, kuidas paremini riietuda. Aga seda on siin tehtud ka juba üksjagu.

Sünnita 3 last ja saa 55 aastat vanaks, siis mõõdame ka sinu vööümbermõõdu uuesti üle. 170cm+ pikkusel keskealisel naisel on 78 cm vägagi OK.
No mida jaburat isiklikku rünnakut!?! Mis ta valesti ütles? Diabeedirisk kahaneb seoses vanuse ja sünnitatud laste arvuga sinu meelest või?

halloo rahvas, teema on riietest!!

Kuidas see teema haakub tervisega? Üldse vales kohas ju.

Mina olen 169,5 cm, kilosid ehk 68 umbes, keskkoht pole peenike – kah ehk 77-78 cm, puusad ja rind mingi 96 cm. Vanus 48. Olen oma figuuriga igati rahul. Ja mul pole riiete valikuga mingeid probleeme. Suvel näiteks kannan enamasti trikotaazist kleite (igasugu lõikega) või seelikuid (t-särgiga siis). Et oleks kena ja mugav ja tuul ka läbi käiks. Pikkus tavaliselt alla põlve või sääre keskele, aga mõni kleit ka lühem.

Mina olen 169,5 cm, kilosid ehk 68 umbes, keskkoht pole peenike – kah ehk 77-78 cm, puusad ja rind mingi 96 cm. Vanus 48. Olen oma figuuriga igati rahul. Ja mul pole riiete valikuga mingeid probleeme. Suvel näiteks kannan enamasti trikotaazist kleite (igasugu lõikega) või seelikuid (t-särgiga siis). Et oleks kena ja mugav ja tuul ka läbi käiks. Pikkus tavaliselt alla põlve või sääre keskele, aga mõni kleit ka lühem.
Ja lisan, et diabeeti või südamehaiguseid tõesti ei pelga. Vereanalüüsid püsivad viimased 20 a üsna ühesugused, samuti vererõhk kena (110/75 kanti), veresuhkur paastuplasmast 4,5.

Paraku jah, niisuguste mõõtmetega ollakse kerges ülekaalus ja kui vähegi omal soovi ja huvi väikse kaalulangetuse vastu on, siis see saab hästi istuvate riiete leidmisel ainult kasuks tulla. 3-5 kg juba annab suure vahe. Tean seda iseenda pealt väga hästi: kui KMI järgi olen kerges ülekaalus, siis ka riided ei istu, raske on leida sobivaid asju. Ja võtan mõned kilod alla, olen normaalkaalus – kohe hoopis teine pilt, igasugused tegumoed, mis enne ei sobinud, hakkavad istuma, nii et lust vaadata. Ka tervisele tuleb kasuks, nii et soovitus ju igati asjakohane. Mina ei ole loomult väga šoppaja ega peegli ees keerutaja ega naisteajakirjade sirvija ega sõbrantsidega iluteemadel lobiseja, seepärast tõesti ei tea ka, kuidas hilpe sättida, nii et häid jooni rõhutada ja viletsamaid varjata. Seepärast lihtne kaalulangetus on minusugusele parim nipp, et riideid paremini sobima panna. Aga on ka neid muidugi, kes suudavad ülekaalu juures head välja näha ja ju neilt saab õppida, kui on viitsimist. Mina viitsin pigem toitumist korrigeerida ja natuke liigutamist suurendada.

Mõni ei suuda kohe kuidagi ette kujutada, et inimesed on erineva kondikava ja jäsemete/keha pikkusega, millest tulenevalt on ka kaal väga erinev. Ma näiteks olen 175cm pikk, teemaalgatajast 10kg raskem, kuid rõivanumber on sama. Mõistata nüüd, kuidas see võimalik on.
Aga teemasse ka. Nt Pinterestist leiab rohkelt ideid, kuidas riideid kombineerida. Päris paljude jaoks on hobi erinevaid rõivakomplekte kokku sobitada ja neid siis jagada.

Mõni ei suuda kohe kuidagi ette kujutada, et inimesed on erineva kondikava ja jäsemete/keha pikkusega, millest tulenevalt on ka kaal väga erinev. Ma näiteks olen 175cm pikk, teemaalgatajast 10kg raskem, kuid rõivanumber on sama. Mõistata nüüd, kuidas see võimalik on.
Mis siin ikka mõistatada. Juba hea mitu aastat on moes oversize tegumood, kindlasti läheb sulle ka mõni nr 34 selga.

Miks peaks alla võtma, kelle või mille jaoks? Inimene on endaga rahul ja soovib abi riiete valikul, jessus küll…
No kui inimene ise peab oluliseks ja küsib, kuidas paremini riietuda ja keha poolest ilusam välja näha, siis see on ju ainuõige soovitus esmalt kaalus alla võtta.

TA ei küsi ju, kas ta peaks alla võtma – ta on kehaga rahul, aga oma stiiliga mitte. Milleks siis talle need “võta 4 kilo maha” soovitused?

Aga teemasse ka. Nt Pinterestist leiab rohkelt ideid, kuidas riideid kombineerida. Päris paljude jaoks on hobi erinevaid rõivakomplekte kokku sobitada ja neid siis jagada.
Just. Näiteks Meghan Markle’il puudub absoluutselt talje, aga jäsemed, eriti jalad on väga saledad ülejäänud kehaga võrreldes.

Kas on veel keegi konkreetne blogger vms keda jälgite? Ma jh arvan, et vôiksin palju parem välja näha kui ei püüaks saleda inimese riideid kanda kogu aeg.
Ei no muidugi, peaks alla vôtma. Aga mis teha kui iseloomu pole. Ma teen hullult sporti (2* ujumistrenn ndl, 1-2 korda jooksen kümpsi, jôusaal), aga kaal ei nihku. Ok jalad on muutunud ilusamaks. No vblla kôhupekki on vähem. Aga lihtsalt pole iseloomu ja motti et kaloreid vähendada. Raske.

Ma olen 172 cm ja 60 kg on tõesti kõhn. Ma just võtsin 5 kg alla ja mul on niii kahju, sest kogu naiselikkus kadus koos 5 kilogrammiga.

Naljakas, kuidas mõni aru ei saa, et teemaalgataja küsib stiilinõu. Ta ei maini kusagil poole sõnagagi, et riided ei istuks seljas. Ta küsib selgesõnaliselt inspiratsiooni oma stiili kujundamisel. Ja ikka leiab mõni pooletoobine, et inimene peaks oma keha (!) kohandama riidepoodide valiku järgi (!) ja mitte vastupidi.
Siinkohal tahaks tunnustada kõige esimese kommentaari autorit 😄. Ausalt, silm puhkas peal. Mina olin teemat avades surmkindel, et kohe hakkab pihta ving kaalu teemal, aga see tuli alles veidi hiljem.

Sest riidepoed tahavad müüa ilusaid riideid saledatele naistele, see müüb rohkem.
Äkki seletad selle väite lahti? Esiteks juba see, et äri alus olevat müüa sellist kaupa, mida ise tahetakse, neile, kellele ise tahetakse – mitte pakkuda võimalikult paljudele seda, mida nad osta tahavad? Ja no see, et saledatele naistele müümine tasub rohkem ära kui teistsugustele, vajaks ka mingit viidet vastavale teadusuuringule. Et põhjus pole mitte see, et teistele kui ülisaledatele riideid lihtsalt ei tehtagi, vaid just et saledad põhimõtteliselt ostavad rohkem.

Siinkohal tahaks tunnustada kõige esimese kommentaari autorit 😄
*
*Sorry, kahe esimese!

Mis siin ikka mõistatada. Juba hea mitu aastat on moes oversize tegumood, kindlasti läheb sulle ka mõni nr 34 selga.
Nii on. Just ostsin XS suuruses pikema triiksärgi, mille rinnaümbermõõt on 130 cm.
Paks veab nõöbid kokku ja on uhke, et kannab XS-i.

Diabeet ja südame-veresoonkonna haigused ei küsi, mitu last sa oled sünnitanud.
Ja vanus on lisaks riskitegur. Kui 20 aastasel on vöõ 80 cm, siis tema tervisele ei kujuta see mingit ohtu. 50+ vanuses juba kujutab. Aga no arstid on nagunii lollid ja ei tea midagi.

Esileht › Ilu ja tervis › Mid-size ehk keskmise suurusega naised