Ateistidel on mõttetu elu. Elada mitte mingi eesmärgiga ja siis ära kooleda.
Keskmine ateist on tihti ka väga kibestubud ja usub ennemalt puukallistamist, horoskoope ja muud häma.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Mida arvate ateistidest?
Keskmine ateist on tihti ka väga kibestubud ja usub ennemalt puukallistamist, horoskoope ja muud häma.
Blää Blää, hale provokatsioon. Peaks uskuma muinasjuturaamatut ja väljamõeldud dziisust?
Üldiselt on teadus nii palju arenenud, et jumpsiuskumist polegi vaja.
Blää Blää, hale provokatsioon. Peaks uskuma muinasjuturaamatut ja väljamõeldud dziisust?
Nasa basseinides või lennukiga no gravity lavastatud videod?
On arenenud jah, tuhandeid nn sateliite aga malaisua lennuk ikka kadunud.
Nasa ei viitsi isegi tähti oma photoshopitud kosmosepiltidele lisada.
Mina usun iseendasse. Pean end agnostikuks ning ka muid esoteerikavaldkonda kuuluvaid asju võtan sama põhimõtte järgi. Minu eesmärk on elada oma elu, seada endale saavutatavaid eesmärke ning kogeda elu kõige selle värvikates spektrites. Seetõttu ei tunne ka vajadust endale või teistele kinnitada, et Jumal kas on või ei ole olemas.
Teadus on küll arenenud, aga Jumala olemasolu või mitte olemasolu ei suuda ka teadus tõestada.
On arenenud jah, tuhandeid nn sateliite aga malaisua lennuk ikka kadunud.
Sa vist ei usu tänaseni, et India ookean on kohati 7km (!!!) sügav?
Ja et inimene saab vee peal käia vaid siis, kui seal on jää peal?
ateistil on palju eesmärke. hea abikaasa lapsed hea töö uhke maja palju raha hobid reisimine jne.
Ateist, usub, et ei usu Jumalat? SEega siiski usklik ju. Või kuidas.
Ja mis ma tast ikka arvan. LAs ta olla. Ega ta minu usku sellega sega.
JA kui mõelda, kui palju on usu pärast inimesi tapetud…
Kes ma olen, kui ma ei usu valitsust, või seda, et homme ei saja lund.
Hale provo. Möelge midagi paremat välja, et rahvas siin rääkima saada.
Ot, aga mis eemärk usklikel siis elamiseks on? Jumalat teenida ja lootus igavesele elule?
Minul on täitsa suva. Uskuge, mida soovite, ainult ärge käige teisele sellega pinda. Usu, et jumalat ei ole, aga ära hakka teisega plõksima, et tema usub jumalasse või soiguma, et see jumal, keda tema usub, on vale jumal ja õige on hoopis üks teine. Usu või ära usu ja lase teistel uskuda või mitte uskuda. Ära reosta oma religioossete või religioonivaenulike sõnavõttudega avalikku ruumi (kui see ruum ei ole selleks otstarbeks mõeldud pühakoda või ürituse ruum vms). Mul ei ole ateistide vastu midagi, kuni nad ei ole nn võitlevad ateistid.
Sa vist ei tea päris täpselt, mis ateism on, on nii? Iga mitteusklik ei ole ateist ning põhimõtteliselt võiks ateismi nimetada omamoodi usuvormiks.
Lampi küll kedagi ega midagi uskuma ei hakka. Ainult läbi kogemuste ja nägemuste. Jumal pole vähemalt mulle end ilmutanud, ei saa uskuda. Kõige rohkem siiski usun ennast.
Ateism on usu puudumine Jumala(te) olemasolusse. Miks te siin seda usuvormiks nimetate? Kuidas saab usu puudumine olla usk?
Kas sul nüüd mõistetega midagi sassis pole? Ateist eitab lisaks jumalale ka kõike muud üleloomulikku. Nii, et puukallistaja ja horoskoobiuskuja ei saa kuidagi ateist olla.
Nii, et puukallistaja ja horoskoobiuskuja ei saa kuidagi ateist olla.
Teemaalgataja lihtsalt provotseeris, visates kivi ka maausuliste pihta. (puukallistaja).
Lootis, et need tulevad raevukalt ründama.
Ateistide jumal on Darwin ja Evolutsioon. Nad usuvad, et kogu komplitseeritud anorgaaniline ja orgaaniline keemia pluss teadvus ja eetika tekkisid juhuse ja loodusliku valiku läbi ning kõik sureb, potentsiaali ära kasutamata.
Kui sa usud horoskoopi või posijasse või puu energiasse, siis sa ju pole sugugi ateist. Jah, ka see on usk, kui Jumalasse ei usu. Sa usud, et Jumalat pole. See on usk.
Sõnal “usk” on eesti keeles mitu tähendust. Usk ehk arusaam ei ole sama, mis usk ehk religioon, kuigi neid tähistatakse sama sõnaga.
Mina usun, minu arusaam on, et Jumalat ei ole olemas. Ma olen ateist. Ateism ei ole religioon, ateist ei ole usklik ehk religioossne inimene.
Mine p***e!
/täisateist/
Mine p***e!
/täisateist/
Lugupeetud kodanik ateist! Kui te tõepoolest oleksite veendunult teaduspõhise maailmavaate pooldaja, siis peaks teile olema teada ka fakt, et nii suurt p****t, kuhu mahuks teie poolt sinna lähetatud uslik ei ole olemas. Siinkohal pean mainima, et selline kõikemahutav p***e saab olemas olla ainult kellelgi, kes on “suurim kõigist elavaist” ja “kõikvõimas”.
Kui teie poolt pakutud lähetusaadress jääb samaks mis algses kommentaaris olete sunnitud oma ateistlikke vaateid redigeerima.
Ma nii tahaks uskuda jõuluvana aga kõik (ka usklikud) raiuvad et täiskasvanu enam ei peaks jõuluvanasse uskuma. Miks selline diskrimineerimine?
Ateistide jumal on Darwin ja Evolutsioon. Nad usuvad, et kogu komplitseeritud anorgaaniline ja orgaaniline keemia pluss teadvus ja eetika tekkisid juhuse ja loodusliku valiku läbi ning kõik sureb, potentsiaali ära kasutamata.
Mulle pandud miinuste järgi oletan, et panin millegagi mööda. Oletan veel, et mind miinustasid just ateistid. Kas nad võiksid selgitada, kus ma eksisin. Kas te tegelikult siis ei usugi Darwini teooriat ja evolutsiooni?
Minu meelest on ateistide ja mittekristlastest usuvastaste kohta kirjutanud väga hästi Malle Pärn oma Facebooki lehel.
Jah, ristiusk on hiigelsuur tohutute saladuste labürint, ja Piibel on raamatukogu täis mõistatusi. Nagu looduski. Tühja need teadlased sellest teavad. See, mida nad seletada oskavad, on vaid väike osa loodusest. Tavalisest inimesest rääkimata.
Mina ka ei saa aru paljudest asjadest, olen kaugel sellest, et mõista kõike ristiusus, seal on ikka tohutult mõistatusi ja võimalikke avastamisi, aga ma ei ole nii isekas, nii ülbe, nii loll, et kuulutada: kui MINA ei usu, kui MINA ei saa aru, siis on see kõik vale ja pettus ja loll muinasjutt. Miks ma peaksin uskuma ainult seda, mis minu praegusesse mõistmisse ära mahub? Kas ma olen valmis ja lõpetatud? Kork peale ja riiulisse? Istun pisikeses pudelis oma väikese mõistusega kokkuklopsitud dogmades ja haugun kõikide peale, kellest ma aru ei saa?
Mis usk see oleks, kui ma kõike mõistaksin, see oleks lihtsalt millegi tõdemine, millest ma olen üle kasvanud, – võtan kivi pihku ja ütlen, et ma usun selle kivi olemasolu? Eks see ole narr? Miks ma peaksin uskuma selle olemasolu, mida ma NÄEN ja käega katsun?
Mina usun, et inimene ISE ei ole suuteline midagi eriti looma või mingit tarkust endast välja pigistama, kõik hea ja ilus, kõik looming ja tarkuseõpetus on ilmutus. Inimene on ilmutuse vastuvõtja ja vahendaja. Ainult ilmutuslik looming on midagi väärt. Kui ma õpin ära mingi laulukese ja selle ette kannan, kehvas inglise keeles, siis ma olen nagu lõvi tsirkuses, kes teeb trikke, mis taltsutaja on talle (piitsa ja präänikuga) õpetanud. Sellel ei ole vaimset sisu. Iga tõeline looming on alati jumalik. Ka iga hästi ja ausalt tehtud töö, muide, ükskõik milline, on looming.
Paljud inimesed on kunagi elus ette võtnud Jeesuse loo pettuse paljastamise, või lausa Jumala olematuse tõestamise. Kõik need, kes hakkasid seda tegema ausalt ja tõsiselt, uurides ajalugu ja arheoloogiat ja kõkvõimalikke allikaid, on jõudnud vastupidisele tulemusele. Nad on mitmetes teostes tõestanud, et see kõik OLI tõesti nii, et Jeesus oli tõeline inimene ja tõeline Jumal, kes päriselt elas ja tegutses, et Piibel ei ole väljamõeldis, ja et Jumal ON. Ning et Jeesus tõusis üles, sest muidu ei oleks meil kristlikku kirikut.
Jumala suunas kivikesi loopima on jäänud ainult need, kes on oma isiklikes eelarvamuslikes dogmades kinni, kes pole kunagi tõsiselt soovinudki Tõde teada saada, kelle ainus eesmärk on olnud maha teha seda, millest nemad aru ei saa, millesse nende hinge piiratus uskuda ei lase. Kes on soovinud vaid ennast tähtsaks teha, haukudes mopsidena endast suuremate peale.
Kumba ma peaksin uskuma?
Kas pole tabav? Lisaks vaid seda, et suur osa inimesi on usklike ja kristluse vastu selle tõttu, et nende endi eluviisid on kõlvatud, süda kõva ja paadunud ning nad isegi ei taha seda muuta, sest lihtsam on litutada ja hoorata, kui täita kõiki Jumala nõudmisi, oma rist enda peale võtta ja alanduda Jumala tahtmise alla.
Kristlus tähendab oma risti kandmist, alandlikkust, valu, naudingutest loobumist ja kuulekat Jumala käskude täitmist. See pole sugugi kerge ega meeldiv, sest tuleb loobuda nautimisest ja sageli ka õnnest!
Minu meelest on ateistide ja mittekristlastest usuvastaste kohta kirjutanud väga hästi Malle Pärn oma Facebooki lehel.
Jah, ristiusk on hiigelsuur tohutute saladuste labürint, ja Piibel on raamatukogu täis mõistatusi. Nagu looduski. Tühja need teadlased sellest teavad. See, mida nad seletada oskavad, on vaid väike osa loodusest. Tavalisest inimesest rääkimata.
Mina ka ei saa aru paljudest asjadest, olen kaugel sellest, et mõista kõike ristiusus, seal on ikka tohutult mõistatusi ja võimalikke avastamisi, aga ma ei ole nii isekas, nii ülbe, nii loll, et kuulutada: kui MINA ei usu, kui MINA ei saa aru, siis on see kõik vale ja pettus ja loll muinasjutt. Miks ma peaksin uskuma ainult seda, mis minu praegusesse mõistmisse ära mahub? Kas ma olen valmis ja lõpetatud? Kork peale ja riiulisse? Istun pisikeses pudelis oma väikese mõistusega kokkuklopsitud dogmades ja haugun kõikide peale, kellest ma aru ei saa?Mis usk see oleks, kui ma kõike mõistaksin, see oleks lihtsalt millegi tõdemine, millest ma olen üle kasvanud, – võtan kivi pihku ja ütlen, et ma usun selle kivi olemasolu? Eks see ole narr? Miks ma peaksin uskuma selle olemasolu, mida ma NÄEN ja käega katsun?
Mina usun, et inimene ISE ei ole suuteline midagi eriti looma või mingit tarkust endast välja pigistama, kõik hea ja ilus, kõik looming ja tarkuseõpetus on ilmutus. Inimene on ilmutuse vastuvõtja ja vahendaja. Ainult ilmutuslik looming on midagi väärt. Kui ma õpin ära mingi laulukese ja selle ette kannan, kehvas inglise keeles, siis ma olen nagu lõvi tsirkuses, kes teeb trikke, mis taltsutaja on talle (piitsa ja präänikuga) õpetanud. Sellel ei ole vaimset sisu. Iga tõeline looming on alati jumalik. Ka iga hästi ja ausalt tehtud töö, muide, ükskõik milline, on looming.
Paljud inimesed on kunagi elus ette võtnud Jeesuse loo pettuse paljastamise, või lausa Jumala olematuse tõestamise. Kõik need, kes hakkasid seda tegema ausalt ja tõsiselt, uurides ajalugu ja arheoloogiat ja kõkvõimalikke allikaid, on jõudnud vastupidisele tulemusele. Nad on mitmetes teostes tõestanud, et see kõik OLI tõesti nii, et Jeesus oli tõeline inimene ja tõeline Jumal, kes päriselt elas ja tegutses, et Piibel ei ole väljamõeldis, ja et Jumal ON. Ning et Jeesus tõusis üles, sest muidu ei oleks meil kristlikku kirikut.
Jumala suunas kivikesi loopima on jäänud ainult need, kes on oma isiklikes eelarvamuslikes dogmades kinni, kes pole kunagi tõsiselt soovinudki Tõde teada saada, kelle ainus eesmärk on olnud maha teha seda, millest nemad aru ei saa, millesse nende hinge piiratus uskuda ei lase. Kes on soovinud vaid ennast tähtsaks teha, haukudes mopsidena endast suuremate peale.
Kumba ma peaksin uskuma?
Kas pole tabav? Lisaks vaid seda, et suur osa inimesi on usklike ja kristluse vastu selle tõttu, et nende endi eluviisid on kõlvatud, süda kõva ja paadunud ning nad isegi ei taha seda muuta, sest lihtsam on litutada ja hoorata, kui täita kõiki Jumala nõudmisi, oma rist enda peale võtta ja alanduda Jumala tahtmise alla.
Kristlus tähendab oma risti kandmist, alandlikkust, valu, naudingutest loobumist ja kuulekat Jumala käskude täitmist. See pole sugugi kerge ega meeldiv, sest tuleb loobuda nautimisest ja sageli ka õnnest!
Erinevalt kristlasest preili Pärnast, ei ole mina ateistina vallalisena abielumehega last saanud.
Erinevalt preili Pärnast, ei sajata ja sõima mina usklikke.
Kui Jumal on sulle andnud usu, miks on ta siis sind meelerahust ilma jätnud? Mis paneb õelutsema ja paika panema?
Ja kui Jumal on kõikvõimas, siis miks hädas pöörduda ateistist arsti poole, mitte kõikvõimsa Jumala poole? Miks kasutada teadust ja nende “rumalate teadlaste teadmisi”, et enda elu parandada? Siiras imetlus tõeliste kristlaste, amišite, ees, kes on hüljanud kõik teaduse imed ja jäänud truuks Jumala loodule.
Siiras imetlus tõeliste kristlaste, amišite, ees, kes on hüljanud kõik teaduse imed ja jäänud truuks Jumala loodule.
Inimene on ka Jumala loodu. Jumal on andnud inimesele kogu materjali, mille peal oma loovust välja elada, muuhulgas ravimite valmistamiseks.
Erinevalt kristlasest preili Pärnast, ei ole mina ateistina vallalisena abielumehega last saanud.
Siin on sul õigus. Ma ei tea, kas neiu Pärn oli usklik juba siis, kui ta abielumehega lapse sai, aga kui oli, siis ta ei õigusta oma usku. Samas võib ka olla, et inimene eksis ja kahetseb. Ta pole seda ju enam korranud?
Ole kena, ära jutlusta jälle seda pühakirjavastast enesepiinamist. Ei tule loobuda õnnest ega nautimisest. Jumal lõigi inimese õnne ja naudingute tarvis. Kõik keelud tulenevad sellest, et nende rikkumine teeks inimese õnnetuks. Sa kirjeldad Jumalat kui sadisti. Kristuse risti kandmine tähendab kõigest seda, et see on ümbritsevas jumalatus maailmas raske, sest sind mõnitatakse ja kiusatakse taga sageli kuni surmani. Aga tuleb vastu pidada. Kristlane olles pole kellelgi keelatud olla õnnelik – inimene võib abielluda oma armastatuga, pidutseda, kunsti ja muud loomingut teha ja nautida jne.
Kristlus ei ole koorem. “Minu koorem on kerge ja minu ike on hea” – kas sa seda kirjasõna ei tunne? Raskeks teevad selle kristluse vihkajad, aga sinna pole midagi parata ja seda Kristus ennustas.
Muidu käis ta ise aga pulmas ja suurtel pidusöökidel rikaste juures ning sõi ka kuiva leivakannikat vaeste juures. Tegi ise veel veinigi. Sa ära vaata sellest mööda ja ära moonuta Kristuse sõnumit.
Inimene on ka Jumala loodu. Jumal on andnud inimesele kogu materjali, mille peal oma loovust välja elada, muuhulgas ravimite valmistamiseks.
Kui on vaja kristlikke seisukohti kaitsta, siis on äkki kõik Jumala loodu ja kõik sünnib Jumala tahte järgi. Aga miks siis mitte ka nii, et ateistid, homoseksuaalsed, liiderdajad jms. on Jumala loodud ja kindla mõtte ning eesmärgiga, mis sinul äkki tajumata jääb? Äkki kristlased siis ei kiusaks Jumala loomingut ja preili Pärn lõpetaks ka Jumala loomingu kallal ilkumise?
Kas te tegelikult siis ei usugi Darwini teooriat ja evolutsiooni?
Sina siis usud?
Selgita siis, miks just ahvist arenes mobiiltelefone ehitav olevus ja miks oravast ei tekkinud kasvõi poolarenenud olevus, kes kasvõi pähklit oskaks kiviga puruks lüüa?
Või miks kass ei ole oma hiigelpika evolutsiooni kestel aru saanud, et kui auto tuleb, siis ei tasu üle tee joosta..?
Ma arvan, et Jeesus Kristus tõesti elas kunagi. Aga see ei tõesta veel mitte kuidagi jumala olemasolu. Kuidas see, et oli kunagi inimene nimega Jeesus Kristus, kes oli väga hea jutuga ja hea mustkunstnik, tõestab jumala olemasolu?
Pigem mulle meeldib budism. Siddhattha Gotama vähemalt ei väida end jumala poeg olevat. Ütleb ausalt, et tegemist on õpetuste kogumiga, mille on koostanud inimene. Lihtsurelik. Eks kristlus ole ju ka moraalinormide ja õpetlike lookeste kogum. Nõme ongi see, et millegipärast on mängu toodud ka üleloomulik jõud ehk jumal.
Kui on vaja kristlikke seisukohti kaitsta, siis on äkki kõik Jumala loodu ja kõik sünnib Jumala tahte järgi. Aga miks siis mitte ka nii, et ateistid, homoseksuaalsed, liiderdajad jms. on Jumala loodud ja kindla mõtte ning eesmärgiga, mis sinul äkki tajumata jääb? Äkki kristlased siis ei kiusaks Jumala loomingut ja preili Pärn lõpetaks ka Jumala loomingu kallal ilkumise?
Muidugi on kõik Jumala loodud, aga Jumal andis täieliku õnne saavutamiseks kaasa ka vaba tahte. Ühtlasi juhendi, mille kohaselt käitudes sa oledki õnnelik. Kui seda juhendit järgid, oma vaba tahet õigesti kasutad, pole probleemi.
Hukka on mõistetud ennast ja teisi hävitav käitumine nagu liiderdamine ja muu ohjeldamatud valenaudingud, mis kahjustab ja tekitab kannatusi väga paljudele.
Üks hukkamõistetav käitumine on ka jumalasalgamine, sest see loob aluse igasugusele hävituslikule kontseptsioonile. Kristlasel on lubatud ja isegi kästud välja öelda, et jumalasalgamine kui kõige kurja alus, on hukkamõistetav patt. Inimene saab õnnelik olla vaid siis, kui ta ei harrasta hukkamõistetavaid asju. Viga, mille teevad paljud end kristlasteks nimetavad usklikud, on hukkamõistmise enda kätte võtmine. Inimesel ei ole õigust kedagi hukka mõista, ta võib vaid tähelepanu juhtida hukkamõistetud teguviisidele ja hakata vastu, kui talle neid peale surutakse. See on koguni ta kohus. Nii et kannatage ära: kui läheb suureks kiidukooriks kõiksugustele jälkustele, siis leidub tavaliselt ka mõni kristlane, kes ütleb, mis ta asjast arvab. Tal on õigus seda teha nagu teistelgi on õigus öelda, mis talle meeldib. Kui kellelegi meeldib valetamine, kiusamine, vargus, joomarlus, liiderdamine ja ta propageerib seda, siis on tal see õigus. Kuid kristlase kohus on tähelepanu juhtida sellise mentaliteedi hukatuslikkusele.
Iga kristlane reageerib veidi omamoodi, no nagu ateistidki igaüks omamoodi on.
Kristlikku käitumist omaks võttes inimene vaid võidab. Keegi ei kiusa teid peale teie endi. Jumal on andnud käitumise vabaks, kuid hoiatanud tagajärgede eest.
Seega on absoluutselt vale väita, et kõik sünnib Jumala tahte järgi. Otse vastupidi – enamus praegu maailmas tehtavatest tegudest ei sünni Jumala tahte järgi. Jumala tahe pole veel maksma pandud, aga kui pannakse – mida kristlased usuvad -, siis ei tehta enam ka neid tegusid.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Mida arvate ateistidest?