Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mida erilist te kaua söönud pole?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 69 )

Teema: Mida erilist te kaua söönud pole?

Postitas:
Kägu

Vanasti lapsepõlves sai tehtud võileiba ja toorest sibulat või küüslauku peale. Pole kaua sedamoodi söönud.
Täna tuli järsku isu peale ja kaks võileiba tegin koos sibula-küüslauguga, soola-pipart ja väike pihvike ka poolekslõigatult peale.
Täitsa hea amps oli 🙂

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vanasti lapsepõlves sai tehtud võileiba ja tooressibulat või küüslauku peale. Pole kaua sedamoodi söönud.
Täna tuli järsku isu peale ja kaks võileiba tegin koos sibula-küüslauguga, soola-pipart ja väike pihvike ka poolekslõigatult peale.
Täitsa hea amps oli 🙂

Pelmeene hapukoore ja rohelise sibula kastmega. Ahjus tehtud sobivad ka, aga praegu võtaks just need keedu omad. Pastilaad, seda sai lapsena autolavkast ostetud ja ma ausalt öelda polegi seda nn veneaegset varianti kusagil pärast müügil näinud. Mäletan, et lahtiselt müüdi. Oi, kus praegu sööks seda.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kalamarja pole ammu söönud, tabasin end eile selveri külmaletis seda silmadega õgimas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Krevette. Mitte, et need erilised oleks, aga nende söömine on omaette ettevõtmine ja maitsevad jube hästi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Praeleiba. Lapsena sai alati praetud, värske kurk peale ja tee kõrvale – küll maitses hästi! Või piima sisse kastetud ja siis praetud sai suhkru ja kaneeliga – kunagine suur lemmik. Aastakümneid vist pole praadinud juba ei leiba ega saia. Aga maitsed on senini meeles.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koogel-moogel, hapukoor kakaoga, lüpsisoe piim, aedvilja-piimasupp, saiapudiga kissell – need on lapsepõlveaega jäänud.
Lumepallisuppi ja “vaeseid rüütleid” olen aegajalt ikka teinud.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Värskeid viigimarju ja mangosid.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

soolast lagritsat, seda lihtsalt ei saa Eestist

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanasti lapsepõlves sai tehtud võileiba ja toorest sibulat või küüslauku peale. Pole kaua sedamoodi söönud.
Täitsa hea amps oli 🙂

haised nüüd paar päeva.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

soolast lagritsat, seda lihtsalt ei saa Eestist

Salmiak või on soolane lagrits muu?

0
0
Please wait...

Postitas:
nyah nyah

Lambaliha. Vahet pole, mis kujul.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Toorelt pannil praetud kartuleid pole saanud rohkem kui paarkümmend aastat.
Odrajahuputru hapupiima ja võisilmaga.
Mustikasuppi klimpidega.
Oh, lapsepõlv!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näiteks nn vaesed rüütlid ehk siis munas ja suhkrus praetud sai. Lapsena ikka sai söödud. Kodus tehtud vahvleid pole ka vist lapsepõlvest saati söönud, ma mõtlen just, et ise tehtud tainast ikka, mitte poesmüüdavast pulbrist. Mmmm…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

??? Pole saanud? Las seal maal kus sa elad, pole kartuleid? Mina praen vaat’ et ülepäeva – mehe lemmik: vahel sibulaga, vahel triibulihatükkidega, vahel löön muna lõpus peale + KOHUSTUSLIK ROHELINE SIBUL, aga kõige sagedamini niisama, ainult kartulilipsud RASVAGA. Mitte õliga. Mina kartulit ei söö, aga praadida võin küll. Võid meile sööma tulla!

Mina igatsen ühe tegevuse lõpetanud Tartu hiinaka toite. Hea kah, et neid enam ei saa – muidu need poleksid ju “igatsused”. Kättesaadavatest toitudest tahaks praegu kohe tempura krevette soja-laimi-tšillikastmega. Aga ma olen juba voodis ja tempurajahu otsas ning krevetid sügavkülmunud – ei saa õnneks tegema ka minna.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hamburgeri ja hot dogi. Mulle kohutavalt maitsevad kõikvõimalikud süsivesikuid sisaldavad rämpstoidud, aga kehakaalu pärast ei ole neid enam aastaid endale lubada saanud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Müstika! Ja põhjus on?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Müstika! Ja põhjus on?

Ma arvasin esimese õelutseja puhul, et ei hakka teemat risustama. Pealegi oli see teema toitudest, mida pole kaua aega söönud, mitte põhjustest, miks pole neid kaua aega söönud.
Tervislikel põhjustel. Kas see vastus sobib?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega need nüüd teabmis erilised asjad pole. Aga ma pole ammu söönud sihukesi lapsepõlve maitsvaid asju:
Võisai suhkruga
Moosisai (saia pole aastaid söönud)
Kama
Kartulirattad praetuna, nagu siin juba varem mainiti
Kiluleib

Kõiki neid asju võiks vabalt süüa, pigem on asi viitsimatuses ja tervisliku toitumise ajupesus.
Pigem võiks õhtuti jooksmas käia ja süüa mida hing ihkab.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lumepallisuppi ja bubertit- neid lapsepõlve magustoite.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vähki igatsen. Kunagi sai niimoodi söödud, et pesukausitäis tilliga keedetud vähke oli nina ees – pista, kuniks enam ei suuda.
Serbetti, seda mida nõukaajal sai, praegu on ka müügil, aga maitsel sarnasus puudub, lihtsalt samasugune pruun välimus. Oli terve lapsepõlve mu eriline lemmikmaius.
Pabertuutus friikartulid, salati ja kastmega. Millalgi peale Eesti taasiseseisvumist neid meie kandis müüdi massiliselt, oi, küll olid head. Äkitselt kadus selline tuutuvariant ära, asemele tuli mingi jama. Eile tuli üle üüratult pika aja tunne, et tahaks friikaid, tõin mingist burksikohast. Kui kodus koti avasin, siis purskasin naerma. Pisikeses läbipaistvas plastiktopsis oli peotäis vintskeid kartulijuppe. Palju õli, vähe soola, muud ei olnudki. Kas tõesti keegi ostab säärast sodi teist korda veel?

0
0
Please wait...

Postitas:
signe9

Vanaema keedetud peenetanguputru… taevas, kui hea see oli! Võid silma ja keefir kõrvale… Lapsepõlv…
Kuivatatud lambakints ehk lambaviiul o ka lapsepõlve jäänud. Soolas olnud kints tahendati praeahjus veidi ära ning riputati siis soemüürile kuivama. Sealt sai siis siilakaid lõigatud võileiva peale, sibulat vahele ja keele viis alla! Nüüd poes on lausa valmis “viiul”, aga ei ole mul sellesse usku… Kallis ka, kurivaim.
Ja ka toorestest kartulitest tehtud praekartuleid pole ammu teinud. Minu põhjuseks on nostalgia: mu kadunud mehel kukkusid need nii hästi välja, et lihtsalt ei taha ise teha. Vahel harva siiski, aga see pole see…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma mõtlesin kohe tükk aega … Võib-olla jah just seda tanguputru, ahjus süte peal raskes malmpotis hautatud, pekikõrned sees. Seda malmpotti ka pole enam, ei saa teha ka. Meie kodu ahjus on rest, kust söed läbi kukuvad, ja maal vanemate juures pole enam potti. Meil ka pole malmpotti, kui oleks selline ahi, et söed läbi resti alla ei kuku, siis ostaks ekstra selle poti, et vahel ahjus süüa teha.
Lapsepõlve toitudest värskelt praetud kartuleid ma korra kuus ikka teen. Ostan poest selle singikuubikute paki, pizzakatte nime all vist müüakse. Toorsingi kuubikud on veel paremad, aga neile ei satu alati peale. Lõpus viskan veel ühe vähese piimaga lahti klopitud muna ka peale ja segan läbi.
Praesaia olen ka vahel harva teinud.
Siis ma mõtlesin veel, mida ma headest restoraniroogadest pole ammu söönud. Üks kaheksajalasalat oli, kartulitükkidega, mida Horvaatias igas restoranis pakuti ja väga maitsev oli. Mujal pole seda kohanud. Üldse kaheksajalga tahaks, valmistamisviis polegi oluline. Mõnusalt krõmpsub hamba all, nagu seakamarat sööks. Eesti restoranides kaheksajalga pole näinud pakutavat, selleks peab vist kuhugi Vahemere riiki reisima.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Viimasele- kaheksajalga pakutakse küll Eestis igal pool…?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Need Horvaatia kaheksajalad olid vist tegelikult kalmaarid, vähemalt “calmari” nime all. Need olid tõesti head.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vahemerelikku calamarit pakutakse ju ka enamikes kohtades…?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vahemerelikku calamarit pakutakse ju ka enamikes kohtades…?

Ei julgeks küll nii väita. Võib-olla vanalinna restoranides tõesti pakutakse. Olen ka sinna ikka sattunud, aga tõesti ei ole seda calamari-t Tallinna restoranides näinud.

0
0
Please wait...

Postitas:
amatoor

soolaliha, just seda, mida vanaema tegi, kus liha hoiti soolvees. maitses nii toorelt, kui praetult. toorelt sai rohelise sibulaga ja musta leivaga söödud.
kammkarpe – praetud võis, kuhu natuke küüslauku ja sidrunimahla lisatud, kui hea…
böff, ise teha ei viitsi, aga söön erinevates restoranides alati.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pliidikartulid – viilutatud kartuleid sai puupliidi raual küpsetatud. Oi kui head need olid 🙂

Ja ema tehtud potikartulid – viilutatud kartulid kuidagi potis tehtult. Lisati vett ja maitseaineid.Oi kuidas tahaks, aga ise ei oska.

Moskva – ülihea tumepunane hapukas moosilaadne asi tuubis.
Dražeekommid ja kaneelikommid.

Ning Šveitsis saadud kebab (õhukeselavaši vahel omavalitud lisanditega) – ülihead. Mujal (Eesti, Soome, Rootsi) pole selliseid saanud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu mäletamist mööda oli see “Kosmos”

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu mäletamist mööda oli see “Kosmos”

Õigus jah – Kosmos 🙂 Seda igatsen siiani taga.Jube hea oli.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 69 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mida erilist te kaua söönud pole?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.