Vanaema keedetud peenetanguputru… taevas, kui hea see oli! Võid silma ja keefir kõrvale… Lapsepõlv…
Minu ema keedab seda siiani taevalikult! (Muidugi oma emalt, minu vanaemalt õpituna) 🙂 Ajasidki isu peale, pean talle helistama ja sööma minema. Võtaksin su heameelega kaasa!
mis asi see peenetangupuder on?
Peentang on umbes selline: https://www.tvcook.ru/uploads/images/00/01/55/2012/04/22/541f51.jpg või natuke peenemaks jahvatatud. Võrdle kruupidega, mis on lihvitud: http://www.hkhk.edu.ee/eope/teravili/img-2-odrakruup_t___300.jpg
Tang on sihuke terade ja jahu vahepealne jahvatus. Kui on peenem, siis on peentang. Manna on ka näiteks peentang. Sealt edasi oleks juba jahu.
AGa üldiselt, ma olen ka maalt ja mitte enam noor. Ma pole enamikku siinmainitud toitudest mitte iialgi tahtnud. Tangu või kruubiputru jälestasin, soe piim – juba mõtegi ajab oksele, aknalaual hapuks läinud piim umbes sama hull, moosiga segi pööratud klimpis mannapuder – oehh, enne joon vist isegi sooja piima, tatart ei võtnud suu sissegi.
Aga piimasupp kiluleivaga, karamell- või kakaokissell, hapukoor kakaoga, lihtsalt võisai jämeda soolaga, kama – meil söödi seda lusikaga kausist, hiljem sain imestada, et mõned joovad kruusist; kartulipuder lihakõrnetega, koogelmoogel … Tõesti, peaks hakkama otsast peale neid läbi tegema ja maitsma. Kas tuleb veel lapsepõlv meelde või on lootusetult kadunud.
Tore teema.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 05.01 22:59; 07.01 00:21; 07.01 00:30;