Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mida erilist te kaua söönud pole?

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 69 )

Teema: Mida erilist te kaua söönud pole?

Postitas:
Kägu

Vähki igatsen. Kunagi sai niimoodi söödud, et pesukausitäis tilliga keedetud vähke oli nina ees – pista, kuniks enam ei suuda.
Serbetti, seda mida nõukaajal sai, praegu on ka müügil, aga maitsel sarnasus puudub, lihtsalt samasugune pruun välimus. Oli terve lapsepõlve mu eriline lemmikmaius.
Pabertuutus friikartulid, salati ja kastmega. Millalgi peale Eesti taasiseseisvumist neid meie kandis müüdi massiliselt, oi, küll olid head. Äkitselt kadus selline tuutuvariant ära, asemele tuli mingi jama. Eile tuli üle üüratult pika aja tunne, et tahaks friikaid, tõin mingist burksikohast. Kui kodus koti avasin, siis purskasin naerma. Pisikeses läbipaistvas plastiktopsis oli peotäis vintskeid kartulijuppe. Palju õli, vähe soola, muud ei olnudki. Kas tõesti keegi ostab säärast sodi teist korda veel?

Mõtled sa nüüd šerbetti või sorbetti?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Isetehtud verikäkki. See poes müüdav tihke vorstilaadne pole ikka selline nagu kodus ise tehtud verikäkk. Lapsena oli minu jaoks suur sündmus, kui vanaema juures siga tapeti ja vanaema alati ka verikäkki tegi. Nüüd pole seaverd kuskilt võtta.

0
0
Please wait...

Postitas:
nyah nyah

Kui kadunud asjad arvesse lähevad, igatsen marja puuvilja jäätist. No seda nõukaaegset, odavat, suurtest jääkristallidest koosnevat. & Rosso gluteenivaba pitsat, millest iganes nad noid imeõhukesi krõbisevaid põhju ka tegid. & krooniaja alguse indoneesi kiirnuudled, mi goreng, nasi goreng . . .

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

eespoolnimetatutest igatsen ka seda šerbetti, pähklid sees, ja muidugi Kosmost…

kuna olen üsna magusasõber, siis vaeseid rüütleid, saiavormi, leivasuppi, riisivormi, mustikasuppi saiakuubikutega teen ka nüüd. Bubertit ja lumepallisuppi vihkasin lapsena, ei ole hiljem tahtnud proovida.

Peenest tangust putru sööks küll. Meil nimetati seda Lõuna-Eesti tanguks.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Plekkkausis mannapuder hapu mustsõstramoosiga. Segasin kiirelt kokku, puder muutus lillaks ja hapukaks. Eriti hea, kui mannaklimpe sisse oli jäänud. Vot seda tahaks küll.
Mãletan kui meid jäeti vanaisaga maale ja vanaisa pidi süüa tegema. Polnud eluski teda köögis kokkamas näinud. Kõht oli niiii tühi juba ja siis võttis ta ahjust sûte peqlt malmpoti. Kaane all auras makaronivorm. Makaronid, hakkliha, tomat, ketsup ja juust kihiti. Appppi kui meeletult hea see oli!! Külmavärinad tulevad praegugi peale 😀 oh mida kõike annaks, et seda veel saada.
Austraalias jõululõunal grillitud beebikaheksajalad, neid tahaks ka.
Tallinn-Tartu maanteel kohustuslik burksipeatud kükita rohelises majas. Ei tea, kas kõht on sinnaminnes alati nii tühi olnud, aga kastmerohke burger on seal nii ülim maitsnud alati.
Vanaema võiroose tahaks, mida alati peale sauna tee kõrvale pakuti.
Eksämma tehtud kartulisalatit kah. No maailma parim kartulisalat oli..

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapsepõlves sai söödud sellist asja nagu tatar piimaga. See oli ainuke viis mulle tatar sisse sööta, muidu vihkan seda igal muul kujul.
Puuviljakompotti vahukoorega igatsen ja ei ole ammu söönud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

väga-väga tahaks hesburgeri või mäki mingit einet. Kahjuks pole oma kehakaalu pärast seda juba aastaid saanud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ave- halvaa, kas seda ongi enam kuski müügil, Tartus kui keegi teab?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Koolipuhvetis müüdud moosivõisaia (moosi all oli võikiht)
salatilehega juustusaia
grillviinereid

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hapupiima pudi. Oma lehma hapuks läinud piim, leib, sibul ja sool. Kahjuks sellist hapupiima kui oma lehma piimas sai, pole kusagilt enam saanud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

just, see hapupiim, mis saadud suvel värske lehmapiima aknal hapendamisega! Selline ühtlane paks tükk tekkis purki, no nii maitses (ja sööks nüüdki, aga pole kuskil seda pärispiima võtta). Koorekiht küll ei meeldinud, ei teagi mida ema sellega tegi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vanaema keedetud peenetanguputru… taevas, kui hea see oli! Võid silma ja keefir kõrvale… Lapsepõlv…

Minu ema keedab seda siiani taevalikult! (Muidugi oma emalt, minu vanaemalt õpituna) 🙂 Ajasidki isu peale, pean talle helistama ja sööma minema. Võtaksin su heameelega kaasa!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Pliidikartulid – viilutatud kartuleid sai puupliidi raual küpsetatud. Oi kui head need olid

Kas keegi selgitaks, mismoodi te neid kartuleid või ükskõik, misasja otse pliidiraual küpsetasite? Olen seda väljendit ennegi kohanud, aga mitte iial aru saanud, miks nii tehakse? Kas panni ei ole majas, ja mismoodi te pliidi pärast puhtaks saate? Lisaks see ju suitseb ja kärssab ja …
Imelik.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ave- halvaa, kas seda ongi enam kuski müügil, Tartus kui keegi teab?

Tallinnas on Rimides Saare leiva oma ehk on ka Tartus.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vähki igatsen. Kunagi sai niimoodi söödud, et pesukausitäis tilliga keedetud vähke oli nina ees – pista, kuniks enam ei suuda.
Serbetti, seda mida nõukaajal sai, praegu on ka müügil, aga maitsel sarnasus puudub, lihtsalt samasugune pruun välimus. Oli terve lapsepõlve mu eriline lemmikmaius.
Pabertuutus friikartulid, salati ja kastmega. Millalgi peale Eesti taasiseseisvumist neid meie kandis müüdi massiliselt, oi, küll olid head. Äkitselt kadus selline tuutuvariant ära, asemele tuli mingi jama. Eile tuli üle üüratult pika aja tunne, et tahaks friikaid, tõin mingist burksikohast. Kui kodus koti avasin, siis purskasin naerma. Pisikeses läbipaistvas plastiktopsis oli peotäis vintskeid kartulijuppe. Palju õli, vähe soola, muud ei olnudki. Kas tõesti keegi ostab säärast sodi teist korda veel?

Mõtled sa nüüd šerbetti või sorbetti?

Šerbetti mõtlesin siiski. Lemmikmaius küll, aga ega ma tegelikult teadnudki, et š-ga kirjutatakse. Lapsena nuiasin “serbetti” ja kirjapildist polnud aimugi, hilisemalt pole ka pead vaevanud, et mis täht täpselt seal ees on. Aga panen kõrva taha ja enam ei eksi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas keegi selgitaks, mismoodi te neid kartuleid või ükskõik, misasja otse pliidiraual küpsetasite? Olen seda väljendit ennegi kohanud, aga mitte iial aru saanud, miks nii tehakse? Kas panni ei ole majas, ja mismoodi te pliidi pärast puhtaks saate? Lisaks see ju suitseb ja kärssab ja …
Imelik.

No päris märjalt pliidiraua peale ei pandud ju.
Aga kui oli hea puhas pliit javiisakas tuli all, siis ega see kartul sinna pliidiraua külge ei jäänud ja mitte mingit suitsemist ei toimunud.
Kartulilaastu pinnale tulid mõnusad kuldsed laigud ja maitse oli hoopiski teine. Nagu delikatess 🙂

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vanaema keedetud peenetanguputru… taevas, kui hea see oli! Võid silma ja keefir kõrvale… Lapsepõlv…

Minu ema keedab seda siiani taevalikult! (Muidugi oma emalt, minu vanaemalt õpituna) 🙂 Ajasidki isu peale, pean talle helistama ja sööma minema. Võtaksin su heameelega kaasa!

mis asi see peenetangupuder on?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Igatsen endalegi üllatuseks piimasuppi makaronidega ja kakao/karamellkisselli.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

just, see hapupiim, mis saadud suvel värske lehmapiima aknal hapendamisega!

Suvine, äsjalüpstud soe piim otse pangest. Soe piim, läbi võilillevarre. Esimesed sõõmud olid väheke kibedad, aga siis läks paremaks, juba rohkem piima maitsega. Mm.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vanaema keedetud peenetanguputru… taevas, kui hea see oli! Võid silma ja keefir kõrvale… Lapsepõlv…

Minu ema keedab seda siiani taevalikult! (Muidugi oma emalt, minu vanaemalt õpituna) 🙂 Ajasidki isu peale, pean talle helistama ja sööma minema. Võtaksin su heameelega kaasa!

mis asi see peenetangupuder on?

Peentang on umbes selline: https://www.tvcook.ru/uploads/images/00/01/55/2012/04/22/541f51.jpg või natuke peenemaks jahvatatud. Võrdle kruupidega, mis on lihvitud: http://www.hkhk.edu.ee/eope/teravili/img-2-odrakruup_t___300.jpg
Tang on sihuke terade ja jahu vahepealne jahvatus. Kui on peenem, siis on peentang. Manna on ka näiteks peentang. Sealt edasi oleks juba jahu.

AGa üldiselt, ma olen ka maalt ja mitte enam noor. Ma pole enamikku siinmainitud toitudest mitte iialgi tahtnud. Tangu või kruubiputru jälestasin, soe piim – juba mõtegi ajab oksele, aknalaual hapuks läinud piim umbes sama hull, moosiga segi pööratud klimpis mannapuder – oehh, enne joon vist isegi sooja piima, tatart ei võtnud suu sissegi.

Aga piimasupp kiluleivaga, karamell- või kakaokissell, hapukoor kakaoga, lihtsalt võisai jämeda soolaga, kama – meil söödi seda lusikaga kausist, hiljem sain imestada, et mõned joovad kruusist; kartulipuder lihakõrnetega, koogelmoogel … Tõesti, peaks hakkama otsast peale neid läbi tegema ja maitsma. Kas tuleb veel lapsepõlv meelde või on lootusetult kadunud.

Tore teema.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

AGa üldiselt, ma olen ka maalt ja mitte enam noor. Ma pole enamikku siinmainitud toitudest mitte iialgi tahtnud. Tangu või kruubiputru jälestasin, soe piim – juba mõtegi ajab oksele, aknalaual hapuks läinud piim umbes sama hull, moosiga segi pööratud klimpis mannapuder – oehh, enne joon vist isegi sooja piima, tatart ei võtnud suu sissegi.

Tore teema.

No leidub ikka ärahellitatud jõmpsikaid. 😀

*Tangupuder, tatar ja soe piim- kõik minu lemmikud.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

No leidub ikka ärahellitatud jõmpsikaid. 😀

Hakkasin ise ka mõtlema. Et see viitab vist ärahellitatusele. 🙂

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Võileivagrilliga tehtud saia… No ei hakka ühe isu pärast seda totakat võileivagrilli ostma. Samas see isu ikka tuleb taas aeg-ajalt…

Vahele paneksin juustu, sinki ja tomativiilu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

soe piim – juba mõtegi ajab oksele

Aga piimasupp kiluleivaga

Kas piimasupi puhul pole ka mitte tegu sooja piimaga, sa ärahellitatud jõmpsikas?! 😀

(Igaks juhuks lisan, et solvata ei taha üldse, lihtsalt nalja teha).

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Hapupiima pudi. Oma lehma hapuks läinud piim, leib, sibul ja sool. Kahjuks sellist hapupiima kui oma lehma piimas sai, pole kusagilt enam saanud.

Panin plussi, kuigi pole elus söönud sibula ja soolaga varianti, aga tundub põnev!!! Meil koosnes hapupiima pudig hapupiimast, sõrmede vahel tükeldatust leivast ja suhkrust. Sssa süda, pole sada aastat söönud sellist delikatessi!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Igatsen endalegi üllatuseks piimasuppi makaronidega ja kakao/karamellkisselli.

just eile tegin kakakaokisselli, tõesti hea.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas keegi selgitaks, mismoodi te neid kartuleid või ükskõik, misasja otse pliidiraual küpsetasite? Olen seda väljendit ennegi kohanud, aga mitte iial aru saanud, miks nii tehakse? Kas panni ei ole majas, ja mismoodi te pliidi pärast puhtaks saate? Lisaks see ju suitseb ja kärssab ja …
Imelik.

No päris märjalt pliidiraua peale ei pandud ju.
Aga kui oli hea puhas pliit javiisakas tuli all, siis ega see kartul sinna pliidiraua külge ei jäänud ja mitte mingit suitsemist ei toimunud.
Kartulilaastu pinnale tulid mõnusad kuldsed laigud ja maitse oli hoopiski teine. Nagu delikatess 🙂

jällegi head, sai isegi tehtud neid puuliidi peal ja pärast riputasin soola peale 🙂 Kärssama ei läinud midagi, keerasid sips ümber, kui kulpruunikad täpid peal.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

No lüpsisoe piim on hoopiski miskit muud kui lihtsalt soepiim. Vahurant ka peal ja väga maitsev.
Aga eks see olegi jälle maitse küsimus, kellele maitses ja kellele mitte. Tädi juures külas olles, sõingi peamiselt vaid musta leiba ja piima peale – väga maitsev oli 🙂

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Toorelt pannil praetud kartuleid pole saanud rohkem kui paarkümmend aastat.

??? Pole saanud? Las seal maal kus sa elad, pole kartuleid? Mina praen vaat’ et ülepäeva

Müstika! Ja põhjus on?

Müstika on see, et mõnele ei mahu kuidagi pähe, et äkki teine on viimase paarikümne aastaga veidi rohkem arenenud ja ei tammu paigal ühtesid ja samu vanaemade talutoite valmistada.
Praekartul ei ole kindlasti see toit, mis peaks kellegi toidulaual peategelaseks olema. Aga aastatetaguseks nostalgiaks käib küll.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

vene ajal oli beseetort. see oli mo lemmik.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 69 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mida erilist te kaua söönud pole?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.