Vales alamfoorumis minu meelest. Aga ju siis tõstetakse õigesse.
Kaminas küpsetatud ürdine lambakints juurikatega pearoaks. Kastmed juurde, kaks-kolm erinevat.
Külmlauale röstbiif, rohelised salatimatejalid ise segamiseks, leivakausikesed küüslaugujuustuga, seened, kurgid, juustuvalik, täidetud munad, mees teeb pasteeti ja suitsukana – seda serveerime külmalt. Kirsstomatid, küüslauguleivad, külmad kastmed. Kringel ja paar sorti leiba meie pere pagarilt. Ehk siis mitte midagi erilist, aga mõningase valikuga. Minul on väga vähe sellega vaeva.
Ja siis see, mida külalised toovad. Lapsed toovad tavaliselt kartulisalati(d) ja mingit üllatussnäkki, külma parti, veisekeelt, marineeritud kala/liha vms. Vähesed külla tulevad sõbrad tavaliselt soolakala ja silmu. Naabrid on tavaliselt toonud kala- või krevetikarri riisi ja lisanditega – pole kaugele mööda metsateed kanda kuumalt ka.
Mida laual ei ole, on piparkoogid ja kommid. Lihtsalt nii kõrini on nendest selleks ajaks, et kui isegi algklassilapsed enam ei taha, on parem need kommid toidukappi saata. Kui on, kellega saata.