Esileht Kodunurk Mida head lauale vana aasta õhtuks

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 51 )

Teema: Mida head lauale vana aasta õhtuks

Postitas:

Mida head panete vana aasta õhtul lauale.Soovitage just midagi näksimiseks.

+6
-8
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud

Miniburgerid, lavaširullid, singirullid, näkisvaagen (juust, viinamarjad, soolased küpsised, juustumoos), täidetud muna, kuumsuitsulõhe viiludena

+14
-6
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Leivakoorukesed, mis on täidetud maitsestatud toorjuustuga (nt peekoni-toorjuust on väga hea) ja peale puistatud näiteks kurgi või paprikatükid.. nii hea! Ainult peab kiiresti ära sööma (või siis peokäigus ise valmistama ja kohe suhu pistma), sest leivakoorukesed tōmbavad väga kiiresti toorjuustu niiskuse sisse ning paarikümne minutiga juba lähevad pehmeks.

+10
-7
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ka mõtlen – tahaks midagi head muidugi, aga hästi kerget, et ei oleks lõhki õgimist.. Samas mees tahaks lihtsalt kartulisalatit ja liha, ise tahaks kirjut koera. Vot ei teagi, mida lõpuks teen.

+7
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Meil oma kindel sõpruskond ja meil ära jagatud kes mis toob ja teeb. Lauale tuleb – isetehtud küpsetatud sushi, needsamad leivakausid mis siin mainitud, aga meil läheb sisse sinna makra-muna-majoneesi segu, täidetud sampinjonid, täidetud munad, küpsetatud täidisega(hakkliha,sinihal.juust,paprika,sibul), suvikõrvitsa rattad, täidetud lavaši rullid, mini pitsad, kuumaõhu fritüüris tehtud vürtsised juustpallid, magusaks beseerull ja kirju koer. Meil ongi nii snäkikad-ampsukad välja kujunenud, av sellist klassikalist seaprae sooja toitu ei tee 🙂

Edit- teeme ka küpsetatud sibularõngaid. Tavalised toore sibularõngad lähvad pannile, sinna sisse vispeldatud muna ja riivjuustu segu, praen mõlemalt poolt. Ühe korra tegin ja selline hitt nüüd.

+6
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Vales alamfoorumis minu meelest. Aga ju siis tõstetakse õigesse.

Kaminas küpsetatud ürdine lambakints juurikatega pearoaks. Kastmed juurde, kaks-kolm erinevat.

Külmlauale röstbiif, rohelised salatimatejalid ise segamiseks, leivakausikesed küüslaugujuustuga, seened, kurgid, juustuvalik, täidetud munad, mees teeb pasteeti ja suitsukana – seda serveerime külmalt. Kirsstomatid, küüslauguleivad, külmad kastmed. Kringel ja paar sorti leiba meie pere pagarilt. Ehk siis mitte midagi erilist, aga mõningase valikuga. Minul on väga vähe sellega vaeva.

Ja siis see, mida külalised toovad. Lapsed toovad tavaliselt kartulisalati(d) ja mingit üllatussnäkki, külma parti, veisekeelt, marineeritud kala/liha vms. Vähesed külla tulevad sõbrad tavaliselt soolakala ja silmu. Naabrid on tavaliselt toonud kala- või krevetikarri riisi ja lisanditega – pole kaugele mööda metsateed kanda kuumalt ka.

Mida laual ei ole, on piparkoogid ja kommid. Lihtsalt nii kõrini on nendest selleks ajaks, et kui isegi algklassilapsed enam ei taha, on parem need kommid toidukappi saata. Kui on, kellega saata.

+5
-10
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ilmselt suht klassika:

Täidetud munad, lavashirullid, leivalaevukesed küüslaugu-juustu täidisega, vb ka seenesalatiga. Mulle meeldiksid ka salatikorvid, aga ma ainus sööja neil ja ei tea, kuidas beebi unegraafik võimaldab õhtut üldse nautida…

Laste rõõmuks vb ka kartulikrõpsud, kaneelirullid või piparkoogid.

Vb ka sushit, pole veel täpset plaani teinud. Beebi tõttu olen rohkem “ellujäämisrežiimil”

 

+6
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Lihtsalt nii kõrini on nendest selleks ajaks, et kui isegi algklassilapsed enam ei taha, on parem need kommid toidukappi saata. Kui on, kellega saata.

Kas Tallinnas veel ei ole toidukappe? Mul oleks ka sinna üht-teist ära anda.

+6
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Lihtsalt nii kõrini on nendest selleks ajaks, et kui isegi algklassilapsed enam ei taha, on parem need kommid toidukappi saata. Kui on, kellega saata.

Kas Tallinnas veel ei ole toidukappe? Mul oleks ka sinna üht-teist ära anda.

Soo tänaval olen näinud kappi.

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Lihtsalt nii kõrini on nendest selleks ajaks, et kui isegi algklassilapsed enam ei taha, on parem need kommid toidukappi saata. Kui on, kellega saata.

Kas Tallinnas veel ei ole toidukappe? Mul oleks ka sinna üht-teist ära anda.

Ma ei ole Tallinnas. Usun, et on, aga ei tea. On õnnestunud teinekord saata Tartusse, mis on meil siit küll kaugemalgi, aga sealt tuleb pereliikmeid ehk.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Nii häid mõtteid sain!Lavaširulle pole tõesti ammu saanud ja leivakoorukesed seenesalatiga kõlavad küll väga maitsvalt. Püüan iga aasta teha nii, et oleks 12 erinevat “midagit” — vanasti olid meil suured kokkusaamised sõpradega, siis oli see lihtne. Eelmine aasta olime mehega kahekesi ja no võttis ikka peamurdmist küll (just pisikesed snäkid ja kogused võiksid siis erinevad olla). Praegu mõtlen, et kui võtta Stockmannist paar erinevat salatit kõige väiksemasse karpi, siis saab juba paar erinevat salatikorvikest teha, täidetud munad teen kindlasti, lavaširull ka — kartulid, ehk mingi hea kala, mõned puuviljad…

Magusaks mõtlesin sel aastal teha tähtpäevakirsse (cherries jubilee, ei oska paremini tõlkida) ja võibolla ka saksa vahvleid.

+3
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mida laual ei ole, on piparkoogid ja kommid. Lihtsalt nii kõrini on nendest selleks ajaks, et kui isegi algklassilapsed enam ei taha, on parem need kommid toidukappi saata. Kui on, kellega saata.

Eespool küsiti – Tallinnas on toidukapp alles tegemisel (Soo tn oma oli valimisreklaamina üleval, enam pole), kui esimesega hästi läheb, tuleb samalt tegijalt igasse linnaossa.

FB-s on grupp “Foodsharing Tallinn (uus)”, kus pakutav toit üldiselt väga kiirelt soovija leiab, sest liikmeid on palju.

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Sushi oli plaanis, aga siin vastuseid lugedes isutab nii mõnigi muu roog ka

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mitte midagi ei isuta, tahaks kohe puhata söögist mõnda aega.

+5
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kartulisalat ja singirullid on kindlasti laual, muus osas veel mõtleme.  Jõulude ajal sõime palju,  tänase seisuga on kõik kindlad, et sooja sööki ei taha ja teeme midagi suht kerget.

Võib-olla teeme ka hiina kapsa põhjal salatid kana ja karrikastmega ning fetajuustuga.

+2
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Meie planeerime oma meüü sellise:

1. kalamarja suupiste (lehttaignal)

2. lõherullid (lõhe, toorjuust, värske kurk)

3. kreveti-kalamarjasalat

4. Kana, selleri, õuna, kreeka pähkli salat jogurtikastmes

5.muna kuumsuitsulõhe ja kalamarjagaga

6. marineeritud kuuseriisikad

7. foccacia ja maitsevõi

8. magusaks teen mõned trühvlid

Jõuluks kingiti veel igasuguseid erinevaid juustusid, juustumoose jms, st ka neid võime avada. Praadi ei tee (vähemalt praegu mõtleme nii 🙂 ).

 

+5
-3
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Magusaks mõtlesin sel aastal teha tähtpäevakirsse (cherries jubilee, ei oska paremini tõlkida) ja võibolla ka saksa vahvleid.

Mis kirsid need sellised täpsemalt on? Google annab rohkem jäätise pilte kirsikastmega.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Meie peres on lapsed need, kes kõikvõimalikest suupistetest ei arva mitte muhvigi. On endal kodus olnud neid külmlaudu või oleme võõrsil juhtunud mekkima – lapsed ei taipaks nagu üldse sellesse kui toitu suhtuda. : )))) Eks teeme lihtsalt mingi sooja söögi pealelõunal ja ongi kogulugu. Ma tahaks praeguse seisuga mõnda lindu, parti või…no mitte kana. Mees sügeleb lammast tegema. Võibolla teebki siis, ükskõik ju. Keegi külla ei tule, ise ka ei lähe. Keskmiselt tagasihoidlik vana-aastaõhtu. Ilmselt lähen mitmeks tunniks vanni kui jõuan niikaugele. Külm kirsimahl ka kaasa ja.

+3
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Jäätisega on need tähtpäevakirsid maitsvad jah 🙂

Kuninganna Victoria 50. valitsemisaasta tähtpäeva puhuks leiutatud magusroog, mida on väga lihtne valmistada, aga on väga maitsev. Talvel värskeid kirsse ei saa, niiet tuleb kasutada külmutatuid.

Paned pannile või ja suhkru (pruuni suhkrut kasutan mina), kui suhkur on lahustunud, lisad kirsid ja natuke sidrunimahla. Kuumutad senikaua, kuni kirsivedelikust ja suhkrust on moodustunud mõnus siirup. Võta pann kuumuselt ning lisa kirsilikööri või konjakit ja flambeeri. Ongi valmis 🙂 Serveerida võib jäätisega, või ükskõik millega, mis meeldib 🙂

+6
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Meie planeerime oma meüü sellise: 1. kalamarja suupiste (lehttaignal) 2. lõherullid (lõhe, toorjuust, värske kurk) 3. kreveti-kalamarjasalat 4. Kana, selleri, õuna, kreeka pähkli salat jogurtikastmes 5.muna kuumsuitsulõhe ja kalamarjagaga 6. marineeritud kuuseriisikad 7. foccacia ja maitsevõi 8. magusaks teen mõned trühvlid Jõuluks kingiti veel igasuguseid erinevaid juustusid, juustumoose jms, st ka neid võime avada. Praadi ei tee (vähemalt praegu mõtleme nii ???? ).

Kas kaks kohta laua ümber vabad pole? Tahaks ka kõike neid maiusi maitsta. Ise ei viitsi jännata toiduga.

+11
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Vales alamfoorumis minu meelest. Aga ju siis tõstetakse õigesse.

Kaminas küpsetatud ürdine lambakints juurikatega pearoaks. Kastmed juurde, kaks-kolm erinevat.

Külmlauale röstbiif, rohelised salatimatejalid ise segamiseks, leivakausikesed küüslaugujuustuga, seened, kurgid, juustuvalik, täidetud munad, mees teeb pasteeti ja suitsukana – seda serveerime külmalt. Kirsstomatid, küüslauguleivad, külmad kastmed. Kringel ja paar sorti leiba meie pere pagarilt. Ehk siis mitte midagi erilist, aga mõningase valikuga. Minul on väga vähe sellega vaeva.

Ja siis see, mida külalised toovad. Lapsed toovad tavaliselt kartulisalati(d) ja mingit üllatussnäkki, külma parti, veisekeelt, marineeritud kala/liha vms. Vähesed külla tulevad sõbrad tavaliselt soolakala ja silmu. Naabrid on tavaliselt toonud kala- või krevetikarri riisi ja lisanditega – pole kaugele mööda metsateed kanda kuumalt ka.

Mida laual ei ole, on piparkoogid ja kommid. Lihtsalt nii kõrini on nendest selleks ajaks, et kui isegi algklassilapsed enam ei taha, on parem need kommid toidukappi saata. Kui on, kellega saata.

Kust praegusel ajal head lambakintsu saada on? Enamus tarnijad väidavad, et värsket lambakintsu pole. Steiki on, teisi tükke on, aga kintsu pole.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mul on küsimus: Mis 3 erinevat kuuma kastet need lambaliha kõrvale on? Ma tean kahte, valge kaste ja pruun lihakaste, mis see kolmas kuum kaste on?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mul on küsimus: Mis 3 erinevat kuuma kastet need lambaliha kõrvale on? Ma tean kahte, valge kaste ja pruun lihakaste, mis see kolmas kuum kaste on?

Põhikastmeid on 5 https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/83641899/viis-olulisemat-emakastet-mida-iga-inimene-peaks-oskama-kodus-valmistada

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina teen sageli lamba kõrvale klassikalise (vanaaegse) piparmündikastme, jääb želeetaoline. Inglise keeles ongi “mint jelly”. Eriti hea on karree ja koodiga, aga sobib igas vormis lambale.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Vales alamfoorumis minu meelest. Aga ju siis tõstetakse õigesse.

Kaminas küpsetatud ürdine lambakints juurikatega pearoaks. Kastmed juurde, kaks-kolm erinevat.

Külmlauale röstbiif, rohelised salatimatejalid ise segamiseks, leivakausikesed küüslaugujuustuga, seened, kurgid, juustuvalik, täidetud munad, mees teeb pasteeti ja suitsukana – seda serveerime külmalt. Kirsstomatid, küüslauguleivad, külmad kastmed. Kringel ja paar sorti leiba meie pere pagarilt. Ehk siis mitte midagi erilist, aga mõningase valikuga. Minul on väga vähe sellega vaeva.

Ja siis see, mida külalised toovad. Lapsed toovad tavaliselt kartulisalati(d) ja mingit üllatussnäkki, külma parti, veisekeelt, marineeritud kala/liha vms. Vähesed külla tulevad sõbrad tavaliselt soolakala ja silmu. Naabrid on tavaliselt toonud kala- või krevetikarri riisi ja lisanditega – pole kaugele mööda metsateed kanda kuumalt ka.

Mida laual ei ole, on piparkoogid ja kommid. Lihtsalt nii kõrini on nendest selleks ajaks, et kui isegi algklassilapsed enam ei taha, on parem need kommid toidukappi saata. Kui on, kellega saata.

Kust praegusel ajal head lambakintsu saada on? Enamus tarnijad väidavad, et värsket lambakintsu pole. Steiki on, teisi tükke on, aga kintsu pole.

Ostsin ühest väiketootmisest, talust, leidsin FBst. Otsisin lambaliha, liitusin gruppidega, kirjutasin mitmele poole. Ma pole kindel, kas ainult kintsu niimoodi saaks, me võtsime kaks rümpa.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mul on küsimus: Mis 3 erinevat kuuma kastet need lambaliha kõrvale on? Ma tean kahte, valge kaste ja pruun lihakaste, mis see kolmas kuum kaste on?

Kastmeid on ikka väga palju võimallik teha. Valget mingit kastet meil pole kavas valmistada, aga tuleb marjakaste, veinikaste ja siis magus-hapu aasiapärane kaste. Mees tegelikult tahaks ka mündikastet teha, aga tal muude asjadega palju mässamist ja mina ei oska. Kuum mee-sidrunikaste on ka hea, aga aitab küll.

+1
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Vales alamfoorumis minu meelest. Aga ju siis tõstetakse õigesse.

Kaminas küpsetatud ürdine lambakints juurikatega pearoaks. Kastmed juurde, kaks-kolm erinevat.

Külmlauale röstbiif, rohelised salatimatejalid ise segamiseks, leivakausikesed küüslaugujuustuga, seened, kurgid, juustuvalik, täidetud munad, mees teeb pasteeti ja suitsukana – seda serveerime külmalt. Kirsstomatid, küüslauguleivad, külmad kastmed. Kringel ja paar sorti leiba meie pere pagarilt. Ehk siis mitte midagi erilist, aga mõningase valikuga. Minul on väga vähe sellega vaeva.

Ja siis see, mida külalised toovad. Lapsed toovad tavaliselt kartulisalati(d) ja mingit üllatussnäkki, külma parti, veisekeelt, marineeritud kala/liha vms. Vähesed külla tulevad sõbrad tavaliselt soolakala ja silmu. Naabrid on tavaliselt toonud kala- või krevetikarri riisi ja lisanditega – pole kaugele mööda metsateed kanda kuumalt ka.

Mida laual ei ole, on piparkoogid ja kommid. Lihtsalt nii kõrini on nendest selleks ajaks, et kui isegi algklassilapsed enam ei taha, on parem need kommid toidukappi saata. Kui on, kellega saata.

Kust praegusel ajal head lambakintsu saada on? Enamus tarnijad väidavad, et värsket lambakintsu pole. Steiki on, teisi tükke on, aga kintsu pole.

Ostsin ühest väiketootmisest, talust, leidsin FBst. Otsisin lambaliha, liitusin gruppidega, kirjutasin mitmele poole. Ma pole kindel, kas ainult kintsu niimoodi saaks, me võtsime kaks rümpa.

Millisest talust?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Vales alamfoorumis minu meelest. Aga ju siis tõstetakse õigesse.

Kaminas küpsetatud ürdine lambakints juurikatega pearoaks. Kastmed juurde, kaks-kolm erinevat.

Külmlauale röstbiif, rohelised salatimatejalid ise segamiseks, leivakausikesed küüslaugujuustuga, seened, kurgid, juustuvalik, täidetud munad, mees teeb pasteeti ja suitsukana – seda serveerime külmalt. Kirsstomatid, küüslauguleivad, külmad kastmed. Kringel ja paar sorti leiba meie pere pagarilt. Ehk siis mitte midagi erilist, aga mõningase valikuga. Minul on väga vähe sellega vaeva.

Ja siis see, mida külalised toovad. Lapsed toovad tavaliselt kartulisalati(d) ja mingit üllatussnäkki, külma parti, veisekeelt, marineeritud kala/liha vms. Vähesed külla tulevad sõbrad tavaliselt soolakala ja silmu. Naabrid on tavaliselt toonud kala- või krevetikarri riisi ja lisanditega – pole kaugele mööda metsateed kanda kuumalt ka.

Mida laual ei ole, on piparkoogid ja kommid. Lihtsalt nii kõrini on nendest selleks ajaks, et kui isegi algklassilapsed enam ei taha, on parem need kommid toidukappi saata. Kui on, kellega saata.

Kust praegusel ajal head lambakintsu saada on? Enamus tarnijad väidavad, et värsket lambakintsu pole. Steiki on, teisi tükke on, aga kintsu pole.

Ostsin ühest väiketootmisest, talust, leidsin FBst. Otsisin lambaliha, liitusin gruppidega, kirjutasin mitmele poole. Ma pole kindel, kas ainult kintsu niimoodi saaks, me võtsime kaks rümpa.

Millisest talust?

Ma pole kyll see, kellelt küsid, aga minagi ostan otse lambatalunikult. Selle vahega, et saan osta meelepärase tüki kaupa, just jõuludeks oli see kints.

Olen tema juures püsiostja, vbl sellepärast.

Talu asub Tallinna külje all Ääsmäel.

Siia avalikult kontakte ei tahaks riputada, kuna pole asjaosalise endaga kooskõlastatud.

+1
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Meie peres on lapsed need, kes kõikvõimalikest suupistetest ei arva mitte muhvigi. On endal kodus olnud neid külmlaudu või oleme võõrsil juhtunud mekkima – lapsed ei taipaks nagu üldse sellesse kui toitu suhtuda. : )))) Eks teeme lihtsalt mingi sooja söögi pealelõunal ja ongi kogulugu. Ma tahaks praeguse seisuga mõnda lindu, parti või…no mitte kana. Mees sügeleb lammast tegema. Võibolla teebki siis, ükskõik ju.

Meil on samuti – näksid ju võivad olla, aga söögiks küll ei kõlba 🙂
Seega tuleb küülik valges veinis,  hasselbacki kartulid ja ahjukaalika ribad.
Eks teeme näkse ka ikka.
Plaanis on lehttaignal lahtised pirukad tuunikala, muna ja tomatiga. Teised suitsusingi, ananassi ja Cheddariga.
Paneeritud ja praetud tursafilee tükid.
Paneeritud ja praetud liha marinaadis.
Praetud räim marinaadis.
Paneeritud ja praetud suvikõrvitsa seibid.
Singid-suitsuvorstid nagunii.
Eks juustud ja küpsised ja puuviljad samuti.
Magustoiduks Pavlova-sarnane asi. Beseepõhjadele vaheldumisi kohupiimakreem, šokolaadiküpsise tükid, marjad, vahukoor.

+2
-6
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Vales alamfoorumis minu meelest. Aga ju siis tõstetakse õigesse.

Kaminas küpsetatud ürdine lambakints juurikatega pearoaks. Kastmed juurde, kaks-kolm erinevat.

Külmlauale röstbiif, rohelised salatimatejalid ise segamiseks, leivakausikesed küüslaugujuustuga, seened, kurgid, juustuvalik, täidetud munad, mees teeb pasteeti ja suitsukana – seda serveerime külmalt. Kirsstomatid, küüslauguleivad, külmad kastmed. Kringel ja paar sorti leiba meie pere pagarilt. Ehk siis mitte midagi erilist, aga mõningase valikuga. Minul on väga vähe sellega vaeva.

Ja siis see, mida külalised toovad. Lapsed toovad tavaliselt kartulisalati(d) ja mingit üllatussnäkki, külma parti, veisekeelt, marineeritud kala/liha vms. Vähesed külla tulevad sõbrad tavaliselt soolakala ja silmu. Naabrid on tavaliselt toonud kala- või krevetikarri riisi ja lisanditega – pole kaugele mööda metsateed kanda kuumalt ka.

Mida laual ei ole, on piparkoogid ja kommid. Lihtsalt nii kõrini on nendest selleks ajaks, et kui isegi algklassilapsed enam ei taha, on parem need kommid toidukappi saata. Kui on, kellega saata.

Kust praegusel ajal head lambakintsu saada on? Enamus tarnijad väidavad, et värsket lambakintsu pole. Steiki on, teisi tükke on, aga kintsu pole.

Ostsin ühest väiketootmisest, talust, leidsin FBst. Otsisin lambaliha, liitusin gruppidega, kirjutasin mitmele poole. Ma pole kindel, kas ainult kintsu niimoodi saaks, me võtsime kaks rümpa.

Millisest talust?

Vaata, sa ei saa nii küsida. Õigemini sellele ei saa nii vastata. Meil Eestis nimelt ei ole kodus põllumajandusloomade lihaks tegemine lubatud. Ehk siis sa võid pidada 5 siga või 20 lammast, aga tappa neid kodus sa ei tohi. Seega otsi palun ise.

+1
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 51 )


Esileht Kodunurk Mida head lauale vana aasta õhtuks