Kõik allpakutud ei ole küll kiired ja “kerged”, aga isegi need, mis rohkem aega võtavad valmivad tegelikult vähese vaevaga – ehk ei pea pidevalt kõrval seisma, lisama, segama jne.
Värske kartul koorega keema – kõrvale hapukoor rohelise sibulaga.
Kodujuustusalat – nt kurk, tomat, paprika – võib lisada ka rebitud makrat.
Rukola, röstpeet (coop nt müüb), maasikad, kitsejuust ja balsamico.
Pasta keema, pärast sisse lõhekogu/lõhepalad (tükid vaakumpakendis), võib ka nt külmsuitsu lõhe kasutada, segada hulka merevaik ja köögikoor, (kirss)tomatid, võib ka samuti peale spinatit, rukolat vmt kasutada.
Koorene lõhesupp – külmutatud köögiviljadega lihtsam/kiirem.
Kartul + herned ja/või porgand, mis on hautatud võis-piimakastmes.
Kiiresti ei saa, kuid vähese vaevaga (st peamiselt tükeldamise vaevaga) värske kapsas hakklihaga – peamiselt tükeldamise ja ootamise vaev. Sama ka ühepajatoitudega. Võib ka enda värske kraami sügavkülma valmis tükeldada.
Röstitud köögiviljad – tükeldamise aeg, ahjus väga palju rohkem vaeva enam ei nõua. Saab ahju panna nt eelmise päeva keedetud kartulitega.
Suitsukana – juustusalat – suitsukana tükeldada, riivjuust, punased oad – majonees ja/või hapukoor. (võib lisada ka nt ananassi).
Tortillapõhjal pitsad – natuke tomatipastat/ketsupit, juustu/mozarellat, sinihallitusjuust, peekon, virsik/ananass – ehk tegelt vastavalt maitsele. Küpseb ahjus juustu sulamise ajaga – võib ka rulli keerata.
Tatrasalatid, riisisalatid – tatra/riisi saab natuke aega enne valmis keeta. Juurde sobib nt (marineeritud) kurk, tomat, oad, mais vmt mis endale meeldib. Mulle meeldib nt riisisalat makra, õuna ja maisiga (+majonees siis). Tatrasalatit meeldib kodujuustu ja kurgiga teha.
Suve/sügisealguse lemmik ongi tegelt värske kartul + salat või “salat” ehk kas õlibaasil mingi lehtsalatiga tomati-kurgisalat või hapukoorega tomati-kurgisalat või lihtsalt tükeldatud kurk ja tomat kõrvale. Samas meeldib ka lihtsalt kartuli kõrvale marineeritud / või värske-hapukurki kõrvale süüa.
Omlett valmib üpriski kiiresti (PS! saab ka suurel ahjuplaadil ahjuomletti teha!) – sisse panna nt tomatit, sinki, rohelist kraami ja juustu – võib ka rulli keerata. Saab teha ka keraamilistes ümmargustes vormides – segad suures kausis nö muna singikuubikute jmt kokku ja valad kaussidesse.