Esileht Kodunurk Mida kunagi poest ei osta, vaid teete ise?

Näitan 29 postitust - vahemik 31 kuni 59 (kokku 59 )

Teema: Mida kunagi poest ei osta, vaid teete ise?

Postitas:
Kägu

Võrreldes nõukaaegsete saiast, moosist ja võist tortidega on praegu võimalik ikka ülihäid saada.

Poes oli tõesti väike valik, aga Tallinna (kindlasti ka teiste linnade) kulinaarialettides ja kohvikutes oli väga häid torte.

Please wait...
Postitas:
Kägu

pitsatainast (pärmi) teen alati ise.
Moose teen ise, ainult Bonne Maman aprikoosimoosi ostan alati Stocmanni Hulludelt päevadelt…
Külma suppi teen.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Erinevad moosid, marineeritud kurgid, soolaseened, marineeritud seened. Keedumuna ei osa – no see on ikka täielik naljanumber 😀
Ei osta ka keeduriisi ja mida te kõik siin eelnevalt nimetasite – ma täpselt ei teagi, mis seal kulinaarialetis müüakse, sest ma ei käi seal. Vast kord aastas ostan grillkana või kotitäie grillkoibi.
Puljongi keedan ka ise ja ülejäägi sügavkülmutan.
Muffinisegud või pannkoogitaignasegud jäävad minust puutumata. Need on nii lihtsad taignad ise teha ja miks ma peaks mingit vee ja pulbritaigna muffinit sööma, kui saab võist ja munast päris maitsega muffinit.
Salatikastmed teen ise.
Tükeldatud puuvilju ka ei osta. Välja arvatud pooleks lõigatud arbuus.
Kartulisalatit ei osta – teen ise. Aga võibolla kord aastas või veel harvemini. Poesalatitest ostan vaid vinegretti (Selverist, muude poodide omasid ei tea – osad neist on söödamatud). Paar korda aastas ostan mingit riivitud porgandi vms salatit ka. Aga ma teen ikka selliseid asju enamasti ise.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma päris nii ei saa öelda, et kunagi ei osta poest. Vahest lõunapausi ajal olen ka kartuliputru rimist ostnud.
Aga kõik söögid perele teen ikkagi ise. Sh kringlid, tordid. Köögivilja-juurvilja kasvatan ka ise, siis tean, millest toit tehtud on.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Võrreldes nõukaaegsete saiast, moosist ja võist tortidega on praegu võimalik ikka ülihäid saada.

Poes oli tõesti väike valik, aga Tallinna (kindlasti ka teiste linnade) kulinaarialettides ja kohvikutes oli väga häid torte.

milliseid kulinaarialette Tallinnas sa täpsemalt silmas pead?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

milliseid kulinaarialette Tallinnas sa täpsemalt silmas pead?

Ma kahtlustan, et selle kommentaariga mõeldi kondiitrilette 🙂 Aga seda ma mäletan küll, et Olümpia kohviku torte sai juba nõuka ajal ja need olid hoopis “teisest puust” kui need tavalised sai-võikreem-sai üllitised.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Moosid, mahlad, kompotid, seenehoidised, kringel, trühvlitort, õunakook, ekleerid, pärmitaignapirukad, juustukoogid, juustu-küüslaugumääre, värske soolakurk, valmis puhastatud ja fileeritud vürtsikilu, kõrvits, rabarber, maasikad, vaarikad, mustikad, õunad, sõstrad, tikrid, kukeseened, riisikad, puravikud, pakendatud kastmed-kartulid-riis-tatar-lasanje, valmis kooritud kartul, tükeldatud porgand-kaalikas, külmutatud köögivili, puljongikuubikud, sült, pasteet … jne.

Käsi ei tõuse neid poest ostma, sest tean, et nad ei ole seda raha väärt ja ise tehtuna/kasvatatuna/korjatuna on asjal ikka õige maitse juures.

Kõike eelpoolnimetatut olen nõus poest ostma. Mitte igasugust, ikka teatud poed ja tootjad. Minu AEG on ka midagi väärt. Ma ei teagi, kas kadestada või tunda kaasa neile inimestele, kes kõike ise teevad ja korjavad.

Singirulle teen üldiselt ise, aga paar korda olen lasknud ka Selveri kokkadel teha – äkki annate andeks, kui peale 24h valvet sisuliselt otse oma lapse sünnipäevale lähen – tõesti pole võimalik ise teha. Moosidest ostan vaid murakamoosi, teised on ikka isetehtud. Pärimitaigent pole raudselt kunagi poest ostnud, alati ise.
Erinevates marinaadides lihades pettun korduvalt ja korduvalt, hiljuti taasavastasin enda jaoks ei-tea-mitmendat korda Stockmanni lihaleti. Grossi poe valikuga võib ka üsnagi rahule jääda. Mulle vürtsised toidud ei meeldi, seepärast jätavad need tšillihelvestega-marineerijad mind üsna külmaks.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Singirulle teen üldiselt ise, aga paar korda olen lasknud ka Selveri kokkadel teha – äkki annate andeks, kui peale 24h valvet sisuliselt otse oma lapse sünnipäevale lähen – tõesti pole võimalik ise teha.

Aga mida on andeks anda? Ega siin ju keegi pahandagi, et ise ei tee.

Ma ei näe ka suuremat mõtet vägagi paljut toitu ise teha, kui lapsed juba kodust läinud ja me mehega vaid kahekesi. Kõike kulub ju nii vähe, et mõttetu oleks üldse pliiti soojaks ajadagi.
Enamus asju olen küll teinud või teen siiani, aga kui vaja, toon poest ka, nii et seda küll ei saa vanduda, et mingit asja kunagi poest ei osta.
Ikka ostan ka selliseid asju vahel, mida tavaliselt ise teen. Isegi keedetud tatart olen ostnud, ahjukartuleid ja hautatud patissoni samuti.
Tavaliselt teen kartuli-, makaroni-, oa- või lillkapsasalati igaks suuremaks ürituseks ise (tunduvalt odavam), aga muu kraami võin vabalt poest osta või cateringist tellida. Olen ka mõneks peoks 50 muna täitnud ja 70 singirulli kokku keeranud, ca 100 vahvlit ja umbes samapalju salatikorvikest küpsetanud, aga praegu eelistan need asjad pigem osta.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Moosid, mahlad, kompotid, seenehoidised, kringel, trühvlitort, õunakook, ekleerid, pärmitaignapirukad, juustukoogid, juustu-küüslaugumääre, värske soolakurk, valmis puhastatud ja fileeritud vürtsikilu, kõrvits, rabarber, maasikad, vaarikad, mustikad, õunad, sõstrad, tikrid, kukeseened, riisikad, puravikud, pakendatud kastmed-kartulid-riis-tatar-lasanje, valmis kooritud kartul, tükeldatud porgand-kaalikas, külmutatud köögivili, puljongikuubikud, sült, pasteet … jne.

Käsi ei tõuse neid poest ostma, sest tean, et nad ei ole seda raha väärt ja ise tehtuna/kasvatatuna/korjatuna on asjal ikka õige maitse juures.

Päris õudne lugemine. Mina ostan kõik vajaliku poest ja ülejääva aja lihtsalt puhkan ja molutan, vaatan filme, loen raamatut, olen rannas, reisin, seksin, joon veini, istun perekoolis või kui viitsin, siis töötan (raha eest). Esiteks ei ole ma oma kõhu ori ja teiseks arvutan mina pigem oma AEGA, mitte raha. Tsiteeritava kommentaari autori arvates vist on ainult raha see, millel tema elus on väärtus, mitte aeg.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Moosid, mahlad, kompotid, seenehoidised, kringel, trühvlitort, õunakook, ekleerid, pärmitaignapirukad, juustukoogid, juustu-küüslaugumääre, värske soolakurk, valmis puhastatud ja fileeritud vürtsikilu, kõrvits, rabarber, maasikad, vaarikad, mustikad, õunad, sõstrad, tikrid, kukeseened, riisikad, puravikud, pakendatud kastmed-kartulid-riis-tatar-lasanje, valmis kooritud kartul, tükeldatud porgand-kaalikas, külmutatud köögivili, puljongikuubikud, sült, pasteet … jne.

Käsi ei tõuse neid poest ostma, sest tean, et nad ei ole seda raha väärt ja ise tehtuna/kasvatatuna/korjatuna on asjal ikka õige maitse juures.

Päris õudne lugemine. Mina ostan kõik vajaliku poest ja ülejääva aja lihtsalt puhkan ja molutan, vaatan filme, loen raamatut, olen rannas, reisin, seksin, joon veini, istun perekoolis või kui viitsin, siis töötan (raha eest). Esiteks ei ole ma oma kõhu ori ja teiseks arvutan mina pigem om AEGA, mitte raha. Tsiteeritava kommentaari autori arvates vist on ainult raha see, millel tema elus on väärtus, mitte aeg.

Minu arvates jällegi tsiteeritav autor vägagi väärtustab oma aega. Lihtsalt molutamine pole jällegi minu arvates aja väärtustamine. Kui sa pole ise midagi kasvatanud, sisse teinud, siis sa ei teagi selle asja väärtust. Isegi kui lapsena sunniviisiliselt oled, siis see pole see.
Minu jaoks väga ilus lugemine. Inimene väärtustab end ja oma perekonda pakkudes söögiks parimat, mis võimalik.
Kasvatamine, hoidistamine ja söögi tegemine kusjuures ei võta sugugi nii palju aega kui arvata võiks. Ei jää midagi muud selle tõttu tegemata.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Moosid, mahlad, kompotid, seenehoidised, kringel, trühvlitort, õunakook, ekleerid, pärmitaignapirukad, juustukoogid, juustu-küüslaugumääre, värske soolakurk, valmis puhastatud ja fileeritud vürtsikilu, kõrvits, rabarber, maasikad, vaarikad, mustikad, õunad, sõstrad, tikrid, kukeseened, riisikad, puravikud, pakendatud kastmed-kartulid-riis-tatar-lasanje, valmis kooritud kartul, tükeldatud porgand-kaalikas, külmutatud köögivili, puljongikuubikud, sült, pasteet … jne.

Käsi ei tõuse neid poest ostma, sest tean, et nad ei ole seda raha väärt ja ise tehtuna/kasvatatuna/korjatuna on asjal ikka õige maitse juures.

Päris õudne lugemine. Mina ostan kõik vajaliku poest ja ülejääva aja lihtsalt puhkan ja molutan, vaatan filme, loen raamatut, olen rannas, reisin, seksin, joon veini, istun perekoolis või kui viitsin, siis töötan (raha eest). Esiteks ei ole ma oma kõhu ori ja teiseks arvutan mina pigem om AEGA, mitte raha. Tsiteeritava kommentaari autori arvates vist on ainult raha see, millel tema elus on väärtus, mitte aeg.

Minu arvates jällegi tsiteeritav autor vägagi väärtustab oma aega. Lihtsalt molutamine pole jällegi minu arvates aja väärtustamine. Kui sa pole ise midagi kasvatanud, sisse teinud, siis sa ei teagi selle asja väärtust. Isegi kui lapsena sunniviisiliselt oled, siis see pole see.

Minu jaoks väga ilus lugemine. Inimene väärtustab end ja oma perekonda pakkudes söögiks parimat, mis võimalik.

Kasvatamine, hoidistamine ja söögi tegemine kusjuures ei võta sugugi nii palju aega kui arvata võiks. Ei jää midagi muud selle tõttu tegemata.

Täiesti nõus! Lisaks sellele, ISE kasvatamine ja ISE hoidistamine on paljude jaoks hobi. See ei ole piin ja mõttetu ajaraisk. Minu jaoks on aiandus, eriti tomatikasvatus, lausa teraapia.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Päris õudne lugemine. Mina ostan kõik vajaliku poest ja ülejääva aja lihtsalt puhkan ja molutan, vaatan filme, loen raamatut, olen rannas, reisin, seksin, joon veini, istun perekoolis või kui viitsin, siis töötan (raha eest). Esiteks ei ole ma oma kõhu ori ja teiseks arvutan mina pigem om AEGA, mitte raha. Tsiteeritava kommentaari autori arvates vist on ainult raha see, millel tema elus on väärtus, mitte aeg.

Minu arvates jällegi tsiteeritav autor vägagi väärtustab oma aega. Lihtsalt molutamine pole jällegi minu arvates aja väärtustamine. Kui sa pole ise midagi kasvatanud, sisse teinud, siis sa ei teagi selle asja väärtust. Isegi kui lapsena sunniviisiliselt oled, siis see pole see.
Minu jaoks väga ilus lugemine. Inimene väärtustab end ja oma perekonda pakkudes söögiks parimat, mis võimalik.

Ah, mis vaidlete, inimestel ongi ju erinevad hobid. Kui mõnele meeldib ise toitu kasvatada ja selle valmistamisega mässata, siis selles pole ju midagi halba, tore ju. Ja kui mõni eelistab selle asemel näiteks raamatuid lugeda, koeri treenida, rallit sõita või pitslinikuid heegeldada ja tunneb end seda tehes hästi, siis lasku käia, õnneks on praegu ju võimalik ka enam-vähem tervislikku ja maitsvat toitu poest osta.

Kasvatamine, hoidistamine ja söögi tegemine kusjuures ei võta sugugi nii palju aega kui arvata võiks. Ei jää midagi muud selle tõttu tegemata.

Loomulikult jääb, sel ajal ei saa ju midagi muud teha ja see muu jääbki tegemata, kasvõi molutamine.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Need on vist mõeldud pigem neile “jalapeal sööjatele”? Olen isegi reisil olles kartulisalatit või grillkana ostnud, sest see on ajaline kokkuhoid kui minna kuskile spets kohta sööma. Samuti ostab mu abikaasa lõuna ajal soojatoidu letist midagi kaasa ja sööb autos. Iga kord pole söögikohta läheduses ja võõras linnas ei hakka väga otsima ka.

Sooja toidu “jalapealtsöömisesse” saan aru. Aga kes ostab külma tatraputru, riisi ja kartuleid? Isiklikult, oma silmaga täna nägin, et Rimis olid sellised asjad müügil.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Need on vist mõeldud pigem neile “jalapeal sööjatele”? Olen isegi reisil olles kartulisalatit või grillkana ostnud, sest see on ajaline kokkuhoid kui minna kuskile spets kohta sööma. Samuti ostab mu abikaasa lõuna ajal soojatoidu letist midagi kaasa ja sööb autos. Iga kord pole söögikohta läheduses ja võõras linnas ei hakka väga otsima ka.

Sooja toidu “jalapealtsöömisesse” saan aru. Aga kes ostab külma tatraputru, riisi ja kartuleid? Isiklikult, oma silmaga täna nägin, et Rimis olid sellised asjad müügil.

Äkki need, kellel on töö juures mikrolaineahi?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Sooja toidu “jalapealtsöömisesse” saan aru. Aga kes ostab külma tatraputru, riisi ja kartuleid? Isiklikult, oma silmaga täna nägin, et Rimis olid sellised asjad müügil.

Näiteks need, kes söövad lõunat tööl ja teevad selle seal puhkeruumis mikrolaineahjus soojaks.
Või need, kes teevad sedasama kodus, aga tahavad koju jõudes kohe väga kiiresti süüa saada või on üksikud inimesed ja ei viitsi väikese koguse toidu valmistamisega mässama hakata. Või need, kes teevad sellest salatit hoopis.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Aga kes ostab külma tatraputru, riisi ja kartuleid? Isiklikult, oma silmaga täna nägin, et Rimis olid sellised asjad müügil.

Keegi, kes elab üksi – hakka seda kolme kartulit keetma pool tundi. Hakid kodus pannile, paned lihatüki juurde ja valmis 5 minutiga.
Tatart olen ostnud just seepärast, et oli valmis ja külm. Segasin kodus kohe salatiks, ei pidanud keetma ja jahutama ja ootama.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Makaronisalatit ei osta iial. Ei meeldi see hapu ja majoneesine maitse. Võib tegelikult öelda, et nö pidulauatoite ei osta ma üldse poest (singirullid, täidetud munad, viineripirukad jne mida selverist saab). Eriti naljakad on need juurviljavaagnad dipiga, mida on 10 korda odavam ja värskem ise teha.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Sooja toidu “jalapealtsöömisesse” saan aru. Aga kes ostab külma tatraputru, riisi ja kartuleid? Isiklikult, oma silmaga täna nägin, et Rimis olid sellised asjad müügil.

Näiteks need, kes söövad lõunat tööl ja teevad selle seal puhkeruumis mikrolaineahjus soojaks.

Või need, kes teevad sedasama kodus, aga tahavad koju jõudes kohe väga kiiresti süüa saada või on üksikud inimesed ja ei viitsi väikese koguse toidu valmistamisega mässama hakata. Või need, kes teevad sellest salatit hoopis.

Nõustun, mina olen see, kes töölõunaks selle riisi oma kanakastme juurde ostab. Eelistan muidugi kuumaletti, aga kui seal meelepärast pole, siis ostan selle külma riisi ja lasen mikrokas soojaks. Kui õhtusööki järele ei jää, siis ma ei hakka endale hommikul ka seda riisi tööle kaasa keetma. Ja kui inimene ostabki näiteks valmis hakklihakastet, siis miks ta peaks aega kulutama riisi või tatra keetmisele? Siis võiks juba ise ka selle kastme teha. Hinna- ega tervislikkuse vahet eriti ka pole, palun põhjendage, mis vahet seal on, kas tatra keedab valmis inimene ise või pood? Ma ei tarbi ka paljusid tooteid, aga ei tule käsi kokku lööma, et KES seda ometi ostab (eriti kui sellele on täiesti loogiline põhjendus olemas).

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

mida on 10 korda odavam ja värskem ise teha.

.. ja oluliselt aeganõudvam. Jällegi, kelle jaoks on väärtus raha, kelle jaoks aeg…

P.S. Kuigi minu jaoks on aeg tähtsaim, siis neid dipivaagnaid pole tõesti ostnud. Aga näiteks töökoha-sünnipäevale, kuhu niikuinii kõik muud asjad tellid ja kus aega napib – miks mitte.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Moosid, mahlad, kompotid, seenehoidised, kringel, trühvlitort, õunakook, ekleerid, pärmitaignapirukad, juustukoogid, juustu-küüslaugumääre, värske soolakurk, valmis puhastatud ja fileeritud vürtsikilu, kõrvits, rabarber, maasikad, vaarikad, mustikad, õunad, sõstrad, tikrid, kukeseened, riisikad, puravikud, pakendatud kastmed-kartulid-riis-tatar-lasanje, valmis kooritud kartul, tükeldatud porgand-kaalikas, külmutatud köögivili, puljongikuubikud, sült, pasteet … jne.

Käsi ei tõuse neid poest ostma, sest tean, et nad ei ole seda raha väärt ja ise tehtuna/kasvatatuna/korjatuna on asjal ikka õige maitse juures.

Päris õudne lugemine. Mina ostan kõik vajaliku poest ja ülejääva aja lihtsalt puhkan ja molutan, vaatan filme, loen raamatut, olen rannas, reisin, seksin, joon veini, istun perekoolis või kui viitsin, siis töötan (raha eest). Esiteks ei ole ma oma kõhu ori ja teiseks arvutan mina pigem om AEGA, mitte raha. Tsiteeritava kommentaari autori arvates vist on ainult raha see, millel tema elus on väärtus, mitte aeg.

Mina näiteks naudin söögi tegemist, seda muidugi juhul, kui ei ole kiire. Pealegi öeldakse, et tänapäeva ülekaalulisuse üks teguritest ongi kiirustamine: ahmitakse kiiresti kõht täis ja siis jäädakse lösutama. Kui sa kulutad aega ja energiat hõrgu toidu valmistamiseks ja selle nautimiseks, pole aega ennast põrsaks süüa.
Mina ei osta kunagi ühtki tainast. Valmis lehttaigna sulamisele kuluv aeg on pikem kui see ise valmis tehes, rääkimata siis muretaignast, mille valmistamine on ülilihtne. Frikadelle, kotlette jms teen samuti ise. Pelmeene tõesti ei viitsi ise teha.
Mahla me ei nii või teisiti ei joo ja moosidest tunnistan ainult toormoose. Poest ostan ainult kirsi- aprikoosi või ananassikompotti.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Valmis lehttaigna sulamisele kuluv aeg on pikem kui see ise valmis tehes

Sellele ma vaidlen küll vastu. Sulatusrežiimil kulub 500 grammi jaoks 5 minutit ja mõned sekundid peale. Selle ajaga hakid juba katte valmis.
Muretaina teen küll alati ise, põhiliselt seepärast, et tahan sinna midagi muud ka sisse segada, kui tavaline retsept ette näeb.

Kui sa kulutad aega ja energiat hõrgu toidu valmistamiseks ja selle nautimiseks, pole aega ennast põrsaks süüa.

Tõesti pole aega – laudkond manustab selle niisuguse hooga, et hea, kui ise riismed saad 🙂 Naljaga pooleks, aga nii on – sööjatel pole enamasti aimu ka, kui palju aega kellelgi toidu valmistamiseks kulus. Kui maitseb ja on nälg, siis mida “hõrgum”, seda kiiremalt otsa saab.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Moosid, mahlad, kompotid, seenehoidised, kringel, trühvlitort, õunakook, ekleerid, pärmitaignapirukad, juustukoogid, juustu-küüslaugumääre, värske soolakurk, valmis puhastatud ja fileeritud vürtsikilu, kõrvits, rabarber, maasikad, vaarikad, mustikad, õunad, sõstrad, tikrid, kukeseened, riisikad, puravikud, pakendatud kastmed-kartulid-riis-tatar-lasanje, valmis kooritud kartul, tükeldatud porgand-kaalikas, külmutatud köögivili, puljongikuubikud, sült, pasteet … jne.

Käsi ei tõuse neid poest ostma, sest tean, et nad ei ole seda raha väärt ja ise tehtuna/kasvatatuna/korjatuna on asjal ikka õige maitse juures.

Päris õudne lugemine. Mina ostan kõik vajaliku poest ja ülejääva aja lihtsalt puhkan ja molutan, vaatan filme, loen raamatut, olen rannas, reisin, seksin, joon veini, istun perekoolis või kui viitsin, siis töötan (raha eest). Esiteks ei ole ma oma kõhu ori ja teiseks arvutan mina pigem om AEGA, mitte raha. Tsiteeritava kommentaari autori arvates vist on ainult raha see, millel tema elus on väärtus, mitte aeg.

Mina näiteks naudin söögi tegemist, seda muidugi juhul, kui ei ole kiire. Pealegi öeldakse, et tänapäeva ülekaalulisuse üks teguritest ongi kiirustamine: ahmitakse kiiresti kõht täis ja siis jäädakse lösutama. Kui sa kulutad aega ja energiat hõrgu toidu valmistamiseks ja selle nautimiseks, pole aega ennast põrsaks süüa.

Mina ei osta kunagi ühtki tainast. Valmis lehttaigna sulamisele kuluv aeg on pikem kui see ise valmis tehes, rääkimata siis muretaignast, mille valmistamine on ülilihtne. Frikadelle, kotlette jms teen samuti ise. Pelmeene tõesti ei viitsi ise teha.

Mahla me ei nii või teisiti ei joo ja moosidest tunnistan ainult toormoose. Poest ostan ainult kirsi- aprikoosi või ananassikompotti.

Nojah. Aga kui ise tehes lihtsalt välja ei tule? Ma teeks ka hea meelega ise aga no kurat tee või tina, hakkama ma saan vaid muretaignaga.
Ma olen pärmitaigent oi kui palju proovinud teha aga ikka ei ole asi õige. Katsetanud erinevaid retsepte ja nii kuiv kui presspärmi. Ikka ei õnnestu. Mul ei ole seda küpsetamise geeni kahjuks. Muud asjad tulevad hästi välja. Lehttaihent ma üldse ei hakka proovimagi.

Ma siis pigem ostan selle poest, mitte ajakulu vaid raha ära viskamise pärast.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Valmis lehttaigna sulamisele kuluv aeg on pikem kui see ise valmis tehes,

seda ulmet tahaks küll oma silmaga näha.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Valmis lehttaigna sulamisele kuluv aeg on pikem kui see ise valmis tehes,

seda ulmet tahaks küll oma silmaga näha.

Vabandan, oleksin pidanud lisama, et mul ei ole mikrolaineahju

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Valmis lehttaigna sulamisele kuluv aeg on pikem kui see ise valmis tehes,

seda ulmet tahaks küll oma silmaga näha.

Vabandan, oleksin pidanud lisama, et mul ei ole mikrolaineahju

lihtsalt toatemperatuuril piisab 10 minutist ja võib juba katte peale laduda.
selle ajaga ei jõua ise taigent tehes veel esimese rullimisenigi

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Olen ka vaadanud ja imestanud poe kulinaarialetis keedetud riisi ja tatra üle. Pole neid kunagi ostnud. Kui ostame vahel aasia toitu kaasa, siis ka on paha tunne riisi osta. Aga annan endale aru, et hea on kodus kohe sööma hakata. Mitte oodata, kuni riis keeb ja sel ajal muu toit jahtub.
Kooke ja torte ostan väga-väga harva. Enda tehtud maitsevad lihtsalt palju paremini. On üksikud kindlad asjad, mida ostan. Nt Lyoni kohviku ekleerid. Aga tavalise super-hüpermarketi koogid ei vääri seda raha. Üks erand on siiski suurtes ketipoodides, Lõuna Pagarite tuuletaskuid vahel ostan Selverist. Olen paar korda prooviks ostnud just nimelt peente kondiitriäride kalleid torte ja kahjuks olen pidanud pettuma. Siiski on need palju paremad, kui nõuka-aegsed. Mina olin lihtne maalaps ja meie pere jaos oleks Olümpia tordid olnud kosmos. Me ostsime poest, oli puuviljatort ja võikreemitort ja ma ei teagi, kumb jubedam oli.
Topsikohvi pole kunagi ostnud. Sel on ju papimaitse! Olen mingitel väliüritustel joonud papptopsist kohvi ja selge papimaitse on. Kuidas te seda ei tunne? Mul on kodus kohvimasin. Joon hommikul kaks kruusitäit head kanget kohvi ja rohkem päevas ei tarbi.
Ei osta pakikestes teed. Samal põhjusel, miks ei joo take away kohvi – papi/paberi maitse jääb juurde. Ostan korralikku puruteed ja joon seda, kui üldse teed joon.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Süüa teha üritan iga päev kodus, aga vahel käin ajapuudusest või muidu lapse pealekäimise tõttu väljas söömas.
Poolfabrikaate eriti ei osta, aga Nõmme turu Mihkli äri šašlõkke ostan küll kuus korra.
Viinereid pole juba aastaid ostnud ja keeduvorsti. Salaamit ostan küll või vahel harva suitsuvorsti.
Enamasti ostan turult, aga vahel juhtub, et ei jõua ja siis ostan Rimist ja Selverist.
Nii et kõike ostan, kuigi enamasti ainult turukraami, aga juhtub, et söön väljas või käin marketis süüa ostmas.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ei ole nii tubli, olen ostnud nii keedetud riisi (salati tegemiseks), kui ka keedetud tatart. Kui ise teen tatraputru, siis tahab see kõigepealt võiga “praadimist” ja siis korralikku hautamist. Ostan tatart kiireks söögikorraks lõuna ajal.
Oli aeg, kus möllasin mahlu, moose, salateid teha, ise veel kasvatasin kõike seda kraami. Enam ei viitsi – marjad jäävadki korjamata, kuna olime perega reisil ja nüüd on ilmad kehvad – vihmaga ei korja. Maasikad ostan turult ja panen toormoosina sügavkülma. Õunamahla ostan ka 30 liitrit, kuumutan või panen sügavkülma.
Seenel käin küll, sel on teraapiline mõju.
Ahjaa – täidetud mune ja singirulle ei ole küll kunagi ostnud ega ka kiluvõileibu.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mul pole ühtki asja, mida ALATI nui neljaks ise teeksin, aga kui vähegi aega ja viitsimist on, teen ise:

– frikadelle
– guacamole’t (avokaadomääre/dipp)
– rukkileiba
– saia ja saiakesi
– kooke
– pasteeti
– mahlajäätist (blenderdan arbuusi ja meloni, viskan mõned vaarikad tervelt sisse)
– maitsevõid (segan tavalisele võile sisse veidi soola, küüslauku ja maitserohelist, lisan törtsu oliivoli, et oleks külmikust võttes võimalik kohe leivale määrida)

Please wait...
Näitan 29 postitust - vahemik 31 kuni 59 (kokku 59 )


Esileht Kodunurk Mida kunagi poest ei osta, vaid teete ise?